Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.447 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 19 november 2014 16:36
    Amerikaanse olievoorraden stijgen onverwacht

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week onverwacht gestegen, blijkt donderdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    De voorraden ruwe olie namen in de week tot 14 november met 2,608 miljoen vaten toe, terwijl vooraf werd gerekend op een daling met 1,0 miljoen vaten. Het totaal aantal kwam uit op 381,078 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 1,034 miljoen vaten, waar een stijging met 0,6 miljoen vaten werd voorzien. Het totaal kwam vorige week uit op 204,599 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel kwamen uit op 114,794 miljoen vaten: een daling met 2,056 miljoen vaten. Er werd vooraf een afname met 1,4 miljoen vaten voorzien.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen nam ten opzichte van een week eerder toe tot 91,2%, van 90,1% in de week ervoor. Er werd gerekend op een capaciteitsbenutting van 90,4%.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 19 november 2014 21:18
    Noors olieveld Shell kan eerder uit productie

    WOENSDAG 19 NOVEMBER 2014, 21:12 uur | 1 keer gelezen

    STAVANGER (AFN/BLOOMBERG) - Shell overweegt het Noorse offshore-olieveld Draugen tien jaar eerder uit productie nemen dan gepland vanwege de oplopende kosten en de dalende olieprijs. Dat heeft een hoge manager van het olie- en gasconcern in Noorwegen gezegd.

    Shell denkt dat Draugen tot 2024 of 2027 in productie zal blijven, terwijl eerder op 2036 werd gemikt. Het veld in de Noorse Zee levert steeds minder op, maar de productiekosten stijgen wel. Daar komt nog de lage olieprijs bovenop. Daardoor staat de winstgevendheid van Draugen onder druk. Shell is exploitant van Draugen en bezit 44,6 procent van het olieveld.

    De productie van Draugen is in de afgelopen jaren sinds een piek van 225.000 vaten per dag gedaald naar circa 30.000 vaten per dag dit jaar.
  3. forum rang 10 voda 19 november 2014 21:25
    Olieprijs sluit lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag licht lager gesloten, na een onverwachte stijging van de voorraden ruwe olie.

    Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de week eindigend op 14 november zijn gestegen met 2,608 miljoen tot 381,078 miljoen vaten, terwijl vooraf werd gerekend op een daling met 1,0 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 1,034 miljoen vaten, waar een stijging met 0,6 miljoen vaten werd voorzien. Het totaal kwam vorige week uit op 204,599 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel kwamen uit op 114,794 miljoen vaten: een daling met 2,056 miljoen vaten. Er werd vooraf een afname met 1,4 miljoen vaten voorzien.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen nam ten opzichte van een week eerder toe tot 91,2%, van 90,1% in de week ervoor. Er werd gerekend op een capaciteitsbenutting van 90,4%.

    Steun kwam echter van berichten over geweld in Irak, waarbij ten minst vier personen werden gedood en 29 mensen gewond raakten bij een bomaanslag bij een overheidsgebouw in de stad Erbil. Erbil is de hoofdstad van de semi-autonome olieproducerende regio Koerdistan.

    De olieprijs steeg in juni toen opstandelingen steden bezetten in het noorden van Irak, vanwege de angst dat de olie-export onderbroken zou worden.

    De olieprijs noteert deze week redelijk stabiel, waarbij de markt uitkijkt naar de bijeenkomst van de Organisatie van olie exporterende landen (Opec) op 27 november. De grote vraag is of de Opec-leden zullen snijden in de productie in een poging een hogere prijs af te dwingen. Marktvolgers raken er echter steeds meer van overtuigd dat een reductie van de productie zal uitblijven.

    De markt probeert tevens de kans in te schatten of Iran en zes wereldmachten voor de deadline van 24 november een nucleaire overeenkomst zullen bereikten. In het geval de huidige sancties tegen het land vanwege een deal komen te vervallen zal de wereldwijde oliemarkt dagelijks met enkele honderdduizenden vaten olie per dag extra worden overspoeld.

