Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draadje voor evt adviezen van andere aandelen dan Imtech....

41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 619 620 621 622 623 ... 2069 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 oktober 2014 09:32
    Tja, ik vraag me toch nog steeds af of de omstandigheden in supermarktland in de UK nou zoveel verschillen tov hier. De opkomst van discounters lijkt me een trend waar bestaande supermarktketens zich op moeten aanpassen. O.a. bij Sainsbury zie je dat ze inzetten op convenience supermarkets, kleinere supermarkten om de hoek waar snel wat boodschappen kunnen worden gedaan. Ook zijn ze een jv aangegaan met Nettomarkt, voor een eigen versie van een discounter. Koersontwikkeling is inmiddels om te janken. Die eerder genoemde -5% was dus toch weer nodig. Ze kunnen net zo goed het dividend schrappen, de markt lijkt inmiddels zelfs al een claimemissie in te prijzen.

    Wat Tesco betreft, die presteert al tijden slechter dan SBRY. Daarnaast zitten daar nog allerlei onzalige internationale avonturen in de porto. Alles heeft echter zijn prijs en het lijkt me dat we inmiddels tegen een aardige fire sale aan zitten te kijken.

    Ik heb destijds op de berichten van Tesco mijn positie in SBRY gehalveerd (even onder de 290) en zit nog steeds op mijn handen. SBRY is 1 van de meest geshorte aandelen op de UK beurs en het woordje "omzetdaling" lijkt voldoende voor de shorters om weer wat raketten af te vuren, ongeacht de (verschrompelde) waardering. Een ommekeer zal als een dief in de nacht moeten komen (overname bijvoorbeeld), tot die tijd vrees ik dat de shorters vrolijk doorfeesten.

    Kortom, ik heb maar weer eens ervaren dat Pavlov-beleggen (kopen wat iedereen koopt, shorten wat iedereen short en zoveel mogelijk open deuren intrappen) meer rendement oplevert dan het beter willen weten.
  2. p1woord 1 oktober 2014 09:52
    quote:

    wiesje 9333 schreef op 1 oktober 2014 09:19:

    Hi Knorr,

    ik heb al mijn Tesco's weer terug gekocht - heb nu 16 pence goed te maken, sinds deze boekhoud cock-up, dus ik moet het terug zien aan 2 pond
    om even met ronde cijfers te spreken, denk dat dit wel gaat lukken

    sinds dit boekhoud foutje is het aandeel van 2,25 naar 1,85 gezakt, zeg maar 17,5% en dat op een aandeel wat al enorm afgestraft is, doet mij toch geloven dat deze laatste 17% toch over-kill is op de stock , ik bedoel we hebben het over 250 mio pond en de Beurswaarde verdampt met 2,5 miljard pond, da's een factor 10 x en dat is toch echt puur sentiment.

    enfin, de nieuwe CEO en Financial Officer gooien nu alle shit naar buiten, dus de grote WC spoelbak staat open.

    W
    Wies als ze 250 milj minder winst maken waarom gaan ze dan het div zo verlagen
  3. [verwijderd] 1 oktober 2014 10:03
    quote:

    p1woord schreef op 1 oktober 2014 09:52:

    [...]

    Wies als ze 250 milj minder winst maken waarom gaan ze dan het div zo verlagen
    Neen, dat stemt uit de voorgaande saga waar ze met 2 x een winstwaarschuwing kwamen dat zette het aandeel van zeg maar een 3 pond stock naar een 2 pond stock, toen hebben ze het Management gewijzigd en hebben het dividend gehakt met 75%, dit voor een Engels traditioneel weduwe en wezen fonds heeft een exit aan aandeelhouders gebracht, het aandeel zakte totaal in elkaar en begon rond de 2,20/2,25 net weer wat steun te bouwen en toen kwam dit er nog overheen en toen klapte het aandeel eerst naar 2,10/2,12 ( daar ben ik uitgestapt) en de volgende dag zakte het naar 1,95 en nu drift het tussen de 1,85 en 1,90
    ik zat het Long op 2,25 eruit met 15 p verlies en heb nu weer alles terug gekocht.

    kijk, er is geen twijfel Tesco krijgt klappen in de markt van Aldi en Lidl en ze zullen zich moeten aanpassen, maar deze laatste dump op de share-price was vanwege een boekhoudkundig foutje van 250 mio Pond en dat haalde nog eens 2,5 miljard van de beurswaarde af.

