Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 711 712 713 714 715 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. durobinet 25 oktober 2014 00:21
    quote:

    Xerxes81 schreef op 24 oktober 2014 20:06:

    Iemand hier in Tekmira (TKMR)?


    Jazeker! Heb nu nog 200 stukjes en wat te hoog gekocht, rond de $25,00
    Nadat ik zo'n $1600 had verdiend met Tekmira toen het aandeel naar de $30 schoot kort geleden. Wegzakkend dacht ik dat kunstje te herhalen, maar ik moet meer geduld oefenen lijkt het. Vanavond een mooie vuurpijl maar het was snel afgelopen.
    Wel zo'n $250 verdiend met APT (Hazmat pakken) die ik een paar dagen geleden aan $4,10 en $4,21 kocht en vanavond verkocht aan $5,57. Net op tijd want de boel zakte weer in net als Tekmira.
    Reden misschien de aangekondigde samenwerking tussen J&J en GlaxoSmithKline om snel een vaccin in de markt te brengen.
  2. [verwijderd] 25 oktober 2014 10:31
    Ik ben nieuw op dit forum en wens toch te reageren op dit artikel van Myec.
    Heb reeds Myec een jaar in port, met meer dan 1000% winst, het is nog steeds niet te laat deze aandelen aan te schaffen, dit wordt een dollar aandeel.
    Heb er meerdere in port en op het oog die het zeer goed zullen doen op de pennystock, denk maar aan AMMX.
    MVG
  3. [verwijderd] 25 oktober 2014 10:43
    Wie toch iets wil doen met Myec, maandag na beurstijd komen de gecontroleerde cijfers vrij, dit zal explosief worden, een Buy out is niet uitgesloten. doelen 2 a 5 dollar op korte termijn.
    AMMX staat nu op 650 % winst.
    Verder zijn er heel aantrekkelijke bedrijven op de OCT, volgende staan in mijn lijst, FPFI, DSCR.
    MVG
  4. [verwijderd] 25 oktober 2014 11:20
    @Fugro: eens met de sceptici; er zijn wel wat koersoplevingen tussendoor, maar dat lijkt voor de daghandel; aandeel zakt daarna ook telkens terug en nog wat dieper; wachten dus maar.

    @KPN: blijft interessant, maar stand-alone zijn er geen prestaties, dus ook van Q3 verwacht ik niets goeds; kan het aandeel dus weer zakken in afwachting van de overname? Op circa € 2,25 kopen en hopelijk niet meer lang wachten?

    @Nutreco: als er een tegenbod komt, dan zou ik het a.s. maandag al verwachten; denk het echter niet; grootaandeelhouders zullen de € 40,00 graag aanpakken; playing had to get, erg doorzichtig.

    @Apple: aandelen wil ik om te beginnen een jaar vasthouden met in het achterhoofd nu X waard, over enkele jaren het dubbele.

    @social media: Twitter a.s. maandag en Facebook a.s. dinsdag met cijfers: ben benieuwd, want staan met 50 c.q. 80 US dollar toch al erg hoog (geen positie) zou je denken.

    @uitzenders NL: ben zeer benieuwd naar Randstad (donderdag) en USG (vrijdag). Tot circa april dit jaar zagen we een vroegcyclische beweging, maar die is economisch niet bepaald gevolgd, vandaar ook zware druk op de koersen. Dus drie scenario's zijn denkbaar:
    1. de markt heeft het precies goed: koersen blijven rond het huidige niveau, want stand-still economische situatie, wachtend op betere groei;
    2. koersen zakken nog lager: men verwacht toch een (milde) recessie en misschien wel erger;
    3. economisch herstel in Europa is langzaam, maar uitzenduren blijven doorgroeien; geen recessie, maar langzaam uit de crisis 2008-2014 groeien met zelfs hoop op meer, gesteund door VS en nog altijd China; koersen nu dus overdreven laag, snel herstel met tientallen procenten.

    (en scenario 4: overname USG?)