    "Maatregelen van de Opec zullen waarschijnlijk afhangen van de uitkomst van het Iranese nucleair overleg", stelt RBC Capital Markets in een note aan clienten.

    De decemberfuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange $0,03 lager op $74,58.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 20 november 2014 22:22
    Olieprijs sluit hoger

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is donderdag hoger gesloten, waarmee een reeks van dalingen wordt gebroken, in aanloop naar een Opec bijeenkomst die volgende week plaatsvindt. Oliehandelaren speculeren op een productieverlaging door het oliekartel, vanwege de recente sterke dalingen.

    De future voor levering van een vat ruwe olie in december sloot op de New York Mercantile Exchange $1 hoger op $75,58.

    De bijeenkomst van het oliekartel Opec op 27 november is momenteel de belangrijkste gebeurtenis voor de richting van de olieprijzen.

    "Er is lange tijd geen Opec bijeenkomst geweest die vooraf is gegaan door zoveel speculatie en complottheorieen", schreven analisten van JBC Energy donderdag in een rapport.

    Wall Street is verdeeld over de vraag of Opec de productie terug zal brengen om een bodem onder de prijzen te leggen. Anderen denken dat Opec meer bezig is met het behoud van marktaandeel en in staat is om de lage olieprijzen langer te weerstaan.

    Morgan Stanley was pessimistisch over de interventie van Opec in de oliemarkten een maand geleden. De bank denkt nu dat er een aanzienlijke kans is dat Opec zal oproepen tot een sterkere handhaving van het huidige quotum met een productie verlaging, of een regelrechte verlaging van de quota.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  5. forum rang 10 voda 24 november 2014 21:15
    Olieprijs sluit lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, vanwege de verwachting dat de Organisatie van olie exporterende landen (Opec) niet voldoende in de productie zal snijden om de wereldwijde overvloed aan olie te verminderen.

    De olieprijzen zijn de afgelopen maanden fors gedaald, vanwege zorgen over de overdadige wereldwijde voorraden en lage vraag. De markt kijkt daarbij reikhalzend uit naar de Opec-bijeenkomst op 27 november. Het kartel, verantwoordelijk voor circa eenderde van de wereldwijde olie-productie, produceert momenteel boven zijn collectieve productie-quotum van 30 miljoen vaten per dag.

    Analisten stellen dat de organisatie de dagelijkse productie met minstens e e n miljoen vaten moet terugbrengen om de wereldwijde voorraden meer in overeenstemming te laten zijn met de vraag.

    Echter, Opec-leden, waaronder top-exporteur Saoedi Arabie, hebben aangegeven dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de organisatie collectief zijn productie zal reduceren.

    Veel analisten dringen er bij de organisatie op aan om de productie licht te verlagen of het huidige quotum meer na te streven.

    "De consensus verwachting is verschoven richting de verwachting dat de organisatie de gemeenschappelijke productie slechts licht zal verlagen", stellen analisten van Goldman Sachs in een note aan clienten. "We schatten dat een verlaging van de productie met meer dan 500.000 vaten per dag onder de huidige quota vereist is om de prijzen volgende week aanzienlijk te laten stijgen."

    De onderhandelingen tussen Iran en zes grootmachten zijn verlengd tot eind juni 2015, nadat de deadline om maandag tot een akkoord te komen niet werd bereikt. Dit betekent dat de sancties tegen de Iraanse olie-export mogelijk in de komende maanden zou kunnen worden opgeheven.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $0,73 lager op $75,78.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 25 november 2014 16:48
    OPEC divided on oil output cut ahead of crucial meeting in Vienna

    It is reported that members of Organization of Petroleum Exporting Countries are split about direction to be taken after 30% drop in crude prices since June ahead of OPEC’s crucial meet in Vienna on Thursday

    OPEC produces about 1/3 of global crude at more than 30 million barrels per day and the outcome of meeting on Thursday will give direction to oil prices and in turn decide the fate of many commodities

    It is reported that Iran may propose that OPEC cut its output target by as much as 1 million barrels. Venezuela and Ecuador, have called publicly for a cut in output

    But the cartel's Gulf members, led by Saudi Arabia, are rejecting calls to pump out less oil unless they are guaranteed market share in the highly competitive arena.

