Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 91,160 23 apr 2024 14:14
  • -0,040 (-0,04%) Dagrange 90,720 - 91,940
  • 212.756 Gem. (3M) 580,8K

PB

1.096 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 mei 2014 15:57
    CNV stelt hoge looneis bij Heineken

    VRIJDAG 9 MEI 2014, 14:03 uur | 97 keer gelezen

    UTRECHT (AFN) - Het versoepelde bonusbeleid voor de top van Heineken moet worden weerspiegeld in een flinke loonstijging voor alle medewerkers van het bedrijf. Dat stelde vakbond CNV Vakmensen vrijdag in de looneis voor de komende cao-onderhandelingen bij de bierbrouwer.

    CNV eist daarbij een loonsverhoging van 3 procent. Dat is meer dan de bond normaal gesproken vraagt, stelde onderhandelaar Gert-Jan den Besten. “Maar hier kan het. De raad van commissarissen bij Heineken vindt het goed dat de top van de onderneming fors plust. Mijn leden zijn van mening dat de rest dan ook nadrukkelijk mag meeliften op de goede bedrijfsresultaten.”

    Heineken kreeg onlangs veel kritiek van aandeelhouders omdat de bonusregels voor de top werden versoepeld. Daarmee werd voorkomen dat het bestuur en enkele honderden topmanagers door de slechte economische omstandigheden geen bonus zouden krijgen. CNV wil dat nu ook de regels voor de prestatiebeloning voor de overige circa 3200 werknemers worden versoepeld.

    De vakbond verwacht de onderhandelingen over de nieuwe cao binnenkort te beginnen. De vorige overeenkomst liep op 1 januari af en zou met 1 jaar verlengd moeten worden.
  2. forum rang 10 voda 9 mei 2014 18:43
    Heinekens dochters Nigerian Breweries en Consolidated Breweries gaan fuseren

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv's (HEIA.AE) dochterondernemingen Nigerian Breweries plc en Consolidated Breweries plc hebben hun voornemen om te gaan fuseren bevestigd, meldt het bierconcern in een persbericht vrijdag nabeurs. Financiele details zijn daarbij niet bekendgemaakt.

    De aankondiging van de voorgenomen fusie is reeds gemeld bij de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission namens beide bedrijven.

    Met de fusie willen de bedrijven schaalgrootte creeren en inspelen op de toekomstige groei in de aantrekkelijke Nigeriaanse markt voor bier.

    De fusie is onderhevig aan goedkeuring van de betrokken autoriteiten, waar enige maanden overheen kan gaan, in welke periode de bedrijven zelfstandig zullen blijven opereren.

    Nigerian Breweries zal na de fusie genoteerd blijven aan de Nigeriaanse aandelenbeurs.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 12 mei 2014 16:23
    Heineken fusie in Nigeria leidt naar meer besparingen - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) zet met de voorgenomen fusie van twee brouwerijen in Nigeria een eerste stap in internationale kostenbesparingen, veronderstelt Gerard Rijk van SNS Securities. Hij gelooft dat Heineken het Shared Service Centre-concept kan uitrollen naar de Amerika', Azie en Afrika, op basis van de ervaringen die hiermee worden opgedaan in Europa. De SNS-analist ziet potentieel voor honderden miljoenen euro's nieuwe kostenbesparingen tot 2020. SNS houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR57,50. Omstreeks 11.05 uur noteert het aandeel 0,5% hoger op EUR50,24, terwijl de AEX vlak staat. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  4. forum rang 10 voda 4 juni 2014 19:06
    Heineken langer sponsor Oranje

