Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,535 25 apr 2024 15:51
  • -0,195 (-3,40%) Dagrange 5,505 - 5,725
  • 276.447 Gem. (3M) 321,3K

tOMtOM 15 November 2015 tm 22 November

1.383 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 70 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 november 2014 12:49
    quote:

    gerard_ecb schreef op 22 november 2014 10:29:

    Waarom reageren wij allemaal op elkaar. Als we daarmee stoppen gaat de leesbaarheid van het forum met sprongen vooruit.
    Dus als iemand negatief over TT is en daarover post dan is dat prima. Goed onderbouwd kunnen we daarvan leren.
    Als iemand positief over TT is, dan is dat ook prima en dan kunnen we daar, indien onderbouwd kunnen we daar ook van leren
    Gerard-ecb: helemaal mee eens.

    Dus als ik post richting Bart hoop ik dat je ziet dat dat dat niet op de persoon gericht is, maar op de rol die hij speelt (moet spelen?). Dat plaatje klopt gewoon niet: niet qua motief, niet qua nooit ongelijk bekennen, niet qua eenzijdigheid van de informatie/invalshoek. Het is in mijn ogen wel belangrijk dat medelezers zich bewust zijn dat er regelmatig "mind-fuckers" op fora worden ingezet als flankerend beleid rond koersmanipulaties.

    T.a.v. "de randgroep-hangjongeren" zal ik vrijwel nooit reageren, behalve als ze het gezond verstand gaan tarten zoals WT met zijn "er is geen deal". Ook dit soort brallende randverschijnselen kan onderdeel van het mind-fucken zijn.

    Hoe meer het mind-fucken wordt genegeerd, dus hoe rationeler het gedrag van de kudde, hoe groter de kans dat koersmanipulaties duur worden voor degenen die ze uitvoeren. En dan stoppen ze ooit.

    Ik heb zelf geprobeerd om rationeel te blijven tijdens deze laatste wederom extreem merkwaardige rit. Ik wist 100% zeker dat er een rookgordijn moest worden gecreëerd rondom een mogelijk aanstaande grote move. Dat heb ik in mijn beleggend bestaan al te vaak zien gebeuren, inclusief alle mind-fuck trucs die daar bij horen.

    Dus mijn defensieplan was om tijdelijk de fractie aandelen wat te verlagen ten gunste van de fractie geschreven KT ATM puts. Die KT puts zijn gisteren ITM geëxpireerd, dus ik verwacht zo een hele zwik aan assignment berichtjes. Resultaat: ik heb weer precies de zelfde fractie aandelen als daarvoor, maar met inning van de put-premie bij schrijven. Een zaagtandje. Zo komt Jan Splinter door de winter.

    Ik ben momenteel al weer wat meer aan het nadenken over mijn aanvalsplan rond de VW-deal/eindejaarsrally. Omdat ik niet "bloot" wil zitten voor het geval van grote moves komt dat bij mij tegenwoordig vaak neer op het verschuiven van het relatief belang van KT geschreven ATM/licht ITM puts, LT geschreven zeer deep ITM puts en tot slot "the real stuff": aandelen (met onbegrensd stijgingspotentieel).

    Kijk, en dat vind ik dus verdacht bij Bart. Van Bart hoor je NOOIT dit soort informatie, die zijn geloofwaardigheid zou kunnen doen stijgen. Waarvan je zou kunnen denken: hé, daar kan ik iets mee.
  2. [verwijderd] 22 november 2014 13:00
    quote:

    Leeuw 007 schreef op 22 november 2014 12:52:

    Als Google verplicht wordt,om op te splitsen. Dan heeft dat geen enkel voordeel voor TomTom.
    Ja ja, deductie is een denkvorm in verval, zoals jij weer haarfijn aantoont.

    Wat dacht je van cross-subsidizing? Al eens nagedacht wie dit zouden kunnen hebben aangekaart? Wat dacht je van de automobielindustrie die ongebreidelde researchprojecten zien die worden gesubsidieerd op een manier waarbij de grootst denkbare staatssteun bij het niet valt?! Of wat kleiner: kaartproducenten die met een penne-streek een "gratis" concurrent tegenover zich kunnen vinden.

