Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,575 25 apr 2024 17:35
  • -0,155 (-2,71%) Dagrange 5,505 - 5,725
  • 419.134 Gem. (3M) 321,3K

TomTom 29sep t/m 05okt !!!

789 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 september 2014 22:13
    CDS is een totaal ander vakgebied. Heeft niets met TomTom te maken, want die hebben hun 2,9 miljard schuldenberg van de aankoop van de kaartendatabase in 2008 inmiddels juist afgebouwd naar nul en er is een fors positief kassaldo aan het ontstaan. En dit ondanks de crisis van de afgelopen jaren.

    Momenteel stijgen zelfs de winsten weer bij TomTom en vanaf volgend jaar ook de omzet volgens verwachting van Goddijn. De nieuwe producten worden met veel lof ontvangen in de markt. Ook Telematics groeit met 30% als kool. In 2015 gaat verder de nieuwe megadeal met Peugeot Citroen fors bijdragen aan de winststijging.
  2. [verwijderd] 30 september 2014 22:18
    Het is een long-short fund. De TT short geldt dus als verzekering tegenover een andere long. Aangezien er niet zoveel bedrijven zijn die vergelijkbaar zijn met TomTom, denk ik een long positie in Garmin. Hoewel ik zelf TomTom en Garmin niet echt vergelijkbaar vind.

    Zo'n short positie wordt niet per se opgezet met het idee dat de koers daalt. Het enige idee is dat de koers van garmin het inclusief dividend beter doet dan die van TomTom.

    Voor hen dus ook prima als beide fondsen in waarde toenemen. Ik denk alleen dat je van Garmin geen nieuws hoeft te verwachten vanuit Parijs en bij TomTom is die kans er wel. Dat zou dan toch een misser zijn van dit hedgefund.
  3. [verwijderd] 30 september 2014 23:13
    quote:

    oudgediende schreef op 30 september 2014 22:46:

    Er is wel een duidelijke link met JP Morgen- dat is ook gevaarlijk! Dezelfde link die JP Morgen met Tomtom heeft. Zullen ze namens de tomtom de koers drukken. Geloof het zelf niet..
    Garmin is sinds de zomer gedaald van 62 naar 52 dollar. Ze hebben cash naar de moeder gehaald voor extra dividend en buybacks. Terwijl ze al veel uitkeren. Dus dat kan het weer interessant maken; na ook goede cijfers. TomTom short is dan een hedge. Die hedge pakt voorlopig niet zo goed voor ze uit, behalve het feit dat europese aandelen waaronder tomtom in dollars gemeten 10% in waarde zijn gedaald.
  4. [verwijderd] 1 oktober 2014 01:21
    quote:

    vinno777 schreef op 1 oktober 2014 00:15:

    [...]

    Zou ik ook niet open en bloot toegeven op 't forum, is best wel schamen inderdaad.
    Er zijn er nog veel meer die hun vorige alias uit hun geheugen hebben verbannen. ( Hoi twister, jank , harry, inspirator, enz enz enz )
    Ik vind het wel humor, helemaal als er van hoog tot laag ontkend wordt terwijl het er metersdik bovenop ligt.
  5. [verwijderd] 1 oktober 2014 06:36
    Ik heb nog even zitten denken over die aparte short-move van BlueMountain. Het gaat om ingenomen posities op maandag, de dag dat we 15,2 cent stegen, tegen een kleine daling van de AEX in. De dag van het fundamenteel veelzeggende nieuws van de TomTom/Bosch samenwerking. Ik heb geprobeerd me het dagpatroon te herinneren, mede door het commentaar hier op het forum terug te lezen. Na een tijdje te zijn vastgehouden op 6,20 liep de koers op naar rond de 6,30 en werd daar vervolgens "vastgehouden" om te eindigen met een downtick in de slotveiling.

    Aparte dag om te besluiten te gaan shorten. Toch?! Het aandeel krijgt de wind in de zeilen, zozeer dat Wave-Trader zelfs van positie draait. Alles lijkt op een opwaartse uitbraak met "dreigend" nieuws uit Parijs op komst. En juist op die dag besluit BlueMountain om het niet even aan te kijken of ze misschien op een veel hogere koers short kunnen gaan. Nee, dat doen ze liever tegen de logica en tegen de stijging in. Vreemd, toch?!

    En als iets er vreemd uitziet is het meestal ook vreemd, totdat je een ander gezichtspunt hebt gevonden waarbij het minder vreemd wordt. Ik denk dat we hier aankijken tegen "Carla 2". Ik geloof er geen barst van dat de zusjes Jackie en Carla zo integer zijn dat ze ook wel nonnen hadden kunnen worden. We hebben dit vreemde "ingrijp-gedrag" eerder gezien bij TT International van Carla. Ik denk dat Jackie en Carla verrekte goed weten dat we TT International hier scherp op het netvlies hebben, mede door de verdacht goede vragen die ze als enige stellen tijdens de conference calls en vervolgens volkomen contrair handelen aan de antwoorden die ze daar op krijgen. Dus nu maar via een andere "partner in crime"?

