Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KOFFIEKAMER DAGDRAAD 2014

5.855 Posts
Pagina: «« 1 ... 264 265 266 267 268 ... 293 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2014 18:36
    quote:

    voda schreef op 24 oktober 2014 17:58:

    [...]
    Ik las dat je vlakbij de Duitse grens woont. Mooi hoor.

    Kan je gewoon Nederlands blijven "lullen"? :-)
    ach voda, ik heb dat ook, eigenlijk normaal als je er 40 jaar gewerkt hebt, bepaalde rassen die hier al 40 jaar wonen spreken totaal nog geen hollands.

    maarrrrrrr het is weekend dus vanavond een kanon :)
    leuk weekend allemaal.

    trouwens roy waar woon jij ergens .
  2. forum rang 10 voda 24 oktober 2014 19:23
    quote:

    opa schreef op 24 oktober 2014 18:36:

    [...]

    ach voda, ik heb dat ook, eigenlijk normaal als je er 40 jaar gewerkt hebt, bepaalde rassen die hier al 40 jaar wonen spreken totaal nog geen hollands.

    maarrrrrrr het is weekend dus vanavond een kanon :)
    leuk weekend allemaal.

    trouwens roy waar woon jij ergens .
    Opa, raar, maar waar, ik dacht aan jou toen ik mijn post schreef.
    Mijn gedachte, ik zal opa toch niet "beledigen"?

    Mijn post was ook 100% naar die jo jo gericht.

    Geniet van het kanon. Zijn die trouwens over de grens ook goedkoper dan hier?

    Met vriendelijke groet,

    Hans
  3. forum rang 10 voda 24 oktober 2014 21:41
    Wall Street zet rally door

    VRIJDAG 24 OKTOBER 2014, 21:30 uur | 1 keer gelezen

    NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen konden vrijdag verder bouwen op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Wederom moesten beleggers een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerken, van toonaangevende bedrijven als Amazon, Microsoft, Ford en Procter & Gamble (P&G).
    De Dow-Jonesindex stond richting het slot van de handel 0,6 procent in de plus op 16.784 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1961 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,5 procent naar 4474 punten.

    Microsoft ging ruim 2 procent omhoog nadat het softwareconcern donderdag nabeurs met meevallende omzetcijfers was gekomen. De producent van consumentenproducten P&G meldde dat het afscheid neemt van batterijenmaker Duracell en steeg 2,5 procent. Verder kwam koeriersbedrijf UPS met beter dan verwachte winstcijfers naar buiten en won het 0,1 procent.

    Amazon onderuit

    Internethandelaar Amazon ging 8,5 procent onderuit na dieprode cijfers als gevolg van omvangrijke investeringen in toekomstige groei. Amazon zette afgelopen kwartaal een nettoverlies in de boeken van 437 miljoen dollar, meer dan het tienvoudige van het verlies een jaar eerder. Verder werden teleurstellende prognoses voor het feestdagenseizoen gegeven.

    Het aandeel van automaker Ford Motor (min 4,3 procent) stond ook onder druk na tegenvallende kwartaalcijfers. Het concern meldde een lagere winst, onder meer als gevolg van terugroepacties en oplopende verliezen in Europa. Colgate-Palmolive verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar, maar noteerde toch 0,5 procent hoger.

    Verkoop nieuwe woningen

    De Amerikaanse overheid maakte vrijdag bekend dat de verkoop van nieuwe woningen licht is gestegen in september. Het verkoopcijfer van een maand eerder werd echter flink naar beneden bijgesteld.

    De euro noteerde 1,2669 dollar, tegen 1,2670 dollar bij het slot van de Europese handel. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 81,22 dollar. Brent zakte 0,5 procent in prijs tot 86,34 dollar.

  4. forum rang 10 voda 26 oktober 2014 17:13
    Fed en bedrijfscijfers blikvangers op beurs

    ZONDAG 26 OKTOBER 2014, 17:04 uur | 113 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - De financiële markten staan voor een drukke week. Beleggers verwerken de uitkomsten van het bankenonderzoek van de ECB en hopen van de Federal Reserve (Fed) meer duidelijkheid te krijgen over het monetaire beleid in de VS. Ondertussen dendert het kwartaalcijferseizoen zowel in Europa als in de VS door en geven belangrijke graadmeters een scherper beeld van de economische ontwikkeling aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.
    De beleidsmakers van de Fed maken woensdag naar verwachting een einde aan de opkoop van obligaties, die afgelopen jaren werden uitgevoerd om de economie te steunen. De meeste aandacht zal echter uitgaan naar opmerkingen over de rente, waaruit moet blijken op welk moment de bijzonder lage rente in de VS zal worden verhoogd.

