Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 111 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 7 november 2014 15:14
    Singapore: geen boetes 'manipulerende' banken

    VRIJDAG 7 NOVEMBER 2014, 12:48 uur | 546 keer gelezen

    SINGAPORE (AFN/BLOOMBERG) - De centrale bank van Singapore (MAS) betaalt in totaal circa 12 miljard Singaporese dollar (7,5 miljard euro) terug aan negentien banken die verdacht werden van rentemanipulatie, waaronder ING. Dat maakte de toezichthouder vrijdag bekend.

    De centrale bank had de banken vorig jaar opgedragen een spaarpotje in bewaring te geven voor eventuele boetes. Dat geld krijgen de financiële firma's nu terug, omdat zij volgens MAS maatregelen hebben genomen om te voorkomen dat hun werknemers proberen rentetarieven in hun voordeel te beïnvloeden.

    De toezichthouder laat in het midden of de banken zich daadwerkelijk schuldig hebben gemaakt aan rentemanipulatie. Verscheidene grote banken waaronder Rabobank, moesten het afgelopen jaar forse boetes betalen in diverse landen wegens fraude met rentetarieven die gebruikt worden in het onderlinge betalingsverkeer.
  2. forum rang 10 voda 7 november 2014 20:54
    'Vrouw van 9 miljard' doet Wall Street op grondvesten schudden

    Ze heeft acht jaar lang 'echt geprobeerd om de boel onder de pet te houden', maar ze kan het grote geheim niet langer voor zichzelf houden. Alayne Fleischmann, juriste op Wall Street doet een boekje open over de 'enorme criminele fraudepraktijken' bij haar voormalig werkgever, de gerenommeerde Amerikaanse bank JP Morgan/Chase. De bank dient een miljardenvergoeding te betalen om strafrechtelijke vervolging door de Amerikaanse justitie te ontlopen.

    Fleischmann, een opvallende blondine van eind dertig, is kroongetuige in de fraudezaak tegen de bank. De zaak tegen JP Morgan/Chase wordt beschouwd als het grootste geval van witte boordencriminaliteit in de historie van de mensheid. Volgens de juriste heeft de bank 'maar liefst 9 miljard dollar zwijggeld betaald om de duistere praktijken geheim te houden'.

    Het is bepaald geen geheim dat het roekeloze gedrag van de grootste financiële instellingen op aarde, de wereld in 2007 in de grootste economische recessie in bijna 80 jaar hebben gestort. Fleischmann wil in een groot interview met het tijdschrift Rolling Stone de wereld nu een inkijkje geven wat er allemaal bij kwam kijken om het in haar ogen misdadige gedrag uit de openbaarheid te houden.

    Controle
    De geboren Canadese kwam in 2006 in dienst bij de bank, een tijd waarin de financiële sector nog miljarden verdiende met het verpakken van grote hoeveelheden hypotheken in ingewikkelde beleggingsproducten. Die werden aan nietsvermoedende particuliere klanten en pensioenfondsen verkocht, die een bepaald rendement op hun geïnvesteerde geld verwachtten. Haar taak was om erop toe te zien dat de deals die werden gesloten kwalitatief in orde waren en juridisch waterdicht waren.

    Ze kwam erachter dat 40 procent van de hypotheken die in de beleggingsproducten waren gestopt, een groot risico hadden dat deze nooit zouden worden terugbetaald. Dit omdat de huizenkopers simpelweg niet genoeg verdienden of valse inkomensgegevens op hun hypotheekaanvraag invulden. Ze trok hierover aan de bel, maar werd van hogerhand gesommeerd hierover te zwijgen.

    Nieuwe chef
    Als snel kreeg ze een manager boven zich die zijn ondergeschikten verbood om nog langer via e-mail met elkaar te communiceren. Die man bleek weinig verhullend in zijn bedoelingen: 'over zaken aangaande hypotheken en beleggingsfondsen wil ik niks op papier of in andere geschreven vorm ontvangen, dat kan tegen ons gebruikt worden'.