    WOENSDAG 4 JUNI 2014, 18:46 uur | 16 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken en de KNVB gaan het sponsorcontract voor Oranje verlengen. Daarvoor is woensdag een intentieverklaring getekend waarin beide partijen aangeven nog tot 2020 met elkaar samen te gaan werken.
    Financiële details over het sponsorschap zijn niet bekendgemaakt.
  5. forum rang 10 voda 16 juni 2014 16:25
    Heineken en ABInbev profiteren van vraag naar premium bier - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) en ABInbev (ABI.BT) zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar premium biermerken, zeggen analisten van Rabobank Equity Research. Ze houden op beide brouwers een buy-advies en verhogen het koersdoel voor Heineken naar EUR60,00 van EUR57,00 en voor ABInbev naar EUR90,00 van EUR86,00. De analisten voorzien dat de volumegroei in het premium segment in de komende vijf jaar twee tot drie keer hoger zal zijn dan de totale biervolumegroei van circa 2%. Ze merken daarbij op dat Heineken en ABInbev nu al 65%-70% van dit segment beheersen, en dat zij met hun sterke merkenportefeuilles, schaalgrootte, grote investeringen, kostenbeheersing, en goede posities in grote nieuwe markten als Brazilie, Mexico en Azie een EBIT-stijging van 16%-17% tot 2018 kunnen realiseren. Omstreeks 12.00 uur noteert het aandeel Heineken 0,1% lager op EUR53,31, terwijl de AEX met 0,3% daalt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  6. forum rang 10 voda 20 juni 2014 15:34
    Heineken: fusie brouwerijen Nigeria in 2015 afgerond

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) verwacht dat de geplande fusie van zijn twee brouwerijen in Nigeria in 2015 voltooid kan worden, zegt directeur Siep Hiemstra van de regio Afrika en Midden-Oosten.

    Heineken wil de brouwerijen Nigerian Breweries en Consolidated Breweries, waarin de Nederlandse bierbrouwer meerderheidsbelangen heeft, samenvoegen om een eenvoudiger structuur, efficiency en schaalgrootte te creeren. Het is geen kostenbesparingsactie, benadrukt Hiemstra.

    Hij verwacht dat Heineken in de loop van volgend jaar goedkeuring van alle betrokken autoriteiten zal krijgen om de consolidatie van de twee brouwerijen te realiseren.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  7. forum rang 10 voda 20 juni 2014 15:36
    Heineken zet in op groei in Afrika - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) zet in op verdere groei in Afrika, en is daarvoor in de belangrijkste potentiele groeimarkten op het continent goed gepositioneerd, constateren analisten van Rabobank Equity Research en van KBC Securities naar aanleiding van een Heineken seminar over Afrika en het Midden-Oosten op donderdag in Londen. Ze zien dat het concern na een periode met relatief weinig groei in Afrika in het eerste kwartaal terug is gekomen in forse groei in volumes, operationeel resultaat en omzet. Ze merken verder op dat Heineken kan profiteren van de groeiende bevolking en welvaart in zijn belangrijkste Afrikaanse markten. Heineken investeert daarbij fors in mensen en middelen, maar houdt tevens de focus op kostenbeheersing, aldus de Rabo-analisten. KBC-analist Wim Hoste wijst naast de kostenbeheersing op de toenemende segmentatie en focus op innovaties. Rabo houdt op Heineken een buy-advies en KBC hanteert accumulate als aanbeveling. Omstreeks 11.30 uur noteert het aandeel 0,4% hoger op EUR53,06, terwijl de AEX met 0,2% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  8. forum rang 10 voda 2 juli 2014 20:01
    :-)

    Het ideale biertje heeft 15,9 procent schuim

    Een schuimkraag van twee vingers dik, dat is belangrijk bij een pilsje van de tap. Maar je hebt dikke en dunne vingers. Hoeveel schuim willen we nu precies op ons bier? Het Nationaal Bieronderzoek werpt licht op deze prangende vraag.

    Pils is in ons land veruit het populairste bier. Vier op de vijf bierdrinkers in Nederland drinkt minimaal één keer per maand pils, blijkt uit het Nationaal Bieronderzoek (pdf) dat dit jaar voor de tiende keer is gehouden.

    Ruim 500 mensen die geregeld een gele rakker tot zich nemen hebben daarvoor een online vragenlijst ingevuld.

    In het café komt het bier meestal van de tap. De schuimkraag is daarbij zeer belangrijk. Per land zijn er verschillende gebruiken. In Duitsland wordt er een ‘kop’ van schuim getapt, terwijl er op een Engels biertje juist weinig schuim staat.

    In Nederland gebruiken we doorgaans – net als in België – een bierafschuimer, zodat het schuim precies tot de rand van het glas komt. Maar wat is nu de ideale verhouding tussen schuim en bier bij een getapt biertje?

    Volgens de respondenten van het Nationaal Bieronderzoek bevat het ideale pilsje 15,9 procent schuim en 84,1 procent bier (klik voor vergroting).