    @TNT: ligt er net als KPN belabberd bij in de hoop op redding; maar wanneer en tegen welke prijs? Als het aandeel nog omlaag gaat, moet toch een gemakkelijke premie te incasseren zijn op enig moment, wat ook niet lang meer moet duren, evenals bij KPN; ik neem aan dat men de tent niet failliet laat gaan in de tussentijd.
  5. [verwijderd] 25 oktober 2014 13:59
    Nogmaals mijn advies om voorkomende donderdag stukken CORBION in te slaan. We gaan daar nog een mooie upswing. zien donderdag. Ik bouw komende dagen tot donderdag verder uit. Heb er zeer veel vertrouwen. Op deze koers MOET je Corbion inslaan. Dat is mijn mening!
    Ik probeer donderdag in 1 keer mijn 1,5 week wintersport met kerst er mee te verdienen.
  6. [verwijderd] 25 oktober 2014 15:21
    quote:

    MaranV schreef op 24 oktober 2014 23:29:

    [...]

    Na wat graafwerk door de belabberde zoekmachine op hun site kwam deze datum eruit rollen: 11/14/2009.

    Haha, nog even wachten dus. Het kwartaal had je wel goed ;)
    Kwam opzetten op twitter , helaas nog ff geduld.Knap zoekwerk.
    Nu maar wachten op betere cijfers:-)
  7. Oncko 25 oktober 2014 16:07
    Iemand hier een mening over Aperam? Is eind september nogal afgestraft, maar heeft de laatste weken de algehele beursdaling goed doorstaan. Ook de shorters lopen langzaam er uit. Op het hoogtepunt (13 oktober) bijna 8% short, nu minder dan 6%. Overweeg Aperam koop met een geschreven call optie Mrt 15 op strike 24. Dit levert een premie op van ca. 1.55 per contract. Mocht Aperam de 24 halen voor Maart is het rendement 18%. Blijven ze liggen is het rendement nog 7%. Alleen als ze dalen, tja hoe groot is die kans? Iemand een mening???
  8. MaranV 25 oktober 2014 16:27
    quote:

    1stokkie1 schreef op 25 oktober 2014 15:21:

    [...]Kwam opzetten op twitter , helaas nog ff geduld.Knap zoekwerk.
    Nu maar wachten op betere cijfers:-)
    Nog even wachten jup, hopelijk op wat goeds.

    Het algehele sentiment lijkt te zijn dat Neves gister het debat heeft gewonnen.

    www.bloomberg.com/news/2014-10-25/bra...

    Natuurlijk ontkent Dilma nog steeds betrokkenheid bij het PBR schandaal, ondanks dat ze daar +-10 jaar bestuursvrouw is geweest en nu ook de getuigenis van sleutelfiguur Yousseff. Ze zei dat het volk niet dom is en weet wanneer het gemanipuleerd wordt, dat hoop ik dan maar want met een beetje verstand knoop je nu de touwtjes aan elkaar en zie je dat Dilma het waarschijnlijk allemaal goedgekeurd heeft.

    www.youtube.com/watch?v=RKj0k-WwAXY

    Hier nog een filmpje uit 2013, waarin Dilma het privatiseren van PBR misdadig noemt. Nou dan weten we gelijk waarom, anders zou het gestolen geld natuurlijk haar zakken moeten missen :)

    Op argumenten over hoe ze de economie wil laten groeien en hoe ze de inflatie weer in de perken wil krijgen had ze ook weinig zinnigs te melden. Alleen een afkat reactie richting de partij van Neves dat het 12 jaar geleden ook niet super ging (al werd de hyper inflatie wel beeindigd door de ecnomische kennis van deze partij) en de belofte dat ze de inflatie onder controle zal houden (even vergeten dat de inflatie al boven de gestelde 6,5% grens uit is gekomen en Brazilie in een recessie gegleden is).

    De laster campagnes gaan overigens ook vrolijk verder, brieven in de bus gedaan bij mensen die in door de overheid gesubsideerde huizen wonen dat hun huis zal verdwijnen als Dilma niet wint. Oudjes die bang gemaakt worden dat hun pensioen in rook op zal gaan omdat iemand het op whatsapp las.

    Natuurlijk blijft Neves van de sociale projecten en pensioenen af maar hij wil wel gaan snijden in de moddervette overheid en staatsbemoeienis (waardoor o.a het PBR schandaal uberhaupt kon gebeuren) en daar schrikt Dilma van natuurlijk :) dan is er immers minder geld om uit te delen aan haar vriendjes.