    Fleischmann: 'Dat vond ik uiteraard heel vreemd. Als juriste ben ik juist gewend om alles waterdicht op papier te hebben. Het werd zelfs zo vreemd dat hij boos op je werd als je hem een mail had gestuurd. Alsof hij toen al wist dat zijn handelen niet door de beugel kon.'

    Getuigen
    Begin 2008 werd Fleischmann ontslagen. Een jaar later werd ze door het Amerikaanse ministerie van justitie opgeroepen te getuigen tegen haar voormalig werkgever. Het onderzoek van het ministerie heeft geleid tot een schikking van 9 miljard dollar.

    Fleischmann heeft tot gisteren moeten zwijgen over de hele zaak. Iets dat de klokkenluister zwaar is gevallen: 'Mijn naaste familie weet pas met het uitkomen van dit interview, wat ik de afgelopen jaren heb moeten doorstaan. Ik heb mijn hele hebben en houden geriskeerd door te getuigen. Ik kan nog altijd alles verliezen als J.P. Morgan/Chase besluit mij voor de rechter te dagen. Maar als ik zou zwijgen dan werk ik mee aan de cover up van de grootste zwendel aller tijden, daar pas ik voor', zo besluit Fleischmann.

    Voor foto's, zie link:

    www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
  3. forum rang 6 haas 7 november 2014 21:57
    16-11-13 - 01:31 bron: AP
    De Amerikaanse bank JP Morgan heeft opnieuw voor 4,5 miljard dollar (3,3 miljard euro) een schikking getroffen met 21 institutionele beleggers die geld investeerden in hypotheekproducten. Tijdens de financiële crisis bleken de producten van JP Morgan en zakenbank Bear Stearns niets waard te zijn.
    De bank heeft volgens toezichthouder FHFA gesjoemeld met de handel in samengebundelde hypotheken. De kwaliteit daarvan werd te rooskleurig voorgesteld aan de kopers. De investeerders verloren miljarden toen de huizenmarkt in de VS instortte en de door de hypotheek gedekte effecten die tussen 2005 en 2008 waren uitgegeven niks waard bleken te zijn.

    De overeenkomst is de laatste in een rij van schikkingen. Vorige maand moest JP Morgan ook al 5,1 miljard dollar betalen aan Amerikaanse hypotheekinstellingen Fannie Mae en Freddie Mac.
  4. forum rang 10 voda 12 november 2014 16:07
    SBM Offshore schikt omkopingszaak voor $240 mln - 2e update

    (2e update van bericht 'SBM Offshore betaalt schikking $240 mln aan OM' om meer informatie, commentaar van SBM-bestuurders, reactie analisten en de actuele koers toe te voegen)

    AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv (SBMO.AE) heeft een schikking getroffen met het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) in verband met omkoping door het Schiedamse bedrijf in het verleden, zo maakt de bouwer van drijvende olieplatforms woensdag bekend. Ook meldt het concern dat SBM voor deze kwestie niet zal vervolgd in de Verenigde Staten.

    SBM betaalt het OM een bedrag van in totaal $240 miljoen, dat in drie termijnen wordt voldaan. De eerste $100 miljoen zijn reeds overgemaakt en op 1 december 2015 en 2016 betaalt het bedrijf nog eens $70 miljoen. In de halfjaarresultaten nam SBM al een voorziening van $240 miljoen op voor een mogelijke schikking.

    "SBM verwelkomt de conclusies van alle discussies met de Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten", zegt Bruno Chabas, CEO van SBM Offshore. "Hiermee kunnen we dit hoofdstuk afsluiten en naar de toekomst gaan kijken", vult hij aan in een telefonische toelichting tegen journalisten en analisten.

    Het bedrag bestaat uit $40 miljoen boete en $200 miljoen ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel, zegt het OM in een eigen persverklaring.

    De schikking met het Nederlandse OM en de beslissing van het Amerikaanse ministerie van justitie om niet te vervolgen, hebben betrekking op ongeoorloofde betalingen aan handelsagenten en buitenlandse overheidsfunctionarissen in Equatoriaal Guinea, Angola en Brazilie in de jaren 2007 tot en met 2011.