    According to the International Energy Agency, OPEC pumped out 30.6 million barrels per day in October above its 30 million barrel per day target and the minimum consensus that appears likely to be reached at OPEC's meeting is a commitment to better comply with the official production target of 30 million barrels per day.

    Although, a decision by OPEC to decrease output would support the market but the question is that would it be enough to prop up prices back to USD 90-100 levels as the global demand remains sluggish

    Source - Strategic Research Institute
  7. forum rang 10 voda 25 november 2014 21:06
    Olieprijs sluit lager, wachten op Opec ontmoeting

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is dinsdag lager gesloten, waarbij de markt in afwachting bleef van een bijeenkomst van de Opec later deze week in Wenen. Dan wordt bekend of de organisatie zijn productie-plafond zal verlagen om de olieprijs een impuls te geven.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange $1,69, of 2,2%, lager op $74,09.

    De markt speculeerde er ook dinsdag stevig op los wat de Organisatie van olie-exporterende landen, de Opec, donderdag gaat doen: zijn productie-plafond van 30 miljoen vaten per dag verlagen of niet. Tot nu toe liet de grootste olieproducent ter wereld, Saoedi-Arabie vooral doorschemeren een dergelijke actie als lid niet te steunen, terwijl andere Opec-leden, waaronder Irak, juist oproepen tot een verlaging. Analisten zijn van mening dat de Opec de productie met zeker 1 miljoen vaten moet terugschroeven om de vraag-en-aanbod-cyclus in balans te brengen.

    "De Opec komt in minder dan 72 uur bijeen in wat de belangrijkste ontmoeting is sinds de financiele crisis in 2008-09", meent onderzoeksbureau Energy Aspects. "Beweringen of voorkennis over een verlaging van de productie en met hoeveel is een gok, meer niet."

    Dinsdag werd bekend dat de Opec-leden dicht bij een compromis zouden zijn, waarbij de groep onder aanvoering van Saoedi-Arabie afspraken zou willen maken over het strenger handhaven van het huidige productieplafond van 30 miljoen vaten per dag. Nu wordt die grens nog vaak overschreden zonder consequenties.

    Toch melden bronnen bekend met de gesprekken dat het nog niet zeker is wat er donderdag gaat gebeuren en dat vooral de intenties van Saoedi-Arabie onduidelijk zijn en dus ook niet zeker is of het land voelt voor een strengere handhaving van het huidige plafond.

    Sinds juni zijn de benchmark olieprijzen met ruim 30% gedaald omdat de voorraden in de Verenigde Staten, Libie en Irak steeds verder oplopen en de markt letterlijk overspoelen, terwijl de vraag vanwege de vertragende wereldeconomie ver achter blijft en geen compensatie kan bieden.

    Dinsdag was er een economisch lichtpuntje met een sterker dan verwachte groei in de VS in het derde kwartaal, maar daar staat tegenover dat Europa, Japan en China blijven kwakkelen.

    "De Amerikaanse economie doet het goed maar de rest worstelt en dit creeert meer neer- dan opwaartse risico's voor economische groei", aldus onderzoeksfirma PIRA Energy Group.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  8. forum rang 10 voda 26 november 2014 16:28
    Dienstverleners aan oliesector onder druk

    WOENSDAG 26 NOVEMBER 2014, 15:49 uur | 797 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen leverden woensdagmiddag een deel van eerdere winsten in nadat in de VS een aantal macrocijfers werd gepresenteerd. Fugro was de sterkste daler in de AEX na een winstwaarschuwing van branchegenoot Seadrill. Vrijwel alle dienstverleners aan de olie- en gassector in Europa stonden onder druk.

    De AEX stond ruim anderhalf uur voor het slot 0,2 procent hoger op 424,12 punten en de MidKap daalde 0,1 procent tot 623,41 punten. De DAX in Frankfurt won 0,5 procent, terwijl de beurzen in Londen en Parijs een fractie daalden.