    Ik heb het eerder al eens gehad over Standard Oil, die dit soort ongein uithaalden in de vorige eeuw op het gebied van de brandstofvoorzieningketen, maar juist om reden van die concurrentievervalsing uiteindelijk werden gedwongen tot opsplitsing.

    Als je zelf ook nog zou willen trainen in deductie beveel ik je het thema privacy aan.
  3. [verwijderd] 22 november 2014 13:08
    Ik heb me het volgende afgevraagd:

    Wie zijn toch die trollen,die hier dagelijks de draadjes en mijn humeur verstieren?

    We hebben natuurlijk de short-trol,annex meneertje(wavetrader v/h Ronka) die hier voor zijn eigen bedrijfje de koers naar beneden zit te praten.Heel geslepen,eerst op één lijn proberen te komen en van daaruit de zaak naar beneden vullen(v=l).

    We hebben de drol-trol.Die draait als een drol in een pispot...
    MM zo heet ie tegenwoordig,was op de dag van de finke stijging nadrukkelijk niet aanwezig om mee te "feesten".Gaf zeer te denken.

    En we hebben natuurlijk de onverwoestbare VBR-trol.Die al jaren terug zijn hele toekomst als een kaartenhuis in elkaar zag klappen en dat alles door een implosie van de TomTom-koers.
    Dit trollensoort kan het niet hebben als er nu positief nieuws over TomTom op het forum verschijnt.
    Jaja ...denkt ie dan ....ben ik dan destijds te vroeg ingestapt?

    Ik hoop ,dat al deze trollen de uitgang snel weten te vinden ,als de koers een forse stijging gaat maken.
    Dan is het ook niet nodig om een apart "kennisdraadje" aan te maken.Want dan ben ik veroordeeld tot de trollen....
  4. mjmj 22 november 2014 13:19
    quote:

    xynix schreef op 22 november 2014 13:00:

    [
    Wat dacht je van cross-subsidizing?
    Goed punt. Maar het subsidizen is op allerlei gebied aan de orde. Neem bv de zonnepanelen die door China zijn gesubsidieerd en diverse Europese spelers heeft weggevaagd. Maar ook bedrijven die heel lang met verlies genoteerd blijven op de effectenbeurs. Is opsplitsing van Google idd een oplossing?
  5. bart1805 22 november 2014 16:04
    quote:

    xynix schreef op 22 november 2014 12:26:

    [...]
    (a) In ieder geval een falsificeerbare uitspraak. M.i. lijkt dit niet te rijmen met het gegeven dat het niet bij Q3 bekend werd gemaakt (zou anders wel hebben moeten gebeuren) en de falsificeerbare IR-uitspraken dat er NOG geen handtekening onder het contract staat. Daarnaast werd in de toelichting behoorlijk nadrukkelijk gezegd dat "het jaar nog niet om is". Bij Q4-cijfers kan (en zal) daar een zeer heldere vraag over gesteld gaan worden en dan weten we hoeveel jouw inschatting van zaken op dit punt waard is. Ik vermoed evenveel als het grote gewicht dat jij hechtte aan de INRIX-deal met BMW te midden van "we hebben bijna 100% van de traffic contracten gewonnen in het afgelopen jaar".
    (b) Dat hoop ik met je mee.

    Je hebt misschien een punt dat ik de neiging heb om simpel te willen blijven denken. Ik denk inderdaad in termen als: If it looks as a duck (opmerkelijk patroon van verschijnen/verdwijnen), swims like a duck (zelfde soort "bijt/hap gedrag" dat ik ken uit andere duck-confrontaties), and quacks like a duck (zonder duidelijke positie/belang nogal eenzijdig focussen op mogelijk negatieve punten, waarvan geprobeerd wordt die maximaal uit te vergroten), then it probably is a duck (zo'n beest met floszen).

    Inderdaad simpel, maar dat is misschien ook wel de schoonheid er van. Eerdere ducks die ik tegen kwam bleken inderdaad ducks.

