Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,880 18 apr 2024 17:36
  • +0,396 (+4,18%) Dagrange 9,662 - 9,914
  • 2.158.542 Gem. (3M) 1,8M

Sectornieuws

2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 oktober 2014 16:49
    Winstdoel Lufthansa staat ondanks stakingen

    DONDERDAG 30 OKTOBER 2014, 08:01 uur | 243 keer gelezen

    FRANKFURT (AFN) - Lufthansa heeft in het belangrijke derde kwartaal, ondanks een reeks stakingen, een flinke stap gezet richting het halen van zjn winstdoelstelling voor dit jaar. Dat maakte de Duitse luchtvaartgroep donderdag bekend. Over 2015 is het bedrijf gezien de zwakkere economische vooruizichten somberder geworden.
    Protestacties van piloten tegen een nieuw bezuinigingsprogramma vaagden in het derde kwartaal 170 miljoen euro aan winst weg bij Lufthansa. Desondanks liep het operationele resultaat op tot 735 miljoen euro, 145 miljoen meer dan een jaar eerder. De omzet ging licht omhoog tot 8,5 miljard euro, de nettowinst steeg met bijna een kwart tot 568 miljoen euro.

    Voor heel 2014 gaat het bedrijf nog steeds uit van een operationele winst van 1 miljard euro, mits verdere stakingen uitblijven. Voor 2015 gaat Lufthansa nu uit van “een aanzienlijke verbetering” van het operationeel resultaat ten opzichte van dit jaar. Eerder voorspelde het luchtvaartconcern nog een winst van minstens 2 miljard euro.

    Prijsdruk

    Net als concurrent Air France-KLM heeft Lufthansa sinds afgelopen zomer flink last van prijsdruk, waardoor de opbrengsten per passagier lager uitvielen. Dat wist het luchtvaartbedrijf redelijk te compenseren met lagere kosten. Er moet evenwel nog goedkoper gewerkt worden om ook in de toekomst geld over te houden voor investeringen in bijvoorbeeld nieuwe vliegtuigen, aldus Lufthansa.

    De piloten verzetten zich tegen nieuwe besparingsmaatregelen, met name de geplande verhoging van de leeftijd waarop zij met behoud van inkomen vervroegd kunnen uittreden. Dat leidde tot verscheidene werkonderbrekingen in de afgelopen maanden, zowel bij Lufthansa zelf als bij budgetdochter Germanwings.

    De acties van de piloten bij Lufthansa hebben minder invloed gehad op de resultaten dan die bij Air France in september. Dat bedrijf kon 2 weken lang maar op halve kracht draaien, en liep daardoor ruim 400 miljoen euro aan omzet mis. Beide bedrijven staan door de hevige concurrentie van prijsvechters en met name Arabische branchegenoten onder grote druk om de kosten verder terug te dringen.

  2. forum rang 10 voda 31 oktober 2014 15:54
    Moedermaatschappij British Airways verhoogt guidance

    LONDEN (Dow Jones)--Moedermaatschappij International Consolidated Airlines Group SA (IAG.LN) van British Airways, Iberia en lowcost-maatschappij Vueling, heeft zijn winstverwachting voor het volledige jaar verhoogd, terwijl de omslag bij zijn Spaanse eenheid Iberia in het derde kwartaal een operationele winststijging van 30% aanwakkerde.

    De operationele winst zal dit jaar tussen de EUR550 miljoen en EUR600 miljoen toenemen in vergelijking tot vorig jaar, meldt de luchtvaartgroep. Aanvankelijk werd een toename van EUR500 miljoen voorzien op het resultaat van EUR770 miljoen dat in 2013 werd bereikt.

    De Brits-Spaanse luchtvaartgroep realiseerde in het derde kwartaal van 2014 een operationele winst van EUR900 miljoen. De nettowinst steeg met 3% naar EUR634 miljoen en de omzet met 8,5% naar EUR5,7 miljard.

