Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mayday Fugro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 oktober 2014 10:28
    Ja tuurlijk, olieprijs van 100 naar 80 en fugro wordt al compleet afgeschreven omdat ze in de buurt komen van onze vriendelijke altijd behulpzame bank convenanten.
    De shorters en de media nemen het over en hoppa een emissie hangt reeds in de lucht.
    Misschien 60 miljard aandelen fugro erbij binnenkort ala Imtech, ach waarom niet, waarom heb ik die zogenaamde Imtech BAM koning nog niet gehoord over dit aandeel of is zijn rapport eerst nog bij zijn intimi aan het rond gaan voordat het uitlekt.

    Ach, toen de olieprijs van 50 naar 150 ging en peakoil het nieuwe populaire woord was met koersdoel crude 250 en hoger is de olieprijs daarna ook weer 35!! geweest en daarna weer 100 en dat heeft Fugro ook prima overleefd.

    Alleen omdat die convenanten in de buurt komen en dit gewoon killing mogelijkheden bied voor banken en shorters in combinatie met de media en achter de feiten aanlopende analisten wordt de koers alvast helemaal kapot gegooid.

    Ook het helemaal schrappen van het dividend ipv alsnog 5ct betalen zodat sommige investeerders die niet in aandelen beleggen die geen dividend uitkeren niet uit Fugro geforceerd worden, ach sommige bedrijven zullen het nooit snappen, of het interesseert de toppertjes te weinig.

    De paar honderd miljoen aan aandelen waarde die ex CEO Kramer zichzelf toebedeeld heeft verdampt gelukkig grotendeels lekker mee want zijn prestaties zijn inmiddels weer aardig afgeschreven en waren dus gewoon veel te hoog ingeschat.

    Misschien dat bedrijven ook een keer iets van een stresstest moeten doen en wat minder afhankelijk moeten worden van die domme bank convenanten die zo koers vernietigend werken als het juist niet uit komt.

    15 euro, wat een slachting, ze stonden 20 toen de aex 200 deed, het is een oil service sector bedrijf, ja het gaat duidelijk minder maar alsof ze met wat tijd dit niet om kunnen draaien en alsof die investeringen niet terug komen..., dan zitten we over een tijdje gewoon zonder olie, kan ook niet echt.

    Het is dat de markt al lekker inspeelt de banken/shorters/media maffia ze die tijd niet gaat geven en de aandeelhouders van fugro helemaal kapot probeert te maken zoals bij Imtech, de nieuwe standaard.

    Complete overshoot dit, alsof de koers al niet gedaald was.
  2. [verwijderd] 29 oktober 2014 11:27
    quote:

    !@#$!@! schreef op 29 oktober 2014 11:20:

    Ik vind het raar dat al die bedrijven zoveel schulden hebben dat ze bij een tegenvallend jaar gelijk in de problemen komen. Dat is gewoon dom.
    Al dat aandelen inkopen en zelfs bedrijven die geld lenen om daarmee aandelen in te kopen, alles om die koers maar hoog te houden en op korte termijn jezelf zoveel mogelijk vol kunnen proppen met opties/aandelen en andere bonussen.
    Ik dacht met mij afscheid van alles kleiner dan de AEX wel in wat veiliger vaarwater te zijn gekomen maar zelfs Fugro kan van rijkelijke bonussen en bonus dividenden in 1 jaar omklappen naar bijna tegen de convenanten aan hangen en dus qua koers compleet geslacht worden want zo werkt een beursnotering ook weer.
    Misschien dat ze maar ff bij HAL moeten aankloppen voor een injectie, die hebben dadelijk met de beursgang van GV nog wat geld over, dan is dat convenanten probleem ook opgelost en hang je niet op termijn helemaal aan een touw bij de banken en shorters incl betaalde media slacht campagne.
    Kan mij niet voorstellen dat HAL op ruim 10 euro eerder SBM gaat bijkopen als ze voor 15 ook Fugro kunnen kopen en het rustig de tijd kunnen geven.
  3. forum rang 5 theo1 29 oktober 2014 11:41
    Als je even op IEX kijkt, dan kun je gemakkelijk zien dat bij Fugro het aantal uitstaande aandelen de afgelopen 5 jaar alleen maar is opgelopen. Ze zijn zich dus zeker niet te buiten gegaan aan aandelen inkopen. Ook het dividend is niet spectaculair gestegen. De payout is ook niet buitengewoon hoog. Er is één keer een speciaal dividend geweest, toen ze een onderdeel verkochten.

    Dit kunnen dus allemaal niet de oorzaken zijn van de problemen. Wél hebben ze veel overnames gedaan. Misschien zijn die niet allemaal even goed geweest. En de marges staan ook al jaren onder druk. Ieder jaar weer met een vaag verhaal dat het volgend jaar écht beter zal gaan. Wat dan ook iedere keer weer niet uitkomt. Kortom, volgens mij is de ware oorzaak van de problemen gewoon ouderwets zwak management. Het oude liedje dus.
  4. Julian247 29 oktober 2014 12:08
    Fugro heeft afschuwelijk veel geld uitstaan bij afnemers. Slecht credit management dus. Daarnaast staat bij Geoscience de kraan wijd open: ongelooflijk hoeveel daar in korte tijd afgeschreven wordt. Die Kramer had nog veel meer moeten dumpen, nu zit hij nog met dikke 3 mio aandelen.
    De arme stakker moet aan zijn vrouw vertellen dat ie weer dik 10 miljoen kwijt is....
  5. nestel 29 oktober 2014 14:13
    quote:

    de breker schreef op 29 oktober 2014 12:08:

    Fugro heeft afschuwelijk veel geld uitstaan bij afnemers. Slecht credit management dus. Daarnaast staat bij Geoscience de kraan wijd open: ongelooflijk hoeveel daar in korte tijd afgeschreven wordt. Die Kramer had nog veel meer moeten dumpen, nu zit hij nog met dikke 3 mio aandelen.
    De arme stakker moet aan zijn vrouw vertellen dat ie weer dik 10 miljoen kwijt is....
    vertel de Breker, hoeveel geld staat er uit bij afnemers?
    Neemt deze post, over de jaren genomen, toe of af?

    En de belangrijkste vraag:

    Hoeveel % daarvan is overdue?
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links