    W
  4. [verwijderd] 1 oktober 2014 10:08
    quote:

    p1woord schreef op 1 oktober 2014 09:52:

    [...]

    Wies als ze 250 milj minder winst maken waarom gaan ze dan het div zo verlagen
    Toen ik voor het eerst naar de Engelse supermarktketens keek viel het me op dat de investeringen (tov de afschrijvingen) bij Tesco een stuk hoger lagen dan bij Sainsbury. Tesco mocht dan wel hogere operationele marges rapporteren, als je naar de free cash flow keek zag het er een stuk minder gunstig uit. Investeringen zullen inmiddels wel stevig zijn teruggeschroefd, maar ik denk toch dat de schoen daar knelt. Neemt niet weg dat ik de aangekondigde dividendverlaging wel heel extreem vind. Ook lijkt het niet veel vertrouwen in de toekomst te weerspiegelen.

    Ondertussen weinig nieuws uit de CC van SBRY; veel gezeur over vergelijkende boodschappenmandjes, benzineprijzen etc. Relevante financiële details zullen pas komen bij de H1 cijfers in november.
  5. [verwijderd] 1 oktober 2014 10:30
    Below 150p
    In the present uncertain circumstances, as an investor, I’m looking for an additional margin of safety. I’m going to apply my required P/E multiple of nine to the bear end of the analysts’ earnings-per-share (EPS) forecast range, rather than the consensus. According to the Financial Times, the low EPS is 14.9p, which at a P/E of nine gives a share price of 134p.

    Analysts at Societe Generale have recently painted a worst-case scenario that they say implies a share price of 150p, “which in our view would be the threshold for viewing Tesco as a value stock”.

    So, as things stand, this 134p-150p ballpark area is what I’m looking for. Having said that, I’m being particularly greedy for a mega-bargain with Tesco, and risk missing out. Certainly, I think my pre-accounting-scandal target of 175p could prove to be a perfectly decent entry point for long-term investors.
  6. [verwijderd] 1 oktober 2014 10:52

    Tesco, kijk er is geen magie in cijfers , dus 1,85 of 1,75 zelfs 1,50 het kan allemaal
    maar we hebben het hier wel over een company die nog altijd 20% van de UK markt bezit, de grootste real estate portefeuille heeft van alle Engelse companies en deze dus altijd liquide kunnen maken en dat zal de nieuwe CEO ook gaan doen en uiteindelijk kan Tesco straks ook nog eens overgenomen worden, want Buffett maakt er geen gewoonte van in een aandeel te blijven zitten als dat blijft bloeden, hij gaat of er uit en dat had hij dan al gedaan of hij vind een partner ' Walmart ' ? en neemt het over.

    PBR

    of dit is de beste buy opportunity voor de komende 5 jaar, of deze hele rally van de laatste 5 maand was een bear-trap, indien het eerste komt alles goed en meer, indien het 2e gaat mij dit heel veel Geld kosten

    PBR is thans na Man en Nestlé mijn 3e grootste belegging qua geldelijke inzet ( @ 9% van mijn portfolio )

    W
  7. [verwijderd] 1 oktober 2014 10:59
    Toch wel interessant, de wisselwerking tussen PBR en de Braziliaanse verkiezingen. TheStreet noemde PBR gister een Roof Leaker Stock ('potentially massive losses'):

    www.thestreet.com/story/12897121/1/pe...

    Terwijl (ook gister): "Petroleo Brasileiro Falls 3.47% on Heavy Volume: Watch For Potential Rebound"

    www.barchart.com/headlines/story/2550...

    Het aandeel heeft even mijn aandacht omdat het zo veelvuldig genoemd wordt hier en ik me afvroeg waarom. Misschien heb ik iets over het hoofd gezien maar ik zie nergens sell adviezen, ondanks de onzekerheid. Voorts lijkt het me dat een re-election van Roussef nu wel ingeprijsd zou moeten zijn. Meer opwaarts potentieel dus op een huidige US14 (zeker als die ander het zou worden). Disclaimer: geen positie, wel geïnteresseerd.

    Succes met de boodschappen!