    Air France-KLM's (AF.FR) operationele winst is in het derde kwartaal met 61% gekelderd, na een 14 dagen durende pilotenstaking die de luchtvaartgroep circa EUR416 miljoen aan omzet kostte in die periode, bleek woensdag voorbeurs uit de winstpublicatie van het Frans-Nederlandse concern. De operationele winst bedroeg EUR247 miljoen, in vergelijking tot EUR641 miljoen in diezelfde periode een jaar eerder, meldt Europa's grootste luchtvaartconcern, gemeten naar vervoerscijfers, in een statement. De omzet daalde met 6,7% naar EUR6,7 miljard. De nettowinst kwam in het derde kwartaal uit op EUR100 miljoen, EUR48 miljoen onder het niveau van vorig jaar.

    De Lufthansa-groep, met onder meer Swiss Air, Austrian Airlines en Brussels Airlines, zag de nettowinst in het afgelopen kwartaal met 24% stijgen naar EUR561 miljoen op een met 1,9% gestegen omzet van EUR8,5 miljard. Het concern ziet af van zijn reeds eerder verlaagde winstdoelstellingen voor volgend jaar, als gevolg van een zwakkere wereldwijde outlook, meldde Europa's grootste luchtvaartconcern donderdag.

    Door Robert Wall en Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 3 november 2014 15:10
    Ryanair stelt winstverwachting weer opwaarts bij

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Waar traditionele luchtvaartmaatschappijen als Air France-KLM (AF.FR) en Deutsche Lufthansa ag (LHA.XE) met winstwaarschuwingen komen en steeds meer financiele problemen ondervinden, loopt het bij Europa's grootste low-costmaatschappij Ryanair (RYA.DB) steeds beter.

    De Ierse luchtvaartmaatschappij heeft maandag na een sterk derde kwartaal voor de tweede keer zijn winstprognose voor het boekjaar 2014/15 verhoogd. De maatschappij meldt met succes met speciale aanbiedingen steeds meer zakenreizigers te lokken.

    Ryanair gaat er nu vanuit in het lopende boekjaar een nettowinst van EUR750-770 miljoen te bereiken, waar enkele maanden geleden al een verhoogde prognose van EUR620-650 miljoen werd afgegeven. De maatschappij verwacht dit jaar 86 miljoen passagiers te vervoeren.

    In het tweede kwartaal van het boekjaar steeg de winst na belastingen met bijna 15% tot nagenoeg EUR600 miljoen. De kwartaalomzet steeg met 6,8% naar EUR2 miljard.

    Ryanair zegt met succes veel nieuwe zakenreizigers aan zich te binden, met speciale diensten als een snelle afhandeling en douanecontrole, en betaling met American Express credit cards.

    De Ierse maatschappij concurreert daarmee rechtstreeks met sectorgenoot EasyJet Plc (EZJ.LN), die onlangs eveneens zijn winstprognose heeft verhoogd, en daarbij heeft gemeld direct te hebben geprofiteerd van de langdurige Franse pilotenstaking bij Air France-KLM (AF.FR).

    Door Robert Wall, vertaald en bewerkt door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.c

  4. forum rang 10 voda 4 november 2014 16:01
    Vervoersgroei Europese luchtvaartmaatschappijen in september afgevlakt

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De groei van het passagiersvervoer op jaarbasis bij de Europese luchtvaartmaatschappijen is in september sterk afgevlakt ten opzichte van de groei in augustus, blijkt dinsdag uit de maandcijfers van de wereldluchtvaartorganisatie IATA.

    De groei bij de Europese luchtvaartmaatschappijen daalde in september naar 3,9% van 7,0% in de maand ervoor. Deze daling werd onder meer veroorzaakt door de twee weken durende staking van Franse piloten bij Air France-KLM (AF.FR), de wederzijdse economische sancties tussen de Europese Unie en Rusland, maar ook door vertraging in het economisch herstel en dalend consumentenvertrouwen in grote economieen, waaronder Duitsland.

    Omdat de ingezette stoelcapaciteit door de Europese maatschappijen slechts met 2,6% toenam, steeg de bezettingsgraad overigens nog met 1 procentpunt naar 84,7%, de hoogste van alle regio's.

