Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nederland krijgt forse naheffing op EU-afdracht

43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2014 18:15
    Ja gerrit je gelooft je ogen niet maar het staat er, 23 mei ondertekening door Mark Rutte in Brussel, 23 juni artikel in NRC met de ins and out's, daarna ontkenning en nu de verbaasde onwetende spelen, Door Rutte en Dijsselbloem.
    Nog mooier CPB is al meer dan een maand aan het rekenen met de nieuwe modellen.
    Dit vraagt om parlementaire enquete.
  2. forum rang 6 haas 24 oktober 2014 18:39
    quote:

    geniet schreef op 24 oktober 2014 14:53:

    5Weken geleden tankte ik in Luxemburg, vrijwel overal was de prijs €1.33 nu €1.217 dus ruim 11 cent minder nu.
    Toen ik terug was in Nederland zag ik meerdere prijzen van €1.719 nu in de lijst €1.727.
    Conclusie lijst klopt niet.
    Gister tankte ik in Maastricht: euro 95 : 1.569
  3. gerrit 69 24 oktober 2014 19:29
    quote:

    geniet schreef op 24 oktober 2014 18:15:

    Ja gerrit je gelooft je ogen niet maar het staat er, 23 mei ondertekening door Mark Rutte in Brussel, 23 juni artikel in NRC met de ins and out's, daarna ontkenning en nu de verbaasde onwetende spelen, Door Rutte en Dijsselbloem.
    Nog mooier CPB is al meer dan een maand aan het rekenen met de nieuwe modellen.
    Dit vraagt om parlementaire enquete.
    Pas maar op dat je geen naheffing krijgt van de (r)Overheid van 15 eurocent per liter.
    Nooit hardop zeggen in dit land dat je ergens een leuk voordeel hebt behaald.

    Gerrit
  4. forum rang 10 voda 24 oktober 2014 21:02
    Rutte: mist rond naheffing alleen maar groter

    Bewerkt door: Dolf Hendriks
    24-10-14 - 18:21 bron: ANP

    De Europese Commissie heeft de Nederlandse vragen over een extra betaling van 642 miljoen euro aan Europa niet kunnen wegnemen. De mist over de naheffing is alleen maar toegenomen, stelde premier Mark Rutte vrijdag in Brussel na afloop van een Europese top.

    Op de top werd de kwestie aangekaart door Nederland, Groot-Brittannië en andere landen die plotseling een extra rekening hebben gekregen. Bij de Britten gaat het om ruim 2 miljard. De Europese leiders hebben besloten dat de ministers van Financiën hier echt diep in gaan duiken met de Europese Commissie, aldus Rutte.

    'Het moet tot op de bodem worden uitgezocht, stap voor stap. Het is heel complex', stelde Rutte. Volgens hem viel de omvang van de naheffing hem rauw op zijn dak. 'We moeten precies weten hoe het zit, op welke gegevens dit is gebaseerd.' Rutte wijst erop dat ook de commissie zelf over forse afwijkingen spreekt.

    De Britten weigeren het bedrag te betalen, zo zegt premier David Cameron: 'Ik ben boos om de plotselinge presentatie van een rekening van 2 miljard euro. Het is een schandalige manier van doen en ik weiger op 1 december te betalen.'

    Gebruikelijk
    Volgens minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zijn herberekeningen gebruikelijk, maar normaliter gaat het om kleinere bedragen. Waar de plotselinge naheffing vandaan komt, is volgens diplomaten razend ingewikkeld.

    Volgens de Europese Commissie in Brussel zijn cijfers over de omvang van de Europese economieën uit de periode van 1995 tot 2013 gecorrigeerd. Het gaat om cijfers die de Europese Commissie gebruikt om de jaarlijkse afdrachten van de EU-lidstaten aan de Unie te berekenen. Waarom die correcties over zo'n lange tijd nu gebeuren is onduidelijk, want in 1995 waren de laatste aanpassingen bij de methode om de cijfers te berekenen.

    De Nederlanders blijken in die bijna 20 jaar meer inkomsten te hebben gehad. Voor Nederland gaat het vooral om de laatste 4 jaar, die maken 90 procent uit van de naheffing. De overige 10 procent gaat over de periode vanaf 2002.

    De omvang van de aanpassingen of correcties is nog eens versterkt door nieuwe methodes om de economische kracht van EU-lidstaten te berekenen. Het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek heeft herberekeningen van het Nederlandse bruto binnenlands product gedaan vanaf 2010. Hieruit blijkt dat Nederland miljarden meer heeft verdiend dan aanvankelijk aan Brussel gemeld.