  8. [verwijderd] 1 oktober 2014 11:30


    voor alle MAN GROUP PLC aandeelhouders:

    AHL, Man Group's grootste beleggingsfonds met 12 miljard $ aan inleg, heeft het afgelopen kwartaal ( JLY-SEP) afgesloten @ high watermark, hetgeen betekend dat ze Performance fees op dit Fonds in het 4e kwartaal gaan boeken

    op 16 october komt Man met een trading update, indien deze beter is dan de verwachting van de analisten ( wat ik eigenlijk wel denk ) dan gaan we Man hopelijk naar 1,35 pond zien gaan voor het laatste kwartaal.

    Man's share price heeft een enorme afstraffing gekregen met de financiële crisis 2008/2010 en is gezakt ( adjusted voor de splitsing van MF Global hun brokerage biz ) van 6 pond naar een low van 65 pence, deze afstraffing kwam mede dat Fondsen bepaalde waardes niet meer mochten shorten, hun BB ( blackbox Trading / AHL Fonds , dit BB systeem is compleet computer driven, daar is geen human intervention ) verloor vanwege slechte prestaties veel klanten dit Fonds halveerde in Investeringen tijdens de crisis van dik in de 20 miljard naar nu 12.

    Man is wel de laatste 12 maand van een low van 65 p gerallied naar 1,25 en consolideert thans rond de 1,20

    Man Group zijn één van de werelds grootste Hedge Fund Managers, tot de Groep behoren verschillende Fonds Managers en het totaal aan Fondsen onder beheer staat thans rond de 60 miljard $

    het is zeker geen weduwe en wezen fonds, is redelijk speculatief, maar is door al de jaren heen inclusief de crisis een trouwe dividend betaler geweest, het dividend is thans 5% op jaar basis , ze betalen een interim en full dividend uit , dus 2 x per jaar.
    het aandeel is ponden genoteerd aan de FTSE

    is zeker geen aandeel voor iedereen, want er is wel een vrij hoog speculatief gehalte in dit aandeel, andere Fonds Manager en Hedge Funds zitten vaak in Man's stock price te rommelen.

    W
  9. [verwijderd] 1 oktober 2014 11:36
    quote:

    wiesje 9333 schreef op 1 oktober 2014 10:52:

    Tesco, kijk er is geen magie in cijfers , dus 1,85 of 1,75 zelfs 1,50 het kan allemaal
    maar we hebben het hier wel over een company die nog altijd 20% van de UK markt bezit, de grootste real estate portefeuille heeft van alle Engelse companies en deze dus altijd liquide kunnen maken en dat zal de nieuwe CEO ook gaan doen en uiteindelijk kan Tesco straks ook nog eens overgenomen worden, want Buffett maakt er geen gewoonte van in een aandeel te blijven zitten als dat blijft bloeden, hij gaat of er uit en dat had hij dan al gedaan of hij vind een partner ' Walmart ' ? en neemt het over.

    PBR

    of dit is de beste buy opportunity voor de komende 5 jaar, of deze hele rally van de laatste 5 maand was een bear-trap, indien het eerste komt alles goed en meer, indien het 2e gaat mij dit heel veel Geld kosten

    PBR is thans na Man en Nestlé mijn 3e grootste belegging qua geldelijke inzet ( @ 9% van mijn portfolio )

    W
    Ongelooflijk inderdaad zo'n giga stock dat zich gedraagt als een penny.
    Ik heb nog niets verkocht. Ben dat eigenlijk ook niet van plan. ( bijkopen doe ik ook niet meer)
    Die rebound omhoog moet toch weer komen. Zou je zeggen.
    Of hebben grote partijen hier een potje pump and vooral dump van 21 naar 14 gedaan?
    Het is momenteel een vallend mes. Vlijmscherp nog wel

    @Gaz
    Het is wat stil geworden rond Gaz.
    wie ziet nog onaangenaam onverwacht ingrijpen in Gaz van die onvoorspelbare Poetin
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 oktober 2014 12:29
    Afren Plc (AFR) shares rose as much as 7.1 percent after the U.K. oil and gas explorer said it sees no evidence of further improper payments.

    Afren, which operates in Nigeria and Kurdistan, is undergoing an independent review by law firm Willkie Farr & Gallagher LLP after its CEO and three senior managers were suspended in July and August for allegedly receiving unauthorized payments.

    “WFG has identified no evidence during the course of the expanded review of further unauthorized payments,” Afren said in the statement. “The Board remains of the view that the assets and operational position of the Company have not been negatively affected.”

