Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech weekdraadje 27 t/m 31 oktober 2014 (Is 1 cent houdbaar)

3.336 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pieren 25 oktober 2014 20:09
    quote:

    ff_relativeren schreef op 25 oktober 2014 16:59:

    Indien Blackrock alleen een positie in oude aandelen heeft,
    en geen evenredige toename in nieuwe aandelen via aanpalend claimrecht,
    dan zal het AFM-register maandagochtend melding maken van de nieuwe positie.

    Zonder een melding in het AFM register kunnen we aannemen dat Blackrock ook na de emissie een positie en stemrecht houdt van 5,5%.

    In het eerste scenario komen de banken + Blackrock samen op 48%.
    Hetgeen hen vrij spel geeft om de agenda te bepalen en AVA's bijeen te roepen ter corrigering van de directie.

    Met de hulp van enkele ontevreden aandeelhouders komen zij dan ook in de stemverhouding snel genoeg over de 50% grens. Waarmee ze alles kunnen bepalen.

    Met het 2e scenario komen de 4 banken + Blackrock ook zonder hulp van ontevreden aandeelhouders al boven de 50% grens.

    Van de Aast is in beide scenario's geen baas meer in eigen huis.
    De missie van de CEO is uitgespeeld. Als Van de Aast een beetje eergevoel heeft, laat hij het niet meer tot een confrontatie in stemverhouding komen. En gaat hij het komende halfjaar op zoek naar een uitdaging buiten Imtech. Zodat hij op tijd weg is voor de aandelen van de 4 banken op de markt komen -en hij een volgende afstort in beurswaarde niet meer vanaf het pluche hoeft mee te maken -.

    Greetzzz

    Hoi ff_relativeren,
    Bij imtech had je met 5% van de stemmen al praktisch de zeggenschap omdat de particulieren niet op de aandeelhoudersvergadering komen. De laatste twee vergaderingen kwam er minder dan 20% van de stemmen.
    Als er dan 5% bij 1 partij zit, ben je al een heel eind.
    Je kunt het nu zo stellen: als de banken iets willen gaat dat alleen niet door als bijna alle aandeelhouders zich melden op de vergadering en tegenstemmen. Praktisch onmogelijk.
    Ik vermoed dat de banken er een bestuurder naast van de aast en turkesteen gaan zetten. Één die er echt voor gaat zorgen dat er niet meer geld uit gaat dan er binnen komt; de twee mannen hebben bewezen dat ze daar weinig kaas van gegeten hebben.
    Feit dat banken nu dieper in imtech zitten zou kunnen betekenen dat de bedrijfsvoering beter wordt.
  2. [verwijderd] 25 oktober 2014 20:11
    quote:

    maggy66 schreef op 25 oktober 2014 19:58:

    [...]
    Ik ook, maar de negativo's grijpen zelfs het positieve aan om het negatief uit te leggen .
    Daar kan ik best mee leven. Alleen moeten ze dan de juiste argumenten aanbrengen. En dit is een onjuist argument, want werkkapitaal is 1 van de peilers van vrije kasstromen waar een bedrijf dat zijn cashflows dient aan te scherpen moet aan werken. Natuurlijk heeft de man van imtech gelijk als hij zegt dat dit voor die leveranciers niet leuk is, maar dit is nu eenmaal deel van de bedrijfsvoering. Misschien moet er maar eens een apart forum gestart worden, waar alleen nog over de mogelijks toekomstige echte bedrijfswaarde van het resterend imtech kan worden gediscussieerd. By the way : desinvesteringen hebben ook een heel positieve invloed op de vrije kasstromen, want de basis is het verschil tussen operationele cashflow (het geld dat in kas komt door de bedrijfsvoering) en de kasstromen door investeringen (wat het geld is dat je bvb moet betalen als je een ander bedrijf opkoopt, of als je een bedrijfstak afstoot). Het zou dus wel eens kunnen dat de kasstroomcyfers van imtech in het derde kwartaal aangenaam verrassen. Maar ja.... wie op dit forum hier heeft er kaas gegeten van waarderingsmodellen van bedrijven ? Dit is nochtans essentieel nu om in te schatten of imtech nog een toekomst heeft. Volgens de analisten van ING (nog voor de uitkomst van de claimemissie bekend werd NB) alvast wel....
  3. pieren 25 oktober 2014 20:11
    quote:

    pikkie schreef op 25 oktober 2014 19:54:

    [...]

    Zie het probleem niet. Stretchen van crediteuren/leveranciers is basic voor een goed management van werkkapitaal. Ze is oa de basis van het verdienmodel van walmart. Zelfs integendeel, het feit dat imtech dit zich nog kon permitteren beschouw ik als positief. Het is een vorm van renteloze schuld. Goed toch....

