Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,020 23 apr 2024 17:35
  • -0,360 (-1,54%) Dagrange 22,860 - 23,400
  • 307.410 Gem. (3M) 374,4K

FUGRO - oktober 2014

2.722 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 137 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 25 oktober 2014 14:10
    quote:

    VincentKompany schreef op 24 oktober 2014 19:31:

    Hallo,

    Ik ben een beginnende belegger die tegen gemiddeld €20,29 aandelen Fugro heeft gekocht.

    Even een paar feiten op een rijtje:
    - Eigen Vermogen 2013/aantal aandelen= €24,95
    - Fugro is de afgelopen jaren winstgevend geweest en verwacht winstgevend te blijven
    - Fugro heeft de afgelopen 4 jaar €1,50 (in 2012 zelfs €2,-) dividend uitgekeerd, dit is tegen een koers van €20,- 7,5%.
    - Er zijn geen extreem grote problemen/schandalen geweest of te verwachten (of zie ik dit verkeerd?)

    Deze feiten in ogenschouw nemend kan dit aandeel toch alleen maar stijgen (minimaal richting €25,-) of zie ik iets over het hoofd?

    Het eigen vermogen per HY '14 is € 19,68 per aandeel.
    Koers en ev/a is dus vrijwel gelijk.
    10-j gemiddeld is de koers ruim 2x hoger dan ev/a.
    Op het eerste gezicht zou je denken dat de koers dus makkelijk naar 40-50 euro kan.
    Helaas. Eigen vermogen is een slechte maatstaf om de waarde van een bedrijf te bepalen en/of te relateren aan de koers.

    Koersen worden voornamelijk bepaald door winstverwachtingen.
    Dat ziet er, als je terugkijkt, niet best uit bij Fugro.
    Vanaf '08 lopen omzet en vooral winstgevendheid hard achteruit.
    Nog best wel winstgevend, hoor. Maar lang niet meer zo florissant als het ooit geweest is.

    Ik denk dat de huidige koers vrij goed de huidige waarde van Fugro weergeeft. Kan dus best wat omhoog, maar ook nog verder omlaag.

    Het beleidsplan dat Fugro binnenkort bekend maakt, zal misschien wat meer duidelijkheid geven over de toekomstverwachtingen.
    Tot zolang maar even duimen op een goede afloop.

  2. [verwijderd] 25 oktober 2014 14:10
    quote:

    VincentKompany schreef op 25 oktober 2014 13:38:

    [...]

    Bedankt voor uw reactie,

    Echt negatieve dingen, die mij vertellen dat de koers nog best een beetje kan dalen, heb ik niet kunnen vinden, maar ik heb er dan ook niet zoveel verstand van.
    Misschien kunt u me helpen?

    Alvast bedankt.
    Als de koers al van midden 40 naar 19 nogwat kan, waarom dan niet nog best een beetje? Is niets zinnigs over te zeggen. Als je voor de lange termijn in Fugro wil beleggen, zou ik de komende capital markets day afwachten, waar we te horen krijgen of er een nieuwe strategie gevolgd gaat worden.
    Als je wat wil traden, kan je het beter aan Handyman6 of Rolof vragen. Die zijn iets meer TA georienteerd. Mijn beperkte kennis daarvan zegt wel dat we nog steeds in dikke downtrend zitten.

    Zelfs iemand als HaringmetAppelmoes dekt het korte termijn risico af met puts, degene met m.i. het meeste verstand van Fugro.

    Groet,
    Bolo
  3. forum rang 7 ff_relativeren 25 oktober 2014 15:14
    De posting van @ Marique laat m.i. een helder licht schijnen over de waarde van Fugro en de waarde van het aandeel. Waarvoor een AB.

    Iets verder terug in dit draadje werd de wens, cq de hoop gericht op een overname. Ik verwacht eigenlijk niet dat er zoiets gaat gebeuren. Ongeacht of je het nu een overname noemt of iets eleganter uitdrukt met het woord fusie.

    Fugro is niet de enige in de sector met een sterk dalende aandeelkoers en dito omzet. Dit laat ons zien dat er -tenminste op dit moment- minder vraag is ten opzichte van te veel aanbieders om nog een mooie omzet en bedrijfsresultaat te behalen.

