Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 692 693 694 695 696 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Vlinder 20 oktober 2014 23:51
    quote:

    MaranV schreef op 20 oktober 2014 23:24:

    [...]

    DeGiro doet aan een soort vroeg storten. Voordat het dividend echt uitbetaald wordt storten zij het al bij je, meestal al op de ex dividend datum als ik me niet vergis.

    Klopt het dat er 30% is ingehouden? Dit zou ik graag even bevestigd krijgen aangezien ik ook nog nooit dividend ontvangen heb bij degiro maar al wel -30% heb opgevangen op fora (15% standaard en nog eens 15% omdat degiro nog geen w8 ben formulier ondersteund).
    De Giro is de laatste weken erg inconsequent met dat belastingpercentage. Tot een aantal weken terug werd er op US aandelen keurig standaard 15% ingehouden, maar sinds een paar weken is dat soms 15%, maar helaas soms ook 30% en waarschijnlijk een heel gedoe om daar dan weer de teveel betaalde helft van terug te krijgen. Als ik goed geïnformeerd ben moet dat via de US belastingdienst.

    Dat w8 ben formulier gaan ze volgens de helpdesk vanaf het einde van het jaar op de website zetten. Als je dat ingevuld hebt, zou er standaard 15% ingehouden moeten worden.

    Die laatste 15% kan je dan misschien weer terugkrijgen via de NL-belastingdienst. Van NL-dividend weet ik dat zeker; ook als je geen vermogensrendementsheffing betaalt krijg je dat terug, maar buitenlands dividend kent net weer andere regels en daar ben ik nog niet zo goed bekend mee.
  2. [verwijderd] 20 oktober 2014 23:51
    quote:

    BartDelft schreef op 20 oktober 2014 23:22:

    Ik ga het eens goed bekijken allemaal, ik ben wat te snel met vragen stellen. Daar ben ik inmiddels achter! Ik heb altijd nog vriend Google en als ik er echt niet uitkom kan ik hier altijd nog terecht.

    Ik moet natuurlijk niet gaan overkomen als iemand die maar gewoon wat doet en van de wereld geen weet heeft...

    Conclusie:
    Iets meer nadenken en opzoeken, iets minder snel vragen!
    Vaar gewoon je eigen visie, geïnformeerd en wel. Je bent een techneut en baat dat uit. Zoek je stiel in beleggingsland. Ik ben iemand met een boerenlullenverstand, doch met twee masters op zak, op sociaal gebied. Als ik olies zie dalen, ga ik in luchtvaartmaatschappijen (Delta nu, KLM uit). Als er weinig gebouwd wordt, dan ga ik in bouwbedrijven (Bam), en als er een renteverhoging dreigt, dan ga ik in de Aegons. Duurt allemaal maanden of jaren maar de visie is daar. In Brazilië wil ik momenteel niet zitten waar het aandelen aangaat. PBR gaf een leuk winstje maar ik ben liever afhankelijk van een bedrijf dan van de politiek. En sommige bedrijven zijn nu eenmaal politiek.
  3. Gold-finder 21 oktober 2014 00:01
    quote:

    p1woord schreef op 20 oktober 2014 23:20:

    Hoeveel dividend geeft IBM en is het een dividend aristocraat graag reactie
    Buffet zit er dik in, als ik geld vrij heb(wil kaspositie voor andere dingen gebruiken) ga ik meteen long daar. Dit bedrijf heeft shareholders value enorm hoog in het vaandel.

    Omzet daalt en winst stijgt maar ligt. Wat doet management?

    Met man en macht die marge verhogen en aandelen inkopen -> EPS groeit en winst daalt niet/stijgt ligt.

    Veel beleggers vinden dit eng, maar stel je eens voor..die omzet gaat weer groeien...Dan schiet IBM weg. Maar dat gebeurt nog niet, dus geen haast.
  4. [verwijderd] 21 oktober 2014 00:12
    quote:

    Stefan S schreef op 20 oktober 2014 23:51:

    [...]

