Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 858 859 860 861 862 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 oktober 2014 23:25
    www.ftm.nl/column/de-schaduwelite-hee...
    Wie zaten er – willens en wetens – aan de knoppen voor en tijdens de afgelopen financiële crisis? Volgens financieel geograaf Ewald Engelen in zijn boek De schaduwelite voor en na de crisis een wel heel specifiek clubje: ‘bankiers, accountants, advocaten, trustboeren, lobbyisten, toezichthouders en een enkele verdwaalde politicus’. Deze schaduwelite bestaande uit grootbedrijf en grootkapitaal is zó machtig geworden, dat zij in feite het politieke speelveld konden gaan bepalen, vooral in Nederland.
  2. [verwijderd] 22 oktober 2014 23:30
    www.ftm.nl/column/de-eurocrisis-toch-...
    JEAN WANNINGEN-- Paniek op de beurzen, oplopende spreads tussen de staatsobligaties van diverse eurozone landen en hommeles in het bestuur van de ECB… Maar volgens Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem ging het slechts om een ‘correctie’.. Wat is het echte verhaal?
  3. [verwijderd] 23 oktober 2014 08:42
    quote:

    goof2 schreef op 23 oktober 2014 08:34:

    Het echte verhaal mag Dijs natuurlijk nooit zeggen want dat zou het einde zijn van dijsje zijn loopbaan en niet meer in aanmerking komen voor de mooie baantjes in de toekomst.

    Wat ik al vaker zeg .
    Onze politiek is tot op het bot toe verrot en terminaal.

    Welke politiek niet:-)
  4. forum rang 10 voda 23 oktober 2014 14:04
    Crisis eurozone nog niet voorbij volgens S&P - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De eurozone is een lange maar trage groeifase ingegaan, terwijl het afbouwen van schulden doorgaat en de wereldeconomie verzwakt, stelt Standard & Poor's (S&P). De analisten concluderen dat de crisis in het eurogebied nog steeds niet voorbij is. Leidende indicatoren voor de economie laten zien dat groei in de kernlanden nu ook verzwakt, wat eerder niet het geval was, zoals in Duitsland. Ze denken nog steeds dat de grote schuldenlasten van lidstaten maar ook van bedrijven en huishoudens een robuust herstel beperken. Ook de lage inflatie is een remmende factor. Het is cruciaal in hun ogen hoe de regeringen reageren op het huidige volatiele en verzwakkende klimaat. (LDF)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  5. forum rang 10 voda 23 oktober 2014 14:27
    Pimco ziet kleine banken zakken voor ECB-test

    DONDERDAG 23 OKTOBER 2014, 12:54 uur | 977 keer gelezen

    LONDEN (AFN) - Vermogensbeheerder Pimco verwacht dat circa 18 kleinere banken niet ongeschonden door het bankenonderzoek van de Europese Centrale bank (ECB) komen. Dat meldde de Britse krant Financial Times donderdag.
    De bankenexpert van Pimco, Philippe Brodereau, verwacht dat meer dan de helft van de banken, waaronder de allergrootsten, voor de test zijn geslaagd. Bij 18 kleinere banken kan volgens zijn modellen echter blijken dat de kapitaalreserves te klein zijn om een crisis te doorstaan. Zij zullen extra kapitaal moeten ophalen. Als dat niet lukt moeten ze worden gereorganiseerd, verkocht of geliquideerd.

    Een derde van de 130 banken die de ECB onderzoekt zal volgens Pimco ternauwernood slagen voor de test. Dat betekent volgens Brodereau dat zij de komende jaren hun balans moeten versterken, bijvoorbeeld door terughoudend te zijn bij het uitkeren van dividend.

    Uitslagen

    De ECB maakt de uitslagen van het bankenonderzoek zondag bekend. Banken die niet aan de eisen van het balansonderzoek (AQR) en de stresstest voldoen hebben 2 weken om aan te geven hoe zij hun buffers op het gewenste peil denken te kunnen krijgen.