    "Die betalingen leveren naar het oordeel van het Openbaar Ministerie de strafbare feiten van ambtelijke en niet-ambtelijke omkoping alsmede valsheid in geschrifte op", aldus het OM.

    Het is volgens Rabobank zeer positief dat SBM een schikking heeft getroffen met het Nederlandse Openbaar Ministerie. Dat SBM het bedrag van $240 miljoen in drie gedeeltes kan betalen is ook goed nieuws volgens de analisten van de bank.

    Ook op de beurs wordt het nieuws enthousiast ontvangen. Woensdag rond 11.05 uur staat het aandeel 19% in de plus op EUR12,71 bij een AEX die 0,4% lager noteert.

    Dat SBM zelf geen ongeoorloofde praktijken in Brazilie vond, maar het OM die wel vaststelde, komt doordat het OM in zijn onderzoek verder kan gaan, zegt SBM-bestuurder Sietze Hepkema in een telefonische toelichting. Zo kan het OM een rechtshulpverzoek indienen bij buitenlandse autoriteiten en daardoor verder kijken dan ondernemingen, legt hij uit.

    Wat betreft Brazilie, dat een zeer belangrijke markt is voor de Nederlandse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie, meldt SBM verder dat het nog niet duidelijk is hoe de diverse onderzoeken die daar lopen het bedrijf zullen gaan raken, maar dat snel de dialoog Petrobras zal worden hervat. Hepkema heeft er vertrouwen in dat de langetermijnrelatie met de Braziliaanse oliereus kan worden voortgezet.

    Over aanbestedingsactiviteiten in Brazilie doet het bedrijf nu geen uitspraken. Daarover zal SBM donderdag bij de trading update over het derde kwartaal meer zeggen, aldus CEO Chabas.

    Het is nog afwachten hoe opdrachtgever Petrobras zal reageren en of SBM weer wordt toegelaten tot de aanbestedingen voor nieuwe projecten van het Braziliaanse olieconcern, reageert KBC Securities. Maar met de aankondiging van vandaag is een eerste horde genomen, zegt de analist.

    SBM Offshore informeerde het Openbaar Ministerie in het voorjaar van 2012 uit eigen beweging over het door het bedrijf zelf geinitieerde interne onderzoek naar mogelijk ongepaste betalingen aan handelsagenten. Dat SBM zelf de kwestie onder de aandacht bracht bij de autoriteiten was een van de redenen voor het OM om een transactie-aanbod te doen.

    Ook het gegeven dat er sinds 2012 een nieuw management zit en dat de nieuwe Raad van Bestuur sinds het bekend worden van de kwestie uit eigen beweging aanzienlijke maatregelen heeft genomen, wogen daarin mee, zegt het OM.

    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  5. forum rang 10 voda 12 november 2014 16:25
    Banken schikken in valutaschandaal

    WOENSDAG 12 NOVEMBER 2014, 07:47 uur | 2628 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - Toezichthouders in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland hebben een schikking bereikt met 5 internationale banken over beschuldigingen van manipulatie van valutakoersen. Dat bleek woensdag. De financiële instellingen moeten stevig in de buidel tasten.

    In totaal leggen de banken 3,3 miljard dollar op tafel. Het Zwitserse UBS betaalt met bijna 800 miljoen dollar (zo'n 640 miljoen euro) het meest. Citigroup schikte voor 668 miljoen dollar en JPMorgan Chase voor 662 miljoen dollar. Royal Bank of Scotland (RBS) en HSBC schikten voor respectievelijk 634 miljoen dollar en 618 miljoen dollar.

    Barclays kreeg woensdag vooralsnog geen boete, het onderzoek daar vordert, aldus de Britse toezichthouder FCA. Barclays concludeerde aan de hand van gesprekken met toezichthouders en overheden dat het beter is als er een ,,algemeen gecoördineerde regeling" wordt toegepast. Het is daarom nog niet tot een akkoord gekomen.

    Usual suspects

    Marktanalisten begrijpen de houding van Barclays. Ze benadrukken dat ook andere verdachte banken zoals Credit Suisse, Goldman Sachs en Deutsche Bank nog worden vermist op de lijst met ,,usual suspects".

