Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trending op IEX: Zwarte ridders

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Modbreak Henk

"Modbreak Henk" is één van onze forummoderatoren, die dagelijks streng, rechtvaardig en onvermoeibaar het IEX-forum in het gareel houden. In columnvorm zal hij regelmatig verslag doen van de trending topics onder beleggers, en de interessantste discussies op het forum.

Meer over Modbreak Henk

Recente artikelen van Modbreak Henk

  1. nov '16 Pharming en de Zwarte Ridder 94
  2. aug '15 Moneymaker sprak TomTom 27
  3. aug '15 Imtech: W&W tegen de rest 109

Reacties

47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 september 2014 14:00
    Ok, dat is het verschil. Had ik wel eerder willen weten dat het op basis van gevoel en ervaring is. Als je iets minder post en de anderen waaronder ik wat meer op elkaar reageren scheelt al een heel stuk. Dat van die insiderverkopen hadden we beter kunnen onderzoeken. Ben benieuwd of dit nu ook nog doorgaat in aanloop van 29/9.
  2. san marco 22 september 2014 14:06
    Je hebt ook een vijfde partij: de beleggers die verliefd zijn op een aandeel en werkelijk blind zijn voor de realiteit. Ik heb vroeger op GURU van eurobench jarenlang de discussie in de opentv box gevolgd. Bij enkele opentv geleifden heeft zich een volstrekt financiele drama plaatsgevonden, ondanks de waarschuwende (realistische woorden) van enkelen die het bedrijf fiancieel helemaal uitgevlooid hadden.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 september 2014 14:21
    quote:

    BartDelft schreef op 22 september 2014 13:55:

    DZR,

    Je hebt het weer verkeerd begrepen. Ik vraag niet inhoudelijk over gtat. Waar zeg ik dat? Ik had een inhoudelijk artikel verwacht betreffende het bekende probleem. Hier wordt echter niet op in gegaan. Wie ging er ook alweer niet in op inhoudelijke vragen? Oja, dat was jij. Weer een link tussen jou en de moderators. Het is zo duidelijk.

    Haha, en oja, jij zegt dat je analyseert? Dat laat je anderen doen. Jij kan goed copy pasten en googlen op afbeeldingen. Dat is niet analyseren.
    Bart
    Beste Bart,
    jij kan of wil nog steeds niet accepteren dat iedere forumschrijver z'n eigen manier van reageren (of niet-reageren) heeft.

    Ik heb je ook uitgelegd dat ik niet reageer op onzinnige vragen of stukjes waarin ik beledigd wordt.

    Knippen- en plakken is de basis van ieder forum, dus daar ga ik zeker mee door.

    Verder kan ik je mededelen dat jouw idee over een connectie van mij met de IEX pure fantasie van jou is.
  4. [verwijderd] 22 september 2014 16:59
    Hallo iedereen,

    Een aantal weken geleden heb ik het GTAT-draadje voorgoed vaarwel gezegd omwille van een non-discussie. Nu zie ik dit artikel verschijnen en zou toch graag een aantal zaken willen verduidelijken.

    De schrijver zegt het volgende:

    1."Even terug naar vorige week. Apple kwam met het kwartaalbericht. En wat bleek: er kwam helemaal geen saffier in de iPhones, slechts in de kleinere Apple Watch. En pats, het aandeel zakte met 30 procent in elkaar".

    Ik: Saffier heeft reeds zijn intrede gemaakt in de iPhone van Apple in de 'lens covers' & de 'home buttons'. En dat niet sinds de iPhone 6, maar al eerder.

    2. "Was de deal met Apple wel zo goed, want de risico's leken vooral bij GTAT te liggen. En kon het bedrijf überhaupt een goed product leveren? Eerder bleek dat moeilijk omdat saffierglas snel barst. En waarom verkochten zoveel directieleden van het bedrijf grote pakketten aandelen"?

    Ik: als u het over de verkopen heeft, kan u dat dan ook eens aanduiden met een procentueel getal & een hoeveelheid? Zou u zo vriendelijk willen zijn om bovendien iets mee de delen over de aankopen van het laatste jaar & het aantal aandelen dat ze vandaag nog bezitten?

