Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Energie in EU: produktie, bronnen etc

3.491 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 175 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 oktober 2014 16:22
    Vattenfall verkoopt thermische assets Nuon aan Eneco

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Zweedse staatsbedrijf Vattenfall (VTF.YY) meldt donderdag via dochteronderneming Nuon Energy zijn thermische assets in Utrecht verkocht te hebben aan het Nederlandse energiebedrijf Eneco.

    Volgens de overeenkomst zal Eneco Nuon's verwarmingsnetwerk en de energiecentrales Lage Weide en Merwedekanaal overnemen, die warmte genereren voor 50.000 huishoudens en 1.200 zakelijke klanten.

    Circa 85 Nuon-werknemers zullen in dienst treden bij Eneco.

    Financiele details van de overeenkomst zijn niet bekend. De overname zal naar verwachting op 1 januari 2015 worden afgerond en is onderhevig aan goedkeuring van de betrokken Nederlandse autoriteiten.

    - Door Dominic Chopping; Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 16 oktober 2014 18:14
    Poetin dreigt gastoevoer Europa te beperken

    Rusland gaat de gastoevoer naar Europa verminderen als Oekraïne gas 'steelt' uit de transitpijpleidingen. Dit heeft de Russische president Vladimir Poetin vandaag gezegd. Hij zei erbij dat hij hoopt dat het niet zover komt.
    Rusland heeft de gasleveringen aan Oekraïne in juni gestaakt, omdat het land een betalingsachterstand van miljarden euro's heeft. Menigeen vreest dat Kiev de komende winter zou kunnen proberen gas af te tappen dat aan Europese landen is verkocht en via Oekraïne wordt geleverd.

    Dat gebeurde in 2008 al een keer. Toen verminderde Rusland al een keer als 'straf' de geleverde hoeveelheid. De EU ontvangt ongeveer de helft van het Russische gas dat zij verbruikt via Oekraïne.

    www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/artic...
  3. forum rang 5 DurianCS 16 oktober 2014 20:35
    quote:

    haas schreef op 16 oktober 2014 19:18:

    Momentum:
    de brandstofprijzen dalen in BE. In NE niet ?
    gecheckt: Essent gasprijs: maart 2014: 0.624 NU 0.614
    olieprijzen zijn met 25 % gedaald in 6 mnd

    PS: Rusland gaat 5 miljard M3 leveren aan Oekraine á $0.40
    Helemaal begrijpen doe ik het niet. Bij stijgende olieprijzen gaat de brandstofprijs direct mee, maar bij dalende prijzen niet. Bij dat laatste speelt opeens mee dat het allemaal futurecontracten zijn...
  4. forum rang 6 haas 20 oktober 2014 18:57
    EVEN BUITEN DE "LANDSGRENZEN"HET ZWARTE GELD VIERT FEEST ?
    Én Erdogan koopt het op voor $25 ?
    ==========================================================
    ma 20 okt 2014, 18:10
    'ISIS verdient jaarlijks 620 miljoen aan olie'

    WASHINGTON -
    De terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) verdient circa 800 miljoen dollar (620 miljoen euro) per jaar aan de verkoop van olie op de zwarte markt. Dat blijkt uit een raming van het onderzoeksbureau IHS Inc.
    Het bureau meldde maandag dat ISIS in staat is om in Irak en Syrië dagelijks 50.000 tot 60.000 vaten olie te produceren. Ze verkopen die voor 25 dollar (circa 20 euro) tot 60 dollar (47 euro) per vat. De meeste olie smokkelt ISIS met vrachtwagens via Turkije uit Irak en Syrië.
    Volgens IHS Inc is het nog maar de vraag of de extremisten hun inkomsten uit de olieverkoop in de komende maanden op peil kunnen houden. „Dat hangt voor een groot deel af van de gebieden die ze de komende tijd veroveren of verliezen”, aldus het onderzoeksbureau. Verder is het onzeker of ISIS voldoende capaciteit blijft houden voor het raffineren van de olie, omdat de Amerikanen en hun bondgenoten geregeld luchtaanvallen uitvoeren op doelen van de terreurgroep. ISIS beschikt over eenvoudige, provisorische raffinaderijen die op vrachtwagens kunnen worden geplaatst en vervoerd
  5. forum rang 6 haas 31 oktober 2014 02:27
    Zonne-energie in VS goedkoper dan 'gewone' stroom

    Zonne-energie wordt in 36 staten in Amerika binnenkort goedkoper dan reguliere energie. Dat voorspelt de Deutsche Bank in een uitgebreid rapport over de staat van de zonne-energiemarkt.

    www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article...

    aanbevolen ! lektuur:)
    USA is veel verder met duurzame energie dan menig EU land,waaronder Nederland !
  6. forum rang 6 haas 31 oktober 2014 03:51
    Nat gas (TTF) + 42%

