Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laatste kans Imtech!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tradingmate 21 oktober 2014 17:00
    Ik heb sterk het vermoeden dat Imtech niet al te lang na de claimafronding overgenomen gaat worden.
    Kwalitatief goed bedrijf (wat personeel betreft, veel kennis in huis)), relatief weinig schulden. Goed in te passen in andere organisaties. Goed moment om organsatiewijzigingen direct in te passen in een bedrijf dat toch al bezig is met allerlei wijzigingen in organisatie en managementprocessen.
    Dit kan nog interessant worden.
  2. [verwijderd] 21 oktober 2014 17:29
    Op het moment dat Imtech ervoor koos de nomimale waarde van het aandeel te verlagen naar 0,01 euro, werd er nog eens ca 1 miljard euro aan aandeelhouderswaarde vernietigd. Dat alles in een poging om 600 miljoen euro via een claimemissie op te halen en het bedrijf voorlopig te redden. Het is begrijpelijk en misdadig tegelijk.
  3. [verwijderd] 22 oktober 2014 04:19
    Groot respect voor de wijze waarop de aandeelhouders imtech de laatste weken lijdzaam hebben moeten toezien hoe nagenoeg de laatste waarde uit het bezit van zowel hun aandelen als hun claims is gelopen. Voor het aandeel stond gisteren aan het eind van de handel 0,017 per aandeel op de borden.

    Het is te hopen dat de aandeelhouders die wel hebben meegedaan met de claimemissie de komende tijd wat van hun verlies goed kunnen maken. Biedt de slotkoers gisteren daarvoor hoop of zal de gifbeker geheel leeggedronken moeten worden en eindigt het aandeel op minder dan 1 cent aan het eind van deze handelsweek?
  4. ericdenoorman 22 oktober 2014 08:42
    Gezien de rechten waardeloos geëindigd zijn was er dus praktisch geen interesse van de kleine belegger om in te schrijven op de nieuwe aandelen en zullen dus de 4 grootbanken eigenaar worden van Imtech (in welke mate zullen we wellicht vanavond weten). Gaan deze banken hun aandelen aan minder dan 1 cent verkopen blijft een open vraag. Maar wat gaan de shorters doen? Het kan alle kanten uit en het is niet uitgesloten dat de koers stabiliseert rond de 1.2 a 1.3 cent en dan zouden welleens de oude aandeelhouders die niet ingeschreven hebben en hun verlies geslikt hebben de pieneut kunnen zijn. Het wordt in elk geval zeer spannend de volgende dagen.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links