    Je hebt in ieder geval heel erg tegen dat je motief voor je postgedrag zo volstrekt onduidelijk is. Een sombere altruïst is een te weinig bekende karaktervariant. Dus wie weet ben jij wel uniek en kunnen wij dat met zijn allen maar niet zien.

    Jouw soms onaangepast gedrag richting mij kan me daarom niet in het minste irriteren. Het laat mij echt siberisch koud. En dat irriteert jou dan volgens mij weer. Ik drink wel vaker gezellig een pilsje met grappige mensen die ik toch echt niet in mijn vriendenkring hoef.

    En ik sluit niet uit dat er onder die rol die jij speelt (moet spelen?) misschien best een interessant persoon schuil gaat. Zou nogal een-dimensioneel zijn als ik dat uit zou sluiten ;-) !
    Je hebt steeds meer woorden nodig, maar dat helpt niet om te verbloemen wat voor nonsens je steeds weer weet te produceren.
    1) De deal met Apple was al lang en breed getekend voordat deze bekend werd gemaakt. Flauwekul dat een deal direct of bij de cijfers bekend gemaakt moet worden.
    2) Ik heb laatst opmerkingen gemaakt over de deal tussen Inrix en Samsung niet over BMW.
    3) Wat je steeds doet is iets roeptoeteren over wat ik ergens van vind. Dat weerleg ik eenvoudig. In een volgende post kom je er uiteraard niet meer op terug, maar ga je terug naar je stokpaardje dat ik in dienst van weet ik wie zou opereren.
    4) Wat maak je je druk over de reden waarom ik post. Als je van mening bent dat ik in opdracht handel, stop dan met zeiken en put your money where your mouth is. Doe aangifte, bel de AFM. Is namelijk strafbaar. Of stop met eindeloos de bizarre link tussen mij en een groep te leggen. Doorgaan is even flauw als wanneer ik weer zou gaan verwijzen naar je oude alias.
    5) Wat schattig dat je iets in een volgende post zegt dat als ik iets post over dat mijn manier van handelen dat mijn geloofwaardigheid zou vergroten. Werkt ook andersom neem ik aan? Dus een beetje pumpen over ijzeren voorraden en dan opeens een xynixje doen gaat ten koste van de geloofwaardigheid van jou?
  6. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 november 2014 17:01
    quote:

    xynix schreef op 22 november 2014 12:26:

    [...]
    (a) In ieder geval een falsificeerbare uitspraak. M.i. lijkt dit niet te rijmen met het gegeven dat het niet bij Q3 bekend werd gemaakt (zou anders wel hebben moeten gebeuren) en de falsificeerbare IR-uitspraken dat er NOG geen handtekening onder het contract staat. Daarnaast werd in de toelichting behoorlijk nadrukkelijk gezegd dat "het jaar nog niet om is".

    Je hebt misschien een punt dat ik de neiging heb om simpel te willen blijven denken. Ik denk inderdaad in termen als: If it looks as a duck (opmerkelijk patroon van verschijnen/verdwijnen), swims like a duck (zelfde soort "bijt/hap gedrag" dat ik ken uit andere duck-confrontaties), and [etc.]


    Inderdaad simpel, maar dat is misschien ook wel de schoonheid er van. Eerdere ducks die ik tegen kwam bleken inderdaad ducks.

    Je hebt in ieder geval heel erg tegen dat je motief voor je postgedrag zo volstrekt onduidelijk is. Een sombere altruïst is een te weinig bekende karaktervariant. Dus wie weet ben jij wel uniek en kunnen wij dat met zijn allen maar niet zien.

    Jouw soms onaangepast gedrag richting mij kan me daarom niet in het minste irriteren. Het laat mij echt siberisch koud. En dat irriteert jou dan volgens mij weer. Ik drink wel vaker gezellig een pilsje met grappige mensen die ik toch echt niet in mijn vriendenkring hoef.