    De absolute winnaar van het derde kwartaal, qua gerealiseerde prijsstijging, was de gasprijs
    in Europa (TTF). De voornaamste reden voor deze sterke stijging lag echter in de enorme
    daling van het voorafgaande kwartaal. Winstnemingen, maar ook de onzekerheid van
    gasleveringen van Rusland aan Europa, resulteerden in een aanzienlijk prijsherstel.
  7. forum rang 6 haas 7 november 2014 10:30
    Nu martelt Belgie al 24 mnd met het probleem van elektriciteitsopwekking
    Sinds begin dit jaar soebatten ze over evt afschakelplan bij tekorten
    Maar krijg de indruk dat men dat nogal wat speels benaderd ?
    =========================================================
    Toch worden ,imo, de gevolgen zwaar onderschat ?
    Én evt tekorten zijn OOK van invloed op economische aktiviteiten van/in de buurlanden van Belgie ?
    (=ernstiger dan 1 dag staken !:)

    PS: Essent heeft sinds 12 mnd 'n splinternwe gascentrale bij Maasbracht(3 km van de grens in de motteblallen gedaan (goed voor 2 miljoen huishoudens)
  8. forum rang 10 voda 8 november 2014 15:55
    'Nederlandse gasvoorraad kan langer mee'

    ZATERDAG 8 NOVEMBER 2014, 10:34 uur | 882 keer gelezen

    DEN HAAG (AFN) - De gasvoorraad van Nederland is langer toereikend dan eerder werd gedacht. Er zijn inmiddels nieuwe technieken beschikbaar waardoor Nederland niet nog 10 jaar, maar zeker 15 jaar zelfvoorzienend kan zijn met zijn gaswinning. Dat blijkt uit onderzoek van kennisinstituut TNO en 28 bedrijven uit de gassector.

    Volgens René Peters, directeur gastechnologie bij TNO, is het mogelijk om bijvoorbeeld door het gebruik van zeep, stikstof of CO2 de productiviteit van de kleinere gasvelden in de Noordzee te verhogen. Die methodes worden nu al getest door bedrijven als de NAM, zei hij zaterdag naar aanleiding van berichtgeving van de NOS.

    Een andere reden voor de nieuwe raming is dat het kabinet eerder dit jaar besloot de gasproductie van het Groningenveld terug te schroeven.
  9. forum rang 6 haas 17 november 2014 07:37
    'n druppeltje op de plaat? DE burger betaalt indirect extra ?
    ===========================================

    ’Maak boren in klein gasveld aantrekkelijk’

    Van onze parlementaire redactie
    DEN HAAG -
    De Staat moet minder geld gaan vragen aan bedrijven die bereid zijn om aardgas te winnen in kleine velden onder de Noordzee. Dat vindt de VVD.

    De grote aardgasbel onder het Groningse Slochteren raakt langzaamaan leeg. Als bedrijven uit kleinere velden in de Noordzee meer aardgas zouden halen, zou Nederland langer kunnen profiteren van deze relatief schone brandstof.
    Veel bedrijven laten de velden echter links liggen. Het is namelijk goedkoper om elders op de wereld te gaan boren. VVD-Kamerlid Leegte hoopt het boren in Nederland aantrekkelijker te maken door de kosten naar beneden te brengen. Dat kan door de aardgasbaten te verlagen. Hij zal vandaag minister Kamp (Economische Zaken) hierom in een overleg vragen.
  10. forum rang 6 haas 17 november 2014 13:23
    Oude windmolens vervangen door nieuwe om groene stroomsubsidie
    26 keer gelezen
    Foto bij het bericht Oude windmolens vervangen door nieuwe om groene stroomsubsidie
    ma, 17/11/2014 - 12:45
    Energiebedrijven, boeren en andere exploitanten van duurzame energie zijn van plan om tientallen windmolens te gaan slopen en deze vervolgens te vervangen voor nieuwere windmolens, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW). Reden is dat de nieuwe windmolens meer subsidie krijgen dan de oudere.

    Uit het onderzoek van de NLVOW blijkt dat er de afgelopen tijd op grote schaal vergunningaanvragen zijn binnengekomen voor het vervangen van windmolens die de laatste tien jaar zijn gebouwd. Als er dit jaar nog een vergunning wordt geregeld, maken de nieuw te plaatsen windmolens aanspraak op meer dan 350 miljoen euro groene stroomsubsidie. Volgens Rob Rietveld van de NLVOW kunnen de oude windmolens echter nog zeker 10 tot 15 jaar mee.
  11. forum rang 10 voda 17 november 2014 16:29
    COMPLETE WAANZIN !!!

