Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Krachtige vervolgdoorbraak

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

324 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Koffiezondersuiker 22 oktober 2014 10:55
    quote:

    shorter6 schreef op 22 oktober 2014 10:33:

    even iedereen short zetten en dan weer upperdepup. wat voor nieuws is er dat het down gaat, ik heb het even niet kunnen volgen?

    ah European stocks were little changed, erasing earlier gains, as some earnings reports missed estimates, outweighing speculation the European Central Bank will boost stimulus. U.S. index futures were little changed, while Asian shares rallied.
    1. Winstnemingen
    2. Markt zit even short om evt slechte VS-cijfers en Europese macrodata af te straffen en zoniet short squeeze straks/morgen naar 400.
  2. domin8tor 22 oktober 2014 11:26
    quote:

    shorter6 schreef op 22 oktober 2014 10:42:

    [...]

    we zullen zien. ik zeg van wel. ook helemaal oneens vwb de TA. de laatste "crash" op de s&p was voor 75% technisch. Als iets door een moving average ( of andere kritische niveaus ) breekt dan zal dit leiden tot een versnelling van de snel off als hij niet erop terugbounced. Dus je hebt er wel IETS aan. Moet je maar eens in de gaten houden. Als TA niets waard zou zijn, zou bas zonder baan zitten.
    Dat kan dan wel technisch 75% zijn, maar niemand van de TA had het voorspeld, en ook al kan je het voorspellen dan zou je daar toch succesvol op inspelen en inmiddels miljonair wezen. Hoe kan een crash technisch wezen? En als die door een 200 day moving average gaat (waarop is 200 gebaseerd, op gefundeerd onderzoek?) dan pakt de media dit op waardoor mr market in paniekstand gaat en verder verkoopt. Dat dit zeker is, nee dat is het niet en daarom nooit te voorspellen. Dat maakt technische analyse waardeloos. Ja je kan achteraf gaan kijken waar bodems liggen, maar Bas heeft te vaak vóórspellingen die kant nog wal raken achteraf. Dit neem ik hem ook zeker niet kwalijk want je weet van tevoren dat het speculeren is. Blijkbaar is er een behoefte en ondersteunen mensen hun eigen meningen met technische analyse, jammer maar helaas. Het helpt je nergens bij en biedt geen toegevoegde waarde.
  3. [verwijderd] 22 oktober 2014 11:30
    Wat zou t toch zijn als een aantal traders hier samen werkt met elkaar. Het heeft totaal geen zin om elkaar af te zeiken, in plaats daarvan kunnen we onze krachten bundelen en samen van dag tot dag bekijken wat de beurs doet (met een achterliggende LT visie). Achja, ik heb weer teveel gepraat, succes allen :)
  4. [verwijderd] 22 oktober 2014 11:34
    quote:

    domin8tor schreef op 22 oktober 2014 11:26:

    [...]

    Dat kan dan wel technisch 75% zijn, maar niemand van de TA had het voorspeld, en ook al kan je het voorspellen dan zou je daar toch succesvol op inspelen en inmiddels miljonair wezen. Hoe kan een crash technisch wezen? En als die door een 200 day moving average gaat (waarop is 200 gebaseerd, op gefundeerd onderzoek?) dan pakt de media dit op waardoor mr market in paniekstand gaat en verder verkoopt. Dat dit zeker is, nee dat is het niet en daarom nooit te voorspellen. Dat maakt technische analyse waardevol. Ja je kan achteraf gaan kijken waar bodems liggen, maar Bas heeft te vaak voorspellingen die kant nog wal raken. Dit neem ik hem ook zeker niet kwalijk want je weet van tevoren dat het speculeren is.
    het is geen exacte wetenschap. je kan niet vantevoren voorspellen. zoals je zegt, dan zouden we allemaal (bil|mil)jonair zijn. 200 moving average is gewoon een zeer belangrijke indicator, idem voor het trendkanaal. Ik ben zelf een nieuws trader ( ukraine, ebola, olie, usd, china, rusland en macrocijfers en ik volg wat mensen ( biggest bull, biggest bear, hedgefunds ).. en uiteraard de indexen ( russel, dax, ftse, hangseng )...

    nee, de crash begint meestal met een nieuwsitem ( of een legio aan bad news )... dan wordt het ene technische niveau geraakt, alarm bij iedereen, iedereen gaat er dicht op zitten, cleaning portfolio... hedgefunds beginnen te sellen, volgende niveau wordt bereikt, paniek etc... dan wordt iedereen wakker en wordt de bodem bereikt ( stabilisatie, capitulatie ) vervolgens wordt er weer gekocht. p/e ratio is nu fair.

    wat ik wel geleerd heb is dat ik aan de zijkant ga staan in een horizontaal bewegende beurs/neergaande beurs ( indien geen duidelijke bearmarket is ). kans om te verliezen is dan te hoog.
  5. powertje 22 oktober 2014 11:35
    quote:

    Haager schreef op 22 oktober 2014 11:25:

    Ik denk ook dat de 425 buiten bereik is vooralsnog. Maar 412-418 vindt ik een reeel doel binnen de idiote dump en pump, mits 409 wordt doorbroken.
    Uiteindelijk zal de AEX over tientallen jaren moeten door stijgen.
    Waarom vragen mensen zich dan af? Omdat anders onze economie helemaal kapot gaat en geld niks meer waard is.

    Natuurlijk kun je flink corrigeren enkele jaren.
    Maar dit hebben we niet zo lang geleden al gehad en is hopelijk veel van geleerd.
    Ik verwacht dat we toch naar de 540 door stijgen in de aankomende jaren.

    Door de harde daling (correctie) van afgelopen tijd zijn veel mensen waarschijnlijk cash gaan zitten.
    Deze mensen hebben straks weer de drang om in te stappen als het beeld weer verbeterd.
    Als we deze week boven de 392 sluiten is dit al een positief signaal. (zelf verwacht ik richting de 396 a 400 te sluiten einde van de week).

    Ik verwacht dat we voor het einde van het jaar nog de 425 gaan zien.
    Als we deze weten te breken kunnen we zo 10 a 15 punten versneller omhoog. (niet mijn verwachting)
    Maar ik schat dat we het jaar uitgaan tussen de 410 a 425 punten.
    De hoogste koers is dit jaar gezet of word nog gezet in de aankomende maanden.
324 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links