    De PBR koers is 1 ding maar ik ben zo langzamerhand sentimenteel geworden over het lot van Brazilie haha.
  9. MaranV 25 oktober 2014 17:57
    Haha ja Jan, dat wordt weinig slapen.

    Het schijnt dat het kantoor van Veja wat eergister de getuigenis van Yousseff publiek maakte gisteravond aangevallen is door (vermoedelijk?) PT supporters. Dat zet de aanval op de media tijdens een Neves rally dan ook gelijk weer in perspectief. Ook is de betreffende uitgave van Veja verboden, handig als je de rechters in je zak hebt.

    Het is te hopen dat de minder opgeleide stemmers zich niet in laten pakken door de schimmige praktijken van de PT.

    In ieder geval een klein wondertje vandaag: de (MDA) poll die Neves pas nog op een achterstand zette heeft hem nu een milde voorsprong gegeven op Dilma. (50,3 vs 49,7)

    www.infomoney.com.br/mercados/eleicoe...
  10. [verwijderd] 25 oktober 2014 18:41
    Kun je nu beter Unilever via de AEX, LSE of NYSE kopen?

    Is er op dit moment sprake van grove mis-pricing bij de listings van Unilever? Moet je daarop inspelen of is zo'n arbitrage mogelijkheid juist riskant vanwege noise trader risk?
    Wat zijn de voordelen van cross-listing voor aandeelhouders? Voor de hand liggende voordelen zijn:
    - Verschil in liquiditeit, maar bij Unilever zijn alle 3 erg liquide
    - Meer informatie
    - "bonding" betere bescherming voor aandeelhouders
    - Minder transactiekosten omdat je je valuta niet hoeft om te zetten aangezien je zowel in dollars, euro's of ponden kan kopen. Dus je zou zeggen als je euro's hebt koop ze maar in Amsterdam.
    - Mis-pricing in dual-listed Companies
    - Verschil in transactiekosten (bv. Stamp Duty in Londen van 0.5%)

    Maar zijn er nog meer voordelen van cross-listing voor aandeelhouders?
    Als je 10 jaar gelden Unilever NV via de NYSE had gekocht waren je aandelen nu 95.07% duurder geweest, maar als je via de NYSE de plc had gekocht waren ze 113.77% duurder geweest.
    Hoe komt dat en voor het rendement op de LT kun je dan nu beter via de AEX, LSE of NYSE notering Unilever kopen?

    Wat voor invloed hebben wisselkoersen, ga je ook short of long op een munt als je Unilever koopt in die munt. Je zou toch denken dat Unilever overal evenveel waard wordt ongeacht aan welke beurs die noteert, maar de markt denkt daar toch anders over. Ik denk zelf als Nederlander dat je Unilever nu het beste aan de AEX kunt kopen, hoor graag jullie mening.

    bron o.a.:
    [1]Roosenboom, Peter, and Mathijs A. van Dijk, 2009, The Market Reaction to Cross-Listings: Does the Destination Market Matter? Journal of Banking and Finance, 33, 1898-1908. papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstr...
    [2]Froot, Kenneth A. & Dabora, Emil M. 1998, 'How are stock prices affected by the location of trade?', Journal of Financial Economics 53 (1999) p. 189-216. www.people.hbs.edu/kfroot/oldwebsite/...
    [3] Tim Koller,Marc Goedhart,David Wessels (2010). Valuation: Measuring and Managing the Value of Companies. 5th ed. Hoboken, New Jersey: John Wiley&Sons, Inc. p. 372-377. [pdf] www.mckinsey.com/~/media/McKinsey/dot...
  11. [verwijderd] 25 oktober 2014 19:05
    @Noxard
    De keuze waar je het beste Unilever zou willen kopen hangt eigenlijk alleen af of je nog een positief effect verwacht in de desbetreffende valuta en idd locale transactiekosten. Enig verschil tussen de koersen (valuta verdisconteerd) op verschillende beurzen wordt allemaal in milliseconden door HFT firma's weg gearbitreerd.
    Ik geloof dus ook niet dat Unilever meer is gestegen in NY dan in Adam als het valuta effect meeneemt. Als het toch anders is zou ik zeer verbaast zijn. Heb je bronvermelding niet gecontroleerd.
  12. [verwijderd] 25 oktober 2014 19:16
    quote:

    margefreek schreef op 25 oktober 2014 19:05:

    @Noxard
    De keuze waar je het beste Unilever zou willen kopen hangt eigenlijk alleen af of je nog een positief effect verwacht in de desbetreffende valuta en idd locale transactiekosten.
    Nee. 1 aandeel Unilever = 1 aandeel Unilever. De valuta maakt niks uit, zoals je later in je post ook al aangeeft.
  13. [verwijderd] 25 oktober 2014 19:26
    quote:

    QE-Infinity schreef op 25 oktober 2014 19:16:

    [...]