    Shares rose as much as 7.3 pence to 110.8 pence in London, the most since Aug. 15. The stock traded at 108.7 pence at 11:02 a.m.

    The London-based company added that the review -- which was initially scheduled to finish last month -- is “progressing well” and is expected to be complete by mid-October.

    “The language and nature of the update suggests that the investigation has not uncovered any new substantial negatives,” Deutsche Bank, which rates the company at hold, said in a note. The “announcement will inevitably raise fresh questions on Afren’s vulnerability to a takeover.”

    +++++++++++++++++++++
    Ik heb het gevoel dat er heel snel een overnamestrijd kan ontstaan om Afren; het is vrijwel (be)stuurloos en dus een gemakkelijke prooi.
  11. [verwijderd] 1 oktober 2014 12:46
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 1 oktober 2014 12:29:

    Afren Plc (AFR) shares rose as much as 7.1 percent after the U.K. oil and gas explorer said it sees no evidence of further improper payments.

    Afren, which operates in Nigeria and Kurdistan, is undergoing an independent review by law firm Willkie Farr & Gallagher LLP after its CEO and three senior managers were suspended in July and August for allegedly receiving unauthorized payments.

    “WFG has identified no evidence during the course of the expanded review of further unauthorized payments,” Afren said in the statement. “The Board remains of the view that the assets and operational position of the Company have not been negatively affected.”

    Shares rose as much as 7.3 pence to 110.8 pence in London, the most since Aug. 15. The stock traded at 108.7 pence at 11:02 a.m.

    The London-based company added that the review -- which was initially scheduled to finish last month -- is “progressing well” and is expected to be complete by mid-October.

    “The language and nature of the update suggests that the investigation has not uncovered any new substantial negatives,” Deutsche Bank, which rates the company at hold, said in a note. The “announcement will inevitably raise fresh questions on Afren’s vulnerability to a takeover.”

    +++++++++++++++++++++
    Ik heb het gevoel dat er heel snel een overnamestrijd kan ontstaan om Afren; het is vrijwel (be)stuurloos en dus een gemakkelijke prooi.
    Ik heb er momenteel helemaal geen gevoel bij.
    Hopelijk is jouw gevoel het juiste
  12. [verwijderd] 1 oktober 2014 12:47

    AFREN, ja dat heeft Noxard heel goed gezien
    ik heb er wat van genomen nadat hij er mee kwam en ik wat navraag deed

    ik kreeg toen 3 berichtjes en die koersdoelen logen er niet om 1,55 tot 1,95 - het aandeel stond toen aan 1 Pond

    verder NESTLE, ik hoop dat die nog eens iets onder de 70 Swiss franc zakken, dan neem ik er bij.
    Nestlé betaald maar 1 x per jaar dividend uit, maar Nestlé heeft wel een traditie als ze extra opschrijven geven ze dat aan de aandeelhouder, met de Verkoop dit jaar van een gedeelte van hun belang in L'Oréal , waar ze enorme winst opschrijven, hoop ik stil op een special dividend voor uitbetaling 1e kwartaal 2015
    mooi solide aandeel, geen grote koersstijger, maar gestaag beter en een echt top bedrijf qua naamsbekendheid en historie, grootste voedselconcern ter wereld.

    W

  13. [verwijderd] 1 oktober 2014 13:11
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 september 2014 15:57:

    [...]

    Toen je massaal short ging in BAM met turbo's was de koers ca 1,90 en nu is de koers ca 2,22, ik ben blij dat je nog steeds kan genieten....!!!

    Bij SBM gaat het ook lekker met je short-turbo's...!!
    SBM gaat zeker lekker! Ben short gegaan op 11,85 en we gaan zoals verwacht weer heerlijk down. Tis so simpel :-)

    Omdat een concurrent een overname deed ging het aandeel eergisteren 4 % omhoog. heb er wel goed om moeten lachen hoe iedereen driftig aan het kopen was en zelf mijn shortpositie uiteraard verder uitgebreid tijdens die lachwekkkende koersstijging maandag :-).

    Als je ook wilt shorten, doe het dan naast SBM en Imtech met het Franse CGG. Roep ik al tijden en levert fors geld op :-). Alcatel is ook een leuk fonds om short te zitten.
41.365 Posts
Pagina: «« 1 ... 619 620 621 622 623 ... 2069 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0643 -0,26%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.380,91 +0,06%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links