Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,934 23 apr 2024 17:35
  • -0,151 (-1,50%) Dagrange 9,934 - 10,145
  • 1.126.343 Gem. (3M) 1,8M

Sectornieuws

2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 122 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 25 september 2014 11:52

    Ryanair iets positiever over vraag en winst
    Gepubliceerd op 25 sep 2014 om 11:45

    DUBLIN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht dit boekjaar 87 miljoen passagiers te vervoeren, 1 miljoen meer dan in een eerdere prognose. De nettowinst komt naar verwachting uit aan de bovenkant van de bandbreedte van 620 tot 650 miljoen euro die het bedrijf eerder afgaf.

    Dat maakte Ryanair donderdag bekend tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Volgens de Ierse prijsvechter reageren klanten positief op de verbeterde dienstverlening waar de afgelopen tijd aan is gewerkt. Mede daardoor neemt de vraag in het komende winterseizoen waarschijnlijk iets sterker toe dan eerder werd gedacht.

    Ryanair Business Plus, een dienst waarbij passagiers met een duurder ticket wat meer geld wat meer comfort en flexibiliteit genieten, is volgens het bedrijf goed ontvangen. Cijfers werden daarbij niet genoemd. De prijsvechter biedt het nieuwe product sinds vorige maand aan in een poging meer zakelijke reizigers te trekken

  2. forum rang 8 Wilbar 29 september 2014 08:35
    Air France geeft het stokje door aan Lufthansa

    Piloten Lufthansa gaan weer staken
    Gepubliceerd op 29 sep 2014 om 08:19

    FRANKFURT (AFN/DPA) - De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaan dinsdag opnieuw het werk neerleggen uit protest tegen de bezuinigingsplannen van het concern. Dat liet de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) maandag weten.

    De staking zal duren van 8.00 uur 's morgens tot 23.00 uur 's avonds en zal de langeafstandsvluchten vanaf de luchthaven van Frankfurt treffen. Vorige week donderdag werd al bekend dat de stakingsdreiging weer terug is bij Lufthansa nadat de onderhandelingen tussen de maatschappij en de piloten waren vastgelopen. VC had toen al laten weten dat reizigers ,,per direct'' rekening moesten houden met nieuwe acties.

    In de afgelopen tijd werd verschillende keren gestaakt door de piloten van Lufthansa. Zij lieten daarmee hun ongenoegen blijken over de plannen van Lufthansa om de leeftijd waarop de piloten met vervroegd pensioen mogen te verhogen.
  3. forum rang 8 Wilbar 1 oktober 2014 10:30

    Lufthansa roept piloten op tot compromis
    Gepubliceerd op 1 okt 2014 om 10:15

    FRANKFURT (AFN) - Lufthansa heeft de pilotenvakbonden opgeroepen de onderhandelingen over nieuwe bezuinigingsvoorstellen te hervatten. Zij moeten dan wel bereid zijn tot compromissen, zegt personeelschef Bettina Volkens van de Duitse luchtvaartmaatschappij in een woensdag gepubliceerd interview met dagblad Bild.

    Dinsdag moest Lufthansa nog 25 van de 57 vluchten van thuisbasis Frankfurt naar verre bestemmingen laten vervallen als gevolg van een urenlange staking. Eerdere acties van de piloten troffen het Europese verkeer van Lufthansa en dat van budgetdochter Germanwings. De vliegers willen met name voorkomen dat het bedrijf de leeftijd verhoogt waarop zij vervroegd met pensioen kunnen.

    In tegenstelling tot hun collega's bij Air France, die medio september voor 2 weken achtereen het werk neerlegden, staken de piloten van Lufthansa steeds maar 1 dag. Woensdag vliegt het bedrijf dan ook weer volgens de dienstregeling. De dreiging van nieuwe acties blijft evenwel bestaan zolang het bedrijf geen water bij de wijn doet, aldus de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit.
  4. forum rang 8 Wilbar 1 oktober 2014 11:32

    Luchtvrachtsector herstelt verder
    wo 01 okt 2014, 11:09

    GENEVE (AFN) - Het herstel van de wereldwijde luchtvrachtsector zet door. Dat meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA woensdag op basis van de eigen vervoersstatistieken over augustus. De vraag naar vrachtvervoer door de lucht nam die maand met 5,1 procent op jaarbasis toe, na een stijging met een herziene 6,1 procent in juli.