    Opvallend is dat er een klein verschil bestaat tussen het noorden en zuiden van Nederland. Noorderlingen hebben liever iets meer bier, zuiderlingen vinden iets meer schuim niet erg.

    www.z24.nl/bijzaken/het-ideale-biertj...
  9. forum rang 10 voda 18 augustus 2014 20:51
    Heineken breidt samenwerking Molson Coors uit

    MAANDAG 18 AUGUSTUS 2014, 19:53 uur | 57 keer gelezen

    DENVER (AFN) - Bierbrouwer Heineken en zijn Canadese branchegenoot Molson Coors breiden hun samenwerking op het gebied van marketing en distributie uit. Dat maakten de twee bedrijven maandag bekend zonder financiële details te vermelden.
    Onder de meerjarige overeenkomst, die ingaat op 1 januari 2015, neemt Molson Coors de distributie op zich van nog eens vijf merken van Heineken in Canada: Dos Equis, Sol, Tecate, Birra Moretti en Desperados. Het bedrijf doet dat al voor de merken Heineken, Murphy's, Newcastle en Strongbow.

    Heineken is op zijn beurt distributeur van Coors Light in Ierland. Die overeenkomst wordt verlengd.

  10. forum rang 10 voda 20 oktober 2014 15:44
    Heineken stuurt deel personeel Siera Leone met verlof

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) heeft een deel van zijn personeel in de brouwerij in Sierra Leone vanwege de sterk afgenomen vraag naar bier tijdelijk met verlof gestuurd, bevestigt een directiewoordvoerster in Amsterdam maandag.

    Als gevolg van de sterk afgenomen horecavraag naar bier, vanwege de uitbraak van de ebolacrisis, is de productie in de brouwerij neerwaarts bijgesteld, licht zij toe.

    Er zijn geen plannen om de brouwerij tijdelijk geheel stil te leggen en het verlof geldt slechts "voor een klein deel" van de 130 medewerkers, zegt woordvoerster Christine van Waveren. "We hebben daar een eigen gezondheidskliniek bij onze brouwerij en om die reden willen we het complex juist openhouden", zegt ze.

    Bij het personeel van Heineken in Sierra Leone en hun familieleden zijn geen gevallen van ebolabesmetting gemeld, voegt ze toe.

    Heineken heeft geen eigen brouwerijen in de twee andere door de ebolacrisis getroffen West-Afrikaanse landen Guinee en Liberia.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  11. forum rang 10 voda 4 november 2014 18:40
    Heineken wil Laurence Debroux als CFO en bestuurslid

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken nv (HEIA.AE) nomineert via zijn Raad van Commissarissen (RvC) Laurence Debroux als opvolger van de huidige chief financial officer Rene Hooft Graafland, meldt de brouwer dinsdag nabeurs.

    Een op 23 april 2015 te houden buitengewone aandeelhoudersvergadering (BAVA) zal zich uitspreken over de voorgenomen benoeming.

    Als er tijdens de BAVA wordt ingestemd met de benoeming van de 45-jarige Debroux als de nieuwe financieel directeur, alsmede lid van de Raad van Bestuur, dan volgt zij Hooft Graafland per 24 april 2015 op. Momenteel is de Francaise chief financial and administrative officer en bestuurslid bij JC Decaux sa. (DEC.FR) en eerder was zij werkzaam bij farmaceut Sanofi (SAN.FR).

    Debroux treedt op 1 maart 2015 formeel in dienst bij Heineken en zal samen met Hooft Graafland werken aan een soepele en effectieve overgang van de taken. De huidige CFO is in samenspraak met de RvC overeengekomen dat aan het eind van zijn huidige mandaat als bestuurslid de tijd daar is voor een opvolger, aldus Heineken.

    Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  12. forum rang 10 voda 5 november 2014 16:07
    Heineken benoeming nieuwe CFO opvallend - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) doet met de voordracht van Laurence Debroux als nieuwe CFO een opvallende benoeming, vindt Gerard Rijk van SNS Securities. De SNS-analist wijst erop dat Heineken geen traditie heeft met het benoemen van topbestuurders van buiten het bedrijf, en ook niet met de inzet van vrouwen voor dergelijke functies. Hoewel hij dat laatste toejuicht, is hij niet positief over de recente financiele prestaties en de ontwikkeling van de koers van het aandeel van haar huidige werkgever JC Decaux. Bovendien zal haar benoeming wellicht een teleurstelling zijn voor verschillende interne potentiele kandidaten, die het vervolg van hun carriere nu mogelijk buiten Heineken gaan zoeken. Rijk voorziet als gevolg van de keuze van de raad van commissarissen voor Debroux geen 'outperformance' prestatie van het aandeel Heineken in de categorie dranken en consumentengoederen. SNS heeft een hold-advies, na de groeivertraging in het tweede halfjaar, op het moment dat het aandeel in historische context hoog geprijsd is. Omstreeks 11.45 uur noteert het aandeel 1,6% hoger op EUR59,96, terwijl de AEX met 1,4% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  13. forum rang 10 voda 5 november 2014 16:10
    Benoeming nieuwe CFO Heineken positief - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorgestelde benoeming van Laurence Debroux als nieuwe CFO en lid van de raad van bestuur van Heineken (HEIA.AE) wordt door analisten positief ontvangen. De benoeming, die op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 23 april moet worden bekrachtigd, betekent dat het bierconcern een nieuwe topmanager van buiten haalt, en vers bloed binnen haalt, menen ze. Analisten roemen de grote internationale ervaring van de huidige CFO van het Franse mediabedrijf JC Decaux bij bedrijven uit diverse branches, in de bankwereld en bij investeringsfondsen. Ze verwachten dat de 45-jarige Francaise zal bijdragen aan de noodzakelijke cultuur- en structuurverandering bij het traditionele Nederlandse familiebedrijf. Analisten van onder meer ING, UBS en Kepler Cheuvreux gaan er vanuit dat de nieuwe CFO zal voortbouwen aan omzetgroei, kostenbesparingen, margeverhoging, verbetering van operationele efficiency en onderzoek naar nieuwe acquisitiemogelijkheden. Tevens denken de analisten dat zij haar ervaring en netwerk in de mediawereld kan benutten om promotie en marketing van Heineken als wereldmerk verder uit te bouwen. ING-analist Marco Gulpers denkt dat Debroux zich mede zal inzetten om het gat met de grootste branchegenoot AB InBev te dichten. Richard Withagen van Kepler Cheuvreux wijst erop dat externe benoemingen voor topfuncties in beursgenoteerde concerns meer gebruikelijk zijn geworden en dat daarbij aandelen vaak beter zijn gaan presteren. Hij verwacht dat Heinekens huidige CEO Jean-Francois van Boxmeer in 2017 aan het einde van zijn huidige termijn zal aftreden en door een interne kandidaat zal worden vervangen. Het aandeel Heineken noteert woensdag omstreeks 10.55 uur 1,5% hoger op EUR59,90 op een 1,2% hogere AEX-index. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  14. forum rang 10 voda 27 november 2014 16:29
    Heineken voorziet Canadese skiërs van biertje

    DONDERDAG 27 NOVEMBER 2014, 12:22 uur | 391 keer gelezen

    VERNON (AFN) - Heineken heeft een nieuw driejarig contract getekend voor de levering van bier aan het skioord Silver Star in het Canadese British Columbia. Dat maakte de brouwer donderdag bekend zonder financiële details te vermelden.

    Heineken Canada werkt samen met de lokale brouwer Molson Coors Canada. De twee voorzien skiërs van onder meer Heineken Strongbow Cider, Newcastle Brown Ale en Coors Light. Silver Star, dat vijf horecagelegenheden herbergt, opent op 27 november zijn deuren voor het nieuwe skiseizoen.
  15. forum rang 10 voda 3 december 2014 18:36
    FNV ontevreden met loonbod Heineken

    WOENSDAG 3 DECEMBER 2014, 18:12 uur | 129 keer gelezen

    UTRECHT (AFN) - Heineken heeft geen akkoord weten te bereiken met vakbond FNV Bondgenoten over een nieuwe cao. Dat meldde de vakbond woensdag.

    De bierbrouwer heeft een eindbod gedaan voor het salaris van zijn werknemers, maar wist de bond daarmee niet te overtuigen. FNV-bestuurders leggen het bod daarom niet positief aan hun leden voor. Zij mogen zich de komende weken over het onderhandelingsresultaat uitspreken.

