Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1244 1245 1246 1247 1248 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. 2008drama 22 september 2014 21:13
    quote:

    henk38 schreef op 22 september 2014 21:03:

    [...]

    De gemeente houdt een vergadering over waar te bouwen nieuwbouwwoningen, na de vergadering belt een ambtenaar snel een grondgrondspeculant en geeft deze de desbetreffende locatie door waar gebouwd gaat worden, voor deze informatie wordt de ambtenaar dik zwart betaald. Vervolgens koopt de grondgrondspeculant snel de grond op om het vervolgens voor de hoofdprijs door te verkopen aan de gemeente.
    Worden hier vragen over gesteld, NEE
    Wordt de ambtenaar gezocht, NEE
    Wordt de speculant aan de tand gevoeld, NEE
    Zijn burgers hierdoor bedonderd, JA

    www.youtube.com/watch?v=PU7HIa_NoVY

    Klein bier op het totaal. Hoe vaak denk je nu dat het echt gebeurt? Immers de groot verkavelde stukken aan de stadsranden zijn al in bezit van de INGs, PFen etc etc. En als er dan een stuk landbouwgrond is wat al tientallen jaren in het bezit is van een boer en er staat opeens een ondernemer voor de deur die jouw landbouwgrond wil kopen... Hij meteen ja zegt?

    Waar zijn dan al die belazerde boeren op internet Radar etc etc.. Maar ik geloof graag dat het op kleine schaal met corrupte raadselden wel gebeurt. Ik geloof dan eerder in vastgoedtransacties en ABCtjes. Veel minder opvallend en veel lucratiever.

  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 september 2014 22:19
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 22 september 2014 20:47:

    [...]
    Ja, hun bedrijven hebben ze vast wel failliet laten gaan.
    Maar waar is het geld gebleven?
    Topman failliet Eurocommerce: ‘Kapot gemaakt door Rabobank’
    15okt 2012

    Redactie Follow the Money

    Hoe kon het vastgoedconcern van Eurocommerce zo hard failliet gaan? Heel simpel volgens vastgoedmagnaat Ger Visser. Zijn ‘huisbankier’ Rabobank heeft hem ‘naar de gaskamer’ gestuurd.

    Wie wil weten hoe een verbitterde vastgoedbaron in vrije val klinkt, doet er goed aan om zijn interview aan NRC Handelsblad van afgelopen weekeinde te lezen. Ger Visser zag zijn vastgoedconcern Eurocommerce met een luide klap failliet gaan. Enkele dagen daarvoor moest hij zelfs even achter tralies verblijven nadat de Rabobank en SNS tegen hem aangifte hadden gedaan wegens valsheid in geschrifte en oplichting. En dan werd ook nog zijn verzameling Ferrari’s in beslag genomen.

    En dat is vooral de schuld van zijn huisbankier de Rabobank, die hem om zeep heeft geholpen in deze crisistijden. ‘Ze hebben miljoenen aan me verdiend. Nu ben ik uitgekotst.’ Vorig jaar ging de Rabobank ineens moeilijk doen volgens Visser. ‘Ze wilden opeens een groot deel van hun geld terug. Dat vertelden ze me in september, oktober vorig jaar.’


    ‘Naar de gaskamer gestuurd’

    Eurocommerce had in totaal bijna 300 miljoen euro geleend van de Rabobank en dochterbedrijf FGH. Vandaar dat Visser aan de Rabobank had uitgelegd dat ze hem ongeveer twee jaar de tijd moesten geven. Dan kon hij in die periode panden verkopen en leningen terugbetalen. Maar die tijd werd hem niet gegund door de Rabobank, vertelt een furieuze Visser.

    ‘We hebben een relatie van 39 jaar. Ze hebben makkelijk 100 miljoen aan me verdiend. En van de ene op de andere dag hebben ze me de nek omgedraaid.’ Om er maar vervolgens een Godwin-vergelijking er uit te gooien richting zijn huisbankiers van de voormalige boerenleenbank. ‘Ze hebben me naar de gaskamer gestuurd, zo voelt het.’

