Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech, SBMO en ICT

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. marcnic 22 oktober 2014 22:11
    Als ik het goed lees is er al eerder een voorziening genomen.

    AMSTERDAM (AFN) - Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) doet wel degelijk zelfstandig onderzoek naar het betalen van steekpenningen door SBM Offshore. Dat bevestigde een woordvoerster van het Functioneel Parket van het OM woensdag na berichtgeving door het Financieele Dagblad. Het onderzoek zit ,,in de afrondende fase''.

    Eerder meldde Quote dat het OM geen eigen onderzoek zou verrichten,, Dat is niet juist'', aldus de woordvoerster die aangaf dat er administratie in beslag is genomen, getuigen en betrokkenen zijn gehoord en informatie uit ,,de betrokken landen'' is opgevraagd. ,,Het is complexe materie'', aldus de woordvoerster, die verder geen informatie over het onderzoek wilde geven.

    Wel gaf ze aan dat SBM Offshore zichzelf heeft gemeld bij het OM en ook eigen onderzoek heeft gedaan. ,,Dat eigen onderzoek was in maart afgerond en het OM heeft daarnaast een eigen onderzoek gedaan. Wij hebben SBM op de hoogte gehouden van onze stappen''.

    Kosten

    SBM Offshore nam in augustus een buitengewone last van 240 miljoen dollar om de kosten op te vangen van een eventuele schikking bij een smeergeldaffaire. In april kondigde SBM aan dat uit eigen onderzoek is gebleken dat dochterbedrijven in Angola en Equatoriaal-Guinea zich tussen 2007 en 2011 schuldig hebben gemaakt aan omkoping.

    Ook in Brazilië wordt het bedrijf verdacht van betrokkenheid bij een smeergeldaffaire, al zijn daar door SBM geen bewijzen voor gevonden. Verschillende autoriteiten zijn nog bezig met een onderzoek.

    Niet veranderd

    Het Financieele Dagblad meldde woensdag dat SBM Offshore overleg voert met het OM. ,,We zijn nog steeds in onderhandeling met de officier van justitie. De situatie is niet veranderd sinds we een voorziening hebben getroffen'', aldus een woordvoerder. De krant merkte daarbij op dat de woordkeuze van de woordvoerder van SBM Offshore meer duidt op een aankomende schikking dan op een boete.

    SBM Offshore was niet direct bereikbaar meer voor commentaar
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links