    In de VS werd bekendgemaakt dat de uitkeringsaanvragen vorige week stegen tot het hoogste peil in drie maanden. Daar stond tegenover dat de orders voor duurzame goederen en de consumentenuitgaven stegen.

    Seadrill

    Seadrill ging in Oslo bijna 11 procent onderuit en zakte tot de laagste stand sinds juli 2010. De offshore-oliedienstverlener schort het uitbetalen van dividend op. Het bedrijf kampt met de dalende olieprijs, waardoor opdrachten van oliemaatschappijen voor eigenaren van boorplatformen uitblijven. De Noorse branchegenoten TGS en PGS moesten tot 2,9 procent terug.

    Fugro (min 2,9 procent) gaf eind oktober een winstwaarschuwing om dezelfde reden en werd daar destijds ook fors afgestraft. Sinds bekendgemaakt werd dat Boskalis een belang van 15 procent in Fugro nam, op 10 november, is het koersverloop bij de bodemonderzoeker uit Leidschendam grillig.

    DSM (plus 2,5 procent) ging aan kop in de AEX na een adviesverhoging voor het speciaalchemiebedrijf van Goldman Sachs. Digitaal beveiligingsspecialist Gemalto volgde met een winst van 1,4 procent. Het bedrijf kreeg een opdracht voor de levering van beveiligingssoftware voor mobiele transacties in Nieuw-Zeeland.

    Thomas Cook

    Op de Londense beurs raakte Thomas Cook ruim 18 procent aan beurswaarde kwijt. Beleggers schrokken van het onverwachte vertrek van bestuursvoorzitter Harriet Green bij de Britse reisorganisatie.

    In Frankfurt reageerden beleggers positief op het kwartaalbericht van Zalando. Het aandeel van de Duitse webwinkel klom 12,7 procent en steeg daarmee boven de uitgiftekoers uit waarvoor het eerder dit jaar naar de beurs ging.

    De euro stond op 1,2495 dollar, tegen 1,2467 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent goedkoper op 73,50 dollar. De prijs van een vat Brentolie daalde 1,1 procent tot 77,45 dollar.
  9. forum rang 10 voda 26 november 2014 16:34
    Saudi-Arabië tegen productieverlagingen olie

    WOENSDAG 26 NOVEMBER 2014, 09:41 uur | 3137 keer gelezen

    WENEN (AFN/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië wil niet dat belangrijke olieproducerende landen hun productie gaan verlagen in verband met de gedaalde olieprijzen. Dat heeft de Saudische olieminister Ali Al-Naimi woensdag gezegd voorafgaand aan een vergadering van oliekartel OPEC in Wenen op donderdag.

    Volgens Al-Naimi zal de oliemarkt zichzelf uiteindelijk stabiliseren, zonder dat daarvoor productieverlagingen nodig zijn. Het is daarom niet nodig dat grote olieproducerende landen als Saudi-Arabië en de Verenigde Staten de productie terugschroeven, aldus de minister.

    Binnen de OPEC is onenigheid over een verlaging van het huidige productieniveau van het oliekartel van circa 30 miljoen vaten per dag. OPEC-leden als Iran en Venezuela willen een verlaging, terwijl Saudi-Arabië en Koeweit de productie onveranderd willen laten. De twaalf leden van de OPEC zijn goed voor ongeveer 40 procent van de wereldwijde olieproductie.

    Eensgezind

    De Iraanse olieminister Bijan Zangeneh liet weten dat de OPEC eensgezind moet zijn met het oog op de overcapaciteit op de oliemarkt en dat olieproducerende landen buiten het kartel mee moeten doen met een eventuele productieverlaging.