    En ik sluit niet uit dat er onder die rol die jij speelt (moet spelen?) misschien best een interessant persoon schuil gaat. Zou nogal een-dimensioneel zijn als ik dat uit zou sluiten ;-) !
    Nou, dat is nogal wat psychologie.
    DAN MOET JE ZELF OOK TEGEN EEN STOOTJE KUNNEN.

    Het ENNEAGRAM biedt antwoorden. Niks raar spiritueels of therapeutisch, gewoon moderne karakterpsychologie voor gezonde mensen, ondersteund door moderne Amerikaanse psychologen als Helen Palmer of Don Richard Riso. Nederlandse volgers zoals ene WJ. vd. Wetering (bekend van 70-er jaren popblaadjes) zijn slechts verdwaalde amateurs.
    Ik kan er heel veel over schrijven, geloof me. Ook ivm. met beleggen. De analyse onderkent vele ongezonde types.

    Maar leuker is de differentiatie tussen gezonde karakters, je moet zelf maar effe googelen op de diverse typen. En met het voorbehoud dat dit slechts een eerste typering is. Soms moet je dieper gaan, bij jezelf en zeker bij een ander.

    Daar gaat-ie dan, hou je maar vast, en durf vooral in de spiegel te kijken:

    Xynix = de agressieve maar bange ennea-6. Type Willibrord Frequin.

    Justin = ennea 9, ongetwijfeld. Diplomaat tot hij er bij neer valt.

    Groeibriljant = ennea type 3, nooit een nederlaagje toegevend. Te weinig overtuigend om type 8 (= de baas) te kunnen zijn.

    BDB = ennea 5 met een vleugje 1. Ik kan zeuren tot een ieder het zat is.

    Vinno = type 7, de levensgenieter, die was het allang zat hier.

    Kniesoor = type 2. Hem werd deze omgeving te zwaar. Zorgzaamheid en empathie passen niet bij hard bij hard beleggen, sorry. Maar ik weet zeker dat je geleerd hebt: dat beleggen niet altijd beloont. Accepteer dat, en spaar anderen voor de achteraf 'ijzeren vuist' van de ennea-2.

    Pwijsneus = mix van 1 en 6. Terecht kritisch, maar weinig eigen visie, net als ik...

    Harry Snel = mix van 5 en 9. Analytisch, maar nooit echt extreem. Jij zou je, net als ik, af moeten vragen of je Nederlandse beleggers wel ooit begrijpt. En vooral hoe je daar tegen vecht. Want je kunt begrijpen wat je wilt, de oude beurswijsheid luidt: tegen de beurs kan je nooit op.

    Inspirator = type 4, de romanticus.

    Martinmartin = type 8, het baastype. Hij duldt geen ander antwoord. Hij kan toegeeflijk en genadig zijn, ook hulpvaardig, maar mark my words. Hij kan je ongelooflijk hard aanpakken als je er om vraagt. Met name als je zwak bent (lees je mee, bart1805)?
    Of hij gelijk heeft laat ik als ennea-5 in het midden. Ik denk dat ik verdomde goed analyseer, en een baastype kan me nog veel meer vertellen. Ik heb afgeleerd te geloven wat baasjes me vertelden, ook dingen die ik zelf eerder wel suggereerde.

    Ze deden al ongeveer wat ik adviseerde. Zonder echt begrip voor wat de gevolgen waren. De gevolgen waren voor hun rekening.

    Zie de beste BBC comedy-serie ooit: Yes, minister. Geloof me, ik herken elke scene. De Haagse werkelijkheid komt heel dicht bij. Let bij de huidige journaalbeelden eens op die slanke blonde gast die steeds naast Rutte loopt. Die was er ook al bij onder Balkenende. Dat is de sir Humprhey van onze tijd, of anders de Bernhard. En denk niet dat dit land inmiddels beter bestuurd wordt dan in die BBC-serie.
    Enfin, alles went, ook een vent.

    En breek me de bek verder niet open. want daar gaat deze draad niet over.
  7. [verwijderd] 23 november 2014 08:56
    Ik ben meer van de MBTI profielen.