    Goede windmolens gesloopt om extra subsidie te vangen

    Door: redactie
    17-11-14 - 05:36 bron: ANP

    Energiebedrijven, boeren en andere exploitanten van duurzame energie willen zeker 172 recent gebouwde megawindmolens slopen en vervangen om extra subsidie te kunnen incasseren. Als zij dit jaar nog een vergunning regelen voor de nieuwe turbines, maken zij aanspraak op meer dan 350 miljoen euro groene stroomsubsidie.
    Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW) bij gemeenten en provincies door heel Nederland, zo schrijft de Volkskrant. Bij de NLVOW zijn de afgelopen maanden op grote schaal vergunningsaanvragen binnengekomen voor de vervanging van turbines die het afgelopen decennium zijn gebouwd.

    Deze molens zijn technisch gezien nog prima in orde, maar komen door hun leeftijd niet meer in aanmerking voor groene stroomsubsidie.

    'Deze turbines kunnen zeker nog tien tot vijftien jaar mee, maar worden vervangen en opnieuw aangemeld omdat het draaien met subsidie zoveel lucratiever is. Dit heeft niets met duurzaamheid te maken, maar alles met het opstrijken van dubbele subsidies', zegt Rob Rietveld van de NLVOW.

    www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet/article/d...
  12. forum rang 6 haas 19 november 2014 10:01
    en er staan al 3 centrles in Eemshaven op 50% te blowen:)
    stroom voor Aldel uut duutsland
    en zo nu en dan het stroomoverschot van de windmilss uut Duutsland
    ======================================================
    2. Google koopt windenergie voor datacentrum Eemshaven

    Het nieuwe - 600 miljoen euro kostende - datacentrum van Google in de Eemshaven draait straks op 19 nieuwe windmolens. De molens worden gebouwd door Eneco en hebben samen een capaciteit van 62 megawatt. Google financiert het project en neemt vanaf begin 2016 tien jaar lang stroom af. De aanleg van het windmolenpark duurt anderhalf jaar en levert in die periode tachtig banen op bij lokale aannemers. Het energieslurpende datacentrum kan alleen de eerste drie jaren helemaal op stroom van de windmolens draaien. Daarna wordt het dataverkeer groter en moet Google zijn toevlucht nemen tot reguliere energiecentrales.
  13. forum rang 6 haas 23 november 2014 09:27
    Overheidsgeld stroomt...........
    Is nog subsidie aanvraag van partner van Min. Schulz in behandeling voor soortgelijk object
    ======================================================================
    Van der Hoeven wil geld steken in getijdenenergie
    06-03-2009 – 9:30
    Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) is bereid projecten voor getijdenenergie te ondersteunen zolang ze nog geen geld opbrengen. Dat zei ze donderdag in de Tweede Kamer.

    Vorig jaar zomer gaf ze al eens 280.000 euro subsidie, maar nu kan het gaan om miljoenen euro's. Ze gaat erover in overleg met de sector en heeft geld uit een innovatiepot achter de hand. Van der Hoeven heeft een project in Borssele in Zeeland op het oog en de getijdenturbine Tocardo bij de Afsluitdijk.

    Bij dergelijke projecten haalt een turbine elektriciteit uit stromend water. De proeven moeten aantonen of de energieopwekking op grotere schaal mogelijk is. Onderzoekers bekijken bijvoorbeeld nog of de installaties bestand zijn tegen zout water en stormen.
  14. forum rang 10 voda 23 november 2014 14:47
    Fugro krijgt contract Dong Energy

    ZONDAG 23 NOVEMBER 2014, 12:26 uur | 870 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Energiebedrijf Dong Energy heeft bodemonderzoeker Fugro opdracht gegeven voor onderzoek naar de zeebodem voor een offshore-windmolenpark. Dat maakte Dong bekend.

    Met het contract is 16,4 miljoen euro gemoeid. Het gaat om voorbereidend werk voor het Hornsea Project One. Het windmolenpark ligt 120 kilometer buiten de kust van Yorkshire en moet energie gaan leveren voor 800.000 Britse huishoudens. Het project moet in 2020 in gebruik worden genomen.
  15. forum rang 10 voda 26 november 2014 16:21
    Tennet gunt Arcadis contract mbt begeleiding ontwikkeling net op zee

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Elektriciteitstransporteur Tennet heeft Arcadis nv (ARCAD.AE) in een consortium met Pondera Consult gecontracteerd voor begeleiding van de ontwikkeling van een electriciteitsnet op de Nederlandse Noordzee, meldt Tennet woensdag voorbeurs.

    Arcadis gaat de Nederlandse elektriciteitstransporteur begeleiden met de milieueffectrapportage (MER) en de vergunningsaanvragen voor het windgebied Borssele, dat door het ministerie van Economische Zaken als eerste van drie gebieden is aangewezen voor de ontwikkeling voor de bouw van windparken en de aansluiting ervan op het net op land.

    Financiele details van de opdracht worden niet vermeld.

    Arcadis sloot dinsdag op EUR24,24.

    - Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


3.491 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 175 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0656 +0,12%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.390,15 +0,45%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links