    De prijs van Amerikaanse olie ging woensdag 0,3 procent omlaag naar 73,85 dollar per vat. Brent daalde 0,2 procent naar 78,15 dollar per vat.
  10. forum rang 10 voda 26 november 2014 16:37
    Amerikaanse olievoorraden stijgen onverwacht

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week onverwacht gestegen, blijkt woensdag uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    De voorraden ruwe olie namen in de week tot 21 november met 1,9 miljoen vaten toe, terwijl vooraf werd gerekend op een daling met 0,1 miljoen vaten. Het totaal aantal kwam uit op 383,0 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 1,8 miljoen vaten, waar een stijging met 1,1 miljoen vaten werd voorzien. Het totaal kwam vorige week uit op 206,4 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel kwamen uit op 113,1 miljoen vaten: een daling met 1,6 miljoen vaten. Er werd vooraf een afname met 0,9 miljoen vaten voorzien.

    De capaciteitsbenutting van raffinaderijen nam ten opzichte van een week eerder toe tot 91,5%, van 91,2% in de week ervoor. Er werd gerekend op een capaciteitsbenutting van 91,6%.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  11. forum rang 10 voda 26 november 2014 21:22
    Olieprijs sluit lager

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De olieprijs is woensdag gesloten op het laagste niveau in ruim vier jaar, vooral door de verwachting dat de Opec-landen geen significante verlaging van hun gezamenlijke olieproductie overeen zullen komen.

    De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 40 cent, of 0,5%, lager op $73,69, de laagste slotstand sinds september 2010.

    De ogen zijn gericht op de vergadering van de Opec donderdag in Wenen. De leden van het oliekartel zullen dan beslissen of zij het gezamenlijke productieplafond van 30 miljoen vaten per dag gaan verlagen om zo de olieprijs een impuls te geven.

    De olieminister van Saoedi-Arabie liet echter al doorschemeren dat hij niet zal aandringen op een vermindering van de productie, meldt The Wall Street Journal. Andere mediaberichten suggereren ook dat een verlaging onwaarschijnlijk is.

    Er werd overigens nooit heel sterk rekening gehouden met een verlaging van het productiequotum. Sinds het begin van de week zijn de olieprijzen zo'n 3,7% gedaald en sinds de piek een paar maanden terug bedraagt het verlies meer dan 30%.

    "Als de Opec inderdaad de productielimiet vermindert, zullen de landen meer marktaandeel verliezen aan de producenten van schalie-olie. Dus dat is niet in het belang van de leden op de lange termijn", zegt Fawad Razaqzada, analist bij Forex.com.

    Voor grote Opec-leden zoals Saoedi-Arabie is een overaanbod - en daarmee een lagere prijs - misschien wel goed op de lange termijn omdat dat ongetwijfeld druk zal zetten op de kleinere, minder efficiente olieproducenten, suggereren analisten.

    "Afhankelijk van wat er gebeurt, heeft de Opec-vergadering de potentie om te bepalen hoe de markt er uit gaat zien. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn", zegt Michael Wittner, hoofd olieresearch bij Societe Generale.

    Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek woensdag ook nog dat de oliereserves in de VS vorige week onverwacht zijn toegenomen. De voorraden ruwe olie namen met 1,9 miljoen vaten toe, terwijl vooraf werd gerekend op een daling met 0,1 miljoen vaten.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

  12. forum rang 10 voda 27 november 2014 16:22
    OPEC handhaaft productieniveau

    DONDERDAG 27 NOVEMBER 2014, 16:04 uur | 721 keer gelezen

    WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) heeft donderdag zijn productieniveau gehandhaafd ondanks een roep om verlaging van een aantal lidstaten. OPEC, dat voorziet in 40 procent van de mondiale vraag naar olie, pompt voorlopig 30 miljoen vaten per dag uit de grond.
5.447 Posts
Pagina: «« 1 ... 81 82 83 84 85 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,60 -0,67%
EUR/USD 1,0669 +0,24%
FTSE 100 7.866,87 -0,13%
Germany40^ 17.724,10 -0,64%
Gold spot 2.389,38 +0,42%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+3,14%
WDP
+2,80%
Vopak
+2,29%
B&S Gr...
+1,67%
CTP
+1,65%

Dalers

ADYEN NV
-3,54%
JUST E...
-3,13%
ASMI
-3,05%
AMG Cr...
-2,86%
TomTom
-2,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links