    De beschikbare capaciteit bij luchtvaartmaatschappijen voor goederenvervoer lag in augustus 3,4 procent hoger dan een jaar eerder. De vrachtruimte werd dan ook beter benut dan in augustus. Toch kampt de sector nog altijd met enorme overcapaciteit. Gemiddeld genomen zaten vrachttoestellen in augustus voor niet meer dan 43,4 procent vol.
  5. forum rang 8 Wilbar 1 oktober 2014 14:45

    Ryanair ziet veel groeiruimte in Duitsland
    wo 01 okt 2014, 14:23

    BERLIJN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil zijn activiteiten in Duitsland de komende 5 jaar verdubbelen. Dat zegt marketingdirecteur Kenny Jacobs van de Ierse prijsvechter in een woensdag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg. ,,Er is enorm veel ruimte voor uitbreiding in Berlijn en Duitsland'', aldus de bestuurder.

    Ryanair is met een marktaandeel van zo'n 4 procent een betrekkelijk kleine speler in Duitsland. Dat komt mede door de belasting op vliegtickets die het land in 2011 instelde. Daarom heeft het bedrijf de laatste jaren vooral ingezet op groei in andere landen, zoals Italië waar het een derde van de markt in handen heeft. Ryanair gaat zich volgens Jacobs hard maken voor afschaffing van de vliegtaks.
  6. forum rang 8 Wilbar 3 oktober 2014 08:46

    Extra omzet easyJet door staking Air France
    Gepubliceerd op 3 okt 2014 om 08:34

    LUTON (AFN) - De staking van piloten bij Air France in september, die twee weken duurde, heeft prijsvechter easyJet waarschijnlijk 5 miljoen pond (6,4 miljoen euro) aan extra omzet opgeleverd. Dat meldde het bedrijf vrijdag in een tussentijds handelsbericht.

    easyJet verhoogde mede daardoor de verwachting voor de winst voor belasting voor dit jaar. De luchtvaartmaatschappij rekent nu op een resultaat in een bandbreedte van 575 miljoen tot 580 miljoen pond. Dat was eerder nog 545 miljoen tot 570 miljoen pond. De nieuwe prognose is hoger dan de doorsnee verwachting van marktvorsers, die rekenden op zo'n 572 miljoen pond.

    Het boekjaar van easyJet eindigde op 30 september. Op 4 november staat de presentatie van de jaarcijfers op de rol.
  7. forum rang 8 Wilbar 7 oktober 2014 10:16

    Boeing verwacht vlucht in vrachtvervoer
    Gepubliceerd op 7 okt 2014 om 10:11

    CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Vliegtuigfabrikant Boeing verwacht dat het vervoer van luchtvracht de komende 20 jaar zal verdubbelen. Dat meldde het Amerikaanse bedrijf dinsdag. Boeing denkt dat met name de vraag naar vrachtvervoer binnen China zal stijgen, evenals het aantal vrachtvluchten van Azië naar Noord-Amerika.

    Boeing rekent op een jaarlijkse groei van luchtvrachtvervoer van 4,7 procent. Het denkt dat de komende 2 decennia 840 nieuwe toestellen zullen worden aangeschaft om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Daarmee zou circa 250 miljard dollar zijn gemoeid.

    De wereldwijde luchtvracht zit sinds het tweede kwartaal van vorig jaar weer in de lift. Volgens de vliegtuigbouwer zal in de nabije toekomst met name de vraag naar grotere toestellen zoals de 747-8 en 777 toenemen. Die kunnen per vlucht meer dan 80 ton aan goederen transporteren.
  8. forum rang 8 Wilbar 8 oktober 2014 12:20

    Etihad Airways begint eigen alliantie
    Gepubliceerd op 8 okt 2014 om 12:11

    ABU DHABI (AFN) - De Arabische luchtvaartmaatschappij Etihad Airways nodigt branchegenoten uit toe te treden tot een nieuwe alliantie die zij wil opzetten. Ook bedrijven die al lid zijn van een ander samenwerkingsverband zijn welkom. Dat maakte Etihad woensdag bekend.

    Behalve Etihad zelf zijn Air Berlin, Air Serbia, Air Seychelles, Jet Airways en Darwin Airline lid van het nieuwe bondgenootschap. In al die bedrijven heeft Etihad een aandelenbelang. Het Arabische bedrijf werkt op bepaalde routes ook samen met Air France-KLM.