    Wereldwijd groeiden zowel het passagiersvervoer als de capaciteit in september met 5,7%, waarbij de grootste groei plaatsvond bij luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, met een toename van 15,8%. Net als in Europa hadden ook maatschappijen uit Noord-Amerika (+2,1%) en Afrika (+1,8%) relatief bescheiden groeicijfers. In de regio Azie/Pacific (+4,8%) en Latijns Amerika (+4,6%) waren de groeicijfers hoger dan in Europa.

    De gemiddelde vervoersgroei van 5,7% was lager dan de 6,3% in augustus.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  5. forum rang 8 Wilbar 12 november 2014 21:11

    Emirates ziet winst licht stijgen
    Gepubliceerd op 12 nov 2014 om 19:07

    DUBAI (AFN) - De Arabische luchtvaartmaatschappij Emirates is in de eerste helft van haar gebroken boekjaar op een iets hogere winst uitgekomen dan een jaar eerder, geholpen door een toename van het aantal vervoerde passagiers. Dat maakte Emirates woensdag bekend.

    De nettowinst kwam uit op 2,2 miljard dirham (488 miljoen euro), een stijging met 1 procent. De omzet nam met 12 procent toe naar omgerekend 10,3 miljard euro. Het aantal vervoerde passagiers bedroeg 23,3 miljoen, een toename met 8 procent. Emirates breidde zijn vloot met dertien nieuwe toestellen uit, een groei van de capaciteit met 6 procent.

    Volgens Emirates was er in het afgelopen halfjaar sprake van stabiele prestaties en groei, ondanks de uitdagende marktomstandigheden door de zorgen over ebola, de geopolitieke spanningen en de zwakkere economie.
  6. forum rang 8 Wilbar 12 november 2014 21:13
    Air Berlin gaat verder snoeien in kosten
    Gepubliceerd op 12 nov 2014 om 20:32

    BERLIJN (AFN/DPA) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin gaat nog verder snijden in de kosten om structureel winstgevend te worden en de schulden te verlagen. Dat maakte Air Berlin woensdag bekend bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

    Door de nieuwe ingreep moet het resultaat in 2016 met nog eens 400 miljoen euro worden verbeterd. Air Berlin is al bezig met een herstructureringsprogramma waarbij de kosten met honderden miljoenen worden verlaagd, onder meer door veel banen te schrappen. Het Arabische Etihad Airways is grootaandeelhouder en heeft Air Berlin financieel gesteund.

    In de afgelopen belangrijke vakantieperiode halveerde de nettowinst van Air Berlin naar bijna 50 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder. In september schrapte de maatschappij nog een miljardenorder voor 33 vliegtuigen van Boeing.
  7. forum rang 10 voda 14 november 2014 19:29
    EU akkoord met belang Etihad in Alitalia

    VRIJDAG 14 NOVEMBER 2014, 19:18 uur | 1 keer gelezen

    BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie heeft ingestemd met de koop van een belang van 49 procent door het Arabische Etihad Airways in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat maakte de commissie vrijdag bekend.

    Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de deelneming. Zo moeten Alitalia en Etihad landingsrechten op de luchthaven Fiumicino bij Rome en bij het vliegveld van Belgrado aan een andere partij overdoen. Momenteel zijn Alitalia en Air Serbia, dat voor bijna de helft in handen is van Etihad, de enige maatschappijen die directe vluchten aanbieden tussen Rome en Belgrado. De commissie denkt dat een monopolie op die route tot hogere prijzen en verlies van kwaliteit voor passagiers kan leiden. Daarom zijn de voorwaarden gesteld.

    Voor de rest zal de transactie volgens de commissie niet leiden tot zorgen over de concurrentiepositie, vooral vanwege de concurrentiedruk van andere maatschappijen.
  8. forum rang 8 Wilbar 17 november 2014 14:13
    Schiphol verwerkte in oktober meer vracht en passagiers
    17-11-2014 12:19:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De luchthaven Schiphol heeft in de maand oktober ten opzichte van een jaar geleden meer passagiers en vracht verwerkt, blijkt uit cijfers van luchthavenexploitant Schiphol Group.