    Alle verhalen over hem en zijn bedrijf is Visser onderhand beu. Met als strekking dat hij een grote oplichter was, dat hij gesjoemeld had met de Olympische paardenstal van Eurocommerce en dat hij een soort piramidespel speelde met vastgoed. Allemaal kletskoek volgens de vastgoedmiljonair. Visser kent zijn pappenheimers, zo benadrukt hij in NRC. ‘Veertig jaar zit ik al in het vak.’


    Invloed juristen

    Het failliete Eurocommerce is nu opgezadeld met een schuld van circa 695 miljoen. De Rabobank is met 300 miljoen de grootste schuldeiser. Maar die bank heeft dus boter op zijn hoofd, zo verklaart Visser aan NRC. ‘Als ik juridisch, volgens de regels van de wet, fouten heb gemaakt, dan is dat op aandringen van de commerciële mensen van de bank.’

    Visser bestierde in elk geval niet zijn vastgoedonderneming volgens het aloude adagium van boter bij de vis. Eurocommerce bouwde eerst kantoren en pas daarna werden huurders gezocht. In 2008 en 2009 werd dat volgens Visser bijna ondoenlijk, omdat door de crisis de invloed van juristen binnen de banken toenam. Tegenover NRC meldt hij dat ‘commerciële medewerkers’ van de banken er toen op aandrongen om huurcontracten ‘te forceren‘ ten einde het risico voor de banken te verkleinen. In een aantal gevallen mislukte dit. ‘Op aandringen van commerciële medewerkers hebben wij een aantal huurovereenkomsten opgegeven die later voorbarig bleken te zijn danwel anders ingevuld werden.’

    De uitgewerkte Eurcommerce-methode: eerst kantoren bouwen en dan huurders zoeken

    ‘In overleg met de banken’
    Verder laat Visser over één ding geen misverstand bestaan. Het bankroet van Eurcommerce was volkomen onnodig. ‘Het bedrijf heeft jaarlijks 45 miljoen euro aan huurinkomsten. Daarmee had het bedrijf makkelijk door kunnen draaien.’ Maar hoe zit het dan met de verdenkingen van justitie? Daar wil Visser weinig over kwijt, zolang het onderzoek nog loopt. ‘Maar alles wat ik gedaan heb, was in overleg met de banken.’ Uiteraard heeft NRC bij de Rabobank om commentaar gevraagd. Desgevraagd meldt een woordvoerder zich ‘geenszins te herkennen’ in de voornamelijk beschuldigende uitspraken van de vastgoedventer. Wél voegt de woordvoerder er fijntjes aan toe: ‘Bovendien heeft de heer Visser bekend dat hij zelf zaken heeft vervalst.’


  3. [verwijderd] 22 september 2014 22:42
    De Rabobank is ook eigenaar van de FGH-bank, de FGH-bank heeft zich gericht op het verstrekken van financieringen aan onroerend goed beleggers.Alle beleggers die daar een hypotheek hebben lopen kregen een brief waar in staat geschreven dat de bank alleen nog maar zaken doet met bestaande klanten en geen nieuwe klanten meer toelaat.De bestaande klanten zijn ook gelijk door de mangel gehaald, veel klanten moesten soms enkele miljoenen op tafel leggen omdat het onderpand volgens de bank in waarde was gedaald.In de meeste gevallen was de eigenaar gewoon een trouwe betaler en kwamen er genoeg huurpenningen binnen om eventueel sneller af te lossen, maar daar wil de bank niks over horen, er moet gewoon binnen een maand een paar miljoen worden afgelost, anders gaat de boel zo de veiling op.Dit soort praktijken vinden nog dagelijks plaats en heeft heel wat mensen bankroet gemaakt.
    Er is bijna geen bank meer te vinden die verhuurd onroerend-goed financiert.
  4. [verwijderd] 22 september 2014 22:57

    Henk dit is gewoon een schrof schandaal. De Rabobank is erg hypocriet bezig. Mooie weer spelen naar de buitenwacht. Hun eigen analisten kijken naar toekomstige cash flow, maar zelf draaien ze de nek om van op zich geen ongezonde ondernemingen.