    Veel luchtvaartmaatschappijen werken via allianties samen met branchegenoten in andere delen van de wereld. Op die manier kunnen zij hun klanten daar meer overstapmogelijkheden bieden en besparen op capaciteit op lange vliegroutes.

    In de bestaande allianties spelen de drie grootste luchtvaartgroepen van Europa een dominante rol. Air France-KLM is lid van SkyTeam, Lufthansa van Star Alliance en IAG (British Airways) van Oneworld.

    Etihad sloot zich tot dusver niet aan bij zo'n alliantie. Topman James Hogan gaf herhaaldelijk aan meer heil te zien in onderlinge afspraken met andere luchtvaartmaatschappijen. Bedrijven zoeken elkaar toch op, ook over de grenzen van vaste samenwerkingsverbanden heen, aldus de topman.
  9. forum rang 8 Wilbar 12 oktober 2014 19:38
    Lufthansa steekt 2 miljard in herstel vracht
    Gepubliceerd op 12 okt 2014 om 17:50

    FRANKFURT (AFN) - Lufthansa investeert de komende jaren 2 miljard euro in de vrachtdivisie om een hoger rendement bij het onderdeel te bewerkstelligen. Dat staat in het dit weekeinde gepresenteerde plan 'Lufthansa Cargo 2020'.

    Het Duitse luchtvaartbedrijf gaat op zoek naar aanvullende partners voor de vrachttak, zei waarnemend bestuursvoorzitter Peter Gerber in een zondag gepresenteerd interview met Handelsblatt. Lufthansa Cargo werkt al samen met het Japanse ANA, het Amerikaans United en Air Canada. Daarnaast krijgt het onderdeel een volledig nieuw IT-systeem, een nieuw distributiecentrum en nieuwe toestellen.

    Gerber zei in het interview zich vooralsnog geen zorgen te maken over de economie ondanks de recente stroom negatief nieuws over onder meer de Duitse industrie en export. ,,Het vierde kwartaal is, met name door de feestdagen, de belangrijkste periode voor luchtvracht.''
  10. forum rang 8 Wilbar 14 oktober 2014 13:14

    Forse omzetgroei voor Etihad Airways
    Gepubliceerd op 14 okt 2014 om 12:32

    ABU DHABI (AFN) - Etihad Airways, de Arabische samenwerkingspartner van luchtvaartgroep Air France-KLM, heeft in het derde kwartaal 1,8 miljard dollar (1,4 miljard euro) omzet behaald. Dat is een stijging van 29 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldde het bedrijf dinsdag.

    De omzet uit samenwerkingsverbanden, waaronder dat met Air France-KLM, leverde 352 miljoen dollar aan omzet op. Dat is 44 procent meer dan in het derde kwartaal van 2013. Etihad vervoerde 3,9 miljoen passagiers, 30 procent meer dan een jaar eerder, bij een 16 procent grotere capaciteit. In totaal 1,1 miljoen van die reizigers stapten aan boord dankzij een van de zogenoemde codeshare-overeenkomsten die Etihad onderhoudt.

    Etihad ligt naar eigen zeggen op koers voor de beste jaarresultaten uit zijn bestaan. Topman James Hogan zei er alle vertrouwen in te hebben dat ook 2014 met winst zal worden afgesloten, ondanks de aanhoudende problemen waarmee de luchtvaartbranche kampt. Hij noemde de sterk schommelende brandstofprijzen, aanhoudende internationale onrust en overcapaciteit.

    Alitalia

    De Arabische luchtvaartmaatschappij sloot afgelopen kwartaal een overeenkomst met Alitalia over de aankoop van een belang van 49 procent. Dinsdag werd bekendgemaakt dat die noodlijdende Italiaanse branchegenoot nauw gaat samenwerken met de Duitse branchegenoot Air Berlin, waarin Etihad eveneens een flink kapitaalbelang heeft.

    Alitalia werkt ook nog altijd samen met Air France-KLM. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep had ooit een belang van 25 procent, maar besloot vorig jaar dat te laten verwateren toen het dochterbedrijf opnieuw een beroep moest doen op de aandeelhouders voor aanvullende financiering. Tegenover de gevraagde investering stonden volgens Air France-KLM onvoldoende saneringsmaatregelen om van Alitalia weer een levensvatbaar bedrijf te maken.
  11. forum rang 8 Wilbar 14 oktober 2014 14:20

    EasyJet vergroot aanbod vanaf Schiphol
    Gepubliceerd op 14 okt 2014 om 14:05

    SCHIPHOL (AFN) - Luchtvaartmaatschappij easyJet opent komende zomer zes nieuwe routes vanaf Amsterdam, het merendeel naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa. Het is een volgende stap richting de eerder aangekondigde opening van een basis op Schiphol, zo meldde de Britse prijsvechter dinsdag.