    Het vrachtvolume op de Nederlandse thuishub van Air France-KLM (AF.FR) steeg met 7,7% naar 145.348 ton. Het aantal vertrekkende, aankomende en overstappende passagiers nam vorige maand met 5,3% toe tot bijna 5,03 miljoen reizigers. Het aantal starts en landingen nam 3,8% toe tot 39.756.

    Bij de binnenkomende vracht was er vorige maand volumegroei op vrachtstromen uit alle regio's, waarbij Europa met 11,0% de grootste stijging liet zien, gevolgd door het Verre-Oosten, Noord-Amerika en het Midden-Oosten, met toenames tussen de 8,0% en 8,4%. Bij de uitgaande vracht was er eveneens voor alle regio's een groei.

    In het passagiersvervoer steeg het aantal passagiers met Schiphol als beginpunt of eindbestemming van de reis met 7,7% en nam het aantal op Schiphol overstappende passagiers met 3,0% toe. Op Europese vluchten nam het aantal passagiers met 7,3% toe en op intercontinentale vluchten steeg het aantal passagiers met 2,5%.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

    (END) Dow Jones Newswires 11:19 GMT
  9. forum rang 8 Wilbar 18 november 2014 08:36
    Forse winstgroei voor easyJet
    Gepubliceerd op 18 nov 2014 om 08:28

    LUTON (AFN) - EasyJet heeft de winst over het afgelopen boekjaar flink zien toenemen. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de cijfers over het gebroken boekjaar, dat liep tot eind september.

    De op een na grootste prijsvechter van Europa rapporteerde een winst voor belastingen van 581 miljoen pond (circa 729 miljoen euro). Dat is 21,5 procent meer dan een jaar eerder en iets hoger dan de eerder afgegeven prognose van 575 tot 580 miljoen pond.

    EasyJet verhoogde zijn dividend per aandeel, zo bleek dinsdag ook. Het Britse bedrijf stelde geen speciaal dividend voor, waar enkele analisten wel op rekenden.
  10. forum rang 10 voda 22 november 2014 00:06
    Prijsvechters easyJet en Ryanair versus Air France-KLM: dit zijn de kille cijfers

    Gepubliceerd: 19 november 2014 12:35 | Laatste update: 19 november 2014 15:54

    Vliegmaatschappij easyJet maakte dinsdag zijn jaarcijfers bekend. Een mooie gelegenheid om de resultaten van de Britse prijsvechter eens naast die van Air France-KLM en andere concurrenten te leggen. Hoe doorstaat het Frans-Nederlandse fusiebedrijf de vergelijking?

    Het zijn roerige tijden bij Air France-KLM. In september legden piloten van de Franse tak vijftien dagen lang het werk neer uit protest tegen het plan om dochter Transavia om te vormen tot een Europese prijsvechter. Dat voorstel werd door het bestuur van het concern juist gepresenteerd als reddingsboei.

    Door de staking liep de luchtvaartcombinatie zo’n 500 miljoen euro aan omzet mis. “Hoe dan ook, KLM draait niet op voor de kosten”, zei topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM dinsdag voor een gezelschap van internationale journalisten, aldus het Financieele Dagblad. Dat betekent een forse klap voor Air France: de Franse maatschappij komt dit jaar niet uit de rode cijfers door de extra last.

    De staking, die voor De Juniac als een verrassing kwam, is niet de enige tegenslag voor Air France-KLM. De boekingen lopen achter bij de verwachting en het eigen vermogen is negatief door een afwaardering op de pensioenbezittingen. Tel daarbij op de geruchten over massa-ontslagen en het bepaald niet fraaie vertrek van topman Camiel Eurlings, en duidelijk is dat Air France-KLM weleens betere maanden achter de rug heeft gehad.

    Hoe erg is de situatie werkelijk? Z24 vergeleek de prestaties van Air France-KLM met concurrenten easyJet, Ryanair en Lufthansa. Daarbij is voor alle luchtvaartmaatschappijen gekeken naar de resultaten over de twaalf maanden tot en met september 2014, de periode waarover easyJet dinsdag jaarcijfers presenteerde.

