Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Arcadis AEX:ARCAD.NL, NL0006237562

  • 58,700 19 apr 2024 17:38
  • -0,450 (-0,76%) Dagrange 58,000 - 59,450
  • 182.803 Gem. (3M) 136,3K

Arcadis 2014

343 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vlaming 2 oktober 2014 08:29
    Opdracht Arcadis van defensie VS
    AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft van het Amerikaanse ministerie van Defensie opdracht gekregen ter waarde van 82 miljoen dollar (65 miljoen euro), voor het opruimen van milieuverontreiniging bij een grote legerbasis in New Jersey. Dat maakte Arcadis donderdag bekend.
    Het contract heeft een looptijd van 10 jaar en betreft de Joint Base McGuire-Dix-Lakehurst. Het gaat onder meer om het saneren van de bodem en het grond- en oppervlaktewater van schadelijke stoffen.
  2. Forecast2006 2 oktober 2014 10:24
    Beste Vlaming,

    Met zulke opdrachten gaat Arcadis snel naar koersdoel van Theo Gilissen € 29,-.

    Datum Instelling Advies Koersdoel
    03-09-14 Theodoor Gilissen Buy 29,00

    Dus stop nu maar met het naar beneden praten van de koers, had je ze maar niet moeten verkopen.

    Kind regards,

    Forecast.
  3. Vlaming 3 oktober 2014 08:06

    2 dagen op rij positief nieuws :
    Arcadis neemt Canadese branchegenoot over

    AMSTERDAM (AFN) - Arcadis neemt zijn Canadese branchegenoot Franz Environmental over voor een niet nader genoemd bedrag. Dat maakte het ingenieursbedrijf vrijdag bekend.
    Bij Franz, een specialist op het gebied van onder meer bodemsanering, werken ruim 100 mensen op zes locaties in heel Canada. Het hoofdkantoor staat in Toronto. De jaaromzet van het bedrijf bedraagt circa 20 miljoen Canadese dollar (ruim 14 miljoen euro).
  4. Vlaming 3 oktober 2014 12:29
    'Kleine overname Arcadis'
    AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft met de overname van de Canadese branchegenoot Franz Environmental zijn positie in Noord-Amerika iets versterkt, al is de aquisitie relatief klein. Dat stelde KBC vrijdag in een rapport over het ingenieursbedrijf.
    Volgens de marktvorsers heeft Arcardis na de eerdere overname van het Canadese Senes in 2013 en het inlijven van Franz Environmental nu circa 360 mensen in dienst in Canada, om zowel in de publieke als de private sector diensten aan te kunnen bieden.
    KBC handhaaft het accumulate-advies voor Arcadis en stelt het koersdoel op 27 euro. Het aandeel Arcadis noteerde vrijdag omstreeks 9.45 uur 0,9 procent in de plus op 25,53 euro.