    EasyJet biedt vanaf komend voorjaar vluchten aan naar de Kroatische stad Dubrovnik, Nice en Toulouse in Zuid-Frankrijk, Olbia op het Italiaanse eiland Sardinië en het Noord-Italiaanse Venetië. Ook de Duitse stad Hamburg wordt aan het aanbod van bestemmingen toegevoegd.

    Van de 19 huidige bestemmingen die easyJet vanuit Amsterdam aanbiedt, krijgen er volgens de luchtvaartmaatschappij zeven een verbeterde dienstregeling. Sommige routes worden vaker in de week gevlogen, en bijvoorbeeld Genéve wordt vroeger op de dag aangevlogen om het aanbod voor zakenreizigers aantrekkelijker te maken.
  12. forum rang 8 Wilbar 15 oktober 2014 10:17
    Telegraaf wo 15 okt 2014, 09:20

    Ryanair wil in 2015 naar Schiphol schiphol

    De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is van plan om begin 2015 een basis openen op Schiphol. Dat zegt commercieel directeur Kenny Jacobs woensdag tegen Het Financieele Dagblad.

    Ryanair is volgens Jacobs in gesprek met Schiphol. „Vorig jaar vroegen we al slots aan, maar uiteindelijk konden we geen capaciteit vrijmaken. Dit jaar hebben we geen slots aangevraagd omdat we geen toestellen hebben, maar volgend jaar is dat anders. We hopen dat we in de winter van 2015 kunnen starten en het begint op Schiphol met een basis. Wat de luchthaven betreft zijn we welkom.”

    Directeur Jos Nijhuis van Schiphol zei maandag tegen de krant niets van de plannen van de Ierse prijsvechter te weten.

  13. forum rang 8 Wilbar 15 oktober 2014 11:35

    Ryanair voorspelt prijzenoorlog
    Gepubliceerd op 15 okt 2014 om 11:12

    AMSTERDAM (AFN) - Nederlandse vakantiegangers mogen zich de komende tijd verheugen in een aanhoudende prijzenoorlog tussen luchtvaartmaatschappijen. Dat voorspelt commercieel directeur Kenny Jacobs van Ryanair in een interview met het ANP. ,,Dat betekent meer keuze tegen lagere tarieven'', aldus de bestuurder.

    Zelf gaat Ryanair ook het gevecht aan in ons land. Zo wordt het aanbod vanaf Eindhoven met ingang van de aankomende zomer uitgebreid met vijf nieuwe bestemmingen. ,,We hebben hier een hoop te winnen'', zei Jacobs. ,,In heel Europa zijn we met 14 procent marktaandeel de grootste, maar in Nederland hebben we maar 4 procent.''

    Vanaf het najaar van 2015 wil de prijsvechter ook naar Schiphol. Jacobs sprak van ,,een onvermijdelijke stap''. Voor het zover is moet Ryanair nog wel landingsrechten bemachtigen. Ook de beschikbaarheid van vliegtuigen is nog een vraagteken. ,,Dit jaar hebben we geen landingstijden aangevraagd op Schiphol, puur omdat we de toestellen niet hadden om ze te benutten'', aldus Jacobs.
  14. forum rang 8 Wilbar 15 oktober 2014 12:12

    Germanwings gaan weer staken
    Gepubliceerd op 15 okt 2014 om 11:59

    FRANKFURT (AFN) - De piloten van Germanwings, de budgetdochter van de Duitse luchtvaartmaatschappijj Lufthansa, leggen donderdag opnieuw het werk neer. Dat maakte de vakbond Vereinigung Cockpit woensdag bekend. De werkonderbreking duurt van 12.00 uur tot middernacht.