    Ontkenning
    Begin dit jaar heeft Dijsselbloem meermaals in de Tweede Kamer ontkend dat Nederland met terugwerkende kracht meer geld aan Brussel moest betalen (zie onderstaande video). Toen besloten werd tot een nieuwe rekenmethode om de omvang van de economie te bepalen, waren er direct Kamerleden die zich afvroegen wat dat betekende voor onze afdracht aan de EU.

    Dat is namelijk een vast percentage van wat we in Nederland met zijn allen verdienen. Dijsselbloem ontkende dat keer op keer. Vandaag zei hij daarover: 'Ons is steeds verzekerd dat dat niet met terugwerkende kracht zou gebeuren.

    www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
  5. gerrit 69 24 oktober 2014 23:35
    quote:

    haas schreef op 24 oktober 2014 18:39:

    [...]
    Gister tankte ik in Maastricht: euro 95 : 1.569


    Pas maar op dat je geen naheffing krijgt van onze (r)Overheid.
    Nooit hardop zeggen in dit land, dat je ergens een voordeel hebt behaald.

    Gerrit

    ps, was voor haas bedoeld en niet voor geniet
  6. nobahamas 25 oktober 2014 00:05
    Laat ik nou net horen dat Mark al ligt te snurken.
    Ik heb even rondgebeld, en wat tips gehad van wat vrienden.
    Schijnbaar doen wij hier toch iets fout. Laat ik een voorbeeld noemen van een pensionado die nu in Italie woont:
    Als ik de olie van mijn auto moet laten verversen ga ik naar een lokaal garagebedrijf. het eerste wat ik zeg is; "ik betaal contant, en ik hoef geen bonnetje".
    Ik betaal voor het verversen met full synthetische olie van Shell (4 liter) inclusief filter 38 Euro.
    Bij navraag blijkt dat zij de olie voor 5,20 Euro de liter kopen bij de lokale prijskraker, en een filter kost gemiddeld 4 Euro (chinese imitatie).
    Wanneer u in Nederland naar een lokaal garagebedrijf gaat betaald u gemiddeld 18 Euro de liter, en 12 Euro voor een filter, nog wat milieuafdracht en arbeidsloon... U betaald gemiddeld 120 Euro voor exact hetzelfde wat u in Italie 38 Euro kost.

    Consensis van dit verhaal:
    Wij, domme Nederlanders, laten zien hoe groot onze economie is.
    Italianen, Grieken etc. laten niet zien hoe groot de economie is omdat zij meer dan 40% van hun transacties buiten het zicht doen van de overheden en banken.
    Zij doen veel meer contant en met "ruilhandel" (arbeid voor goederen etc.)

    Ik heb laatst de olie vervangen in mijn auto: 4 liter olie gekocht bij de Action Shell Helix Ultra full synthetic motorolie. 5,80 de liter. Zit wel in een Italiaanse verpakking.
    Achter mij bij de kassa stond een jongen met twintig van dezelfde flesjes in zijn mandje. Bij navraag bleek dat hij stage liep bij een lokaal garagebedrijf.
    Hij betaalde ook contant.

    Kort samengevat:

    Meld bij al uw aankopen dat u geen bonnetje wenst, en contant betaalt.
    U ondersteunt hiermee de lokale detailhandel die het al zo moeilijk heeft.
    U ontlast de banken van alle kleine transacties die alleen maar geld kosten.
    U ontlast uw overheid van (schijnbare) extra inkomsten waarover afdracht betaald moet worden aan Brussel.
    U ondersteunt de werkgelegenheid voor jongeren.
  7. forum rang 9 josti5 25 oktober 2014 09:12
    En koop zo véél mogelijk buiten Nederland: gisteren in Duitsland geshopt, binnenkort is Portugal aan de beurt, en Iherb in de USA is óók al blij met Josti
    -:)
    Fiscale optimalisatie hélpt Rutte/Samsom/Pechtold dus...

    Als die naheffing maar niet wéér de zoveelste truc is om de nationale begrotingen helemáál naar Brussel over te hevelen...
  8. whammy 25 oktober 2014 09:24
    quote:

    josti5 schreef op 25 oktober 2014 09:12:

    Als die naheffing maar niet wéér de zoveelste truc is om de nationale begrotingen helemáál naar Brussel over te hevelen...
    Dat zal uiteindelijk wel de doelstelling zijn.Zolang er geen politieke eenheid is, is er geen economische eenheid. De wil daarvoor is er niet. De hele EU is een samenraapsel. Men spreekt elkaars taal niet!
  9. [verwijderd] 25 oktober 2014 10:41
    Veel zin en onzin bij elkaar en half geinformeerde politici, oncabele ambtenaren, en nog meer nosens de commentaren. De feiten ....