    Omzet: Ryanair en easyJet stuk kleiner

    Kijkend naar de omzet zijn de traditionele maatschappijen Air France-KLM en Lufthansa drie tot vier keer zo groot als prijsvechters Ryanair en easyJet, zoals blijkt uit de onderstaande grafiek. De lagekostenmaatschappijen boekten ruim 5 miljard euro aan inkomsten in de afgelopen vier kwartalen, waar de passagierstak van Air France-KLM meer dan 20 miljard euro omzette.

    etc, veel informatie, zie link:

    www.z24.nl/ondernemen/ryanair-easyjet...
  11. forum rang 10 voda 26 november 2014 20:23
    Oud-topman Ferrari in raad van Alitalia

    WOENSDAG 26 NOVEMBER 2014, 20:02 uur | 121 keer gelezen

    ROME (AFN/BLOOMBERG) - Alitalia heeft oud-topman van Ferrari Luca di Montezemolo benoemd tot president-commissaris. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij, die per 1 januari 2015 verder gaat als New Alitalia, woensdag bekend bij de presentatie van een geheel vernieuwd bestuur.

    Di Montezemolo trad in oktober, na 23 jaar, af bij het befaamde Italiaanse sportwagenmerk na een machtsstrijd met de topman van moederconcern Fiat over de toekomst van Ferrari.

    Alitalia, waarin Air France-KLM nog altijd een belang heeft van ongeveer 7 procent, benoemde topman James Hogan van Etihad Airways tot vice-voorzitter. Silvana Cassano volgt Roberto Colaninno op als bestuursvoorzitter. Ook nemen financieel directeur James Rigney van Etihad, oud-topman van IATA Giovanni Bisignani, professor Paolo Colombo en directeur Jean Pierre Mustier van de bank UniCredit zitting in de topploeg.
  12. forum rang 8 Wilbar 1 december 2014 08:29
    Piloten Lufthansa kondigen nieuwe staking aan
    Gepubliceerd op 30 nov 2014 om 14:09

    FRANKFURT (AFN/DPA/RTR) - Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaan mogelijk opnieuw staken. Pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) riep de leden zondag op om aankomende week het werk neer te leggen.

    De werkonderbreking zou maandagmiddag moeten beginnen op de korte- en middellangeafstandsvluchten. Dinsdag zouden ook de piloten van de langeafstandsvluchten het werk neerleggen, evenals de piloten van de vrachtdivisie.

    De piloten zijn in conflict met het bestuur van Lufthansa over bezuinigingsplannen, waarbij onder meer de pensioenleeftijd wordt verhoogd. Gesprekken om tot een oplossing te komen, liepen andermaal op niets uit.

    De op handen zijnde staking volgt op eerdere acties, waardoor het luchtvaartconcern al duizenden vluchten moest schrappen.

    De werkonderbrekingen hebben tot nu toe circa 160 miljoen euro weggevaagd van het bedrijfsresultaat van de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland. De onderneming kampt daarnaast met een haperende wereldeconomie en toenemende concurrentie. Eerder verlaagde Lufthansa al zijn verwachtingen voor het hele jaar.

    Lufthansa zei de aangekondigde werkonderbreking te betreuren. Een woordvoerder noemde de nieuwe acties,,buiten alle proporties" en benadrukte dat vooral de passagiers de dupe zullen zijn. Volgens hem kreeg de luchtvaartmaatschappij bij een verbeterd aanbod aan de bonden andermaal nul op rekest.
  13. forum rang 8 Wilbar 1 december 2014 08:43
    ma 01 dec 2014, 08:05
    Staking Lufthansa treft 150.000 passagiers

    FRANKFURT - De nieuwe staking bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa treft zo'n 150.000 passagiers. In totaal 1350 vluchten worden maandag en dinsdag geschrapt, omdat de piloten het werk hebben neergelegd.

    Pilotenvakbond Cockpit kondigde de staking zondag aan. Vanaf maandagmiddag 12 uur stoppen de piloten van de korte- en middellange afstandsvluchten met hun werk. Dinsdag voegen de piloten van de lange afstandsvluchten zich bij de staking. Ook woensdag vallen er nog enkele vluchten uit.