    De banken wordt verweten dat zij onvoldoende toezicht hielden op hun werknemers die zich bezighielden met valutahandel. Dat heeft fraude in de hand gewerkt. Eerder lag de sector ook al onder vuur door misstanden bij de vaststelling van belangrijke rentetarieven die in het interbancaire geldverkeer worden gebruikt.

    De Zwitserse toezichthouder legde UBS overigens ook op om minimaal 95 procent van zijn wereldwijde valutatransacties te automatiseren. Daarbij moeten bonussen voor valutahandelaren en handelaren in edele metalen voor 2 jaar worden beperkt tot maximaal 200 procent van hun basissalaris.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 november 2014 16:30
    quote:

    voda schreef op 12 november 2014 16:25:

    Banken schikken in valutaschandaal

    WOENSDAG 12 NOVEMBER 2014, 07:47 uur | 2628 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - Toezichthouders in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland hebben een schikking bereikt met 5 internationale banken over beschuldigingen van manipulatie van valutakoersen. Dat bleek woensdag. De financiële instellingen moeten stevig in de buidel tasten.

    In totaal leggen de banken 3,3 miljard dollar op tafel. Het Zwitserse UBS betaalt met bijna 800 miljoen dollar (zo'n 640 miljoen euro) het meest. Citigroup schikte voor 668 miljoen dollar en JPMorgan Chase voor 662 miljoen dollar. Royal Bank of Scotland (RBS) en HSBC schikten voor respectievelijk 634 miljoen dollar en 618 miljoen dollar.

    Barclays kreeg woensdag vooralsnog geen boete, het onderzoek daar vordert, aldus de Britse toezichthouder FCA. Barclays concludeerde aan de hand van gesprekken met toezichthouders en overheden dat het beter is als er een ,,algemeen gecoördineerde regeling" wordt toegepast. Het is daarom nog niet tot een akkoord gekomen.

    Usual suspects

    Marktanalisten begrijpen de houding van Barclays. Ze benadrukken dat ook andere verdachte banken zoals Credit Suisse, Goldman Sachs en Deutsche Bank nog worden vermist op de lijst met ,,usual suspects".

    De banken wordt verweten dat zij onvoldoende toezicht hielden op hun werknemers die zich bezighielden met valutahandel. Dat heeft fraude in de hand gewerkt. Eerder lag de sector ook al onder vuur door misstanden bij de vaststelling van belangrijke rentetarieven die in het interbancaire geldverkeer worden gebruikt.

    De Zwitserse toezichthouder legde UBS overigens ook op om minimaal 95 procent van zijn wereldwijde valutatransacties te automatiseren. Daarbij moeten bonussen voor valutahandelaren en handelaren in edele metalen voor 2 jaar worden beperkt tot maximaal 200 procent van hun basissalaris.
    Het zijn wel slappelingen, die banken...!!

    Alles wordt geschikt, ipv dat ze eens lekker 10 of 20 jaar gaan procederen...!!

  7. forum rang 10 voda 15 november 2014 14:49
    'Alstom weer beschuldigd van corruptie in VK'

    ZATERDAG 15 NOVEMBER 2014, 10:26 uur | 353 keer gelezen

    PARIJS (AFN) - Alstom Power, de Britse energietak van het Franse industriële concern Alstom, wordt voor het einde van het jaar aangeklaagd door het Britse Serious Fraud Office (SFO) wegens corruptie. Dat meldde persbureau Bloomberg zaterdag op gezag van een bron die bekend is met de kwestie.

    De vermeende fraude draait om werkzaamheden van het bedrijf in Litouwen. Het is voor de tweede keer dit jaar dat een bedrijfsonderdeel van Alstom in het Verenigd Koninkrijk wordt beschuldigd van fraude. De afgelopen 5 jaar liepen er al allerlei fraudeonderzoeken tegen het bedrijf in Frankrijk, Zwitserland, Brazilië en de Verenigde Staten.