    Wie het leuk vindt om zichzelf beter te herkennen kan op diverse sites serieuze tot simpele testjes doen, bijvoorbeeld op 16personalities.com Ik zit op de grens van infp/enfp (de eerste letter staat voor introvert of extravert en is bij mij 50/50). En ik heb wel wat van de intp ook (derde letter is ook niet zo dominant)

    Ik heb als laatste letter een P van perceiving in plaats van een J van judging. Ik ben niet snel in oordelen (judging) maar open voor nieuwe informatie (perceiving). In combinatie met andere letters kan dat overkomen als diplomatiek (zoals bdw zegt), voor mij is het normaal.

    Ik weet dat op kantoor als er gedoe is, het altijd komt door discussies per mail. Het is heel veilig om vanachter je scherm te schrijven wat je mondeling niet durft te zeggen. Terwijl de ander ook informatie mist, doordat ie je gezicht en bodylanguage niet ziet. Dus schrijf dingen niet bijdehandter op dan je face-to-face zou durven. Daarom heb ik ook zo'n hekel aan nieuwe aliassen die helemaal niet nieuw zijn. Dubbel laf want ze kunnen ons aanspreken op eerdere uitspraken en je kunt hen nergens op terugpakken want je weet niet wie het is.

    Wikipedia zegt overigens dat myers-briggs (mbti) niet wetenshappelijk onderbouwd is. Maar als iemand die meer oordeelt op intuitie dan feiten (2e letter) boeit me dat niet zoveel. Ik weet dat veel mensen zich in de profielen herkennen. Al pas je soms in meerdere bakjes, ik zit er in drie (infp, enfp, intp)

    Het verst bij me vandaan staat de estj, de modelburger die erg van regels en regelmaat houdt.

  8. Meryntje 23 november 2014 10:20
    quote:

    *Justin* schreef op 23 november 2014 08:56:

    Ik ben meer van de MBTI profielen.

    Wie het leuk vindt om zichzelf beter te herkennen kan op diverse sites serieuze tot simpele testjes doen, bijvoorbeeld op 16personalities.com Ik zit op de grens van infp/enfp (de eerste letter staat voor introvert of extravert en is bij mij 50/50). En ik heb wel wat van de intp ook (derde letter is ook niet zo dominant)

    Ik heb als laatste letter een P van perceiving in plaats van een J van judging. Ik ben niet snel in oordelen (judging) maar open voor nieuwe informatie (perceiving). In combinatie met andere letters kan dat overkomen als diplomatiek (zoals bdw zegt), voor mij is het normaal.

    Ik weet dat op kantoor als er gedoe is, het altijd komt door discussies per mail. Het is heel veilig om vanachter je scherm te schrijven wat je mondeling niet durft te zeggen. Terwijl de ander ook informatie mist, doordat ie je gezicht en bodylanguage niet ziet. Dus schrijf dingen niet bijdehandter op dan je face-to-face zou durven. Daarom heb ik ook zo'n hekel aan nieuwe aliassen die helemaal niet nieuw zijn. Dubbel laf want ze kunnen ons aanspreken op eerdere uitspraken en je kunt hen nergens op terugpakken want je weet niet wie het is.

    Wikipedia zegt overigens dat myers-briggs (mbti) niet wetenshappelijk onderbouwd is. Maar als iemand die meer oordeelt op intuitie dan feiten (2e letter) boeit me dat niet zoveel. Ik weet dat veel mensen zich in de profielen herkennen. Al pas je soms in meerdere bakjes, ik zit er in drie (infp, enfp, intp)

    Het verst bij me vandaan staat de estj, de modelburger die erg van regels en regelmaat houdt.

    Leuk Justin. Ik zit in het ENFP-bakje.

    Groet uit Grunn.
  9. mjmj 23 november 2014 10:35
    quote:

    xynix schreef op 22 november 2014 12:49:

    [...]

    Ik heb zelf geprobeerd om rationeel te blijven tijdens deze laatste wederom extreem merkwaardige rit. Ik wist 100% zeker dat er een rookgordijn moest worden gecreëerd rondom een mogelijk aanstaande grote move. Dat heb ik in mijn beleggend bestaan al te vaak zien gebeuren, inclusief alle mind-fuck trucs die daar bij horen.