    Banken die onder normale omstandigheden of op basis van de AQR al kapitaal tekortkomen moeten hun gaten in 6 maanden zien te dichten. Banken die het pessimistische scenario van de stresstest niet doorstaan moeten hun positie binnen 9 maanden op orde brengen.

  6. forum rang 10 voda 23 oktober 2014 14:32
    Staatsschuld eurolanden groeit verder

    DONDERDAG 23 OKTOBER 2014, 11:05 uur | 2674 keer gelezen

    LUXEMBURG (AFN) - De staatsschuld van de eurolanden is in het tweede kwartaal verder gestegen. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat donderdag.
    De schuld van de eurolanden bedroeg in het tweede kwartaal gemiddeld 92,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Een jaar eerder stond de schuld op 91,7 procent van het bbp.

    Italië heeft met 133,8 procent de hoogste schuld van de landen waarvan kwartaalcijfers beschikbaar zijn. De schuld van Griekenland is nog hoger, maar hiervan zijn geen kwartaalgegevens bekend. Italië wordt op de voet gevolgd door Portugal, waar de schuld overeenkomt met 130 procent van de omvang van de eigen economie. De Nederlandse schuld bedroeg in het tweede kwartaal 69,6 procent, tegen 69 procent een jaar eerder.

    Volgens de Europese begrotingsregels moeten landen hun schuld zien te beperken tot maximaal 60 procent van het bbp.

  7. forum rang 10 voda 23 oktober 2014 15:13
    Verkoop diesel en LPG op historisch dieptepunt zegt BOVAG - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De verkoop van diesel en LPG in Nederland is in augustus op een absoluut dieptepunt, zegt branchevereniging BOVAG donderdag, zich beroepend op CBS-cijfers. De verkoop van diesel daalde op jaarbasis met 14,8% tot 480 0 miljoen liter diesel en de afzet van LPG daalde met 35,9% tot 25 miljoen liter, de laagste hoeveelheden per maand die in de database van het CBS sinds de start van de registratie in 2000 terug te vinden zijn, aldus BOVAG. De accijnzen op deze brandstoffen werden begin dit jaar verhoogd en sindsdien lopen de verliezen iedere maand fors op, ondanks toenemende economische activiteit. Steeds meer transporteurs tanken vanwege de hoge accijnzen niet meer in Nederland, aldus BOVAG. De organisatie presenteert vandaag een rapport van onderzoeksbureau Panteia aan de Tweede Kamer, waaruit blijkt dat de accijnsverhogingen in combinatie met de verhoogde btw binnen twee jaar leiden tot een verlies van 7.200 tot 8.200 voltijdbanen bij tankstations en detailhandel, voornamelijk in de grensstreek. De gederfde accijns- en btw-inkomsten, plus de kosten voor werkloosheidsuitkeringen tellen alleen al in 2014 op tot een verliespost van EUR438-480 miljoen voor de Nederlandse schatkist, aldus de onderzoekers. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  8. forum rang 10 voda 23 oktober 2014 15:38
    S&P vreest averechts effect ruim monetair beleid

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) kan averechts werken, als landen er gemakzuchtig van worden. Dat stelt kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) in een donderdag gepubliceerd rapport.

    Monetair en begrotingsbeleid alleen kunnen de economische groei in de eurozone niet duurzaam versterken, stellen de analisten. Daarvoor zijn structurele hervormingen door de nationale overheden nodig. Het ratingbureau waarschuwt voor hardnekkig trage groei, nu Europese huishoudens hun schulden verder afbouwen en de wereldeconomie verzwakt.

    De somberheid van de kredietanalisten sluit aan bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat vorige week al waarschuwde dat de eurozone aan de rand van een nieuwe recessie staat.

    Volgens S&P heeft de toezegging van ECB-president Mario Draghi in 2012 om "alles wat nodig is" te doen om de euro overeind te houden, ongewild geleid tot gemakzucht bij eurozonelanden.