    Goed een beetje voorzichtig zijn is begrijpelijk, maar als die huurinkomsten en die zullen nu echt niet omlaag gaan gewaarborgd zijn dan is die bank gewoon aan het vermoorden van ondernemers bezig.

    Rabo is Roba niet meer!

    Groet, Jonas
  5. [verwijderd] 22 september 2014 23:13
    Dat is de andere kant van banken, die gewone burgers niet te zien krijgen.De burger wordt beschermd door de overheid vandaar dat er tegenwoordig maar 1 afwijzing nodig is van een bank om een voorlopig koopcontract te ontbinden, vroeger moest je er 3 inleveren, maar omdat de controle op banken nu zo groot is en banken nu niet zomaar een hypotheek van een particulier kunnen afwijzen is 1 afwijzing nu voldoende.
    Beleggers, handelaren en ondernemers vallen niet onder deze regels en die krijgen daarom ook een heel ander gezicht te zien van de bank.Een gezicht die de gewone burger zich niet voor kunnen stellen, burgers denken door alle media aandacht dat alles weer koek en ei is en dat banken weer goud eerlijk zijn en graag willen uitlenen, maar dat is een groot toneelspel.Als de politiek morgen zou aankondigen dat banken zelf mogen beslissen of ze iemand een hypotheek geven of niet zal de hypotheekmarkt gelijk flink instorten.
  6. 2008drama 22 september 2014 23:18
    quote:

    henk38 schreef op 22 september 2014 21:16:

    Die boeren zijn toch niet belazerd, die zijn in een klap multimiljonair!!!!!
    waarom zouden die bij rader aankloppen ?
    Als ik een stuk landbouwgrond heb aan de rand van de stad en er komt iemand met een aanbod dat ik niet kan laten liggen maar waar ik wel binnen een week voor moet tekenen dan zou ik eens wat bellen.

    Sterker ik ga er van uit dat die miljonair die na twee maanden te horen krijg dat hij tientallen miljoen heeft laten lopen, dan gaat hij wel riek opzoeken..

  7. [verwijderd] 22 september 2014 23:39
    De gemeente kan op een stuk grond een bestemmingsplan gooien, wat het dan voor de boer moeilijker maakt om het aan een andere partij voor een topprijs door te verkopen.Voordat de gemeente er een bestemmingsplan op heeft gegooid staat de grondspeculant al voor de deur bij de boer met het verhaal, ik geef je nu goed geld, doe je het niet dan ben je het dalijk voor minder kwijt aan de gemeente.
    De boer zou dan wel gek zijn om deze deal af te slaan.De grondspeculant heeft bergen advocaten en die laat niet zomaar het kaas van zijn brood eten.De gemeente weet dat natuurlijk en betalen daarom gewoon dik geld voor dat stukje grond, waar ze zelf natuurlijk ook weer dik op verdienen.Vandaar dat de grondhandelaar in het filmpje ook zegt , ik blij , de boer blij en de gemeente blij.
  8. [verwijderd] 23 september 2014 00:17
    quote:

    henk38 schreef op 22 september 2014 21:03:

    [...]

    De gemeente houdt een vergadering over waar te bouwen nieuwbouwwoningen, na de vergadering belt een ambtenaar snel een grondgrondspeculant en geeft deze de desbetreffende locatie door waar gebouwd gaat worden, voor deze informatie wordt de ambtenaar dik zwart betaald. Vervolgens koopt de grondgrondspeculant snel de grond op om het vervolgens voor de hoofdprijs door te verkopen aan de gemeente.
    Worden hier vragen over gesteld, NEE
    Wordt de ambtenaar gezocht, NEE
    Wordt de speculant aan de tand gevoeld, NEE
    Zijn burgers hierdoor bedonderd, JA

    www.youtube.com/watch?v=PU7HIa_NoVY

    Niet alleen bij grond hoor.

    www.ftm.nl/exclusive/aanbestedingsaff...

    Ambtenaren zijn wat dat betreft net vermogensbeheerders, spelen met andermans geld... en er zelf beter van worden...
  9. forum rang 9 josti5 23 september 2014 08:42
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 23 september 2014 02:33:

    Henk en DZR, bedankt voor jullie informatieve antwoorden/reacties.
    Een niet zo fraai inkijkje in de wereld achter de vastgoedsector.