    Eind augustus staakten de vliegers van Germanwings ook al. Ook andere onderdelen van Lufthansa kregen te maken met acties. De piloten verzetten zich tegen bezuinigingsplannen bij het luchtvaartconcern, waardoor zij straks mogelijk later met vervroegd pensioen mogen.
  15. [verwijderd] 16 oktober 2014 00:21
    "Vertrek Eurlings slecht voor banen"
    Toegevoegd: woensdag 15 okt 2014, 23:59
    Voorzitter Castelein van vakbond De Unie vreest dat het vertrek van Camiel Eurlings bij KLM gevolgen heeft voor de werkgelegenheid bij de luchtvaartmaatschappij. Dat zei hij in het tv-programma Nieuwsuur.

    De nieuwe topman, Pieter Elbers, is volgens Castelein iemand die de confrontatie met de bonden niet schuwt. "Er wordt gezegd dat hij een harde saneerder kan zijn."

    Cao-overleg
    Eurlings had met de bonden afgesproken dat de kosten van de stakingen bij Air France niet zouden worden betaald in Amsterdam. Castelein wil KLM daaraan houden, ook al is Eurlings weg. Maar hij vraagt zich af of dat lukt.

    "Wij zijn net begonnen aan het cao-overleg", zegt Castelein. "De afgelopen jaren hebben we de crisis samen opgevangen, zonder gedwongen ontslagen bij KLM. Ik vraag me af wat daarvan overeind blijft onder Elbers."
  16. [verwijderd] 16 oktober 2014 01:14
    Eurlings dacht niet aan opstappen
    Toegevoegd: donderdag 16 okt 2014, 01:11
    De vertrokken KLM-topman Camiel Eurlings zei een week geleden nog niet aan opstappen te denken. In een interview met Quote zei hij dat hij "net begonnen" was.

    KLM maakte gisteravond bekend dat Eurlings per direct wordt vervangen door de tweede man van het luchtvaartbedrijf, Pieter Elbers. Een woordvoerder van het bedrijf noemde dat een beslissing van de raad van commissarissen die in goed overleg met Eurlings was genomen.

    Quote sprak vorige week donderdag met Eurlings voor het decembernummer van het blad. Daarin sprak de KLM-baas juist tegen dat een vertrek ophanden zou zijn. "Ik ben net begonnen! Het is een suggestieve vraag. Het is ook niet aan de orde", zei Eurlings.

    "Veel warmte"
    "Ik ben gekomen om inhoudelijk iets te veranderen. En het bedrijf heeft geloof in die aanvalsstand nodig. Geloof dat wij met ons eigen Nederlandse product een structurele toekomst hebben."

    Eurlings benadrukte dat hij bij de viering van 95 jaar KLM juist "veel warmte" had gemerkt. "Er waren duizenden mensen waarmee ik 0,0 afstand had! Het was zo warm, zo puur."

    Nederlandser
    Ook zei hij dat hij van plan was aanwezig te zijn bij de honderdste verjaardag van het bedrijf. Hij wilde pas weg "als mijn opdracht is vervuld".

    "Dat is KLM de komende vijf jaar vol in de aanvalsstand krijgen. We worden Nederlandser dan ooit. En wij moeten echt door een wak heen, en structureel een oplossing vinden."
  17. forum rang 8 Wilbar 16 oktober 2014 14:58

    Afboekingen decimeren winst Delta Air Lines
    Gepubliceerd op 16 okt 2014 om 14:25

    ATLANTA (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft de winst in de 3 maanden tot en met september met bijna driekwart zien kelderen. Onder de streep hield de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM 357 miljoen dollar (280 miljoen euro) over, tegen 1,4 miljard dollar een jaar eerder. Dat maakte de onderneming donderdag bekend.

    De winstdaling werd grotendeels veroorzaakt door eenmalige posten. Zo moest Delta een afschrijving van bijna 400 miljoen dollar incasseren in verband met het besluit om vervroegd afscheid te nemen van de 747-vloot. Door de dalende olieprijzen moest het bedrijf daarnaast fors afboeken op brandstofopties die waren afgesloten om het effect van prijsstijgingen te dempen. Een jaar eerder leverden dergelijke contracten per saldo nog geld op.

    De winst voor belastingen, exclusief eenmalige posten, kwam volgens de luchtvaartmaatschappij uit op 1,6 miljard dollar, ruim een derde meer dan een jaar eerder. De omzet lag met 11,2 miljard dollar 7 procent hoger dan in het kwartaal tot en met september 2013. Dat was te danken aan een 3,7 procent sterkere vraag naar tickets, die gepaard ging met een 3,2 procent hogere capaciteit.