    Terwijl zij minder dan ooit betalen aan rente op de staatsleningen, lijken sommige nationale overheden impopulaire hervormingen uit te stellen, die het economisch potentieel van een land kunnen ontsluiten. Het gaat dan bijvoorbeeld om hervormingen van het belastingstelsel, het pensioenstelsel, de arbeidsmarkt en het onderwijs

    Vermoeidheid bij regelgevers lijkt ook een rol te spelen, na meer dan een half decennium crisisbeheer.

    Een grote hinderpaal voor economisch herstel is volgens S&P de grote schuldenlast van overheden, particulieren en bedrijven. Vergeleken met de beleidsaandacht voor de staatsschuld zijn de private schulden van huishoudens een ondergeschoven kindje, maar ze zjn net zo belangrijk, stellen de kredietanalisten. Op dat vlak hebben landen als Frankrijk, Italie en Spanje nog een lange weg te gaan.

    Pas als de schulden weer op een acceptabel niveau staan, zullen huishoudens en bedrijven stoppen met het oppotten van geld, verwacht S&P. Tot dat moment zal het afbouwen van schulden de economische groei hinderen, denken de analisten.

    De lage inflatie, die het moeilijker maakt schulden af te bouwen, maakt de zaken nog erger. Hierdoor gaan mensen en bedrijven nog meer sparen en minder consumeren en investeren in risico's.

    De ECB verruimt sinds juni zijn monetaire beleid verder om de inflatie weer terug te brengen tot bijna 2%. S&P-analisten betwijfelen of dat zal lukken. Veel van de benodigde hervormingen vallen namelijk niet onder de ECB, maar onder nationale ministeries van Financien "en vereisen daarom nationaal leiderschap en eigenaarschap".

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 23 oktober 2014 16:19
    'Protectionisme groot gevaar voor wereldeconomie'
    DONDERDAG 23 OKTOBER 2014, 16:08 uur | 19 keer gelezen
    Een echt herstel van de wereldeconomie is nog steeds niet verwezenlijkt en ook de wereldwijde exportcijfers liggen beneden de verwachtingen. Helge Pedersen, hoofdeconoom bij Nordea, waarschuwt dat de neiging naar meer protectionisme daar weleens de belangrijkste oorzaak van zou kunnen zijn.

    Dat schrijft de econoom in een beknopt commentaar.

    ‘Normaal groeit de wereldhandel2 tot 3 keer zo snel als de wereldeconomie’, legt de econoom uit. ‘Met het huidige groeipercentage van 3 procent, zou de handel dus 5 tot 10 procent moeten groeien in 2014. Echter, de wereldhandel groeit nu even snel als de economie.’

    Protectionistische maatregelen

    Volgens Pedersen is dat een teken dat de zaken nu anders liggen dan hoe de internationale economie normaliter zou werken. ‘Een voorbeeld is China, waar de nadruk minder op de export is komen te liggen, terwijl in de Verenigde Staten de olie-importen flink zijn gedaald, mede door de schaliegasvondsten in het land. Het zwakke herstel van de wereldhandel wordt veroorzaakt doordat veel landen handelsbarrières opwerpen tegenover het buitenland, ten gunste van de binnenlandse productie. In tijden van crisis is het niet ongewoon dat overheden gebruik maken van dit soort protectionistische maatregelen.’

    Hogere productiviteit

    ‘Echter, protectionisme helpt ons niet om de wereldeconomie te laten groeien. Ik maak mij steeds meer zorgen over de groeivooruitzichten op de korte en de lange termijn. Vooral omdat internationalisatie, in economische, politieke en sociale zin, de sleutelfactor is voor een hogere productiviteit. En juist de landen in de ‘oude’ geïndustrialiseerde wereld zijn in steeds sterkere mate afhankelijk van productiviteitswinst.'