    Vaar gewoon je eigen visie, geïnformeerd en wel. Je bent een techneut en baat dat uit. Zoek je stiel in beleggingsland. Ik ben iemand met een boerenlullenverstand, doch met twee masters op zak, op sociaal gebied. Als ik olies zie dalen, ga ik in luchtvaartmaatschappijen (Delta nu, KLM uit). Als er weinig gebouwd wordt, dan ga ik in bouwbedrijven (Bam), en als er een renteverhoging dreigt, dan ga ik in de Aegons. Duurt allemaal maanden of jaren maar de visie is daar. In Brazilië wil ik momenteel niet zitten waar het aandelen aangaat. PBR gaf een leuk winstje maar ik ben liever afhankelijk van een bedrijf dan van de politiek. En sommige bedrijven zijn nu eenmaal politiek.
    Iets minder politiek gevoelig zou niet verkeerd zijn in mijn Porto. Ik wil sowieso VALE kwijt voor het einde van de week. PBR twijfel ik nog over, maar die gaat er óf deze week ook uit, of in ieder geval op termijn. GAZ hou ik dan als enige aan op politiek gebied. VALE & PBR komen vast nog wel terug, maar wel in rustiger vaarwater.

    Wat airlines betreft. Ken jij jetblue airways? Ik heb hem ooit in mijn watchlist gezet, maar ik heb hem én nog niet bekeken, én ik weet niet meer waarom ik hem erin heb gezet. Feit is dat hij de laatste tijd lekker gaat. Zal wel oliegerelateerd zijn inderdaad.

    Ik ben nu mijn porto wat aan het herindelen om er bij wijze van spreken tot 2017 niet meer naar te kijken. Vandaag vind ik corbion ook interessant om op de plank te leggen bijvoorbeeld. En Heijmans wil ik eigenlijk ook heel graag bijkopen. (Zie bijlage). Van Heijmans verwacht ik erg veel. En is naar mijn mening een goede "planklegger".

    Zodra ik echt een vermogen kan opbouwen behoort wat vaker traden, bijvoorbeeld de manier die jij aangeeft, meer tot de mogelijkheden.

    Bart

    ps. Foto van het Heijmans forum.
  5. [verwijderd] 21 oktober 2014 00:31
    quote:

    MaranV schreef op 20 oktober 2014 23:10:

    Toch nog een plakje goed nieuws voor PBR vandaag.

    "On Brazil's Struggling Petrobras, Barclays Becomes A Believer"

    www.forbes.com/sites/kenrapoza/2014/1...

    In een notendop dezelfde argumentatie als jij had in augustus Wies. De brandstof prijs gaat omhoog, welke overheid er ook komt te zitten.
    Hi Maran,

    dat klopt, ik ken dat rapport van Barclays en is een goed rapport , maar aandelen zijn een bewegend doel en vandaag is er iets dramatisch gebeurd wat PBR en de Presidente betreft

    dit is een beerput die nu open gaat daar lusten de honden geen brood van.
    PBR credit rating gaat er aan, geloof me zo werkt het, dit aandeel is nu no touch, besmet

    goed doe vooral je eigen gevoel, maar het heeft nu niets meer te maken wat PBR kan verdienen of dat de benzine prijzen lokaal worden aangepast, dit bedrijf gaat door de mangel, de vragen gaan de pan uitrijzen en de Presidente kon niet anders dan er nu mee komen, wat anders wordt ze nog vervolgd als ze dadelijk geen Presidente meer is.

    nogmaals doe je eigen gedachte en denk goed na

    ik vrees dat PBR als aandeel besmet is en besmette aandelen moet je uit en verder vanaf blijven.

    first loss is dan vaak best loss en nogmaals ik probeer niemand bang te maken, maar wil wel attenderen.