    Die renteverhoging hangt af van de kracht van het economisch herstel in de VS. Daarover komt donderdag meer duidelijkheid, met de eerste raming van de groei van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal.

    Inflatie

    In Europa wordt scherp gelet op de eerste raming van de inflatie in Duitsland (donderdag) en de eurozone (vrijdag). Een verdere daling van de toch al bijzonder lage inflatie kan meer druk zetten op de ECB om meer maatregelen te nemen om de negatieve gevolgen van deflatie te voorkomen..

    De ECB stond zondag al volop in de aandacht, met de resultaten van zijn diepgravende onderzoek naar de financiële gezondheid van de Europese banken. Daaruit bleek dat iets meer dan 10 banken kapitaal moeten ophalen om hun buffers te versterken. Het kapitaaltekort is kleiner dan verwacht en werd grotendeels gevonden in Zuid-Europa.

    Kwartaalcijfers

    In Amsterdam openen deze week vier bedrijven uit de AEX hun boeken van het afgelopen kwartaal. Maandag bijt TNT het spits af, gevolgd door KPN op dinsdag. Donderdag is het de beurt aan Shell en Randstad. In de MidKap staan de resultaten van Air France-KLM, TomTom, Brunel, ASMI en USG People op de rol.

    In de VS komen nog eens ruim 150 bedrijven uit de S&P 500-index met hun cijfers. Daarbij gaat het onder meer om Facebook, Pfizer, Visa, Starbucks en Exxon Mobil. In Europa worden de cijfers van grote concerns als BP, Lufthansa, Anheuser Busch-InBev, Bayer, BNP Paribas en Royal Bank of Scotland verwacht.

    Andere belangrijke economische publicaties deze week zijn de Ifo-index van het vertrouwen van Duitse ondernemers (maandag) en de verkopen van winkeliers in Duitsland in september (vrijdag). Uit de VS komen verder cijfers over de huizenmarkt, de orders voor duurzame goederen en het consumentenvertrouwen.

  5. [verwijderd] 26 oktober 2014 18:33
    Bankentest...
    Ze hebben zich zelf wel wat op de hals gehaald..
    Economie ging nog niet zo goed en dan testen???
    Dan kun je niet al te streng testen....

    100 miljard is dan voldoende en dan zakken er al flink wat banken door het ijs..
    Ze zullen maar keihard zijn en de 400 miljard er tegen aan gooien...
    Dan krijg je 1 klein probleempje in Europa...
    Dan gaat het vertrouwen weer te paard er van door.....

    toonaangevende analisten uitgingen van kapitaaltekorten richting de 400 miljard euro of hoger voor de Europese financiële sector.

    Alles bij elkaar opgeteld is dat ongeveer 100 miljard euro nu ..
    Nou dat is een prima zet...

    Ze zullen maar keihard zijn en meer als de helft zakt en alleen de goed banken blijven over dan krijg je echt een crisis..
    We zijn weer even ver als de eerste stress test..
    Alleen deze was een stuk strenger....

    De eerste test was dus om vertrouwen te winnen een ieder slaagde...op een enkel na,..
    Nu de tweede test??
    Weer om vertrouwen te winnen een paar zakken..

    Gelukkig maar het valt allemaal wel mee.....

  6. [verwijderd] 27 oktober 2014 20:06
    www.marketwatch.com/story/3-reasons-w...

    30% kan toch niet,.,
    Zal wel 40% zijn .,.lol/
    Of hebben we minder schulden in de USA of in Europa of gaat de groei harder in China..
    Of hebben we een blikje die we can noemen..