    Och: de wereld achter de gezondheidszorg, de wereld achter de goede doelenindustrie, de wereld achter de ontwikkelingssamenwerking, de wereld achter de democratie, de wereld achter de multinationals, de wereld achter de zakenbanken, de wereld achter de aandelen- en derivatenmarkt, de wereld achter de grondstoffenprijzen, de wereld achter de supermarkten, de wereld achter de overheden - bij allemaal draait het uiteindelijk nog slechts om macht & geld, in ietwat wisselende verhoudingen...
  10. Hallo! 23 september 2014 10:21
    quote:

    ooievaar49 schreef op 23 september 2014 10:17:

    En daar moeten dan allemaal regelingen voor gemaakt worden waardoor ze wel een woning kunnen kopen?
    Rutte heeft een vooruitziende blik: de oudjes worden uitgekleed om de jongeren aan te kleden. Dit is nu het echte nivelleren:-)

    www.destentor.nl/algemeen/binnenland/...

    Het is ouderwets om spreekwoorden en gezegden te gebruiken. Het is vreselijk ouderwets om te zeggen: Zoals je oudjes zongen, piepen de jongen:-) Nu snap ik gelijk waarom: het gaat niet meer op.
  11. [verwijderd] 23 september 2014 11:16
    quote:

    Ed Verbeek schreef op 23 september 2014 02:33:

    Henk en DZR, bedankt voor jullie informatieve anrwoorden/reacties.
    Een niet zo fraai inkijkje in de wereld achter de vastgoedsector.

    Een taxichauffeur die ik ken was eigenaar van een verhuurde woning, die in een wijk stond die gesloopt moest worden voor nieuwbouw.Tijdens het uitkoop proces boden ze de taxichauffeur een belachelijk laag bedrag waar hij natuurlijk niet mee akkoord ging.later kreeg hij een brief binnen van de ING-bank dat ze het uitstaande hypotheekbedrag in zijn geheel direct terug wilden hebben omdat uit onderzoek was gebleken dat zijn financiële situatie was veranderd van werknemer naar ondernemer.
    Onderlingen gesprekken mochten ook niet baten, het was betalen of de veiling op.
    De taxichauffeur zat echt in zak en as.Op een dag moest hij voor zijn werk een politica naar Brussel rijden, tijdens deze lange rit doet hij zijn verhaal aan de politica, die het toch ook wel sneu vind en beloofd hem naar de zaak te kijken.
    Later heeft ze hem gebeld dat de ING zijn financier was maar ook tegelijkertijd een grote rol speelde in de ontwikkeling van de nieuwbouw wijk.Volgens haar zat hier natuurlijk een vies luchtje aan waar ze de bank over ging aanspreken.
    Binnen een week kreeg de taxichauffeur alsnog een fatsoenlijk bod geboden.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 september 2014 14:13
    Nederland op drie na rijkste land
    23 september 2014, 12:25

    De Nederlandse inwoner is vorig jaar ruim 2600 euro rijker geworden

    De inwoners van Nederland behoren tot de rijkste ter wereld. Met een gemiddeld netto vermogen van 71.430 euro staat Nederland in 2013 op de vierde plaats. Zwitserland staat wederom op nummer 1. De Verenigde Staten en België zijn tweede en derde.

    Verzekeraar Allianz heeft een en ander becijferd in het jaarlijkse Global Wealth Report. In het vermogen worden spaargeld, beleggingen, huizenbezit en -schuld meegenomen.

    Rijker

    Nederland staat één plaatsje hoger dan in 2012. De Nederlandse inwoner is vorig jaar namelijk ruim 2600 euro rijker geworden.

    In Zwitserland groeide het vermogen met ruim 6 procent aan naar gemiddeld 146.540 euro. De Amerikaanse inwoners zagen het vermogen met meer dan 14 procent toenemen naar 119.570 euro.

    Onderaan de lijst die de verzekeraar heeft bekeken bungelen India, Servië en Indonesië. Hekkensluiter is Kazachstan met een gemiddeld vermogen per inwoner van 508 euro.