    succes Wies
  6. MaranV 21 oktober 2014 00:38
    Bedankt Wies maar eigenlijk wist iedereen dit toch al? De bekentenissen van o.a Costa & Yousseff gaven al aan dat er een smeergeld affaire was o.a richting de partij van Dilma. Dilma geeft nu gewoon het overduidelijke toe omdat Neves haar in de tang heeft wat betreft de betrokkenheid van haar partij en ze er niks tegenin te brengen heeft. Daarbij zijn de schuldigen al gepakt

    Kortom, wat is er echt veranderd in de gedachtengang van de geinformeerde PBR volger ? Naar mijn inzicht niks behalve een doodvermoeide Dilma die de handdoek in de ring gooit en bevestigd wat we allemaal al wisten.

    Dat ik flink ga afbouwen op de volgende rally mag trouwens duidelijk zijn, ongeacht hoeveel ik in PBR zie.
  7. [verwijderd] 21 oktober 2014 07:03

    APPLE : prachtige resultaten, de iPhone is de driving force, de iPad loopt terug en de iMac is aan een revival bezig
    Apple_pay zien velen als de toekomstige money earner van formaat, the Apple Watch valt te bezien.
    dit zal het aandeel steun geven, maar het is wel duidelijk het gaat steeds moeilijker worden voor Apple om de naald bij een beurswaarde van 600 miljard $ nog veel verder te doen stijgen, ik denk dat 110/115/120 mogelijk is per volgende kwartaal cijfers, want het Kerst-kwartaal komt er aan, maar LT zal Apple meer dividend moeten gaan betalen en dat kunnen ze ook, blijft een goede investment stock, maar echte super groei gaat moeilijker worden, denk ik.

    China Mobile, zoals verwacht geen verdere groei meer, ze moeten overzee en gaan dat ook doen, voor het eerst sinds 2009 een kwartaal met mindere resultaten, voor mij een buy on dips aandeel om in te slaan voor de LT, goede dividend betaler en een potentieel groei aandeel via acquisities.

    Lenovo komt de 3e NOV met resultaten, sterke geruchten dat ze een partnership/overname met BBRY overwegen
    Lenovo sterk aandeel, goede performer, OK voor dividend, veel schuld, maar ook veel potentie.

    Brasil Inc en dan met name PBR, zoals Maran terecht zegt het meeste nieuws is uit, maar het gaat nu niet enkel meer om bribes wat betreft opdrachten die PBR mensen ontvingen van aannemers op projecten, het gaat nu naar al die assets die over de jaren zijn aangekocht door PBR wat is daarop overbetaald eventueel/
    het is het openen van een beerput, Politiek uitgebuit door de kandidaten door naar elkaar met modder te gooien , maar nu gaat het erom wat betekend dit voor het bedrijf PBR ?
    we zullen het wel allemaal zien, ik hoef ze niet meer voorlopig, veel te veel een Casino aandeel en dat voor een mega cap company.

    de Beurzen over t algemeen, Amerika blijft de stuwende kracht, maar omdat het allemaal toch wel geforceerd aanvoelt, gaan we wilde swings krijgen, ik denk nog steeds voor hogere waardes over t algemeen, maar het is wel steeds linker aan het worden.

    je moet toch echt op tijd winsten opschrijven, het is niet langer het blijven zitten en ik rijd de storm wel uit, want je weet niet hoe sterk de veerkracht om terug te komen en te beteren nog gaat duren.

    we gaan naar het 6e jaar van de bull market, is dit de laatste ?

    succes Wies
  8. [verwijderd] 21 oktober 2014 08:04

    @ PM, bedankt voor info - had ik nog niet gelezen.
    sorry dit te vernemen was echt een super captain of Industry, heeft Total echt groot gemaakt en ik ben altijd een supporter geweest van Total aandeel, heb er thans ook van in mijn PF, goede dividend betaler en is de laatste jaren ook een mooi groei aandeel geweest.
    tragisch, markante figuur was ook altijd in Davos op de conferentie, zag je hem altijd een interview geven op Bloomberg of CNBC.