    Een fusie of overname zou niets veranderen aan de schaalgrootte. Te veel aanbod kan slechts op 4 manieren worden opgelost.

    1. Door een sterk toenemende vraag in de markt ;
    2. Door structureel onder de kostprijs te opereren en jezelf kapot te concurreren ;
    3. Door 1 of 2 spelers weg te laten kwijnen binnen de sector ;
    4. Doordat 1 aanbieder nieuwe specialismen ontwikkelt en daarmee dieper de markt aansnijdt of een nieuwe niche-markt aanboort.

    Indien variant 1 op zich laat wachten, komt de sector in de verleiding om te kiezen voor varianten 2 en 3. Terwijl variant 4 afhankelijk is van een grote kapitaal-aanwending die nodig is om nieuwe specialismen te ontwikkelen.

    Variant 4 is verreweg de meest interessante keuze, indien 1 van de huidige spelers in het segment een dergelijk kas-overschot heeft. Of in staat is om een kapitaalkrachtige vennoot aan te trekken met zeer overtuigende en goed doorgerekende plannen.

    Een instap van een kapitaalkrachtige partner is zeer interessant voor de toekomst van het bedrijf, maar loopt parallel met een aandelenbelang die even-veelzeggend is als de kapitaal-inbreng. We kijken dan naar een forse uitbreiding van het aantal aandelen in de onderneming. Kortweg, een emissie die de standaard 10% ver overstijgt.

    Het bestuur kan dan zelf niet beslissen tot deze emissie, maar zal een BAvA bijeen moeten roepen. De drempel hiervoor is dat ze vanuit concurrentie-overweging eigenlijk niet genoeg kunnen vertellen aan de aandeelhouders, om hen te overtuigen.

    In deze drempel zit helaas niet de grote voorsprong van FUGRO ten opzichte van de concurrenten. Hoewel ene heer Kramer een hele grote porto met Fugro-aandelen heeft die overdraagbaar zijn aan een kapitaalkrachtige partner, zou dat alleen veel geld betekenen voor dhr Kramer. En niet voor de onderneming Fugro die dat geld nu juist als injectie nodig heeft. En met het huidige stemrecht van dhr Kramer, zou het bestuur hem nu juist moeten overtuigen om in te stemmen met grote nieuwe plannen .....

    Daarmee doemt een nieuwe drempel op voor Fugro. De aandelen van dhr Kramer zijn niet de oplossing maar een mogelijk probleem tijdens de BAvA.

    Toch zou Fugro voor variant 4 moeten kiezen om de krapte in de branche te overstijgen. Om deze stap te zetten, heeft het bestuur van Fugro mogelijk een toegevoegde visionair nodig in de top. Zouden ze die visionair aantrekken vanuit een toekomstige kapitaalkrachtige partner, dan worden hooguit de stappen omgedraaid. De partner stapt dan eerst in met een bestuurder en dito invloed, ruim voordat het kapitaal inbrengt.

    De partner wordt dus eerst inhoudelijk en bestuurlijk overtuigd.
    Een solide basis voor intensieve samenwerking.

    Greetzzz

  4. money hates me 25 oktober 2014 16:29
    Als je in de eerste instantie kijkt, lijkt het alsof de shortpositie is afgenomen de afgelopen week van 5.75 naar 5.11 nu(volgens de bron:shortsell.nl) wat zou betekenen dat het aandeel weer kans maakt om te stijgen en niet elke keer de stijging stop wordt gezet(tegen actie van shorters)om het koers weer te laten dalen.

    Maar als je verder kijkt:Totale netto shortpositie op 25 oktober 2014: 9,49% (inclusief de laatst bekende positie van partijen die onder de meldingsgrens zijn gekomen). zie je eigenlijk helemaal geen vermindering, alleen zijn er meer partijen bijgekomen die net onder de meldingsplicht zitten.

    Heb al veel geld verloren op deze aandeel door long en calls te kopen en ben al door mijn stop-loss gegaan en zijn de call opties eigenlijk waardeloos geworden.