    Ik weet niet waarom er gestuurd wordt en door wie nou precies, maar ik weet wel zeker dat dit niks met normaal beleggen voor rendement te maken heeft. Net zo min als bij AKO vorig jaar. En mijn volgende conclusie is dat dit op de langere termijn eigenlijk goed nieuws is, want er is kennelijk een partij die geld wil uitgeven om te voorkomen dat de koers te ver oploopt.

    Maar het is wel verstandig om een strategie klaar te hebben liggen om te kunnen reageren op de rattenstreken die we op weg daar naar toe nog kunnen verwachten. Zoals die ZEEEEEER merkwaardige rit na de Q2-cijfers.

    Heb ik al eens gezegd dat een flinke transactietaks waarschijnlijk de beste manier is om ratten maatschappelijk nuttig te maken en zodanig uit te putten dat de rattenplaag wat minder wordt? Maar zolang we geen fysieke onthoofdingen zien op Wall Street en in de Londense City zal het wel moeilijk zijn om de daarvoor benodigde krachten te ontketenen.
  6. forum rang 6 pwijsneus 1 oktober 2014 07:54
    quote:

    xynix schreef op 1 oktober 2014 06:36:

    Heb ik al eens gezegd dat een flinke transactietaks waarschijnlijk de beste manier is om ratten maatschappelijk nuttig te maken en zodanig uit te putten dat de rattenplaag wat minder wordt? Maar zolang we geen fysieke onthoofdingen zien op Wall Street en in de Londense City zal het wel moeilijk zijn om de daarvoor benodigde krachten te ontketenen.
    Speculanten hou je nu eenmaal altijd. Net als ratten is dit niet uit te roeien.

    Ze verzinnen gewoon een ander ordertype of what-not als er een transactietaks komt.

    Deze gasten moet je niet onderschatten. Waarom ze op dit tijdstip short gaan; het is mij een raadsel. De meldingsgrens is boven de 0.5% dus ze hebben minimaal met 0.6% van de aandelen geshort afgelopen maandag; dat komt neer op een slordige 135.000 aandelen. Op het dagvolume toch zo'n 10%.

    Gisterochten poste ik dat ik uitkeek of de shorters ook nog in beweging zouden komen. Dat doen ze, alleen in de richting die ik niet verwacht had.

    Anyway, ik kijk uit naar morgen en overmorgen. Verder mogen de grootbanken ook wel weer eens met een review komen (DB, GS etc.). Van de indexen hoeven we vandaag niet veel te verwachten zo te zien, wellicht hebben enkele investeerders hun huiswerk wel gedaan, en nemen ze alvast positie voor Parijs.

    Maps zijn HOT!
  7. [verwijderd] 1 oktober 2014 09:16
    quote:

    Strijkijzer schreef op 1 oktober 2014 08:47:

    [...]
    Hoe moeten we dit bericht opvatten?
    Volgens mij als een verjaardagsfeestje waaruit blijkt dat de Leipziger club een verleden heeft dat verder terug gaat dan de periode TomTom Business Solutions en meer recent TT Telematics. Als je die Duitsers spreekt ademt dat ook nog helemaal dat "eigen cluppie-sfeertje". Eigenlijk vinden ze rest van TomTom niet zo vreselijk boeiend. Tenminste dat stralen ze uit.
  8. [verwijderd] 1 oktober 2014 09:20
    quote:

    Strijkijzer schreef op 1 oktober 2014 08:47:

    [...]
    Hoe moeten we dit bericht opvatten?
    m.i. als een aanstaande afsplitsing (IPO) van TTT.
    (positie long TT)
    Heum , waarom zie jij daar een aanstaande afsplitsing in van TTT?

    Is gewoon 15 geleden dat Webfleet gestart is en daar zijn ze fier op.
  9. [verwijderd] 1 oktober 2014 09:38
    Het is een vrij onzinnig persbericht voor een beursgenoteerde onderneming. Er staat namelijk niets in wat we al niet konden weten.

    Naar mijn mening is het uitsluitend geschreven met het doel om TT Telematics een eigen smoel te geven. Dit kun je natuurlijk om meerdere redenen doen. Het is echter niet ongebruikelijk dat dit onderdeel is van een opdracht aan een marketing communicatiebureau om een bepaalde awareness te creëren voorafgaande aan een beurstransactie.

    Wellicht heb ik het fout en zitten ze alleen aan de taart in Leipzig ;-) Time will tell.
789 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links