    Als we al gaan dalen zal het heel hard naar beneden gaan...
    Snel geld vangen afromen en daarna snel laag terugkopen zodat de economie niet teveel schade krijgt..
    We kunnen niet een crisis meer betalen.LOL/
    Als ze geld uit de markt willen halen zal het kort maar krachtig zijn paniek in de tent is not done..
    De woorden van Yellen sturen de markten daar waar het FED ze wil hebben.///
  7. forum rang 10 voda 28 oktober 2014 16:25
    Europese beleggers rechten de rug

    DINSDAG 28 OKTOBER 2014, 16:08 uur | 521 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Beleggers op de Europese beurzen rechtten dinsdag de rug na het verlies van een dag eerder. Zij kregen een stroom aan resultaten te verstouwen van toonaangevende Europese bedrijven. Verder zijn de ogen gericht op de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die dinsdag begint aan de tweedaagse beleidsvergadering.
    De leidende AEX-index in Amsterdam stond tijdens de middaghandel 1,5 procent hoger op 400,92 punten. De MidKap won 1,2 procent tot 592,89 punten. De hoofdgraadmeters op de beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt kregen er 0,4 tot 1,7 procent bij.

    In Amsterdam werden de derdekwartaalcijfers van KPN goed ontvangen. Hoewel het telecomconcern de omzet verder zag dalen en onder de streep een verlies leed, tonen de resultaten volgens analisten van Rabobank langzaam maar zeker tekenen van stabilisering. Dat resulteerde in een koerswinst van 3,3 procent.

    Randstad

    De sterkste stijger in de AEX was Randstad met een winst van 3,8 procent. Specialist op het gebied van digitale beveiliging Gemalto was de grote verliezer. Het aandeel leverde 1,4 procent in. De enige andere daler bij de hoofdfondsen in Amsterdam was pakketbezorger TNT met een verlies van 0,4 procent.

    Lloyds zakte in Londen 1,8 procent. De Britse bank bevestigde bij de presentatie van de kwartaalcijfers de komende 3 jaar zo'n 9000 banen te schrappen. De enorme reorganisatie lekte vorige week al uit. De Britse bank Standard Chartered verloor meer dan 8 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.

    UBS

    UBS won 5,3 procent in Zürich. De grootste bank van Zwitserland boekte meer winst ondanks de hoge juridische lasten voor diverse rechtszaken. Ook de kwartaalcijfers van de Zwitserse medicijnenfabrikant Novartis (plus 2 procent) vielen in goede aarde. De Franse concurrent Sanofi ging daarentegen ruim 10 procent onderuit in Parijs na een zwakkere omzetontwikkeling in het afgelopen kwartaal dan verwacht.

    Op de valutamarkt stond de euro op 1,2745 dollar, tegen 1,2715 dollar aan het eind van de beurshandel op maandag. De Zweedse kroon daalde in waarde na het besluit van de Zweedse centrale bank om de rente te verlagen tot 0 procent. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 81,29 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder en kostte 85,95 dollar per vat.

  8. forum rang 10 voda 28 oktober 2014 19:04
    Wall Street boekt kleine winsten

    DINSDAG 28 OKTOBER 2014, 18:55 uur | 38 keer gelezen

    NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in de Verenigde Staten boekten dinsdag overwegend bescheiden winsten. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, die woensdag bekend worden gemaakt.
    De leidende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel 0,5 procent in de plus op 16.895 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 0,6 procent bij en stond op 1973 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,2 procent tot 4537 punten.

    Caterpillar was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen. De fabrikant van zware machines voor onder meer de industrie, land- en mijnbouw werd 2 procent meer waard. Industrieel concern United Technologies volgde met een koerswinst van 1,3 procent.

    Merck

    Merck stond onderaan de Dow met een verlies van 2,6 procent. Een dag eerder verloor de farmaceut ook al 2 procent na een omzetwaarschuwing. Branchegenoot Pfizer verlaagde dinsdag eveneens de omzetverwachting voor dit jaar en leverde 0,3 procent van zijn beurswaarde in.

    Whirlpool was een opvallende stijger. De fabrikant van onder meer wasmachines, koelkasten en magnetrons kwam met licht tegenvallende kwartaalcijfers en verlaagde bovendien voor de tweede keer dit jaar de winstverwachting. Het aandeel won desondanks bijna 7 procent.

    Twitter werd wel hard afgestraft voor de tegenvallende cijfers waarmee het maandagavond nabeurs maar buiten kwam. Waar de financiële resultaten redelijk aan de verwachtingen voldeden, stelde de groei van het aantal actieve twitteraars teleur. Het aandeel zakte bijna 10 procent.