    Alstom is momenteel bezig om een groot deel van zijn activiteiten te verkopen aan het Amerikaanse General Electric (GE). Daar valt ook het onderdeel Alstom Power onder.
  8. forum rang 10 voda 17 november 2014 15:39
    Belgie beschuldigt HSBC van helpen met belastingontduiking

    BRUSSEL (Dow Jones)--Een Belgische rechter heeft een Zwitsers onderdeel van de Brits-Aziatische bankreus HSBC Holdings plc (HSBA.LN) er maandag formeel van beschuldigd rijke Belgen te hebben geholpen om belasting op miljarden buitenlands vermogen te ontduiken.

    De onderzoeksrechter beschuldigt de in Geneve gevestigde HSBC Private Bank SA van ernstige en georganiseerde belastingfraude, witwassen en het aanbieden van illegale financiele diensten, meldt de Brusselse openbaar aanklager in een verklaring. De overtredingen zouden hebben plaatsgevonden tussen 2003 en heden.

    De Belgische onderzoeksrechter Michel Claise beticht het HSBC-onderdeel ervan Belgen te helpen om hun spaargeld van Zwitserse rekeningen weg te sluizen naar holdings in met name Panama en de Britse Virgin Islands. Het doel was om een heffing te vermijden op basis van een overeenkomst met Zwitserland, die EU-regeringen moet helpen om belasting te innen op inkomsten uit rekeningen die EU-burgers in het buitenland aanhouden.

    Diamantverkopers in Antwerpen zouden tot de belangrijkste klantgroepen behoren. Al met al zou de zaak kunnen gaan over rekeningen van meer dan 1.000 Belgen.

    Volgens Europese regels, die sinds 2005 van kracht zijn, worden buitenlandse inkomsten met 15% belast. De heffing werd in 2011 verhoogd naar 35%.

    "De schade die is toegebracht aan de Belgische overheid door de voornoemde daden wordt geschat op honderden miljoenen euro's, waar nog groter sommen aan kunnen worden toegevoegd, die mogelijk witgewassen zijn, en die mogelijk zullen worden geconfisqueerd door de Belgische autoriteiten", aldus de verklaring.

    De rechter zal in het vervolg van zijn onderzoek bestuurders en werknemers van HSBC gaan ondervragen. Een woordvoerder van de bank wilde geen commentaar geven.

    Europese regeringen treden steeds harder op tegen pogingen van landgenoten om geld op te potten op Zwitserse bankrekeningen die niet bekend zijn bij de belastingdienst. De Franse autoriteiten onderzoeken of HSBC zo'n 3.000 Fransen heeft geholpen belastingen te ontduiken door geld naar Zwitserse rekeningen te sluizen. Frankrijk doet ook onderzoek naar de Zwitserse bankreus UBS AG (UBS).

    In juni arresteerden de Belgische autoriteiten de directeur van de Belgische tak van UBS, op de verdenking dat hij vermogende Belgen zou hebben geholpen miljarden euro's aan belastingen te ontduiken.

    Door Matthew Dalton; met een bijdrage van Max Colchester in Londen; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 18 november 2014 23:07
    AFM heeft bellijst van fraudeurs in handen

    DINSDAG 18 NOVEMBER 2014, 22:49 uur | 213 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een kleine zevenhonderd Nederlanders gewaarschuwd dat oplichters hen in het vizier hebben. Zij staan op een bellijst van fraudeurs die hun slachtoffers telefonisch waardeloze beleggingen proberen aan te smeren, zogenoemde boiler rooms. De AFM heeft die lijst in handen.

    Dat meldde de toezichthouder dinsdag. Het is voor het eerst dat de AFM een bellijst van deze omvang heeft ontvangen. De beurswaakhond wijst erop dat het in Nederland verboden is om consumenten zomaar te bellen met het aanbod aandelen te kopen of verkopen. “Wees in dat geval alert en hang op”, adviseert de AFM.

    De fraudeurs houden er vaak opdringerige verkoopmethodes op na, en bedienen zich van professioneel en betrouwbaar ogende websites. In werkelijkheid gaat het veelal om partijen die geen vergunning hebben om financiële diensten aan te bieden en die vanaf de eerste betaling niets meer van zich laten horen.