    Ik ben geen lange termijn belegger, ik beleg alleen in hefboomprodukten/opties. Probleem met deze aandeel is dat de schommelingen erg extreem is en gemiddeld de laatste 2 weken elke dag ongeveer 1 euro is tussen dag hoog en dag laag wat betekend een koersverschil van +/- 5 %.

    Mijn vraag is: woensdag komen ze met strategie enz. en kan veel betekenen of het aandeel kan gaan stijgen of zelfs verder kan gaan dalen ondanks deze lage koers (geschiedenis koersverloop). Je zou haast denken dat veel shorters in aanloop naar deze belangrijke dag hun posities wel willen afbouwen en winst op papier nu ook wel willen realiseren. Ze hebben het nog steeds niet gedaan en lijkt me sterk dat ze volgende week maandag en dinsdag volop het aandeel weer terug kopen...
    Weten deze gasten wat wij niet weten...? naar aanloop van deze belangrijke dag is de shortposotie 9.49% wat gewoon erg extreem hoog is....!!
    Wat willen deze partijen...? Ze hebben al enorm veel geld verdiend(weliswaar op papier) en blijven het cashen uitstellen, je zou toch op een gegeven moment je winst op papier willen omzetten naar echt geld/veilig stellen van je winst..?!
    Vandaar dat ik met argwaan niet meer kan besluiten wat ik moet doen! Door deze gasten is het gewoon niet meer mogelijk om het oude beleggen weer mogelijk te maken(goed nieuws belonen en slecht nieuws straffen, beide in redelijke mate!!)
    Werken ze samen(ook al zouden ze dat doen, is haast niet te bewijzen)weten zij meer dan ons....enz...
    Verleiding is erg groot om in te stappen maar shorters hebben op dit moment gewoon het macht in de handen van het aandeel, zij kunnen bepalen wat het koers kan doen, maakt niet uit als het nieuws positief is, zij hebben het macht over de stuur, je kan zeggen wat je wilt, wij zijn nu afhankelijk van hun beslissing en strategie... Als ik het verkeerd heb of zie, vertel/leg het me uit dat wat ik denk totaal niet waar is/verkeerd is...
  5. [verwijderd] 25 oktober 2014 16:52
    Short positie kan ook gunstig zijn met goed nieuws....kan een short squeeze veroorzaken, zeker als ee goed nieuws komt.....en de shorters, zien natuurlijk ook dat de markt waar fugro in zit, even wat minder is.....we zullen zien......nieuws kan bijna alleen maar meevallen met deze koers....
  6. money hates me 25 oktober 2014 17:18
    Ik weet wat je bedoeld, bij een eventuele short squeeze kan de koersstijging nog harder stijgen maar de vraag blijft toch: naar aanloop van deze belangrijke dag is eigenlijk de shortpositie helemaal niet afgebouwd...?!

    Als ik met mijn hoofd tegen een muur heb geknald, probeer ik natuurlijk niet voor de 2e keer tegen het zelfde muur weer mijn hoofd te stoten. Er zijn natuurlijk veel meer muren waar je je hoofd aan kunt stoten maar elke keer tegen het zelfde muur aanstoten is vragen om moeilijkheden.

    Shorters(aasgieren) blijven hun positie handhaven en/of zelfs uitbreiden en mijn vraag is waarom...? Heus niet alleen omdat het sentiment op dit moment negatief is of dat de markt waar fugro in zit, even wat minder is. Dat is juist zoeken naar antwoorden om jezelf moet aan te spreken en op hopen dat het wel weer goed komt, je houdt eigenlijk hiermee jezelf voor de gek en probeer je het goed te praten, begrijp me niet verkeerd, ik wil je hiermee niet aanvallen en natuurlijk zit een kleine deel van waarheid in wat je zegt maar is niet in verhouding met wat er zich afspeelt en wat ik hiermee wil zeggen dat het koers wordt gevormd door shorters,zij bepalen/sturen het koers dat fugro moet hebben.

    Dank voor je reactie maar heb nog geen antwoord en volgens mij kan ook niemand precies verklaren waarom shortpositie 9.49% is.
    We zijn overgelaten aan medelijden van de shorters maar aangezien het aasgieren zijn blijft er niks anders over dan af te wachten en zij hun positie/strategie gaan veranderen.

