Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wie heeft ervaring met Alex Vermogensbeheer?

295 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Barenboos 20 oktober 2014 19:33
    "In het derde kwartaal daalde het beheerd vermogen met 242 miljoen euro, ofwel 10 procent, tot 2,27 miljard euro.

    Als gevolg van de correctie op de aandelenbeurzen, is het beheerd vermogen in oktober verder gedaald tot circa 2,0 miljard euro.

    Dat meldt BinckBank, eigenaar van de online vermogensbeheerder, bij de presentatie van de derdekwartaalcijfers."

    Als je alleen naar de cijfers tot september kijkt kom je op een veel lager gemiddeld verlies uit dan wanneer je twee weken verder gaat. Dat is inderdaad vreemd gegeven de reacties hier en op andere sites (ik heb zelf ook een kleine 20% verlies in 2014, al in kwartaal 3). Er zit blijkbaar een enorme spreiding in de resultaten van individuele klanten in hetzelfde profiel; of is er creatief omgegaan met de afsluiting van het kwartaal (want de cijfers t/m 16 oktober kloppen veel beter met de ervaringen)??!
  2. [verwijderd] 21 oktober 2014 00:33
    Blijf weg bij Alex!!! Ook het rendement op mijn inleg, vanaf medio januari dit jaar, bedraag, bij een behoedzaam profiel, en exclusief hun kosten!!, ca. -/- 14%. De index waartegen ze mijn resultaten afzetten, heeft in dezelfde periode een rendement van -/- 1%. Zo'n groot verschil gelooft toch niemand!! Toch zijn er welke enkele oorzaken aan te wijzen: 1) tijdelijk uitstappen zoals ze beloven, doen de huft*** niets 2) de omvang van de mutaties is dusdanig dat van behoedzaam echt niet meer gesproken kan worden. Of ze doen maar wat of ze zijn speculatief bezig. Het zou mij overigens niet verbazen als ooit uitkomt dat ze met opties short gaan bij bepaalde profielen, daarmee bij die portefeuilles/profielen verliezen maken maar Alex zelf winst maakt omdat die aandelen in andere profielen/portefeuilles zitten.
  3. [verwijderd] 21 oktober 2014 07:51
    Ik vrees dat het, bij normaal beheer, redelijk onmogelijk wordt om het geleden verlies tov de index, veroorzaakt door veelvuldig switchen en telkens verliezen te nemen, de komende meerdere jaren helaas niet goed gemaakt kan worden. Alleen als ze door het veelvuldig wisselen per ongeluk meerdere malen klappers weten te maken, kunnen ze de achterstand op de index goed maken in de komende jaren.
  4. [verwijderd] 23 oktober 2014 12:23
    quote:

    Ro jo schreef op 21 oktober 2014 00:33:

    de omvang van de mutaties is dusdanig dat van behoedzaam echt niet meer gesproken kan worden. Of ze doen maar wat of ze zijn speculatief bezig.
    het is allemaal computer-gestuurd.
    er komt geen mens meer aan te pas.
    voor een bepaald profiel worden bepaalde aandelen beschikbaar gesteld.
    als die een stijgende koers hebben, dan kunnen ze worden gekocht.
    als ze richting -10% rendement gaan, dan worden die aandelen verkocht (verlies-beperking).
    dit hebben ze bij mij 3x gedaan met ASML, een aandeel waarvan de koers nogal schommelt.

    kortom, dit gaat echt nooit niks meer worden.
    ondertussen ben ik zelf uitgestapt = verlies-beperking.
  5. forum rang 5 DurianCS 23 oktober 2014 13:10
    quote:

    fred44nl schreef op 23 oktober 2014 12:23:

    [...]

    het is allemaal computer-gestuurd.
    er komt geen mens meer aan te pas.
    voor een bepaald profiel worden bepaalde aandelen beschikbaar gesteld.
    als die een stijgende koers hebben, dan kunnen ze worden gekocht.
    als ze richting -10% rendement gaan, dan worden die aandelen verkocht (verlies-beperking).
    dit hebben ze bij mij 3x gedaan met ASML, een aandeel waarvan de koers nogal schommelt.

    kortom, dit gaat echt nooit niks meer worden.
    ondertussen ben ik zelf uitgestapt = verlies-beperking.
    Ja, aandelen verkopen omdat ze een bepaald percentage gedaald zijn is erg kortzichtig. Je weet zeker dat je dan op een ongunstig moment verkoopt. Koop en verkoop moet bepaald worden op basis van vooruitzichten. Niet meer en niet minder. Dus als een aandeel goede vooruitzichten heeft is een daling acceptabel. En als er geen goede vooruitzichten zijn is verkoop na een stijging ook niet verkeerd.
  6. [verwijderd] 23 oktober 2014 13:21
    quote:

    DurianCS schreef op 23 oktober 2014 13:10:

    [...]
    Ja, aandelen verkopen omdat ze een bepaald percentage gedaald zijn is erg kortzichtig. Je weet zeker dat je dan op een ongunstig moment verkoopt.
    Dat is een veelgehoord misverstand. Zie ook het Volkswagen draadje voor een uitgewerkt voorbeeld.
  7. forum rang 7 ffff 23 oktober 2014 13:31
    Ben,

    Het is inderdaad helemaal geen misverstand. Het is gewoonweg een opinie, het is een werkwijze, het is een strategie.

    Dus nogmaals: je kunt de strategie aanhouden en consequent toepassen om bij een bepaald percentage koersverlies de aandelen te verkopen en je kunt...jarenlang ... de strategie aanhouden en toepassen dat een koersval op zich van een bepaald aantal procenten GEEN reden is om aandelen te verkopen. Daar moeten echt andere redenen voor zijn.