    De AFM stuurde de afgelopen jaren geregeld waarschuwingen uit voor boiler rooms. De beursoplichters worden zo genoemd omdat de telefoontjes naar potentiële slachtoffers vaak gepleegd worden vanuit kleine, drukke ruimtes.
  10. forum rang 10 voda 19 november 2014 16:15
    AFM legt boete op aan ABN AMRO

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Autoriteit Financiele Markten (AFM) heeft eind augustus een bestuurlijke boete van EUR3 miljoen opgelegd aan ABN AMRO Bank nv, zo maakt de toezichthouder woensdag bekend. De boete werd opgelegd voor het onvoldoende bijhouden van gegevens door Fortis over de dienstverlening aan woningcorporatie Vestia, zegt de AFM.

    Medio 2010 ging Fortis Bank op in ABN AMRO. Fortis heeft aan Vestia diensten verleend met betrekking tot het afsluiten van transacties inzake rentederivaten. Over die dienstverlening zijn onvoldoende gegevens bijgehouden om toezicht door de AFM mogelijk te maken, en daarmee heeft ABN AMRO, als rechtsopvolger van Fortis, de regels overtreden, stelt de toezichthouder.

    Nadat de woningcorporatie Vestia eind 2011 ernstig in de problemen was gekomen door haar portefeuille van rentederivaten, heeft de AFM onderzoek gedaan naar banken en bemiddelaars die een rol speelden bij de totstandkoming van derivatentransacties met Vestia, waaronder Fortis, legt de toezichthouder uit. Het bleek dat Fortis in de loop der jaren een groot aantal derivatentransacties met Vestia was aangegaan. De beleggingsportefeuille van Vestia bedroeg op een gegeven moment EUR1,97 miljard.

    De boete heeft betrekking op het niet bijhouden van voldoende gegevens door Fortis in de periode van 3 september 2009 tot en met 17 maart 2010. Bij de beslissing om ABN AMRO als rechtsopvolger van Fortis voor deze overtreding te beboeten heeft de AFM meegewogen dat ABN AMRO de e-mailbox van de belangrijkste contactpersoon binnen Fortis voor Vestia niet heeft bewaard.

    Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com


  11. forum rang 10 voda 19 november 2014 16:25
    Onderzoek naar voorkennis bij BNP Paribas

    WOENSDAG 19 NOVEMBER 2014, 09:36 uur | 1350 keer gelezen

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse toezichthouder op de financiële sector is een onderzoek begonnen naar mogelijke handel met voorkennis bij BNP Paribas. De Autorité des Marchés Financiers (AMF) gaf woensdag aan sinds begin november transacties tegen het licht te houden, maar gaf geen verdere details.

    Volgens weekblad Le Canard Enchaine richt het onderzoek zich op de verkoop van bestuurders in 2013, het jaar waarin Amerikaanse toezichthouders keken naar de handel van de bank met landen waartegen sancties waren ingesteld. BNP werd in juni een boete van 9 miljard dollar opgelegd in de VS voor het schenden van sancties tegen Iran, Soedan en Cuba.

    Voorzitter Baudoin Prot, zijn voorganger Michel Pebereau en operationeel directeur Philippe Bordenave verkochten gedurende 2013 in totaal bijna 290.000 aandelen voor circa 13 miljoen euro.
  12. forum rang 10 voda 22 november 2014
    Aanpakken!

    OM: Zorgfraudeurs tot 5 jaar de cel in

    Door: redactie
    21-11-14 - 22:24 bron: ANP

    Ze incasseerden meer dan 3,7 miljoen euro aan onterechte zorguitkeringen en kochten van dat geld huizen en luxeauto's. Elf mensen uit Den Haag en omgeving zouden daarom de cel in moeten. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vandaag gevangenisstraffen van 1 tot 5 jaar tegen ze.
    Volgens de officier van justitie hebben de verdachten 'op zeer gestructureerde wijze misbruik gemaakt' van het vertrouwen in het zorgstelsel. 'Als gevolg van het feit dat dit soort fraudeurs de zorgpotten leegtrekt, ontstaan op andere plaatsen in de zorg schrijnende situaties', aldus de aanklager.