    Dus mijn defensieplan was om tijdelijk de fractie aandelen wat te verlagen ten gunste van de fractie geschreven KT ATM puts. Die KT puts zijn gisteren ITM geëxpireerd, dus ik verwacht zo een hele zwik aan assignment berichtjes. Resultaat: ik heb weer precies de zelfde fractie aandelen als daarvoor, maar met inning van de put-premie bij schrijven. Een zaagtandje. Zo komt Jan Splinter door de winter.

    Ik ben momenteel al weer wat meer aan het nadenken over mijn aanvalsplan rond de VW-deal/eindejaarsrally. Omdat ik niet "bloot" wil zitten voor het geval van grote moves komt dat bij mij tegenwoordig vaak neer op het verschuiven van het relatief belang van KT geschreven ATM/licht ITM puts, LT geschreven zeer deep ITM puts en tot slot "the real stuff": aandelen (met onbegrensd stijgingspotentieel).

    AB! Meer van dit soort verhalen wat mij betreft (en minder verhalen over posters enzovoort)
  10. seren 23 november 2014 10:50
    quote:

    Meryntje schreef op 23 november 2014 10:20:

    [...]

    Leuk Justin. Ik zit in het ENFP-bakje.

    Groet uit Grunn.
    Hier ook een fan van MBTI en Myers-Briggs.
    Ik heb het zelfde zeldzame INFP profiel.
    Voor een goed forum zijn vele verschillende types nodig,
    dus zelfs de ESTJ's, die houden van regelmaat en te snel schreeuwen (brullen) en oordelen.

  11. Meryntje 23 november 2014 11:10
    Beste mod,

    Er is in dit forum herhaaldelijk gevraagd om een "negeerknop". Tot op heden heb ik nog geen reactie van u hierop gezien. Mijn vraag is: is het mogelijk om een "negeerknop" aan te brengen en zo ja, bent u genegen die te plaatsen?

    Ik neem aan dat u weet dat het filteren op bepaalde posters voor veel forumbezoekers zeer wenselijk is. Ik meen dat het de bedoeling van dit forum is om elkaar te informeren en niet om elkaar dwars te zitten. Als een "negeerknop" niet tot de mogelijkheden behoort, zou een "antisarknop"dan wel lukken?

    Groet uit Grunn.

    Edit, Ik heb dit in een opwelling geschreven, het moest me echt van het hart, begin zo langzamerhand te balen van die figuren die zich niets aantrekken van modbreaks en maar doorgaan met het wat ik noem sarren van serieuze posters.

    Zie hiervoor ook het ECHT SERIEUS-draadje van beperkte dijkbewaking.

  12. Meryntje 23 november 2014 11:30
    Zelfs de VIVA heeft een negeerknop

    6. Iemand anders misdraagt zich. Wat kan je doen?
    Soms is een bericht bewust provocerend en dus bedoeld om reacties uit te lokken. In een dergelijk geval is het verstandig om niet te reageren. Gaat het echt te ver, meld dat dan aan de moderators, die zullen dan passende actie ondernemen. Je kunt de moderators bereiken via de toverstaffunctie in het forum of via forum@viva.nl . Indien je je dusdanig ergert aan een bepaalde gebruiker, dan kan je gebruik maken van de zogenaamde “negeerknop”. Door gebruik te maken van deze functie wordt je niet langer geconfronteerd met die gebruiker.

    Het kan dus wel.

    Groet uit Grunn.
  13. Leeuw 007 23 november 2014 11:51
    Het is op dit moment echt een Meryntje draadje aan het worden.
    Vraag mezelf wel eens af. Wat er mis is met eigen invulling over TomTom, en eigen conclusies.
    Die langen post die vaak ook herhaaldelijk wordt gebruikt.En ook vaak niet uitkomt en of klopt.
    Daar wordt ik niet goed van moderator. Toe de point berichten en elkaar accepteren. Doel op de kinderachtige reactie's
    op taalfouten.
    .
1.383 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 70 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links