Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

65 plus pensioen word met 5% gekort door nieuwe belasting en 7% door fonds.

3.156 Posts
Pagina: «« 1 ... 140 141 142 143 144 ... 158 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hallo! 22 september 2014 19:29
    quote:

    2008drama schreef op 22 september 2014 18:34:

    [...]Als die 1.000 miljard Euro nu wordt besteed aan alle mensen die hem hebben opgebouwd,
    ABP is met een beheerd vermogen van € 325 miljard (per eind juni 2014) één van de grote pensioenfondsen van de wereld.

    www.abp.nl/over-abp/wat-doen-wij/bele...

    Als er 325 miljard euro in "kas" is, hoe kun je dan 1.000 miljard euro besteden?
  2. 2008drama 22 september 2014 19:41
    quote:

    Global Selection schreef op 22 september 2014 19:29:

    [...]

    ABP is met een beheerd vermogen van € 325 miljard (per eind juni 2014) één van de grote pensioenfondsen van de wereld.

    www.abp.nl/over-abp/wat-doen-wij/bele...

    Als er 325 miljard euro in "kas" is, hoe kun je dan 1.000 miljard euro besteden?
    1.000 miljard and counting is het vermogen van alle pensioenfondsen. 325 van het ABP alleen.

    Maar ook hier geldt dat als de ambtenaren van nu een apart pensioenfonds beginnen en de 325 wordt gebruikt voor degene die hem hebben opgebouwd dan zijn de gepensioneerden "De Sjaak".

    Een leraar zou in het pensioenfonds van nu dan en meer krijgen en een lagere premie betalen.

    Het grappige is ook namelijk dat er posters zijn die hier klagen over de lage rekenrente. Wel de rekenrente die nu voor gepensioneerden wordt gebruikt, de 2.zoveel als U rendement al drie jaar niet meer voorgekomen.

    www.clarusadvies.nl/BoekhoudingStamre...

    Die posters gaan steeds harder schreeuwen terwijl ze weten dat ze blij moeten zijn dat anderen mee betalen aan hun ouwe dag. Het maakt het wel grotesk en banaal.

  3. [verwijderd] 22 september 2014 20:12
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 22 september 2014 18:11:

    [...]
    Nog een losse opmerking in dit verband: een bekend verwijt aan pfn is de doorsnee-premie. Dat jongeren teveel premie betalen omdat hun inleg langer kan renderen. Dat is over de laatste decade nog maar de vraag...

    Die 'vroege' inleg van huidige jongeren rendeert nu slecht tegen staatsrentes. Gelukkig deden wij (60+) het vroeger beter, met als resultaat een >1000 mld pot die wacht op allen die later ouder worden. Met dank aan onze doorsneepremies.
    Helaas. De inleg van huidige jongeren rendeert nu tegen het algemene ABP rendement (50% aandelen en 50% obligaties ruwweg). Vroegah deden jullie het niet beter, want toen belegde ABP 90% in staatsobligaties.

    Wel ff bij de les blijven he Han.
  4. [verwijderd] 22 september 2014 22:19

    Ben wat zit je nou te zwetsen. Uit je eigen link:

    "Both agree that future returns are going to be much lower than most people expect. The 8-10% returns of the past are not going to come to fruition. Bogle says 5-7% before fees would be a good return."

    Dat is ruim voldoende om weer tot indexatie over te gaan voor de pensioenfondsen. De ABP verdeling van beleggingen gaf iemand al eerder, maar dat heb je blijkbaar niet gelezen. Obligaties is trouwens ook divers.

    ABP is trouwens een soort spaarpot voor degenen die ervoor hebben betaald en dan kan er ook weleens meer geld uitgaan. Komt er later weer bij als de jongeren wat presteren. Allemaal vrij normaal tenzij je vind dat jongeren alleen maar rechten en geen plichten hebben.

    Groet, Jonas

  5. [verwijderd] 23 september 2014 01:08
    Dat is dus Lager dan wat? ABP is toch jarenlang uitgegaan van 4%rekenrente?. Met die 1,5% waar je die dan ook vandaan haalt, is die hele niet-indexering niet nodig dus.

    Ach, die politiek zit wat met rare eisen over die rekenrente te klootzakken. Japanse toestanden enzo met jarenlang lage rente. Ik dacht juist dat ze daar zitten om voor voorspoed te zorgen en het geld niet weg te geven aan linkse hobby's i.p.v. onze eigen MKB en de Zorg

    Maar goed als ze dat in Den Haag blijkbaar liever doen dan willen de kiezers dat blijkbaar ook en nu maar even afwachten tot de volgende verkiezingen met een kleuter PvdA-tje en hopelijk krijgen VVD en D'66 ook een flinke tik.

    Er blijft eigenlijk weinig over om nog op te stemmen.

    Groet, Jonas
  6. pardon 24 september 2014 14:44
    Zij krijgen straks ook AOW en nu levenslang een uitkering.