  7. forum rang 7 ff_relativeren 25 oktober 2014 17:38
    @ money hates me,

    het antwoord dat je zoekt, hoeft niet eens in de inhoud te zitten.
    Schaalgrootte. Met de huidige short-omvang kunnen de shorters ieder dagvolume op de beurs naar hun hand zetten.

    Het totaal aantal uitstaande aandelen Fugro vind je op de Fugro-website :
    www.fugro.com/investors/share-informa... .

    96 miljoen gewone aandelen.
    32 miljoen preferente aandelen.
    32 miljoen onderliggende aandelen in converteerbare obligaties.
    160 miljoen onderliggende preferente aandelen in de beschermingswal.

    Als we kijken naar het dagvolume in gewone aandelen op de AEX,
    zien we dat er gemiddeld 1,4 miljoen aandelen per dag verhandeld worden.
    Afgezet tegen het totaal uitstaande aantal gewone aandelen, 96 miljoen,
    is het gemiddelde dagvolume slechts 1,46% van alle aandelen.

    Minder dan 1,5% dus.

    Terwijl het percentage aandelen shortpositie boven de meldingsgrens op 5,11% staat.

    Alleen al deze club van shorters kan dus ruim 3X het dagvolume inzetten om het door hen gewenste doel in volatiliteit te bewerkstelligen.

    Zo lang het gemiddelde dagvolume op het lage huidige niveau blijft,
    is de Fugro-handel een speeltuin voor de shortpartijen.
    Niet om inhoudelijke redenen, maar vanuit een eenvoudige rekensom.

    Greetzzz

  8. money hates me 25 oktober 2014 18:35
    Wat ik dus begrijp is dat: omdat het gemiddelde verhandelde aandelen per dag nog op een laag pitje is, is de Fugro-handel een speeltuin voor de shortpartijen...?

    Ik heb geprobeerd uit te zoeken wat het gemiddelde handel per dag is van fugro(geschiedenis van 2013) maar kon het niet vinden maar ik kan beweren dat nu het gemiddelde handel van 1.4miljoen aandelen per dag veel en veel meer is dan voordat er een winstwaarschuwing werd gegeven en handel in aandelen gemiddeld tot juni niet meer zal zijn dan een miljoen(zelfs een miljoen is veel).

    Je kon de afgelopen weken duidelijk zien dat elke keer dat het koers wou stijgen werd tegengehouden en er weer aandelen ``gedumpt`` werden om het koers niet verder te laten stijgen en weer te laten dalen, ik kan hierdoor(door deze bewegingen te volgen) uit maken dat dat zelf het gemiddelde verhandelde aandelen juist veel hoger is.....

    Hoe verklaar je anders de volatiliteit van deze aandeel als de daghandel met 1.4miljoen weinig vindt...?! Tussen dag laag en dag hoog zit al paar weken meer dan een euro verschil wat inhoudt een koersverschil van min. 5% dag in dag uit, dat is juist naar mijn mening dat de volume juist erg hoog is...

    Als ik naar bijv. Aegon, ING, Royal Dutch Shell kijk, dan zijn de gemiddelde verhandelde aandelen tussen 0.15% tot ongeveer 0.50% van de uitstaande aandelen en wat je zelf ook aangeeft dat bij fugro zelfs bijna 1.5% is van de aantal uitstaande aandelen...

    Of ik heb niet helemaal goed begrepen wat je bedoelde en wat je hiermee precies wilt zeggen of ook jij probeert voor jezelf goed te praten en het moeilijk vindt om eventueel je verlies te accepteren... Niet verkeerd begrijpen, we vinden het allemaal niet prettig als we verlies hebben maar moeten ook proberen antwoorden te vinden of er nog meer speelt en ervoor zorgen dat we niet steeds maar weer tegen hetzelfde muur ons hoofd aanstoten...
  9. [verwijderd] 25 oktober 2014 18:56
    quote:

    money hates me schreef op 25 oktober 2014 17:18:

    Ik weet wat je bedoeld, bij een eventuele short squeeze kan de koersstijging nog harder stijgen maar de vraag blijft toch: naar aanloop van deze belangrijke dag is eigenlijk de shortpositie helemaal niet afgebouwd...?!

