Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Eindejaarsrally is al geweest

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

624 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2014 23:56
    Onlangs deze chart gepost met als opmerking Keep It Damn Simple (KIDS). En hij werkt. Dus waarom niet naar het stijgende weerstand?

    www.mql5.com/en/charts/2679636/amster...

    quote:

    shorter6 schreef op 25 november 2014 23:45:

    wat verwacht je van de aex dan zen? komende dagen.

    long s&p zal ik aanhouden totdat die dow linksom of rechtsom uitbreekt.

    www.topyields.nl/Top-dividend-yields-... btw
  2. [verwijderd] 26 november 2014 01:03
    Kijken wat de aex vandaag gaat doen, hij heeft nog wat in te halen tov. bv. de dax en het zal goed kunnen dat de dax de top van gisteren niet weet te bereiken terwijl de aex nu wel door de 426 kan gaan. 428+-1 is mijn getal hiervoor, daarna terugkrabbelen tot pak hem beet 415+-, dax 9550+-
    Het was dan waarschijnlijk nog niet de jaartop, deze zal ietswat boven de 430 komen te liggen.
  3. [verwijderd] 26 november 2014 02:21
    [quote alias=Haager id=8068741 date=201411260103]
    Kijken wat de aex vandaag gaat doen, hij heeft nog wat in te halen tov. bv. de dax en het zal goed kunnen dat de dax de top van gisteren niet weet te bereiken terwijl de aex nu wel door de 426 kan gaan. 428+-1 is mijn getal hiervoor, daarna terugkrabbelen tot pak hem beet 415+-, dax 9550+-
    Het was dan waarschijnlijk nog niet de jaartop, deze zal ietswat boven de 430 komen te liggen.
    [/quote
    Volgens mij is het juist andersom. De DAX bleef achter en weet pas nu top van september te bereiken wat AEX al bereikt had.
  4. Five Aces 26 november 2014 04:01
    quote:

    jobnac schreef op 25 november 2014 23:43:

    [...]

    Ah zo had ik er nog niet over nagedacht, dank u wel (dankjewel)! Het is dus niet meer dan een tijdelijke verzekering voor je lange termijn, zoals je op aandelen dan een put zou kopen. Leer op dit forum meer dan op de universiteit (economische studie) over beleggen en dergelijke...

    Goede avond
    Hedgen doe je ivm kapitaalbehoud.

    Als je als parteculier wat aanklungelt met CFD's of turbo's dan schiet dat niet op en heeft het geen nut, je verdient niks en het kost alleen maar geld ivm transactiekosten. Andere vorm wat je wel zou kunnen doen, is hedgen met een andere asset class. Bijvoorbeeld in de huidige beursomstandigheden zou je naast bijvorbeeld een turbo long op een index ook een turbo long op VIX kunnen hebben. Nadeel is dat die VIX positie geld verliest bij een gelijkblijvende VIX. Maar verwacht je een daling dan kan je dus bij de eerste tekenen van daling je longs er uit gooien en cash je op je VIX, mits de daling er ook daadwerkelijk komt.

    Situatie waar hedgen veel interressanter is. Heb je te maken met veel grotere posities en margin accounts, dan kan je dus in de situatie zijn dat behoud van je kapitaal belangrijker is als je koerswinst. Als je aandelen aanhoud oa vanwege het dividend dan zijn dagelijkse schommelingen niet zo heel erg belangrijk. Maar als dit via een margin account opgezet is (is ook een vorm van leveraging, je aandelen gebruiken als onderpand voor nog meer aankopen) dan is het wel zaak dat de waarde van je positie/account intact blijft omdat je broker anders gedwongen posities gaat sluiten. Zoiets zou je dan kunnen doen met bijvoorbeeld OTM puts voor een langere looptijd. Dat kost je uiteindelijk ook wat geld omdat die puts geen interinsieke waarde hebben maar wel een theta/vola waarde.

    Maar een turbo long positie hedgen met een turbo short dat heeft inderdaad weinig to geen nut. Kan je net zo goed naked long of short zitten. En als je het niet vertrouwd gewoon de positie sluiten.
  5. [verwijderd] 26 november 2014 06:24
    Wat een maffie beurs dit, en weer groene fruts.
    Volgens mij hebben die bankiers het mooiste leven. Geen wonder dat er steeds honderden ontslagen vallen, allemaal computer gestuurde handel, waar geen mens te pas komt.

    Us gewoon ingesteld dat dax de stop kan af tikke die kistere bij na niet geraakt was, is elke keer het zelfde, us blijft dan mooi hangen, of gaat toch weer up in de avond.
    Was afgelopen 6 weken ook steeds.
  6. [verwijderd] 26 november 2014 07:35
    quote:

    marcrit schreef op 26 november 2014 02:21:

    [/quote
    Volgens mij is het juist andersom. De DAX bleef achter en weet pas nu top van september te bereiken wat AEX al bereikt had.
    Niet wat betreft de recente toppen: 9893 dax bij 425+- aex, nu 992x/426.x, dat is dan wel goed zo - maar kijkende naar de spx/dow...
  7. [verwijderd] 26 november 2014 07:52
    oops? India's economic recovery hit a wall in third quarter as industrial activity lost momentum and patchy monsoon rains hurt farm output, gross domestic product (GDP) data due Friday is expected to show.

    ook slowdown in andere emerging markets?

    iets verderop; Nevertheless, economists expect the slowdown will be temporary.

    waarom zetten ze dan het woord yikes ervoor bij cnbc.
  8. [verwijderd] 26 november 2014 08:48
    quote:

    san marco schreef op 26 november 2014 08:31:

    Iedereen weet met zijn gezond verstand dat de beursrally vanaf begin 2013 niet sustainable is....en toch blijven we kopen. Pure drang naar geld verdienen is groter dan ons geheugen. Het blijft verbazingwekkend.
    'Wij' kopen alleen maar omdat het niet handig is om jezelf voor de trein te plaatsen. 'Wij' wachten natuurlijk daarop dat de houten brug waar die over rijdt nog gaat instorten...
624 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links