Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Banken zullen Imtech niet onder druk zetten'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2014 11:31
    Aan de slag

    Het lijkt mij dat dit niet mogelijk is met de huidige CEO en CFO. Nadat het oude bestuur de aandeelhouderswaarde heeft doen verminderen van ca. 3 miljard naar ca. 1 miljard, heeft dit bestuur door verkeerde keuzes te maken het laatste miljard volledig doen verdampen. Maar liefst ca. 50 % van de oude aandeelhouders heeft de handdoek in de ring gegooid. Ik ken geen ander land ter wereld waar het bestuur na zo'n echec van een claimemissie aanblijft!
  2. [verwijderd] 24 oktober 2014 12:16
    het hele aandelen pakket kost de banken per saldo 0,0 zijn dus nu grootaandeelhouder en hebben belang bij een koersstijging .
    Imtech heeft rust kan zijn schulden aan banken afbetalen zijn van de rentelasten af en hebben het roer weer in eigen hand,met dank aan de kleine
    aandeel houder die uit eindelijk uiteindelijk het meerderheidsbelang bewerkstelligen imtech uit de klauwen van de banken .
    Van Aast moet zich dat eens goed realiseren en veel beter communiceren
    met deze groep die heeft daar recht op gezien hun investeringen in dit noodlijdende bedrijf .
    Imtech is aan zet nu ,laat maar zien en woorden omzetten in daden
    aan het uitvoerend personeel ligt het niet , succes
  3. [verwijderd] 24 oktober 2014 12:28
    hahaha - tja....een geheel nieuwe directie zou waarschijnlijk beter zijn, maar ja....we zullen moeten zien hoe afzijdig de 4 banken als grootaandeelhouders zich zullen houden als de directie geen duidelijke progressie maakt. Voor iedereen die nu nog in IMTECH zit is de geruststelling dat die 4 banken natuurlijk hun geld terug willen zien, dus dat IMTECH de zaken moet gaan aanpakken en weer winst moet gaan maken is ook hun wens (misschien wel eis). De banken gaan echt niet met de armen over elkaar zitten aankijken dat de situatie bij IMTECH niet verbeterd hoor....die gaan echt wel de directie over de schouders volgen om ervoor te waken dat er niets misgaat...in ieder geval de aankomende 180 dagen waarin de 4 banken hun belang niet mogen verkopen. Dat die dus graag willen dat de koers van IMTECH omhoog gaat lijkt mij duidelijk...en dus zal er bij IMTECH hard gewerkt moeten worden om bestaande klanten de blijven bedienen en zeker om nieuwe klanten aan te trekken voor klussen waar IMTECH winst op gaat maken. Ikzelf ben erg benieuwd naar de ontwikkeling van het nieuwe IMTECH. Ik gun en hoop dat IMTECH de draad weer goed kan oppakken en hopelijk weer een goed draaiend bedrijf zullen worden zodat de werkgelegenheid gewaarborgt is en blijft. Met hard werken en de juiste zaken doen moet dat toch lukken, zeker met 4 banken die daar ook alle belang bij hebben. Komt wel goed...maar het zal niet 1-2-3 even gedaan zijn. De tijd zal het leren, maar vertrouwen hebben is wel belangrijk en de wil om er iets van te maken ook.
  4. aandeeltje! 24 oktober 2014 20:17
    Over 6 maanden komen dus weer een lel aandelen op de markt, immers voor de banken is het ene papiertje (een lening) omgezet in een ander papiertje (aandeel). Een deel wordt afgelost dus dat is al binnen. De leningen zijn pas afgelost als ook de aandelen verkocht zijn en dat zal ook gebeuren. Over 6 maanden zal overigens weer een diepe put zijn geslagen in de liquiditeit.

    Nu de banken aandeelhouder zijn zullen ze de verkoop van ICT minder vinden haha...de verliezen worden er niet minder op...
    Nieuwe onderdelen zullen nu wel niet meer vekocht worden, ja je zou de meest verliesgevende de nek om moeten draaien, verkopen zal wel niet lukken.

    Er zal nog een hele tijd koersdruk zijn zo over een half jaar en derhalve nu. Vandaag een daling van enige procentjes, een normale daling. Volgemde week onder uitgifteprijs.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links