    Als ik met mijn hoofd tegen een muur heb geknald, probeer ik natuurlijk niet voor de 2e keer tegen het zelfde muur weer mijn hoofd te stoten. Er zijn natuurlijk veel meer muren waar je je hoofd aan kunt stoten maar elke keer tegen het zelfde muur aanstoten is vragen om moeilijkheden.

    Shorters(aasgieren) blijven hun positie handhaven en/of zelfs uitbreiden en mijn vraag is waarom...? Heus niet alleen omdat het sentiment op dit moment negatief is of dat de markt waar fugro in zit, even wat minder is. Dat is juist zoeken naar antwoorden om jezelf moet aan te spreken en op hopen dat het wel weer goed komt, je houdt eigenlijk hiermee jezelf voor de gek en probeer je het goed te praten, begrijp me niet verkeerd, ik wil je hiermee niet aanvallen en natuurlijk zit een kleine deel van waarheid in wat je zegt maar is niet in verhouding met wat er zich afspeelt en wat ik hiermee wil zeggen dat het koers wordt gevormd door shorters,zij bepalen/sturen het koers dat fugro moet hebben.

    Dank voor je reactie maar heb nog geen antwoord en volgens mij kan ook niemand precies verklaren waarom shortpositie 9.49% is.
    We zijn overgelaten aan medelijden van de shorters maar aangezien het aasgieren zijn blijft er niks anders over dan af te wachten en zij hun positie/strategie gaan veranderen.

    Daarom is het belangrijk dat ze met nieuws komen, liefst goed natuurlijk.....
  10. forum rang 7 ff_relativeren 25 oktober 2014 19:25
    @ money hates me,

    allereerst : ik heb geen positie in Fugro. Nooit gehad.
    Als tweede : het gemiddelde dagvolume is te zien op dit IEX-scherm, rechtsboven.

    Wat ik bedoel, is wat ik schrijf.
    De shortpartijen boven de meldingsgrens kunnen ruim 3X het gemiddelde dagvolume inzetten aan verzamelde short-aandelen. En daarmee de handel bepalen zo lang het dagvolume niet fors groeit.

    Niet meer en niet minder.

    Greetzzz

  11. money hates me 25 oktober 2014 19:42
    Je leest waarschijnlijk mijn vraag niet eens of niet goed....
    Mijn vraag is: Hoe kan het dat de shorters naar aanloop van een zeer belangrijke dag volgende week woensdag niet hun shortposities hebben verkleind..?
    -Weten deze gasten(aasgieren)meer dan ons, wat weten zij wat wij niet weten...?
    -Spelen ze het spelletje samen met andere shorters(wat bijna niet te bewijzen is)..?
    -Hebben ze eventueel scenario na het uitbrengen van het nieuws(van uitgaande dat het goed nieuws is)..?
    -Als ze veel macht hebben en dat hebben ze(shortpositie van 9.49%)kunnen ze positieve nieuws ongedaan maken en alsnog koers bepalen die zij willen hebben..
    Stel je jezelf even voor in hun positie.

    Je hebt al veel winst gemaakt(op papier) en je blijft weigeren om te gaan cashen en je breidt zelfs je shortpositie nog verder uit.(koers ligt op het niveau van de financieele crises en de olieprijs toen zelfs rondt de 40 dollar!!)
    Wat zijn jouw beweegredenen dat je vasthoudt en zelfs je shortpositie uitbreidt?

    Zou jij de enorme winst die je op dit moment hebt behaald niet willen omzetten naar echt geld, willen cashen,je shortpositie niet willen verkleinen...?

    Dit betekend voor, mij als ik probeer logisch na te denken dat zij enorm veel vertrouwen in zichzelf hebben en dat kan betekenen dat zij meer weten dan ons en/of dat ze genoeg macht in hun handen hebben dat ze bij elk goed nieuws toch het aandeel naar beneden kunnen halen...(kan nog meer redenen opnoemen)

    Ik weet ook donders goed dat het huidige koers veel te laag is en niet in proportie is met wat er naar buiten wordt gebracht qua nieuws..