    De cijfers voldoen ruimschoots aan de gemiddelde verwachtingen van analisten. Over heel 2014 verwacht Delta een winst voor belastingen van minstens 4 miljard dollar in de boeken te zetten. ,,Het juiste fundament ligt er voor een nog sterker 2015'', zei topman Richard Anderson in een toelichting.
  18. forum rang 8 Wilbar 16 oktober 2014 15:00

    'Ruime verdubbeling luchtvaart in 20 jaar'
    Gepubliceerd op 16 okt 2014 om 13:38

    GENÈVE (AFN) - Het aantal luchtreizigers zal de komende 20 jaar ruimschoots verdubbelen, van de verwachte 3,3 miljard dit jaar naar 7,3 miljard in 2034. Dat voorspelde de internationale luchtvaartorganisatie IATA donderdag. Het is de eerste keer dat de branchevereniging met zo'n prognose voor de lange termijn komt.

    IATA verwacht verder dat China tegen 2030 de Verenigde Staten zal hebben afgelost als de grootste luchtvaartmarkt ter wereld. Vluchten van, naar en binnen de Volksrepubliek zullen in 2034 naar verwachting goed zijn voor zo'n 1,3 miljard reizigers, wat neerkomt op een groei van gemiddeld 5,5 procent per jaar. In de VS leidt een jaarlijkse stijging met gemiddeld 3,2 procent tot 1,2 miljard passagiers over 20 jaar.

    Behalve in China voorziet IATA met name in Afrika een sterke expansie. Acht van de tien sterkst groeiende markten in de komende 20 jaar liggen op dat continent, voorspelt de brancheorganisatie. Ook het aantal passagiers van en naar het Midden-Oosten neemt naar verwachting stevig toe.

    Voor luchtvaartmaatschappijen die het van de Europese markt moeten hebben, ziet de toekomst er minder zonnig uit. Duitsland, Spanje en Frankrijk zijn nu nog de vijfde, zesde en zevende markt ter wereld, maar moeten de komende jaren terrein prijsgeven ten gunste van onder meer Brazilië, dat van de tiende naar de vijfde plek stijgt, en Indonesië. India achterhaalt Groot-Brittannië als de op twee na grootste luchtvaartmarkt.
  19. [verwijderd] 16 oktober 2014 16:43
    Piloten Air France akkoord met Transavia-plan

    PARIJS (AFN) - De piloten van Air France staan achter de plannen die het luchtvaartbedrijf heeft voor Transavia in Frankrijk. Dat maakte de zustermaatschappij van KLM donderdag bekend.

    Air France en pilotenvakbond SNPL zullen de plannen vrijdag 17 oktober presenteren. Het luchtvaartconcern gaf al wel de belangrijkste punten aan. Zo wordt de vloot van Transavia, die nu uit 14 toestellen bestaat, vanaf de zomer van 2015 uitgebreid met Boeing 737's. Piloten van Air France die worden ingezet bij Transavia krijgen twee arbeidscontracten.

    Air France zal eventuele toekomstige veranderingen in de arbeidsvoorwaarden voorleggen aan de vakbonden.
  20. forum rang 10 voda 23 oktober 2014 14:31
    'Zonnige tijden voor luchtvaartbranche'

    DONDERDAG 23 OKTOBER 2014, 11:18 uur | 1939 keer gelezen

    GENÈVE (AFN) - De luchtvaartbranche kan de komende tijd volop profiteren van dalende kosten en een sterke groei van het vervoer. Dat is de algemene verwachting van bestuurders van luchtvaartmaatschappijen en luchtvrachtdivisies, zo meldde de internationale brancheorganisatie IATA donderdag.
    De branche profiteerde de afgelopen maanden onder meer van de dalende olieprijs. Een trend die volgens de bestuurders ook de komende maanden aanhoudt. Ook de recente groei van het aantal passagiers is een voorbode voor het komende jaar, waarin rekening wordt gehouden met nog meer reizigers. Daarmee stijgt ook de winstverwachting.

    Bij het vrachtverkeer zijn de verwachtingen voor het komende jaar eveneens positief. De groeiende vraag naar luchtvrachtvervoer was in de afgelopen 3 maanden al zichtbaar.

    De marges in de luchtvaart blijven wel onder druk staan. De werkgelegenheid in de sector blijft naar verwachting stabiel.

2.433 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 122 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links