    De piloten zijn in conflict met het bestuur van Lufthansa over bezuinigingsplannen, waarbij onder meer de pensioenleeftijd wordt verhoogd. Gesprekken om tot een oplossing te komen, liepen andermaal op niets uit. De staking volgt op eerdere acties, waardoor het luchtvaartconcern al duizenden vluchten moest schrappen.

  14. forum rang 8 Wilbar 2 december 2014 13:20
    'Lufthansa belemmert vergadering stakers'
    Gepubliceerd op 2 dec 2014 om 13:14

    FRANKFURT (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse pilotenvakbond Cockpit beschuldigt luchtvaartmaatschappij Lufthansa ervan een voor dinsdagmiddag geplande stakingsvergadering van piloten te belemmeren. Het bedrijf heeft het stakingscomité verboden deze bijeenkomst op het luchthaventerrein van Lufthansa in Frankfurt te houden, zegt Cockpit.

    Lufthansa rechtvaardigde de maatregel met de stelling het smeulende arbeidsconflict niet te willen aanwakkeren tussen de verschillende groepen werknemers. ,,We hebben het personeelscomité van de piloten gevraagd de bijeenkomst te houden in een afgehuurde ruimte van een luchthavenhotel. Het is zeker niet onze bedoeling de vergadering te verhinderen'', aldus een woordvoerder.

    Lufthansa verwacht door de 36 uur durende staking van piloten, die maandag begon, de helft van de vluchten te moeten annuleren.
  15. forum rang 8 Wilbar 3 december 2014 12:22
    Sterke groei luchtvrachtsector houdt aan
    Gepubliceerd op 3 dec 2014 om 11:42

    GENÈVE (AFN) - Het vervoer van luchtvracht is in oktober, net als in de voorgaande maanden, verder gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de internationale luchtvaartorganisatie IATA woensdag bekendmaakte.

    De vraag naar vrachtvervoer door de lucht nam in oktober met 5,4 procent toe op jaarbasis. In vergelijking met september groeide het vrachtvolume met 0,7 procent, de grootste maandelijkse toename ooit.

    De beschikbare capaciteit bij luchtvaartmaatschappijen voor goederenvervoer was in oktober op jaarbasis 4,4 procent groter dan een jaar eerder. Toch kampt de sector nog altijd met enorme overcapaciteit. Gemiddeld genomen zaten vrachttoestellen dit jaar tot en met oktober voor 47 procent vol. Op jaarbasis was dit 45,2 procent.
  16. forum rang 10 voda 3 december 2014 16:02
    Wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer stijgt 5,4% - IATA

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer is hersteld tot een niveau dat niet meer werd gezien sinds het post-recessie herstel in 2010, blijkt woensdag uit data van de International Air Transport Association (IATA), de wereldwijde brancheorganisatie van luchtvaarders. Wel staat de industrie onder druk om de waarde van zijn aanbod te verbeteren.

    De vraag naar luchtvrachtvervoer steeg in oktober met 5,4%, waar de capaciteit met 4,4% was toegenomen.

    In vergelijking tot september groeide de vraag met 0,7%, waarmee de vrachtvolumes op een nieuw recordhoogte uitkwamen.

    Tony Tyler, directeur-generaal van IATA, zegt dat de industrie nog steeds onder druk staat om de waarde van zijn aanbod te verbeteren. "De verwachtingen van consumenten hebben zich sterk ontwikkeld", terwijl andere aanbieders hun concurrentiepositie hebben verbeterd. "Klanten die vracht laten transporteren gaan uit van de efficientie van elektronische processen die ze in bijna iedere andere sector ervaren, waardoor de luchtvaartindustrie investeert om aan deze verwachtingen van klanten te kunnen voldoen", zegt Tyler.

    Luchtvaartmaatschappijen in de Azie-Pacific regio rapporteerden over oktober een toename van 6,7% in de vraag naar vrachtvervoer in vergelijking tot diezelfde maand een jaar eerder. De vraag werd gestimuleerd door de lancering van de iPhone 6 door Apple, en een toename in de handel en export van opkomende economieen in Azie, zegt IATA, dat circa 240 luchtvaarders wereldwijd vertegenwoordigt. De capaciteit voor de regio groeide in oktober met 5,7%.