    Ik probeer hier niemand te kleineren of te beweren dat het koers nog verder kan dalen of weer kan gaan stijgen, ik probeer hier een antwoord te vinden naar de vragen/vraagtekens die ik heb in mijn hoofd en erg argwanend ben geworden en omdat ik niet elke keer weer tegen hetzelfde muur mijn hoofd wil stoten...
  12. emilio!.! 25 oktober 2014 19:46
    quote:

    marique schreef op 25 oktober 2014 14:10:

    [...]
    Het eigen vermogen per HY '14 is € 19,68 per aandeel.
    Koers en ev/a is dus vrijwel gelijk.
    10-j gemiddeld is de koers ruim 2x hoger dan ev/a.
    Op het eerste gezicht zou je denken dat de koers dus makkelijk naar 40-50 euro kan.
    Helaas. Eigen vermogen is een slechte maatstaf om de waarde van een bedrijf te bepalen en/of te relateren aan de koers.

    Koersen worden voornamelijk bepaald door winstverwachtingen.
    Dat ziet er, als je terugkijkt, niet best uit bij Fugro.
    Vanaf '08 lopen omzet en vooral winstgevendheid hard achteruit.
    Nog best wel winstgevend, hoor. Maar lang niet meer zo florissant als het ooit geweest is.

    Ik denk dat de huidige koers vrij goed de huidige waarde van Fugro weergeeft. Kan dus best wat omhoog, maar ook nog verder omlaag.

    Het beleidsplan dat Fugro binnenkort bekend maakt, zal misschien wat meer duidelijkheid geven over de toekomstverwachtingen.
    Tot zolang maar even duimen op een goede afloop.

    waar haal je vandaan dat de omzet en winst sinds 2008 achteruit gaat:

    2008 Gestegen € 2.155 miljoen Gestegen € 283,4 miljoen
    2009 Gedaald € 2.053 miljoen Gedaald € 263,4 miljoen
    2010 Gestegen € 2.280 miljoen Gestegen € 272,2 miljoen
    2011 Gestegen € 2.578 miljoen Gestegen € 287,6 miljoen
    2012 Gedaald € 2.165 miljoen Gestegen € 291,6 miljoen
    2013 Gestegen € 2.423 miljoen Gedaald € 264,9 miljoen

  13. [verwijderd] 25 oktober 2014 19:49
    quote:

    ff_relativeren schreef op 25 oktober 2014 19:25:

    @ money hates me,

    allereerst : ik heb geen positie in Fugro. Nooit gehad.
    Als tweede : het gemiddelde dagvolume is te zien op dit IEX-scherm, rechtsboven.

    Wat ik bedoel, is wat ik schrijf.
    De shortpartijen boven de meldingsgrens kunnen ruim 3X het gemiddelde dagvolume inzetten aan verzamelde short-aandelen. En daarmee de handel bepalen zo lang het dagvolume niet fors groeit.

    Niet meer en niet minder.

    Greetzzz

    De 9% aangemelde shortaandelen zitten al in de markt.....dus ze moeten er bij lenen, om de koers meer te laten zakken......
  14. money hates me 25 oktober 2014 20:00
    Oke, ik was misschien te snel met mijn aanname dat jij ook positie had in fugro, mijn fout en mijn excuses voor deze opmerking maar de opmerking was algemeen bedoeld voor beleggers die wel positie hebben of hadden(had zoals ik).

    Ik weet dat de gemiddelde volume op dit moment rond de 1.4 miljoen ligt maar wat ik bedoel en niet mee eens ben dat dagelijks bijna 1.5% van de uitstaande aandelen dat verhandeld wordt in jouw ogen slechts 1.46% vindt...

    Als je naar andere aandelen kijkt die wordt verhandeld op de AEX, rond de 0.15 tot 0.50% van de uitstaande aandelen wordt verhandeld...

    En dat de gemiddelde aantal aandelen nu wordt verhandeld veel meer is dan tot juni dit jaar....Maar aangezien ik dit niet kan opzoeken en de huidige gemiddelde verhandelde aandelen betrekking heeft over misschien van aantal weken durf ik het niet met zekerheid te beweren.

