Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Staatsschuld eurolanden groeit verder

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brogembank 23 oktober 2014 11:19
    Misschien moet Europa die arbitraire 60% van het BNP als schuldplafond eens laten varen. Zolang overheden geld dat ze van de burger en bedrijfsleven afpersen middels steeds hogere belastingen blijven rondstrooien aan uitkeringen, ambtenarenapparaten, subsidies voor allerlei onzin en ontwikkelingshulp ipv te investeren in onderwijs, infrastructuur, een aantrekkelijk ondernemingsklimaat EN defensie om het tegen de Russische Beer en ISIS te kunnen verdedigen, is het volledig zinloos om een schuldplafond als richtlijn te hebben. Allemaal geneuzel van politieke opportunisten.

    Ik zou willen dat ik er positiever over kan oordelen, maar helaas...

    Brogem
  2. forum rang 5 DurianCS 23 oktober 2014 11:51
    Natuurlijk is die 60% arbitrair, maar er ligt wel een redenering aan ten grondslag die alles te maken heeft met houdbaarheid op de langere termijn. En de beroemde 3% max. tekort heeft daar ook mee te maken. Als inflatie + groei = 5% dan behoud je je 60% tekort. Tegenwoordig is dit minder dan 5%, dus de 3% is te hoog, maar dat is een detail.
  3. [verwijderd] 23 oktober 2014 15:36
    quote:

    Positief-nr2 schreef op 23 oktober 2014 11:52:

    Een kennis van mij is net terug van een maandje Indonesië, geweldig land en heerlijk die Euro, het is er spotgoedkoop en niets gestrest, hij werkt bij de Overheid deze Slimme kerel.
    Het is daar zo spotgoedkoop omdat de Euro zo sterk is. Dat heb je nu eenmaal met munten die door afpersing tot stand zijn gekomen. ;-)
  4. cees74 23 oktober 2014 15:47
    nog even en nl zit ook op 100%. dat is denk de bedoeling van de eurofielen. iedereen even veel schuld, wat betaald wordt die landen die het minste schul hadden en bijspringen door schuld te maken. daarna kun je de euro bijstellen en de schuld verlagen om weer opnieuw te kunnen beginnen met schuld maken.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links