    Jullie gaven voorbeelden waarbij die verkoopstrategie bij daling van een koers nuttig bleek. Maar ik gaf aan dat je in de praktijk dan weer heel wat aandelen verkocht hebt, die enkele maanden later weer vrolijk herstelden.

    FEIT is, dat veel kopen en verkopen, grosso modo, iets mindere resultaten geeft dan blijven zitten als je geschoren wordt.

    Peter

    P.S. Handyman, ik ben je nog een antwoord schuldig op jouw zogenaamde miskleun in Volkswagen-draadje. Ik was daar wat verbaasd over, want ik heb nergens beweerd dat je miskleunen hebt begaan. Dat is nu juist de essentie van een gekozen strategie: Soms vaar je daar goed mee en soms juist helemaal niet.
  8. forum rang 4 bearishbull 23 oktober 2014 13:40
    quote:

    ffff schreef op 23 oktober 2014 13:31:

    FEIT is, dat veel kopen en verkopen, grosso modo, iets mindere resultaten geeft dan blijven zitten als je geschoren wordt.
    Hoezo is dat een Feit? Met hoofdletters nog wel?

    Bij Imtech ging dat feit niet op. Is het dan nog wel een feit of moeten de imtech aandeelhouders gewoon geduld hebben omdat het een feit is dat het meer oplevert als ze blijven zitten?
  9. forum rang 7 handyman6 23 oktober 2014 13:44
    Hoi Peter...thks voor reaktie alsnog ,maar zelf wil ik best een miskleun vertellen.
    Toen ik uitstapte bij LVS rond de $27,na een stijging vanaf $1,45,ben ik nooit meer ingestapt,want kon niet geloven dat het ECHT zou herstellen,richting oude top $143.
    Er is edoch onlangs een nieuwe top van $87 gehaald en nu staat ie nu op $63.
    Gewoon blijven zitten ala Peter had meer rendement opgeleverd in dit geval!
    Grh6
  10. forum rang 5 DurianCS 23 oktober 2014 13:52
    quote:

    BEN belegt schreef op 23 oktober 2014 13:21:

    [...]

    Dat is een veelgehoord misverstand. Zie ook het Volkswagen draadje voor een uitgewerkt voorbeeld.
    Ik kan het zo snel niet vinden, maar dit betreft slechts een enkel voorbeeld en dat zegt me niet zoveel. Kan me alleen niet voorstellen dat je beter op koersontwikkeling kunt handelen dan op basis van vooruitzichten. Inderdaad word je soms behoed voor een groot verlies, maar even goed loop je geregeld een herstel mis. Als een koers maar blijft dalen ondanks goede vooruitzichten dan lijkt me dat een geval van grote pech (of niet kloppende vooruitzichten).
  11. forum rang 4 bearishbull 23 oktober 2014 13:54
    Zo heeft iedereen zijn eigen overtuigingen mbt aankopen en verkopen.

    Ik ben ook overtuigd van mijn manier van stock picking, maar werd laatst door collega's voor gek verklaard met mijn methode. Durf het alleen geen FEIT te noemen dat dit meer oplevert dan jouw strategie.

    Ik koop namelijk graag (niet te kleine) aandelen met weinig Buy/outperform adviezen, die technisch meerdere mooie signalen laten zien.
  12. forum rang 7 ffff 23 oktober 2014 13:58
    quote:

    BEN belegt schreef op 23 oktober 2014 13:43:

    Waar Peter FEIT zei bedoelde hij eigenlijk "mijn stellige overtuiging niet onderbouwd en nader uitgezocht".
    Neen hoor Ben,

    De onderbouwing bestaat erin dat je gruwelijk veel aandelen na een daling weer vlot ziet stijgen. En je zult ze dan maar verkocht hebben....ach arme!

    Uitgezocht? Tja Ben, dat weet jij als de beste: Je kunt MINSTENS 100 voorbeelden met jouw strategie geven en ik kan MINSTENS 100 voorbeelden met mijn strategie geven.

    Uitgezocht? Weer zo'n typische opmerking van jou om eventjes te jengelen! Uitgezocht voor AEX-aandelen, voor Bel-20 aandelen, voor CAC-40 aandelen of voor Stoxx 600 aandelen? Waar te beginnen? En nog crucialer: En voor welke periode dan? Want conclusie over studie van honderden aandelen is ALTIJD gerelateerd aan de periode waarover je spreekt.

    Kortom: Ben: Doe jij het nou maar op JOUW manier, doe ik het al tientallen jaren intensief op mijn manier en mag ik echt voor jou hopen dat jij op mijn leeftijd een evengrote portefeuille puur privé hebt opgebouwd, inclusief onroerend goed en goud!

    Was weer eens een zwakke posting van je Ben!

    Peter

  13. jrxs4all 23 oktober 2014 14:39
    Stop lossen zijn alleen nuttig voor gokkers die hun geld in een slechts een handjevol baggeraandelen steken. Een echte belegger heeft dat niet nodig.

    Met een goed gespreide portefeuille en al helemaal als je in brede indices belegt moet je er niet aan beginnen, dan wordt je alleen maar telkens met verlies uit je positie gedrukt.

    Veel mensen onderschatten ook de volatiliteit van aandelen zodat ze de stops veel te hoog plaatsen. Daar komt nog bij dat je ook weer moet beslissen waar in te stappen als je uitgestopt wordt, dan kun je al 2 keer een fout maken.

    Zie ook: papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstr...
295 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0638 -0,05%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.383,34 +0,17%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links