    Ik lees graag je berichten op deze forum en vindt ze zeker interessant om te lezen en je komt met goede argumenten.
  15. forum rang 7 ff_relativeren 25 oktober 2014 21:59
    @ money hates me,

    een tijdje terug vroeg @ Dagobert1 zich ook op dit forum af wat er meer aan de hand was (dat wij nog niet konden zien). Kwartaal na kwartaal kwam de top van Fugro met tegenvallers.

    Omdat het ongebruikelijk is, dat op dit niveau geen, of te weinig zicht is op de prestaties van een bedrijf (en dat er niet was bijgestuurd), heb ik de vrijheid genomen om de volgende suggestie te doen :

    "het is mijn onbescheiden mening, dat de top van Fugro op een gecontroleerde manier het ballonnetje leeg laat lopen. Ondanks de neergang van het aandeel, is deze aanpak veel minder desastreus dan in 1x alles te herzien."

    @ money hates me, het zou mij niet verbazen als de shortpartijen eenzelfde afweging hebben gemaakt. Net zoals het me niet zal verbazen als de shorters pas gaan afbouwen zodra de kwartaal-op-kwartaalcijfers in evenwicht zijn gebracht en het bestuur zich niet meer verbaast over de prestaties van het bedrijf waar zij aan het stuur staan (of toch worden geacht te staan).

    Weten de shorters meer dan wij ? Ik denk het niet. Zij zien dezelfde dingen die wij zien. Het verschil tussen hen en ons, is dat zij er zich niet over verbazen plus dat zij de middelen hebben (cash) om dankbaar gebruik te maken van deze fase.

    Overigens heeft @ Sterrenregen verdienstelijk een inhoudelijk commentaar over de balansontwikkeling geplaatst naar aanleiding van mijn bovenstaande suggestie.

    Greetzzz

  16. UglyDuck 25 oktober 2014 22:45
    quote:

    schreef:

    De shortpartijen boven de meldingsgrens kunnen ruim 3X het gemiddelde dagvolume inzetten aan verzamelde short-aandelen. En daarmee de handel bepalen zo lang het dagvolume niet fors groeit.
    Wat? Je bent gezakt.

    Een aandeel wat reeds geshorted is, kan niet nog eens geshorted worden. Een short is simpelweg een aandeel verkopen in de hoop het aandeel tegen een goedkopere prijs weer terug te kopen. Iedereen doet dat dus. Het enige verschil met een professionele short partij is dat zij vaak de aandelen niet eens bezitten maar die aandelen gewoon lenen van een andere partij en dan die aandelen verkopen.

    De enige manier om te drukken met hetzelfde short positie is om eerst de positie te sluiten/ coveren en daarna opnieuw shortpositie innemen. Een cover is nooit geweest, anders is de koers wel omhooggegaan.

    Er zijn maar 80 miljoen aandelen Fugro in omloop. De gemiddelde volumes zitten op 300k tot 600k per dag. Een dag met 1.4 miljoen stuks is uitzonderlijk.

    Met 9.5% short, zijn er dus 7.6 miljoen aandelen verkocht. Dat deze partijen de koers op bepaalde dagen gedrukt hebben, zou mij niet verbazen. Ze hebben momenteel de trend mee. Dit moet eerst veranderen. Zodra er weer gekocht wordt, moeten ze snel sluiten. Anders kan het aardig pijn gaan doen.

    Laat je niet bang maken, mensen. Dat er shortpartijen zijn, zegt niet zo heel veel. De meeste short partijtjes zijn bijna net zo amateuristisch als de retailbelegger. Die doen ook maar wat.

    Of deze mensen winst hebben gemaakt, hangt af vanaf welk niveau zij short zijn gegaan. En dat is echt niet op de 40-45 euro.
    De meeste shorts zitten waarschijnlijk behoorlijk laag. Dus puur gekkenwerk.

    Zodra er een paar wilde groene dagen komen, plassen ze in hun eigen broek. Mensen moeten dus gewoon weer gaan kopen. Eerst maar de retailbelegger en de middelgrote fondsmanagers gerust stellen met nieuwe strategie en de situatie met Kramer.

2.722 Posts
Pagina: «« 1 ... 35 36 37 38 39 ... 137 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links