    Ondertussen zagen Europese luchtvaarders slechts een toename van 1,4% in de vraag naar vrachtvervoer, als gevolg van een zwakke economische groei, terwijl de capaciteit met 4,4% steeg.

    Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kregen een 3,1% hogere vraag te verwerken in oktober, terwijl de capaciteit met 1,2% toenam.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  17. forum rang 10 voda 4 december 2014 16:09
    Vooruitzichten voor luchtvaart positief - IATA

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De wereldwijde luchtvaartindustrie geniet 'positieve' vooruitzichten voor vliegreizen, zegt Tony Tyler, directeur-generaal van de International Air Transport Association (IATA), de wereldwijde brancheorganisatie van luchtvaarders donderdag bij de publicatie van de passagierscijfers over oktober.

    Dalende olieprijzen, indien deze aanhouden, bieden een 'hoognodige operationele buffer' voor luchtvaartmaatschappijen.

    Verder "compenseren economische verbeteringen in Azie-Pacific en de Verenigde Staten tekenen van verzwakking in de eurozone en China", zegt Tyler.

    De passagierscijfers over oktober tonen een wereldwijde toename van 5,7% voor die maand, waarmee de toename van 5,5% in de capaciteit wordt overtroffen. In september steeg het passagiersvervoer, gemeten in verkochte passagierskilometers, met 5,2% op jaarbasis.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  18. forum rang 10 voda 4 december 2014 16:10
    Lufthansa zoekt manieren om einde te maken aan stakingen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Lufthansa AG wendt zich tot mediation om een einde te maken aan de aanhoudende stakingen door zijn piloten, waarbij een nieuwe staking plaatsheeft op donderdag, terwijl de raad van bestuur instemde met de uitbreiding van de low-cost operaties van de luchtvaartmaatschappij.

    De geplaagde luchtvaartmaatschappij, de grootste van Duitsland, had in oktober gewaarschuwd dat de winst dit jaar negatief beinvloed kan worden door een geschil met piloten over zijn plannen om de pensioengerechtigde leeftijd voor nieuwe medewerkers opwaarts bij te stellen, terwijl de prognose voor 2015 al verlaagd was als gevolg van de zwakkere groei van de wereldeconomie.

    Chief Executive Carsten Spohr zei woensdag dat, hoewel de kosten van de stakingen zijn toegenomen, de luchtvaartmaatschappij er nog niet achterstaat om de winstprojectie te verlagen voor 2014.

    De pilotenvakbond heeft een reeks stakingen georganiseerd, waaronder een staking eerder deze week die leidde tot de annulering van zo'n 1.450 vluchten, die ongeveer 150.000 passagiers trof.

    Spohr meldt dat low-cost dochter Eurowings vanaf eind volgend jaar lange afstandsvluchten zal toevoegen, waarbij eerst drie A330-200 widebody vliegtuigen van Airbus in operatie worden genomen, wat eventueel uitgebreid wordt tot zeven vliegtuigen die 310 passagiers in de economy en premium-economy klas kunnen vervoeren.

    Het plan is onderdeel van een pakket aan veranderingen die Spohr afgelopen zomer voorstelde om de winstgevendheid te versterken. Veranderingen bij de lange afstandsvluchten moeten de toenemende concurrentie van luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, zoals Emirates Airline en Etihad Airways, afweren.

    De raad van bestuur gaf tevens toestemming voor plannen om de winstgevendheid bij de korte afstandsvluchten te verbeteren bij Eurowings. De plannen bestaan voornamelijk uit het terugdringen van de kosten en moeten Lufthansa in staat stellen effectiever te concurreren met easyjet en andere Europese low-cost maatschappijen.

    Door Robert Wall. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  19. forum rang 10 voda 4 december 2014 16:18
    Ryanair verhoogt winstverwachting

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ryanair Holdings PLC (RYA.LN) heeft zijn winstverwachting voor het volledige boekjaar verhoogd, na over de afgelopen maand een forse toename in het aantal passagiers te hebben gerapporteerd, wat de groei in populariteit van Europese low-cost luchtvaartmaatschappijen onderstreept.