    Nee. 1 aandeel Unilever = 1 aandeel Unilever. De valuta maakt niks uit, zoals je later in je post ook al aangeeft.
    LOL Deze jongere oudere of oudere jongere zit op zijn debieltje aan het typen en is niet zo snel als al die multi-taskende jonge meiden die zowel kunnen tanken, afrekenen en sms-en tegelijkertijd.
  14. Gold-finder 25 oktober 2014 19:34
    quote:

    noxard schreef op 25 oktober 2014 18:41:

    Kun je nu beter Unilever via de AEX, LSE of NYSE kopen?

    Is er op dit moment sprake van grove mis-pricing bij de listings van Unilever? Moet je daarop inspelen of is zo'n arbitrage mogelijkheid juist riskant vanwege noise trader risk?
    Wat zijn de voordelen van cross-listing voor aandeelhouders? Voor de hand liggende voordelen zijn:
    - Verschil in liquiditeit, maar bij Unilever zijn alle 3 erg liquide
    - Meer informatie
    - "bonding" betere bescherming voor aandeelhouders
    - Minder transactiekosten omdat je je valuta niet hoeft om te zetten aangezien je zowel in dollars, euro's of ponden kan kopen. Dus je zou zeggen als je euro's hebt koop ze maar in Amsterdam.
    - Mis-pricing in dual-listed Companies
    - Verschil in transactiekosten (bv. Stamp Duty in Londen van 0.5%)

    Maar zijn er nog meer voordelen van cross-listing voor aandeelhouders?
    Als je 10 jaar gelden Unilever NV via de NYSE had gekocht waren je aandelen nu 95.07% duurder geweest, maar als je via de NYSE de plc had gekocht waren ze 113.77% duurder geweest.
    Hoe komt dat en voor het rendement op de LT kun je dan nu beter via de AEX, LSE of NYSE notering Unilever kopen?

    Wat voor invloed hebben wisselkoersen, ga je ook short of long op een munt als je Unilever koopt in die munt. Je zou toch denken dat Unilever overal evenveel waard wordt ongeacht aan welke beurs die noteert, maar de markt denkt daar toch anders over. Ik denk zelf als Nederlander dat je Unilever nu het beste aan de AEX kunt kopen, hoor graag jullie mening.

    bron o.a.:
    [1]Roosenboom, Peter, and Mathijs A. van Dijk, 2009, The Market Reaction to Cross-Listings: Does the Destination Market Matter? Journal of Banking and Finance, 33, 1898-1908. papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstr...
    [2]Froot, Kenneth A. & Dabora, Emil M. 1998, 'How are stock prices affected by the location of trade?', Journal of Financial Economics 53 (1999) p. 189-216. www.people.hbs.edu/kfroot/oldwebsite/...
    [3] Tim Koller,Marc Goedhart,David Wessels (2010). Valuation: Measuring and Managing the Value of Companies. 5th ed. Hoboken, New Jersey: John Wiley&Sons, Inc. p. 372-377. [pdf] www.mckinsey.com/~/media/McKinsey/dot...
    In Londen en Damrak wordt er geen bronbelasting ingehouden die teruggevorderd hoeft te worden, de ADR's waarschijnlijk wel?