    Door Lucia Rodenburg

    www.belegger.nl/nieuws/2656849/protec...
  10. [verwijderd] 23 oktober 2014 20:20
    De Europese begrotingsregels gelden voor alle landen in Europa. Dat benadrukt premier Mark Rutte donderdag bij aankomst in Brussel voor tweedaags overleg met zijn collega's.
    ''De afspraken zijn helder. En alle landen moeten zich daaraan houden.''

    Tijdens de top staat het klimaat centraal, maar achter de schermen zal er beslist worden gesproken over de begrotingen van de landen voor volgend jaar, zei Rutte.

    Frankrijk heeft al gezegd zich niet te houden aan eerder gemaakte afspraken met de Europese Commissie in Brussel om het tekort onder de norm van 3 procent terug te dringen.

    De commissie is nu aan zet om de ingediende begrotingen te beoordelen, benadrukte Rutte. Brussel heeft inmiddels vijf landen, waaronder Frankrijk en Italië, om meer informatie over de ingediende begroting gevraagd. ''Het is nu eerst aan de Europese Commissie om zich erover uit te spreken'', aldus de premier.

    ----
    Ben benieuwd hoe hij zich eruit probeert tepraten als de COMMISSIE besluit de regels teversoepelen voor deze landen:-)
  11. [verwijderd] 23 oktober 2014 21:37
    quote:

    france schreef op 23 oktober 2014 20:29:

    En een staatsschuld van maximaal 60 procent van het BNP, zoals ook afgesproken, daar hoeft niemand zich aan te houden?

    Het zal wel loslopen met die afspraken Rutte.

    mvg, Vive La France.
    En zo blijven we maar besodemieterd worden door de politieke mannetjes. En als deze weer weg gaan komen er weer nieuwe mannetjes en gaat t gewoon weer verder:-) En uiteindelijk rijden we in een ravijn en is t gebeurd. Einde van t grote EUROPA spel.Afkalving is allang bezig natuurlijk,zie hoe de ouderenzorg steeds meer verslechterd.
  12. [verwijderd] 23 oktober 2014 22:12
    www.zerohedge.com/news/2014-10-23/40-... 130 banks are being tested. 12-18 will fail. And on top of that, almost a third of 130, that’s over 40, will pass while still getting their feet wet. That means anywhere between 40% and 44% of Eurozone banks either fail or are in bad shape.

    Maar wees gerust zullen zeggen,t gaat de goede kant op dit is slechts tijdelijk,we houden t in de gaten:-)
  13. forum rang 10 voda 24 oktober 2014 15:39
    '25 banken falen bij onderzoek ECB'

    VRIJDAG 24 OKTOBER 2014, 14:59 uur | 2189 keer gelezen

    FRANKFURT (AFN) - 25 Europese banken lijken te zakken voor het bankenonderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van een voorlopig document van de ECB.
    Uit dat document zou blijken dat 105 van de 130 onderzochte banken goed door de test zijn gekomen. De andere 25 banken zouden op basis van hun financiële positie aan het eind van vorig jaar extra kapitaal moeten ophalen. Aangezien diverse banken de afgelopen maanden al actie hebben ondernomen om hun buffers te versterken, zou nog niet duidelijk zijn hoeveel banken nu nog altijd kapitaal tekortkomen.

    De ECB wilde geen commentaar geven op het bericht. Net als eerder deze week gaf een woordvoerder aan dat de definitieve resultaten zondag pas worden vastgesteld. Tot die tijd zijn alle conclusies ten aanzien van het onderzoek zeer speculatief, aldus de centrale bank.

    De ECB publiceert de resultaten van het bankenonderzoek zondag om 12.00 uur. Dan wordt ook duidelijk hoe de Nederlandse banken ING, Rabobank, ABN Amro, SNS, Bank Nederlandse Gemeenten en de Waterschapsbank er volgens de centrale bank voorstaan. De Nederlandsche Bank (DNB) liet vorig jaar al weten er niet vanuit te gaan dat die banken bij het onderzoek tegen nieuwe problemen zouden oplopen.

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 858 859 860 861 862 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0642 -0,27%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.380,86 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links