    Heineken biedt de werknemers met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 2 procent per 1 januari 2014 en plussen van 1 en 0,5 procent op respectievelijk 1 januari en 1 oktober 2015. “Volstrekt onvoldoende”, aldus FNV-bestuurder John Klijn. “Heineken hanteert op zich goede arbeidsvoorwaarden, maar maakt ook behoorlijke winsten. Daar moeten de werknemers ook van kunnen profiteren.”

    Over de eventuele gevolgen als de vakbondsleden het loonbod ook verwerpen kon de FNV-bestuurder nog niets zeggen. “Het is een eindbod, maar wellicht krabben ze zich bij Heineken zo vlak voor de feestdagen dan ook nog eens achter de oren.”
  16. forum rang 10 voda 5 december 2014 15:17
    Heineken Nigeria mogelijk nadeel van lagere olieprijs - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Heineken (HEIA.AE) krijgt in 2015 in Nigeria mogelijk last van lagere consumentenbestedingen als gevolg van de sterk gedaalde olieprijs, veronderstellen analisten van Rabobank Equity Research. Ze merken op dat Heineken in de tweede helft van 2014 in het opkomende Afrikaanse land goed heeft gepresteerd en het marktaandeel heeft zien groeien tot inmiddels bijna 70%. De nu door de aandeelhouders goedgekeurde fusie van twee Nigeriaanse brouwerijen, waarin Heineken meerderheidsbelangen heeft, is niet gericht op kostenbesparingen, maar op een betere concurrentiepositie, een beter gebalanceerde merk- en productportefeuille, efficientere aansturing en snellere besluitvorming, constateren de analisten. Rabo houdt op Heineken een buy-advies bij een koersdoel van EUR68,00. Omstreeks 11.10 uur noteert het aandeel 0,7% hoger op EUR63,10, terwijl de AEX met 0,4% stijgt. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  17. forum rang 10 voda 6 december 2014 16:49
    Heineken-dochter: Cafés met mijn naam fietste ik voorbij

    Charlene de Carvalho-Heineken meed alle publiciteit sinds ze in 2002 haar vaders bedrijf erfde. Tot nu: de dochter van Freddy Heineken gaf in een uniek interview aan het Amerikaanse blad Fortune deze week een inkijkje in haar leven.

    De dag voordat Freddy Heineken stierf, had dochter Charlene weinig van doen met het bedrijf. Als huismoeder was ze vooral druk met haar vijf kinderen. Hooguit dronk ze eens een flesje, maar haar ene aandeel - van 26,50 euro - dat Freddy haar ooit cadeau had gedaan, was alle bemoeienis die ze had met het concern.

    Toen 'papa' op 3 januari 2002 het leven liet, werd tegelijk de zakenvrouw Charlene geboren. Die grijze dag in Noordwijk begroef ze haar vader in zeer besloten kring, samen met haar moeder Lucille, Freddy's secretaris en met haar eigen man Michel, een bankier.

    De zo stille begrafenis van vader, was de aftrap van het juist tumultueuze tweede deel van haar leven. 7 dagen later besloot ze namelijk de erfenis van Freddy's aandelenpakket te accepteren en begon op 47-jarige leeftijd plotseling haar loopbaan bij Heineken. Met een slordige 3,7 miljard euro aan aandelen.

    Hoe het verderging, heeft ze altijd zo geheim mogelijk gehouden. De machtige grootaandeelhouder Charlene (nu 60) gaf in al die tijd geen interviews. Alleen aan de jaarcijfers en beursnoteringen was af te lezen dat ze het bedrijf liet groeien tot het miljardenconcern dat het nu is. Haar eigen verhaal wilde ze nooit kwijt. Tot deze week, in het blad Fortune.

    Haar historie is die van een 'pijnlijk' verlegen meisje. Een 'typisch enig kind', dat het liefst hard doorfietste als ze haar eigen naam tegenkwam op de gevels van cafés, gegeneerd van de aandacht die haar achternaam opriep.
    Legosteentjes

    Freddy voedde haar beschermd op. Toen vrienden als hippies naar India trokken na de middelbare school, mocht Charlene niet gaan. Te gevaarlijk. Sterker, een studie in Parijs zat er niet eens in. ,,Je bent te jong, zei hij.'' Dus werd het een studie rechten in Leiden. ,,Ik haatte dat.'' Met de jaren kwam vrijheid. Een studie Frans in Genève, fotografie in Londen. Geen moment sprak Freddy over een rol in het bedrijf. ,,Hij droomde ervan dat ik met een leuke Nederlandse jongen zou trouwen en naast hem kwam wonen.''