    Het is een teken van armoe; als je je leveranciers steeds later moet betalen omdat je het geld nog niet hebt, heb je op korte termijn een meevallertje maar op langere termijn slecht voor de relatie.
  4. [verwijderd] 25 oktober 2014 20:14
    quote:

    pieren schreef op 25 oktober 2014 20:11:

    [...]

    Het is een teken van armoe; als je je leveranciers steeds later moet betalen omdat je het geld nog niet hebt, heb je op korte termijn een meevallertje maar op langere termijn slecht voor de relatie.
    Niet akkoord Pieren. Is schering en inslag in moderne bedrijfsvoering..... Ik begrijp best dat u dat niet vindt, maar het is het eerste wat bedrijven zullen doen wanneer ze hun financiële resultaten proberen te verbeteren : klanten sneller doen betalen, leveranciers later betalen, personeel later betalen en voorraden optimaliseren...
  5. [verwijderd] 25 oktober 2014 20:31
    aan allen, iedereen succes gewenst voor mij is het over en out, ik begrijp niet dat ze zomaar mijn 135000 claims hebben laten verdwijnen, dieven zijn het maar ja het risico van het vak zeker. Ga toch even informeren of dit wettelijk is. Hier had ik maanden hard voor gespeculeerd (25.000 euro verdampt) en in 10 dagen weg.
  6. [verwijderd] 25 oktober 2014 20:36
    quote:

    pikkie schreef op 25 oktober 2014 20:14:

    [...]

    Niet akkoord Pieren. Is schering en inslag in moderne bedrijfsvoering..... Ik begrijp best dat u dat niet vindt, maar het is het eerste wat bedrijven zullen doen wanneer ze hun financiële resultaten proberen te verbeteren : klanten sneller doen betalen, leveranciers later betalen, personeel later betalen en voorraden optimaliseren...
    En het gevolg was dat Imtech bij veel leveranciers alleen nog maar geleverd kreeg wat was vooruitbetaald. Reputatie is belangrijk.

    Zakendoen is net zoals beleggen voor een groot deel op vertrouwen gebaseerd. En het door jou genoemde "personeel later betalen" zal ook niet werken, als het personeel vervolgens weer problemen heeft met het op tijd betalen van de hypotheek en de energienota zal het niet gemotiveerder op het werk verschijnen.
  7. [verwijderd] 25 oktober 2014 20:38
    quote:

    gpjf schreef op 25 oktober 2014 20:24:

    ja maar leveranciers vragen bij dit soort bedrijven altijd een bankgarantie, ze zijn toch niet gek. Hoeveel schakelen niet standaard een organisatie als Atradius vooraf om zeker te zijn dat de centen binnenkomen.
    In de prospectus van de emissie werd ook vermeld dat verzekeraars dit soort risico's niet meer wilden nemen.
  8. [verwijderd] 25 oktober 2014 20:41
    quote:

    stino715 schreef op 25 oktober 2014 20:31:

    aan allen, iedereen succes gewenst voor mij is het over en out, ik begrijp niet dat ze zomaar mijn 135000 claims hebben laten verdwijnen, dieven zijn het maar ja het risico van het vak zeker. Ga toch even informeren of dit wettelijk is. Hier had ik maanden hard voor gespeculeerd (25.000 euro verdampt) en in 10 dagen weg.
    claims hebben net als opties een beperkte looptijd. Je had ook kunnen verkopen toen je zag dat ze elke dag minder waard werden.
  9. forum rang 7 ff_relativeren 25 oktober 2014 20:56
    het stretchen van de crediteurposten is slechts een tijdelijke ingreep,
    waarmee je hooguit 1 kwartaal de cijfers kunt oppoetsen. Het volgende kwartaal komen de betalingen alsnog in de boeken terecht.

    Dat het helpt om te overleven bij acute betalingsproblemen, spreekt voor zich.
    Het betekent anderzijds ook dat je het risico neemt, dat een ontevreden crediteur heel boos wordt en bij de rechtbank het faillissement aanvraagt.

    Stretchen heeft dus voordelen en nadelen. Waarbij je heel voorzichtig moet acteren en niet te ver mag gaan.

    Greetzzz

  10. forum rang 7 ff_relativeren 25 oktober 2014 21:02
    @ Pieren,

    dank voor je feedback op de stemverhoudingen op de AvA.
    De afwezigheid van een groot deel van de aandeelhouders, brengt de CEO en zijn bestuur dan nog sneller in verlegenheid. Indien de 4 banken en Blackrock wel aanwezig zijn op de komende AvA, zouden ze met gemak 75% van de stemmen vertegenwoordigen.