  9. [verwijderd] 29 oktober 2014 14:52
    The Federal Reserve won’t be able to exit from its accommodative monetary policy without some turmoil in financial markets, former U.S. central bank chairman Alan Greenspan said Wednesday on the eve of an interest-rate decision.

    During an appearance at the Council of Foreign Relations in New York, Greenspan was asked if the Fed could engineer an exit without sparking a crisis.

    Greenspan said he didn’t like the word “crisis” but that “turmoil” was a good substitute.

    Then he replied, “I don’t think it is possible.”

    Interest rates have been kept near zero since December 2008. Fed members say they expect to raise interest rates next year.

  10. [verwijderd] 29 oktober 2014 17:48
    Last week, China’s forex regulator reassured markets that there was no need to worry about a $100 billion fall in reserves in the third quarter — the largest such drop since 1996.

    China’s foreign reserve pile fell to $3.89 trillion from $3.99 trillion at the end of June. Guan Tao, head of China’s State Administration of Foreign Exchange’s balance-of-payments department, cited the end of the Federal Reserve’s quantitative easing policy as a main factor contributing to the decline, adding there were no risks or problems.

    But some analysts are less sanguine, especially when this rare dwindling of China’s cash pile coincides with the economy growing at its slowest pace in five years, according to third-quarter data.

    Société Générale strategist Albert Edwards writes that a reserve decline of this magnitude reflects deteriorating Chinese competitiveness from its excessively strong real foreign-exchange rate.

    Daiwa Research, meanwhile, highlights the significance of these outflows in undermining the ability of the People’s Bank of China (PBOC) to expand its balance sheet.

    In recent decades, China’s reserve accumulation has been the fuel for its massive money-supply growth. Thanks to twin capital and trade surpluses, the PBOC was able to behave like a massive money-printing machine.

    Now, as reserve accumulation goes into reverse, so too does the money supply. M2 — which includes currency, checking deposits and some time deposits — grew at just at 12.9% year-on-year for September, versus 14.7% year-on-year for June.

    SocGen’s Edwards warns that China faces a looming credit crunch and is already on a deflationary precipice. China’s consumer inflation rate slowed to 1.6% in September, down from 2% previously.

    The property sector looks to have already begun the trip down: September marked China’s first year-on-year fall in new-home prices, which declined 1.3% according to China’s National Bureau of Statistics.

    The customary response to such a collection of indicators would be for another round of stimulus. But authorities are in a bind, with a partially reformed currency regime that still operates with a loose peg to the U.S. dollar and a quasi-closed capital account. This makes it problematic to try to run an independent monetary policy at a time when the Fed is rolling back its quantitative easing.

    Back in August, this column asked if China could really fight the Fed. This was at a time when China’s foreign-reserve accumulation was already beginning to slow, and the PBOC had discreetly initiated its own brand of QE with a new 1 trillion yuan ($163 billion) pledged lending facility.

    This led analysts to question whether this unorthodox policy tool was reform, or just a way to compensate for money leaving China.
  11. [verwijderd] 29 oktober 2014 20:30
    Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, bouwt zijn steunbeleid voor de Amerikaanse economie geheel af. Dat bleek woensdag na afloop van de vergadering van het beleidsbepalende comité van de centrale bank.

    Economen hadden al verwacht dat de Fed deze maand zou stoppen met het steunbeleid, dat in september 2012 werd aangekondigd. Begin dit jaar werd begonnen met het afbouwen van het stimuleringsprogramma, waarbij de Fed elke maand voor 85 miljard dollar (bijna 67 miljard euro) aan obligaties opkocht. Dit programma werd vervolgens in stappen steeds verder verkleind. Het laatste deel van het opkoopprogramma van 15 miljard dollar komt nu ten einde.

    Verder bleef het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten, eveneens zoals verwacht, onveranderd op 0 tot 0,25 procent. De Fed herhaalde opnieuw dat de rente nog geruime tijd na het beëindigen van het steunbeleid laag zal blijven. De rente in de VS staat al sinds december 2008 op dat historisch lage niveau. Waarschijnlijk zal volgend jaar worden begonnen met het verhogen van de rente.
5.855 Posts
Pagina: «« 1 ... 264 265 266 267 268 ... 293 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.733,10 -0,58%
Gold spot 2.397,53 +0,76%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links