    W
  9. [verwijderd] 21 oktober 2014 08:23
    Goedemorgen Wies, ik weet inderdaad dat jij hier vaak over Total had. Ik was daarom verbaasd dat er nergens op het forum een reactie te lezen was. Een afschuwelijk ongeluk, In de avond in het donker met prive vliegtuig op sneeuwschuiver gebotst na gesprekken met Gazprom en overige inzittenden van het toestel en degene op sneeuwschuiver ook helaas overleden. Een enorm persoonlijk drama uiteraard en een groot verlies voor de organisatie Total. Zo zie je maar weer, geniet van het leven want het kan voorbij zijn voordat je het weet...
    Het leven in goede gezondheid is ons allergrootste goed Wies.
  10. [verwijderd] 21 oktober 2014 08:37
    quote:

    p1woord schreef op 20 oktober 2014 23:20:

    Hoeveel dividend geeft IBM en is het een dividend aristocraat graag reactie
    IBM geeft 4x per jaar dividend (10 maart, 10 juni, 10 september& 10 december). Ze keren al dividend uit sinds 1913 en sinds 2000 hebben ze het dividend ieder jaar verhoogd.
    Dit jaar zijn ze van plan $4.25 aan dividend uit te keren, daarvan hebben ze tot nu toe al $3.15 uitgegeven.

    volledige historie: www.ibm.com/investor/att/pdf/ibm_ir_d...
  11. bossbelegger 21 oktober 2014 08:42
    quote:

    wiesje 9333 schreef op 15 oktober 2014 06:45:

    Hi Giovanni

    Seadrill ben ik al maanden uit, ik heb afscheid genomen toen de CEO zo verschrikkelijk blunderde door van de zomer te verklaren dat Seadrill geld moest ophalen om haar dividend van 10% per jaar te kunnen blijven betalen en toen het aandeel dreigde in elkaar te klappen hij die uitspraak terugdraaide , dat heeft toen het sentiment voor het aandeel gekilled en is eigenlijk vrij snel de afgang van 240 NKR begonnen, het noteert nu 100 NKR lager aan 148

    het was een goed aandeel ik kocht het op aanbeveling van Schaaij toen het aan 180 NKR noteerde en ben uitgestapt rond de 240

    sindsdien heb ik het niet meer aangeraakt en eigenlijk ook niet actief meer gevolgd, wellicht is het nu weer koopwaardig, maar mijn focus ligt nu meer op Total en zodra de verkiezingen geweest zijn ga ik weer naar Petrobrás.

    ik ga wel Seadrill wat meer volgen, want op deze prijs lijkt mij het aandeel goedkoop en wellicht komt er weer een instap moment, ook zie ik de NKR wel zitten tegen de Euro.
    ik zal eens wat navraag doen bij Brokers en laat je weten wat zij denken

    mvg W
    Beste Wies,

    Een weekje geleden had jij het samen met Giovanni over Seadrill,

    Had jij toevallig al navraag gedaan bij jouw brokers?
    Aandeel lijkt nu redelijk te blijven liggen.

    Misschien een aandeel voor om op de plank te leggen?

    Destijds was er sprake van dividend problemen/niet kunnen voldoen.

    Mvg

    Jeroen
  12. [verwijderd] 21 oktober 2014 10:04
    Ik ga ook vandaag of morgen voor cijfers PEUGEOT in stappen. De 308 en vooral 308 SW wordt een groot suc6 nummer ook bij de zakelijke rijders. Ik stap verder in met 1000 aandelen en 1000 turbo longs waarbij ik de nl0010607305 overweeg met hefboom 2,46. Op deze turbo long heb ik overigens al een positie.
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 692 693 694 695 696 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0619 -0,06%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.775,60 -1,39%
Gold spot 2.390,41 +0,30%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links