    De zwaarste eis, van 5 jaar, was tegen Gohair M. (35). Zijn vriendin Astrid C. (33) hoorde 4 jaar cel eisen. Met valse facturen zouden ze miljoenen achterover hebben gedrukt. Het leverde ze zo veel geld op, dat ze zonder hypotheek een huis konden kopen. Astrid C. verdedigde zich met een overzicht van haar werktijden, maar dat kan volgens het OM niet kloppen. Zo zou ze voor één patiënt '7 dagen per week, 9 maanden lang, 9,5 uur per nacht hebben gewerkt. Daarnaast nog substantiële uren bij andere cliënten. En dat alles naast het kantoorwerk."

    Kenneth S. (35) moet van de aanklager 1 jaar de cel in. Hij werkte als ambtenaar bij het Centrum voor Indicatiestellingen in de Zorg (CIZ). Dat beoordeelt of mensen recht hebben op AWBZ-zorg. Volgens justitie heeft hij zich laten omkopen. Vervolgens zou hij valse informatie hebben ingevoerd in de systemen van het CIZ. Meerdere mensen hadden dankzij hem zogenaamd een 'incomplete dwarslaesie als gevolg van traumatisch hersenletsel op 4-jarige leeftijd'. Anderen hadden polio of vergevorderde multiple sclerose.

    De FIOD hield de 'zieken' tijdens het onderzoek in de gaten en ontdekte dat ze in orde waren. Toen de zaak aan het licht kwam, wandelden ze bovendien op eigen kracht de verhoorkamer binnen. Alle nep-patiënten waren familieleden en vrienden van twee verdachten. Zo gingen er uitkeringen naar de moeder, schoonmoeder en zus van Freddy C. (36). Het OM wil dat hij 3 jaar de cel in gaat.

    De rechtbank doet op 15 december uitspraak. Het OM is bezig met een procedure om het geld terug te krijgen.

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  13. forum rang 6 haas 3 december 2014 11:17
    bedenkelijk dossier ? leeswaardig,,,,,,,,,,,,,,Wiegel op zijn best ?
    ==================================================================
    UITREIKING ANDREAS CAPITAL PRIJS

    Op woensdag 26 november zal in samenwerking met de Universiteit Tilburg, voor de tweede maal de Andreas Capital prijs worden uitgereikt voor het beste afstudeerwerkstuk in het Finance Master's programma over het onderwerp beleggen. Na een introductie van Bart Le Blanc zijn wij verheugd als sprekers aan te kondigen;
    - Peter Goedvolk met als thema verantwoord ondernemen
    - Claudia Kruse met als thema verantwoord beleggen
    Joost Driessen zal de winnende scriptie en prijswinnar voorstellen en Hans Wiegel zal vervolgens de prijsuitreiking verrichten.
    In het bijgaande document vindt u het voledige programma en voor eventuele geinteresserden zijn er nog kaarten beschikbaar. Wij verzoeken u dan contact op te nemen met Sabine Cloodt op sabine.cloodt@ac-sk.com
    www.linkedin.com/pub/claudia-kruse/10...

    www.andreas-capital.com/News/NewsDeta...
    Toch blijft Van Gansewinkel redelijk rustig onder de omstandigheden, zo blijkt als Quote afgelopen woensdag met hem spreekt tijdens een evenement aan de Tilburg University. Andreas Capital, een in Luxemburg gevestigde vermogensbeheerder waar Van Gansewinkel een belang in heeft, reikte daar – in de vorm van supercommissaris Hans Wiegel - een geldprijs uit voor de beste masterscriptie over beleggen.
  14. forum rang 10 voda 4 december 2014 20:40
    Vaticaan ontdekt honderden 'verstopte' miljoenen

    Bij hervormingen die de financiën van het Vaticaan transparanter moeten maken, zijn volgens de kerkstaat honderden miljoenen euro's ontdekt die tot nu toe niet op de balansen voorkwamen.
    ,,Het is belangrijk aan te tonen dat het Vaticaan niet bankroet is'', schrijft de voorzitter van de financiële autoriteit van het Vaticaan, George Pell, in het tijdschrift Catholic Herald.