    Dat liep anders. Charlene trof de Britse bankier Michel de Carvalho. Ze trouwden en in haar voortdurende hang naar anonimiteit nam ze zijn achternaam. Ze settelden zich in Londen, dat voelde prettiger na de ontvoering van Freddy in 1983.

    Daarna volgden de zwangerschappen elkaar rap op. Als huismoeder moest ze de chaos van een groot gezin de baas zien te blijven. Om nog wát controle te houden, sorteerde ze de legosteentjes 'obsessief' op kleur. ,,Ik moest één deel van mijn leven georganiseerd houden.''

    Opvolger

    Toen ze alsnog het bedrijf geheel onvoorbereid in de schoot geworpen kreeg, groeide ze in die rol. Ze wikt en weegt over de juiste directeuren en stuurt vooral aan. Anders dan pa. Die verzamelde jaknikkers om zich heen. ,,Hij moest de baas zijn.''

    Bovendien is ze agressiever. Freddy was behoudend geworden in de herfst van zijn leven. Charlene gooide dat roer om. Ze bracht Heineken naar nog eens 31 landen, verdrievoudigde de omzet en ging veelvuldig op overnamepad.

    Nu denkt ze na over de vraag wie haar moet opvolgen als eigenaar. Huurt zelfs adviseurs in om te kijken wie van haar vijf kinderen (die ze de G-5 noemt) het meest geschikt is. Misschien dat ze 'de last' van het leiden van zo'n groot bedrijf laat 'delen', peinst ze hardop.

    In elk geval staat Freddy's kleinzoon Alexander (29 pas) te trappelen. Hij leest al sinds zijn 8ste de aandelenkoers van Heineken. Op z'n 17de erfde hij de 'gekraste, simpele' Rolex van opa. Zijn moeder werd dan niet gewaarschuwd voor haar geërfde carrière, aan Alexanders pols hangt iets wat hem dagelijks herinnert aan de loopbaan die hem waarschijnlijk wacht.

    www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...

  18. forum rang 10 voda 9 december 2014 21:10
    Geen Heineken meer in honderden Britse pubs

    LONDEN (Dow Jones)--De Britse pubketen JD Wetherspoon PLC (JDW.LN) stopt met de verkoop van Heineken (HEIA.AE) producten in zijn 926 pubs in het Verenigd Koninkrijk. De Nederlandse brouwer en JD Wetherspoon, die een leveringscontract hebben met een waarde van zo'n GBP60 miljoen, liggen overhoop over de prijs van een pint bier in pubs in Ierland.

    Wetherspoon verkoopt Heineken pils en Murphy's donker bier voor minder dan EUR3,00 per pint in zijn enige pub in Ierland, een prijs die onder het gemiddelde in Ierse pubs van EUR5,00 per glas ligt. Daarop heeft Heineken besloten geen producten te leveren aan een tweede Ierse pub die Wetherspoon binnenkort opent.

    "Dat Heineken hun pils en Murphy's weigert te leveren net voordat we een nieuwe pub openen in Dun Laoghaire, een investering van bijna EUR4 miljoen, is onacceptabel en niet te begrijpen", vindt bestuursvoorzitter Tim Martin van Wetherspoon. Volgens hem zou Heineken ook om persoonlijke garanties van chief executive John Hutson hebben gevraagd wat betreft de levering van andere producten aan de pub.

    "We doen al 35 jaar zaken met Heineken en nog nooit is ons om persoonlijke garanties gevraagd", aldus Martin. "Het is storend om dit nu te doen, vooral gezien de recordwinst van zo'n GBP80 miljoen die we vorig jaar boekten."

    Een woordvoerder van Heineken geeft in een reactie aan: "we zijn ons bewust van de opmerkingen die zijn gemaakt door JD Wetherspoon en zijn bestuursvoorzitter. Heineken UK heeft een lange en succesvolle samenwerking met JDW binnen de Britse markt over een periode van 35 jaar...we zoeken naar een spoedige oplossing en tot die tijd hebben we niet de intentie om nog in detail [op de kwestie] te reageren."

    Door Razak Musah Baba; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


1.096 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links