    Service Vacatures
    PremiumBinnenlandBuitenlandGezondWeerVerkeerHoroscoopTVSpecials
    Vandaag in beeld

    Nieuws
    Niemand heeft hier werk
    Het EO-programma 3Onderzoekt, vanavond te zien om 21.55 op NPO 3, is gaan logeren op een woonwagenkamp in Landgraaf om te checken of vooroordelen over woonwagenbewoners kloppen. Bewoner Angelo Thelen doet weinig moeite om ze te ontkrachten.
  7. pardon 26 september 2014 12:30


    HomeEconomie‘Geen lagere premies voor pensioen in 2015: extreem lage rente spelbreker’


    ‘Geen lagere premies voor pensioen in 2015: extreem lage rente spelbreker’
    Gepubliceerd: 26 september 2014 08:42 | Laatste update: 26 september 2014 09:03
    Pensioenfondsen zijn het niet eens met de inschatting van het Centraal Planbureau dat premies die via het salaris worden afgedragen per saldo kunnen dalen in 2015. Dat stelt koepelorganisatie Pensioenfederatie vrijdag tegenover Het Financieele Dagblad, na raadpleging van vijfting pensioenfondsen die samen 70 procent van de deelnemers vertegenwoordigen. "Bij de huidige rentestand zien wij niet hoe premiedaling tot stand zal komen", zegt directeur Gerard Riemen van de Pensioenfedratie tegenover de krant.
    Foto ANP
    Pensioenfondsen zijn het niet eens met de inschatting van het Centraal Planbureau dat premies die kunnen dalen in 2015.

    Dat stelt koepelorganisatie Pensioenfederatie vrijdag tegenover Het Financieele Dagblad, op basis van een raadpleging van vijftien pensioenfondsen die samen 70 procent van de deelnemers vertegenwoordigen.

    “Bij de huidige rentestand zien wij niet hoe premiedaling tot stand zal komen”, zegt directeur Gerard Riemen van de Pensioenfedratie tegenover de krant.

    Lage rente doet pensioenfondsen pijn

    De rente is één van de factoren waar pensioenfondsen rekening mee moeten houden. Momenteel zijn rentes in de eurozone erg laag. Bij een blijvend lage rente leveren nieuwe beleggingen in obligaties minder op, en dat heeft gevolgen voor de balans tussen de waarde van de bezittingen van pensioenfondsen en de toekomstige uitkeringsverplichtingen. Als beleggingen minder opleveren, kan een hogere inleg noodzakelijk worden.

    In de op Prinsjesdag gepresenteerde Macro-Economische Verkenning van het Centraal Planbureau (CPB) gaan te nationale rekenmeesters voor 2015 nog wel uit van lagere afdracht van pensioenpremies aan pensioenfondsen.

    Voor 2015 gaat het CPB uit van een daling van de pensioenpremie als percentage van het brutoloon met 4 procent, al gebeurt dat wel met een slag om de arm. “Deze inschatting is echter onzeker, omdat
    nog niet duidelijk is hoe de versobering van de pensioenopbouw door pensioenfondsen wordt vormgegeven in de pensioenregelingen voor 2015 en hoe groot eventuele weglek wegens verbetering van die regelingen uitvalt”, stelt het CPB in de Macro-Economische Verkenning.

    Pensioenen in 2015

    In 2015 krijgen pensioenfondsen te maken met een aantal maatregelen. Zo moeten ze rekening houden met een hogere pensioenleeftijd en wordt tegelijkertijd over een kleiner deel van het salaris pensioen opgebouwd.

    Verder wordt bij inkomens boven de 100 duizend euro geen fiscaal voordeel meer gegeven bij de pensioenopbouw via de werkgever, waardoor het niet aantrekkelijk meer is om over het salaris boven een ton pensioenpremie af te dragen.

    Pensioenfondsen krijgen in 2015 ook te maken met strengere buffereisen van toezichthouder De Nederlandsche Bank. Dit moet ervoor zorgen dat de bezittingen op de langere termijn voldoende zijn om aan de uitkeringsverplichtingen te voldoen.

    Het CPB denkt dat het per saldo mogelijk moet zijn pensioenpremies volgend jaar te laten dalen, maar daar zijn de pensioenfondsen het klaarblijkelijk niet mee eens. Die wijzen de lage rente aan als boosdoener, om pensioenpremies niet te verlagen in 2015.
  8. pardon 26 september 2014 14:35
    vr 26 sep 2014, 13:03
    Eén pensioenregeling voor metaal en techniek

    UTRECHT -
    Vakbonden en werkgevers in de sectoren Metaal & Techniek en Metalektro zijn het eens over een nieuwe pensioenregeling voor de pensioenfondsen PMT en PME. Beide bedrijfstakken krijgen vanaf 2015 dezelfde pensioenregeling. Dat betekent één pensioenregeling voor 540.000 werknemers bij 34.000 ondernemingen. Alle partijen gaan het principeakkoord met een positief advies ter goedkeuring voorleggen aan de leden. Dat maakten zij vrijdag bekend.
    Lichte stijging dekkingsgraad PME
    Foto: ANP
    „Eén pensioenregeling voor beide technieksectoren biedt veel voordelen. Wie in de techniek van baan wisselt, gaat regelmatig van de ene naar de andere sector. Als je pensioenregeling dan hetzelfde blijft, is dat wel zo prettig”, aldus bestuurder Jos Brocken van FNV Metaal. CNV Vakmensen spreekt in dat verband van een „historisch akkoord”.
    Partijen zeggen erin te zijn geslaagd een goede regeling af te spreken, ondanks dat de mogelijkheden daartoe beperkter zijn geworden door de nieuwe wet- en regelgeving. Het akkoord voorziet in een stapsgewijze verlaging met in totaal 1000 euro van het deel van het salaris waarover geen pensioen wordt opgebouwd (de zogenoemde franchise). „Dat is vooral gunstig voor de werknemers met een lager inkomen, veelal de zware beroepen, en voor jongeren. Zij bouwen straks over een groter deel van hun salaris pensioen op. Met deze afspraken verzachten we de gevolgen van de nieuwe wetgeving”, zegt CNV-onderhandelaar Peter de Jong.
3.156 Posts
Pagina: «« 1 ... 140 141 142 143 144 ... 158 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0695 -0,07%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.111,80 -0,14%
Gold spot 2.323,23 +0,05%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links