    ,,Meermalen hebben we ontdekt dat de situatie veel gunstiger is dan het leek, omdat enkele honderden miljoenen op bepaalde rekeningen verstopt stonden en niet op de balansen verschenen.''

    De Australische kardinaal Pell kreeg in februari de opdracht meer transparantie aan te brengen in de ondoorzichtige financiën van het Vaticaan. Volgens hem waren die vaak onduidelijk geregeld. ,,Congregaties (ministeries), raden en vooral het staatssecretariaat genoten van en verdedigden een gezonde mate van onafhankelijkheid. Problemen werden intern gehouden.'' De regels van de moderne boekhouding werden vaak genegeerd.

    Het Vaticaan krijgt al langer kritiek over de ondoorzichtigheid van zijn financiële systeem. Sinds het aantreden van paus Franciscus in maart vorig jaar proberen meerdere commissies binnen de kerk hervormingen door te voeren.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  15. forum rang 10 voda 12 december 2014 15:39
    'Schikking Commerzbank in VS boven miljard'

    VRIJDAG 12 DECEMBER 2014, 09:15 uur | 559 keer gelezen

    FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Een schikking van het Duitse Commerzbank met de Amerikaanse justitie over het schenden van handelssancties tegen landen als Iran en Cuba komt waarschijnlijk hoger uit dan een miljard dollar. Dat meldde zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

    Door een regeling te treffen, kan de op één na grootste bank van Duitsland een strafrechtelijke veroordeling voorkomen. In eerste instantie sprak Commerzbank met justitie over een boete van 600 miljoen dollar. Daar komt mogelijk nog een parallel lopende zaak bij, zo wist de krant.

    De bank wilde niet reageren op het bericht.
  16. forum rang 10 voda 17 december 2014 19:34
    Beroep tegen topman die geld opnam van beleggers

    Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van directeur Frans van der H. (70) van het Veldhovense hardhoutfonds Groen Invest. Een woordvoerster heeft dat vandaag gezegd.
    Frans van der H. werd twee weken geleden vrijgesproken van faillissementsfraude na een eis van vier jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. De aanklager is het niet eens met de vrijspraak maar wil dat verder niet toelichten.

    De directeur nam privé ruim 2 miljoen euro op van beleggers. Omdat het geld ruim voor het faillissement werd opgenomen, is er volgens de rechter geen bewijs dat schuldeisers bewust zijn benadeeld.

    In totaal 5500 beleggers investeerden bijna 70 miljoen euro in de kweek van robiniabomen in Nederland en het buitenland. Groen Invest ging failliet, onder andere omdat ongeschikte grond werd gekocht.

    Verontwaardigd
    Gedupeerde beleggers reageerden eerder al vertontwaardigd op de vrijspraak. Voorzitter Cor van Erp van de verenigde beleggers noemde de uitspraak onbegrijpelijk. ,,Mijn oude dag is verdwenen en hij vertrekt met ons geld naar een warm land en komt er ook nog mee weg'', reageerde belegger Rien Baggermans uit Helmond.

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
  17. forum rang 10 voda 19 december 2014 20:26
    Britse arrestatie in valutaschandaal

    VRIJDAG 19 DECEMBER 2014, 20:21 uur | 1 keer gelezen

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse autoriteiten hebben een voormalige handelaar uit de Londense City gearresteerd in verband met mogelijke betrokkenheid bij de fraude met valutakoersen. Dat maakte het Britse Serious Fraud Office (SFO) vrijdag bekend.

    Het is de eerste arrestatie in Groot-Brittannië in verband met het schandaal rond het manipuleren van wisselkoersen door handelaren van grote banken. De SFO is bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak. Er werden verder geen details vrijgegeven over de arrestatie.

    Vorige maand bereikten toezichthouders in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Zwitserland een schikking met zes internationale banken over het schandaal. Daarmee was een bedrag gemoeid van in totaal 4,3 miljard dollar (3,5 miljard euro). Bij verschillende banken zijn handelaren ontslagen of geschorst vanwege vermeende betrokkenheid bij de fraude.

2.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 111 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0713 +0,14%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.034,60 -0,30%
Gold spot 2.318,30 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links