    Hier is KBC terug om het aandeel verder naar beneden te praten , typisch hoe KBC te werk gaat . Straks als het plannetje gelukt is zullen ze lekker opkopen ! Bijna na elk artikel breken ze het aandeel verder af , wel 10 keer per jaar ,eens op letten !
  5. Vlaming 16 oktober 2014 08:37
    Arcadis wint contract NAM in Groningen
    AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft van de Nederlands Aardolie Maatschappij (NAM) opdracht gekregen om de problematiek rondom de aardbevingen in Groningen in kaart te brengen. Arcadis geeft daarbij leiding aan een consortium van 4 bedrijven. Dat maakte het ingenieursbureau donderdag bekend.
    Het consortium gaat onder meer onderzoeken hoe huizen en gebouwen in het gebied structureel verstevigd kunnen worden. Ook moeten beschadigde gebouwen blijvend bestand worden tegen aardschokken. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden maakt het consortium zo veel als mogelijk gebruik van de diensten van lokale ondernemers.
    De verwachte omzet van het consortium bedraagt 20 miljoen tot 25 miljoen euro per jaar en de duur van het contract is iets langer dan 5 jaar.
  6. Vlaming 16 oktober 2014 17:32
    Arcadis rondt overname Hyder af
    AMSTERDAM (AFN0 - Arcadis heeft de overname van het Britse Hyder Consulting afgerond. Dat bleek donderdag.
    Het Nederlandse advies- en ingenieursbedrijf heeft voor alle aandelen circa 296 miljoen pond (375 miljoen euro) in contanten betaald.
    Eind juli legde Arcadis een bod op tafel voor Hyder. De Japanse concurrent Nippon Koei ging daar overheen met een tegenbod, waarop Arcadis op 21 augustus met een verbeterd voorstel kwam.
    Flinke groei
    Arcadis gaf eerder al aan te verwachten dat de overname vanaf eind 2016 jaarlijks circa 15 miljoen pond aan besparingen met zich meebrengt. Voor Arcadis betekent de aankoop onder meer een flinke groei van de activiteiten in belangrijke markten als het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en Australië.
    Hyder, dat ingenieursadviesdiensten levert, heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en is actief in Azië, het Midden-Oosten en Duitsland. Er werken circa 4500 mensen bij de onderneming. Hyder was sinds 2002 genoteerd aan de London Stock Exchange.
  7. Vlaming 17 oktober 2014 08:49
    Arcadis werkt mee aan hoogspanningsnet TenneT
    AMSTERDAM (AFN) - Elektriciteitsnetbeheerder TenneT heeft Arcadis uitgekozen als belangrijkste leverancier van ingenieursdiensten bij de uitbreiding en verbetering van zijn hoogspanningsnet in Nederland. Dat maakte het ingenieursbedrijf vrijdag bekend.
    Als eerste leverancier heeft Arcadis twee 3-jarige onderhoudscontracten getekend met TenneT, allebei met een optie tot verlenging met 2 jaar. De gezamenlijke waarde daarvan bedraagt 39 miljoen euro. Het bedrijf deelt beide contracten met twee andere firma's.
  8. Vlaming 17 oktober 2014 08:51
    Arcadis rondt overname Callison af
    AMSTERDAM (AFN) - Arcadis heeft de overname van het internationale architectenkantoor Callison afgerond. Dat meldde het advies- en ingenieursbureau vrijdag.
    Arcadis maakte de overname eind augustus bekend, zonder de overnameprijs te vermelden. Callison, dat kantoren heeft in de Verenigde Staten, China, Europa, het Midden-Oosten en Mexico, heeft een jaaromzet van 167 miljoen dollar en telt meer dan 1000 werknemers.
    Callison is vooral sterk gepositioneerd in China. Daar heeft Arcadis met de eigen architectendochter RTKL al een belangrijke positie opgebouwd. Tot de klanten van Callison behoren grote internationale ondernemingen als Ikea, Starbucks, Hilton, Marriott, Boeing, IBM, Microsoft en Nike.
    Arcadis meldde donderdag al de afronding van de overname van het Britse Hyder Consulting. Dat was de grootste overname uit de geschiedenis van het bedrijf.
  9. Vlaming 21 oktober 2014 07:53
    Arcadis krijgt opdracht van Göteborg
    AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbedrijf Arcadis gaat in opdracht van de Zweedse stad Göteborg een haalbaarheidsstudie doen naar de aanleg van twee barrières tegen overstromingen. Dat maakte Arcadis dinsdag bekend zonder financiële details te melden.
    De opdracht wordt uitgevoerd in samenwerking met de Zweedse partner Sweco. De studie moet voor het einde van dit jaar worden afgerond. Göteborg heeft vaak te kampen met overstromingen, door de zee en door de rivier Göta die door de stad loopt.
  10. Vlaming 21 oktober 2014 10:43
    Focus op integratieproces bij Arcadis
    AMSTERDAM (AFN) - De focus bij de bekendmaking van het tussentijdse handelsbericht van Arcadis zal onder meer komen te liggen op hoe het advies- en ingenieursbedrijf de recent afgeronde overnames van Callison en Hyder Consulting integreert. Arcadis komt woensdag voorbeurs met een trading update over het derde kwartaal naar buiten.
    Eerder deze maand maakte Arcadis bekend de overname van het Britse adviesbureau Hyder te hebben afgerond, plus de acquisitie van het internationale architectenkantoor Callison. Het is nu zaak voor Arcadis om beide ondernemingen met succes te integreren met de andere activiteiten. Mogelijk kan Arcadis woensdag enig licht werpen op eventuele kostenbesparingen en kosten die met de integratie van Callison en Hyder zijn gemoeid.
    Begin oktober kondigde Arcadis tevens de overname aan van het Canadese Franz Environmental.
    Arcadis liet in juli weten voor heel 2014 op een stijging van de netto operationele winst te rekenen met 5 tot 10 procent.
  11. Vlaming 22 oktober 2014 08:12
    Arcadis optimistisch over winst
    AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis verwacht dat de netto operationele winst dit jaar met circa 10 procent zal stijgen in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee ligt de prognose voor de winstgroei aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 5 tot 10 procent. Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht, dat Arcadis woensdag naar buiten bracht.
    Volgens Arcadis zullen de bestaande activiteiten 6 procent bijdragen aan de winstgroei en zorgen de overnames van Callison, Hyder Consulting en Franz Environmental voor 4 procent. Die acquisities werden allemaal in oktober afgerond. Verder denkt het bedrijf dat de netto-omzet dit jaar met circa 5 procent zal toenemen ten opzichte van 2013. In het afgelopen kwartaal werd een netto-omzet behaald van 475 miljoen euro.
    Het orderboek ging dankzij een aantal significante contracten in de afgelopen tijd naar een nieuw recordniveau. De orderportefeuille is sinds begin dit jaar met 6 procent in omvang toegenomen, aldus Arcadis.
    Marktomstandigheden
    De onderneming zag de autonome omzet in het derde kwartaal met 1 procent dalen. Dat kwam door de moeizame marktomstandigheden in Noord-Amerika, waardoor de autonome omzet in die regio met 7 procent afnam. Exclusief Noord-Amerika was juist sprake van een stijging van de autonome omzet met 4 procent.
    Het bedrijfsresultaat (ebita) bedroeg 40,5 miljoen euro, tegen 46,5 miljoen euro een jaar eerder. Dat had voor een groot deel te maken met overnamekosten van 7,3 miljoen euro in het afgelopen kwartaal. De herstructurerings- en integratiekosten kwamen uit op 1,6 miljoen euro. De operationele winstmarge was 10,4 procent.
343 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Koersdoel gehaald: is Arcadis nog koopwaardig na +60%?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links