    118 biljoen

    De hele wereld is vorig jaar rijker geworden. Het totale particuliere vermogen van huishoudens steeg met bijna 10 procent naar een recordhoogte van 118 biljoen euro, vooral dankzij de stijgende beurskoersen in Japan, de VS en Europa.

    De vermogensgroei in Europa loopt echter achter op andere landen, onder meer door de lage rente. De lage rente is wel gunstig voor de schuldenlast van Nederlandse huishoudens, zegt hoofdeconoom Michael Heise van Allianz.
    Besparing

    De Nederlandse schuld per inwoner is onder meer door de hypotheekschuld twee keer zo hoog als het gemiddelde in de eurozone, en bedroeg gemiddeld 50.180 euro. Dankzij de lage rente werd in de voorbije vier jaar 2,3 miljard euro ofwel 140 euro per inwoner bespaard.

    Door de lage rente levert het spaargeld wel minder op, maar omdat er minder krediet is verleend daalden ook de rentebetalingen. De Zuid-Europese landen profiteren er nog meer van. Duitse spaarders verliezen juist vermogen door de lage spaarrente. Duitsland staat op de 16e plaats.
  13. jrxs4all 23 september 2014 14:29
    Wa's dat nou... "Bei uns ist alles besser" land slechts op de 16e plaats. Die arme Duitsers.

    Komt omdat ze daar het laagste percentage eigen woning bezitters van Europa hebben. En in Belgie (plaats 3) is dat percentage juist heel erg hoog.

    Zo zie je maar, lekker blijven huren ;-)
  14. forum rang 6 NewKidInTown 23 september 2014 16:50
    quote:

    jrxs4all schreef op 23 september 2014 14:29:

    Zo zie je maar, lekker blijven huren ;-)

    Huren is niet voordelig als de waardestijging groter is dan de betaalde rente en aflossing.
    Dat laat zich niet beoordelen voor een jaartje stabilisatie of lichte stijging in sommige gebieden na VIJF jaar daling. Dat Amsterdam-Centrum en -Zuid al weer bijna voor-crisis-niveau is, zegt mij niet zo veel, dat kan tijdelijk zijn en weer terugvallen. Het overgrote deel van het land staat nog steeds -20% en daar de inflatie nog niet bij gerekend.
  15. [verwijderd] 23 september 2014 16:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 september 2014 14:13:

    Nederland op drie na rijkste land
    23 september 2014, 12:25

    De inwoners van Nederland behoren tot de rijkste ter wereld. Met een gemiddeld netto vermogen van 71.430 euro staat Nederland in 2013 op de vierde plaats. Zwitserland staat wederom op nummer 1. De Verenigde Staten en België zijn tweede en derde.

    De inwoners van Amerika staan op de 2e plaats en wij op de 4e plaats, wat hebben die Amerikanen het dan goed zeg!!!!

    Een op de zeven Amerikanen leeft van voedselbonnen,
    www.usatoday.com/story/news/nation/20...

    De helft van de Amerikanen kan zonder te lenen geen 400$ op tafel leggen.
    personalliberty.com/half-americans-ca...

    In de afgelopen 10 jaar is het vermogen van een gemiddelde Amerikaans gezin met 36% gedaald.
    www.nytimes.com/2014/07/27/business/t...

    Een op de drie Amerikanen heeft een deurwaarder achter zijn broek aan,
    money.cnn.com/2014/07/29/pf/debt-coll...

    47% van de werklozen Amerikanen heeft het zoeken naar werk totaal opgegeven,
    themostimportantnews.com/archives/47-...

    76% van de Amerikanen kan niet wachten dat de maand voorbij is,
    money.cnn.com/2013/06/24/pf/emergency...

    Alles op een hoop gooien ziet er op papier toch een stuk beter uit, dan de werkelijkheid.
40.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 1244 1245 1246 1247 1248 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 0,00%
EUR/USD 1,0699 -0,03%
FTSE 100 8.044,81 0,00%
Germany40^ 18.221,30 +0,46%
Gold spot 2.326,39 +0,19%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links