    Onderdeel van het EMB van de Europese Commissie is de aanpassing van de definitie van het BNI aan de recente EU-standaard (ESA 2010). Op dit moment is nog niet bekend wat het BNI van de andere lidstaten is, maar er wordt rekening gehouden met een opwaartse bijstelling van het BNI die voor Nederland groter uitvalt dan voor andere EU-lidstaten, hetgeen zorgt voor hogere EU-afdrachten. Hiervoor is een reservering getroffen. Bron: rijksbegroting.nl, Miljoenennota 2015

    Europe will implement it in 2014 (ESA 2010 REGULATION), in a coordinated way. Bron: Eurostat , ESA 2010 press briefing January 2014
    Voor NL wordt hierin een GDP toename igv ESA2010 van 3-4% voorzien. Voor de gehele EU +2,4%.Een naheffing van 25% staat in geen enkele relatie met deze verwachting. Echter het is nog erger want :

    Uit European Commission Memo, Brussels, 24 oktober 2014 ( europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14... ) blijkt :
    "2. Does this year's technical adjustment take into account the new method to calculate member states' GDP (ESA 2010)?
    No. This new method to calculate member states' GDP will have no impact on their GNI contribution to the EU budget until the new own resources decision comes into effect, which is probably 2016."

    Onbegrijpelijk .................Brussel maakt er echt helemaal een potje van.

  10. [verwijderd] 25 oktober 2014 12:04
    quote:

    geniet schreef op 24 oktober 2014 18:15:

    Ja gerrit je gelooft je ogen niet maar het staat er, 23 mei ondertekening door Mark Rutte in Brussel, 23 juni artikel in NRC met de ins and out's, daarna ontkenning en nu de verbaasde onwetende spelen, Door Rutte en Dijsselbloem.
    Nog mooier CPB is al meer dan een maand aan het rekenen met de nieuwe modellen.
    Dit vraagt om parlementaire enquete.
    enquete?,dit is een reden om het VERTROUWEN in dit kabinet op te zeggen,en zo snel mogelijk verkiezingen uit te schrijven,DIT moet stoppen het voor de gek houden van het Nederlandse Volk !!!
  11. [verwijderd] 25 oktober 2014 12:24
    quote:

    beeldscherm schreef op 25 oktober 2014 12:04:

    [...]

    enquete?,dit is een reden om het VERTROUWEN in dit kabinet op te zeggen,en zo snel mogelijk verkiezingen uit te schrijven,DIT moet stoppen het voor de gek houden van het Nederlandse Volk !!!
    Vind ik ook maar we zien en weten dit kabinet drijft op schaamteloze leugens en komen er steeds mee weg, onze democratie is door grootkapitaal overgenomen.
    Vroeger de club van 200, nu de alumni van Nyenrode.
  12. mjmj 25 oktober 2014 12:41
    quote:

    mjmj schreef op 25 oktober 2014 10:47:

    GDP groter is dan geschat door .... sex work and drugs.

    www.theguardian.com/business/2014/oct...
    Wordt waarschijnlijk contant afgerekend. Ik heb de indruk dat de nieuwe regels van de EU inhouden dat het zwarte circuit wordt geschat en opgeteld wordt bij het witte deel. Dan helpt contant afrekenen helpt niet.

    Overigens vind ik dat helemaal geen gek idee om het zwarte circuit mee te nemen bij de berekening van de afdrachten richting EU.
  13. [verwijderd] 25 oktober 2014 13:27
    quote:

    mjmj schreef op 25 oktober 2014 12:41:

    [...]

    Overigens vind ik dat helemaal geen gek idee om het zwarte circuit mee te nemen bij de berekening van de afdrachten richting EU.
    Maar hoe weet je hoe groot dat zwarte circuit is? En de burgers die braaf hun belasting betalen moeten die extra afdracht ophoesten. Dat doet het zwarte circuit natuurlijk niet.
    Dus er is maar één oplossing. Het zwarte circuit met man en macht bestrijden. Rook de belastingontduikers uit, waar ze ook zitten. Geef ze aan, waar ze ook zitten. Internationale solidariteit.
43 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0618 -0,07%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.386,13 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links