    Londen 0% dividendbelasting (wordt alsnog 15%, maar is terug te vorderen met inkomstenbelasting)
    Damrak 15% dividendbelasting (die terug te vorderen is met inkomstenbelasting)
    NYSE 30% dividendbelasting (je moet 15% terugvragen en 15% kan je terugvorderen met inkomstenbelasting)
  15. [verwijderd] 25 oktober 2014 19:36
    Maar wat verklaart dan dat verschil in prijsstijgingen tussen NV en plc op de NYSE? Want vrijdag ging de NV met 0.03% omhoog maar de plc met -0.43% omlaag. Dat laat ruimte voor arbitrage lijkt mij. Op de NYSE handelen ze allebei in dezelfde munt en is er geen verschil in transactiekosten. Dan hebben High Frequency Traders dat verschil niet helemaal weg gearbitreerd toch? Dan blijft er toch nog een arbitrage mogelijkheid? Want de plc is wel heel sterk gestegen t.o.v. de NV. Heeft de plc dan zulke betere condities, of kun je verwachten dat die 2 nog naar elkaar toe komen en dat de NV dus een betere koop is om die reden?

    Of is die paper van De jong et al. (2008), zo sterk verouderd dat arbitrage mogelijkheden tussen dual-listed companies niet meer mogelijk zijn want je zou verwachten dat die theorie nog relevant is zelfs nu met de opkomst van High Frequency Traders.

    zie: De jong et al. (2008), 'The Risk and Return of Arbitrage in Dual-Listed Companies', Review of Finance, Vol. 13. p. 495-520 papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=525282

    quote:

    Gold-finder schreef op 25 oktober 2014 19:34:

    [...]

    In Londen en Damrak wordt er geen bronbelasting ingehouden die teruggevorderd hoeft te worden, de ADR's waarschijnlijk wel?
    Klopt is ook een voordeel. Het is wel even wat papierwerk, maar maakt voor je rendement weinig verschil als Nederlander denk ik toch? Omdat je ,zoals je al zei, de boel kan verrekenen.
  16. [verwijderd] 25 oktober 2014 19:57
    quote:

    QE-Infinity schreef op 25 oktober 2014 19:16:

    [...]

    Nee. 1 aandeel Unilever = 1 aandeel Unilever. De valuta maakt niks uit, zoals je later in je post ook al aangeeft.
    Maar wat verklaart dan het grote verschil in prijsstijging tussen de plc en NV, het verschil is groter dan de stijging van de £ t.o.v. de €. Heeft de notering op de LSE een voordeel t.o.v. de AEX dat dat verschil kan verklaren? Want als dat voordeel nog steeds bestaat kun je misschien beter via de LSE kopen ondanks dat je 0.5% Stamp Duty betaalt.
  17. Garibaldi 25 oktober 2014 20:29
    quote:

    profitmaker schreef op 25 oktober 2014 13:59:

    Nogmaals mijn advies om voorkomende donderdag stukken CORBION in te slaan. We gaan daar nog een mooie upswing. zien donderdag. Ik bouw komende dagen tot donderdag verder uit. Heb er zeer veel vertrouwen. Op deze koers MOET je Corbion inslaan. Dat is mijn mening!
    Onderbouwing?
  18. Gold-finder 25 oktober 2014 22:20
    quote:

    noxard schreef op 25 oktober 2014 19:57:

    [...]

    Maar wat verklaart dan het grote verschil in prijsstijging tussen de plc en NV, het verschil is groter dan de stijging van de £ t.o.v. de €. Heeft de notering op de LSE een voordeel t.o.v. de AEX dat dat verschil kan verklaren? Want als dat voordeel nog steeds bestaat kun je misschien beter via de LSE kopen ondanks dat je 0.5% Stamp Duty betaalt.
    Ik denk dat dit antwoord heel simpel is. Kijk naar Shell A en B.

    De ene is hier genoteerd en de andere op Londen. Shell op Londen is duurder.

    Voor ons burgers maakt de dividendheffing niet uit, want die is terug te vorderen, maar niet voor instanties die geen inkomstenbelasting betalen...

    In andere woorden, voor bepaalde instanties is het fiscaal gezien voordeliger om aandelen in Londen te kopen omdat daar de heffing 0% is.
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 711 712 713 714 715 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,21 +1,00%
EUR/USD 1,0659 +0,06%
FTSE 100 8.063,73 +0,50%
Germany40^ 18.049,60 +1,06%
Gold spot 2.301,86 -1,09%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+29,82%
ALLFUN...
+4,05%
PROSUS
+4,04%
JUST E...
+3,54%
Philip...
+2,56%

Dalers

RANDST...
-6,06%
Akzo N...
-5,02%
NSI
-3,67%
FASTNED
-1,99%
Arcelo...
-1,70%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links