    Europa's grootste low-cost luchtvaartmaatschappij gaat er nu vanuit dat de winst na belastingen in het financiele jaar, dat eindigt op 25 maart, uitkomt tussen de EUR810 miljoen en EUR830 miljoen.

    Afgelopen maand verhoogde de luchtvaartmaatschappij zijn winstverwachting al naar een bandbreedte van EUR750 miljoen tot EUR770 miljoen van de eerdere afgegeven winstverwachting van EUR620 miljoen tot EUR650 miljoen.

    Beleggers verwelkomen de verhoogde winstverwachting en zetten het aandeel rond het middaguur 7,2% hoger. Liberum analist Gerald Khoo meldt dat de nieuwe winstverwachting als "een echte verrassing" kwam, en erop duidt dat de strategie van de luchtvaartmaatschappij "effectiever is dan verwacht".

    Low-cost maatschappijen, waaronder ook Easyjet (EZJ.LN), de nummer twee in Europa, profiteren, terwijl traditionele nationale luchtvaartmaatschappijen zich terugtrekken uit onrendabele korte afstandsvluchten, en zakenreizigers meer kostenbewust worden.

    Air France-KLM (AF.FR), Europa's grootste luchtvaartmaatschappij naar vervoerscijfers, en Deutsche Lufthansa AG (LHA.XE), werden getroffen door pilotenstakingen, terwijl zij hun operaties proberen te herstructureren om effectiever te kunnen concurreren met de budgetmaatschappijen.

    Easyjet liet donderdag weten afgelopen maand 3,1% meer passagiers te hebben vervoerd. In de afgelopen twaalf maanden tot november, verkocht de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde luchtvaartmaatschappij meer dan 90% van zijn stoelen.

    Ryanair verwacht nu 90 miljoen passagiers te vervoeren in dit jaar van de eerder geraamde 89 miljoen. De passagiersaantallen stegen met 22% in de afgelopen maand, terwijl het concern een bezettingsgraad, een indicator van het aantal verkochte stoelen, van 88% behaalde.

    Door Robert Wall en Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

  20. forum rang 10 voda 9 december 2014 16:10
    Etihad en South African Airways verdiepen samenwerking

    AMSTERDAM (Dow Jones)--
    Na belangen te hebben verhoogd in luchtvaartmaatschappijen uit Azie, Australie en Europa, kan Afrika het volgende doelwit zijn voor Etihad Airways.

    De staatsluchtvaartmaatschappij van Abu Dhabi is van plan zijn commerciele samenwerking te verdiepen met South Afican Airways, nu de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij investeerders zoekt om insolventie af te wenden en Etihad aandelen blijft opkopen in noodlijdende luchtvaartconcerns.

    De luchtvaartmaatschappijen, die al samenwerken met vluchten tussen hun hubs in Johannesburg en Abu Dhabi, plannen een meer diepgaande strategische samenwerking, die de kosten kan terugdringen door gezamenlijke inkoop, zegt waarnemend chief executive Nico Bezuidenhout van South African Airways.

    Etihad wilde geen commentaar geven.

    Etihad is met andere luchtvaartconcerns soortgelijke partnerschappen aangegaan, alvorens een aandelenbelang in die bedrijven te nemen. In de afgelopen jaar heeft het concern aandelenbelangen opgebouwd in onder meer het Australische Virgin en het Ierse Aer Lingus.

    Lynne Brown, de Zuid-Afrikaanse minister die verantwoordelijk is voor South African Airways en andere staatsbedrijven, zei vorige maand dat de regering een verkoop van een belang in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij zou overwegen.

    Etihad maakt gebruik van de partnerschappen om de routenetwerken de coordineren, de operationele kosten terug te dringen en gezamenlijk vliegtuigen aan te schaffen bij Boeing Co en Airbus Group NV. Vorige maand verkreeg de luchtvaartmaatschappij goedkeuring van de Europese regelgevers voor de koop van een belang van 49% in het Italiaanse Alitalia als onderdeel van een reorganisatie van EUR1,75 miljard.

    Door Patrick McGroarty in Johannesburg en Rory Jones in Dubai. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links