Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ik blijf een beer!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 september 2014 11:14
    wat betreft schotse referendum: de stembusuitslag bekijkend naar leeftijdscategorie is het duidelijk dat pensionada's de doorslag gaven, jongeren zijn voor onafhankelijkheid. Dat streven is verbonden aan economische groei van een regio die dan oppermachtig wordt. Gebeurt al zo lang er mensen rondlopen. Dus onafhankelijk Schotland komt er wel? Catalanen ook? Mijn sept puts ook prut. Straks dalen in november dan maar want dat schijn t een 'leuke maand' te worden volgens ene 'goeroe'.
  2. wijzeman 22 september 2014 14:04
    Ik heb geen idee waar het hier over gaat. Wat ik wel weet, rente is niks, vastgoed is niks, blijft over een beetje beleggen. Bedrijven hebben veel geld, particulieren lossen af en sparen alles wat blijft er over, beetje beleggen. Ik ben op vakantie naar Polen geweest en zie daar een booming land en dus een booming economie. Waarom lees en zie ik op IEX niks daarover. Ook voor de WIG (Poolse beurs) moet ik buiten de IEX zijn. Beperkt de IEX site zich tot Amsterdam, Frankfurt beetje dom.
  3. Met Effekt 22 september 2014 16:05
    Ik snap het verhaal over Softbank niet: "gelukkig hebben we ze ook in Duitsland". Als je de Yen/Eur meerekent dan volgt de in Euro genoteerde koers gewoon het in Yen genoteerde aandeel. En die volgen weer wat BABA in dollars doet (tenminste, dat was de teneur van het verhaal). En BABA zelf, die maken vooral omzet en winst in Yuan.
  4. taurus86 22 september 2014 18:30
    Was ooit de STER reclame een toonbeeld van optimisme; nu hebben de smeekbeden de overhand. Alles is mogelijk voor een handtekening. En behalve de incassokantoren en deurwaarders, werkt niemand zich momenteel in het zweet.
    En toch loopt de beurs vooruit op ´de hectische positieve economische tijden´ (bron: de analisten en vele anderen) die komen gaan. Zonder investeringen van betekenis overigens.
    Maar, maak mij maar wakker als we de AEX 300 weer in zicht krijgen. Pakken jullie de laatste -uitgelezen- kansen maar.
  5. [verwijderd] 23 september 2014 09:46
    quote:

    Gold-finder schreef op 23 september 2014 00:38:

    Feit is dat bedrijven gigantische winstgroei laten zien.

    De economie is belabberd, maar de winsten van multinationals blijven stijgen.
    Hoofdlijnen zijn prima maar onderliggend bij veel bedrijven alleen maar windowdressing. Met name in de VS , waar het zo goed gaat, zie je bedrijven klassieke fouten maken, winsten zijn prima maar men wil meer dus dividend verhogen en eigen aandelen inkopen om wpa te verhogen, niks mis mee zolang dit gebeurd met overtollige cash. Praktijk is dat bedrijven zich suf lenen met goedkoop geld om deze praktijken te kunnen doen. Dure aandelen inkopen met goedkoop geld ipv te investeren. M.a.w. de schuldenposities nemen toe. Je kunt je vast voorstellen wat er gaat gebeuren als de rente weer gaat stijgen en er wat economische tegenwind komt. Blijkt maar weer eens dat we niks hebben geleerd van de schuldencrisis....
  6. Beleggerig 25 september 2014 08:32
    Ik snap ook niet waarom mensen DeGiro als een flippertent classificeren. Je hebt een garantie tot 20k dat wel. Maar een transactie kost daarom wel een fractie vergeleken bij welke andere broker dan ook. 10k transactie voor 2 euro ofzo! Das bijna niet normaal goedkoop... Je zou het bijna te goedkoop willen noemen. Echter hebben deze jongens schaalvoordeel en weinig kosten. Bij binck heb je veel informatievoorziening welke je bij DeGiro niet hebt. En daar betaal je natuurlijk voor. Maar een slimme belegger haalt zn informatie van iex.nl!!
  7. Snance 25 september 2014 09:04
    Je zal je geld maar laten beheren door dit soort lui. Net wat een vorig lid al quote, uiteindelijk ga je een keer gelijk krijgen maar intussen pakken wij gelukkig wel wat winstjes voor later!

    Daar komt nog bij dat het niet heel chique is een ander bedrijf aan te vallen om je eigen straatje schoon te vegen. En is het straatje wel schoon?
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links