Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Imtech à 0,0203 euro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Syb van Slingerlandt

The fundamentals, dummy! De gepokte en gemazelde Syb van Slingerlandt is fundamentele waardebelegger pur sang. Niks geen grafieken, gokken en voorspellingen, maar harde cijfers! Syb doet het rekenwerk, geeft zijn mening en oordeel, maar het is uiteindelijk aan u om te bepalen welke aandelen u voor welke koers een aantrekkel...

Meer over Syb van Slingerlandt

Recente artikelen van Syb van Slingerlandt

  1. okt '15 Rekensommen VW 4
  2. okt '15 Afblijven van Macintosh 16
  3. mrt '15 Nestlé versus Unilever 3

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Syb van Slingerlandt 20 oktober 2014 19:50
    Beste Pieren,
    Dank voor je degelijke commentaar! Ik geef duidelijk aan dat ik voor de berekening van de rentabiliteitswaarde uitga van de veronderstellingen voor de lange termijn van het management, zijnde een normale verhouding eigen/vreemd vermogen en een EBITDA marge tussen 4-6%. Ik heb deze veronderstellingen getoetst aan de periode 2002-2011. NB.Over de periode 1992-2011 was dit 5,23%. Aan de belegger om deze veronderstellingen op haalbaarheid in de toekomst te beoordelen. Ik denk dat de vriend voor wie ik onderhavig rekensommetje maakte een verstandige beslissing heeft genomen om niet van zijn claimrecht gebruik te maken.
  2. pieren 20 oktober 2014 20:08
    Geachte heer van Slingerlandt, u heeft gelijk dat u aangeeft dat u zich baseert op wat het management zelf beweert.
    Ik geloof er alleen niets van dat ze dat gaan halen voordat de volgende emissie voor de deur staat. Laat ik het zo zeggen: ze zeggen het al anderhalf jaar en ze hebben elk kwartaal tussen -1.5% en + 0.5% ebitda marge gerapporteerd. En dat is dan voor zogenaamde "one-offs" die bij Imtech standaard zijn.
    U, als voormalig accountant, weet dan wel hoe laat het is.
    Teken daarbij aan dat de concurrentie (en ik vind Bilfinger Berger een hele belangrijke) winstwaarschuwingen geeft en <3% ebitda marge blijft, terwijl Imtech laagwaardiger werk levert dan zij, is het haast een ABC'tje om imtech verder te shorten.
    Ook al durf ik dat niet voor de zelfde size als ik dat afgelopen jaar deed..
    Groeten en een fijne avond!
    NB: Nog een vraagje: ik zie op uw website (invest4you) dat de drawdown van sommige portefeuilles lager is dan de standaard deviatie. Hoe kan dat?
  3. Roel de Boer 20 oktober 2014 20:23
    quote:

    Pitmans schreef op 20 oktober 2014 19:36:

    [...]In principe is dat wel zo, maar deze verplichting kan worden afgestemd als een overgrote meerderheid van de aandeelhouders het er mee eens is dat de partij met +30% zich aan deze regel moet houden.

    Bij beursparel Inverko bezit de CEO meer dan 50%, maar omdat de BAVA instemde met een voorstel tot vrijstelling van de overnameverplichting, hoeft hij geen bod te doen. Drempel hiervoor was 90% van de gerechtigde stemmen en die werd gehaald omdat afgezien van de grootaandeelhouders geen hond z'n stukken had aangemeld, omdat je toch geen enkele invloed hebt bij fondsen die door een paar GAH worden geregeerd. Vrij dom in dat geval, want ik had wel eens willen zien wat voor bod er zou komen als 10% tegen had gestemd.

    Situatie hier is niet helemaal vergelijkbaar, omdat op dit moment nog niet bekend is hoeveel oude aandeelhouders hebben aangemeld en dus ook niet hoe groot het houderschap van de banken zal zijn als dat eenmaal wel bekend is. Daarnaast hebben diverse banken onderschreven, waardoor het onwaarschijnlijk is dat er überhaupt een partij zal zijn met +30%.
    Dank voor dit antwoord!
  4. Syb van Slingerlandt 21 oktober 2014 08:50
    NB: Nog een vraagje: ik zie op uw website (invest4you) dat de drawdown van sommige portefeuilles lager is dan de standaard deviatie. Hoe kan dat?

    Beste Pieren,
    Hierbij het antwoord van mijn mededirecteur:
    Het zijn twee compleet verschillende grootheden.

    De draw down is het verschil tussen de hoogste en de laagste waarde van de portefeuille binnen een tijdsvenster (MEESTAL EEN JAAR)

    Standaardafwijking is de gemiddelde afwijking in procenten of in absolute waarden t.o.v. het gemiddelde van de waarnemingen.

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links