    En deze 4 banken plus Blackrock realiseren zich dat uiteraard ook.
    En zullen daar gebruik van gaan maken. De komende AvA zou wel eens verrassingen kunnen opleveren, of tenminste meer dan 1 bestuurder voor de banken in de Board bij Imtech.

    Greetzzz

  11. forum rang 7 ff_relativeren 25 oktober 2014 21:07
    quote:

    maggy66 schreef op 25 oktober 2014 19:45:

    [...]

    (...)

    Bah, wat vies van je. Zit je zo zwaar joh, dat je zulke valse dingen moet inzetten? Ik heb alleen nog minachting voor jou en al je aliassen.

    En jij durft hier wat over te schrijven? Jij ???? Ga je schamen man, met al je aliassen.



    Begin je al een beetje boos te worden Maggieke ?
    Je reactie is er weer een van onkunde. Kijk eens via het icoon van mijn alias ..
    Er was, en er is geen ander alias geweest in heel mijn IEX-historie.
    Maar ja, jij bent niet zo van de inhoud he ?

    ;-)

    www.iex.nl/Leden/1169121/ff_relativer... .

  12. KPN Belegger 25 oktober 2014 21:18
    quote:

    zjeeraar schreef op 25 oktober 2014 15:32:

    De banken 'stikken' van de stukjes die ze eindelijk absoluut niet willen hebben, dat geeft mij een zeer prettig gevoel.
    Tijdelijk uitlenen mag wel, maar komt gezien de aantallen de koers zeker niet ten goede.

    RS afwachten en een dag later instappen lijkt me het meest voor de hand te liggen.

    Succes maar weer en waar gaat het over 0,01 / 0,009 / 0,008
    Waar kun je dat lezen dat de banken wel aandelen mogen uitlenen?
  13. dader 25 oktober 2014 21:27
    quote:

    stino715 schreef op 25 oktober 2014 20:31:

    aan allen, iedereen succes gewenst voor mij is het over en out, ik begrijp niet dat ze zomaar mijn 135000 claims hebben laten verdwijnen, dieven zijn het maar ja het risico van het vak zeker. Ga toch even informeren of dit wettelijk is. Hier had ik maanden hard voor gespeculeerd (25.000 euro verdampt) en in 10 dagen weg.
    Het zijn geen dieven het is hebberijheid en dan een andere de schuld geven
  14. [verwijderd] 25 oktober 2014 21:39
    Het zal een ieder zo langzamerhand toch wel duidelijk zijn dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de koers onder de 1 cent uit zal komen aanstaande maandag. En ook de dagen daarna niet.

    De financiers zullen echt niet alles zo maar aan de goden overlaten. Er liggen natuurlijk allang scenarios klaar (met varianten hoe te reageren op bepaalde koersontwikkelingen middels arbitrage) die het concern de meeste kans bieden op een zelfstandige en stabiele koersontwikkeling op middellange termijn. Ga er maar gerust vanuit dat die scenarios met de imtech top zijn besproken en dat dit weekend daarvoor de laatste puntjes op de i worden gezet.
  15. pieren 25 oktober 2014 22:25
    quote:

    pikkie schreef op 25 oktober 2014 20:14:

    [...]

    Niet akkoord Pieren. Is schering en inslag in moderne bedrijfsvoering..... Ik begrijp best dat u dat niet vindt, maar het is het eerste wat bedrijven zullen doen wanneer ze hun financiële resultaten proberen te verbeteren : klanten sneller doen betalen, leveranciers later betalen, personeel later betalen en voorraden optimaliseren...
    Dan zeg ik het anders: je verdient er weinig mee je crediteuren een maandje later te betalen en krijgt er meer gezeik door. Vooral in de huidige lage rente omgeving is het onzin (ok, ik weet wel dat dit niet voor imtech geldt/gold).
    En je ziet al wat er gebeurt: ze stretchen hun crediteuren, maar sommigen pikken het niet en vragen om vooruitbetalingen of betaling bij levering.
    In elk geval is de rek er wel uit. Het werkkapitaal is immers flink gedaald sinds 2013.
3.336 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,16 +0,77%
EUR/USD 1,0680 +0,26%
FTSE 100 8.059,05 +0,44%
Germany40^ 17.984,90 +0,69%
Gold spot 2.309,82 -0,75%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+29,65%
ALLFUN...
+4,35%
PROSUS
+4,16%
Accsys
+3,10%
Philip...
+2,41%

Dalers

RANDST...
-5,53%
Akzo N...
-5,14%
NSI
-3,23%
B&S Gr...
-1,72%
FASTNED
-1,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links