    Kan u daarnaast nog even uitweiden over "de risico's liggen vooral bij GTAT"? Wanneer GTAT geen omzet heeft, en u heeft de "torenhoge schuldpositie" al aangehaald, waar gaan ze het geld dan halen om Apple terug te betalen? Weet u trouwens dat het over een renteloze lening gaat van meer dan 500 miljoen dollar?

    3. "Dus mensen die oproepen om onafhankelijke reageerders als DZR te verwijderen van de forums: nee, dat gaan we niet doen, want dat is niet ons beleid".

    Ik: dit toont duidelijk aan dat de moderator niet weet wat er zich heeft afgespeeld. Verschillende personen hebben meermaals gevraagd wat DZR zijn positie was in GTAT. Elke keer heeft hij zich niet uitgelaten, behalve 1 keer waarop hij stipuleerde dat hij indien het aandeel een pak lager zou gaan, hij een aankoop zou overwegen.

    Wanneer de schrijver van dit artikel dus beweert dat DZR tot de onafhankelijken behoort, dan betwijfel ik ten zeerste zijn oprechtheid aangezien DZR enkel 'short geblaam' copy paste.

    Zo kan ik nog wel even doorgaan. De schrijven doet zijn betoog door middel van het verhaal van de zwarte - en roze bril, maar ik weet alvast welke bril de schrijver aanhad en op basis van welke informatie hij dit artikel heeft opgebouwd.

  5. [verwijderd] 22 september 2014 17:00
    hahahahahahahahahagagagahahahhahahahahahah

    Is dit nu werkelijk de reactie van iex?

    Als iemand net verliefd is dan kijkt men Door een roze bril. De kunst is dat je rationeel blijft in bepaalde opzichte en dat je nieuwe geliefde ook gewoon scheten laat.
    In Gtat zit ik als lange termijn belegger. Ik sta nog steeds in de plus en heb dus geprofiteerd van de hype met saffier in Iphone en heb dat deel ook weer verloren. So what?? Beleggen in aandelen is voor mij lange termijn visie.
    Dat er mensen zijn die je inhoudelijk willen waarschuwen voor zaken is prima. Maar wat zwarte ridders doen is van het niveau wat een ex doet bij nieuwe vriend.... het is toch niets anders dan roepen als een jaloerse puber op een hele irritante manier!!!!!

    Maar in deze column komt duidelijk naar voren dat het niveau op gebied van emotionele intelligentie niet begrepen wordt. Of zoals zoals eerder al gezegd de context vsn de echte problematiek niet begrepen wordt. Vanuit oogpunt lange termijn beleggingen mist dit stuk ook de plank.
    Wil verder geen afbreuk doen aan iets maar het stelt me qua niveau wel teleur hier.

    AlsOf ik een moeder nodig heb die zegt pas op het water kan heet zijn....voelen met mn elleboog kan ik zelf ook nog wel, heb daar geen ridder voor nodig....
    Mensen die inhoudelijk tegenargumenten geven op iets dat heb ik nodig!! Dat is iig geen zwarte ridder die niet reageert op punten!!!
    Indien gtat over 2 jaar heel succesvol blijkt zal er wel weer ander uitgangspunt komen als column...

    Och ik heb even kunnen lachen.
  6. [verwijderd] 22 september 2014 17:16
    ps.
    Er is nog zeker 1 andere groep mensen hier op IEX. Mensen die interesse hebben in het doen en laten van andere mensen
    Waarom zeggen mensen iets of doen ze iets. Houden ze hier eigenlijk wel van beleggen. Zijn ze er om andere redenen zoals het opjutten en irriteren van andere mensen (groep 6 denk ik nu)
    Ik zit hier vooral omdat ik het groepsproces in echte leven boeiend vind en het hier op een forum ook terug zie. Anoniem op forum reageren Hoe doen mensen dit. Naast beleggen is dit voor mij een leuke combinatie hier.
    Maar helaas wordt het niet eens benoemd en is de conclusie in deze column, wat ridders betreft verre van mijn conclusie af.

    Maar daar had onze Henk nog niet over nagedacht.. dat er ook mensen zoals ikke zijn
  7. [verwijderd] 22 september 2014 18:08
    quote:

    fly like an eagle schreef op 22 september 2014 17:56:

    weet niet of het gat in het harnas al vol zit maar ik heb er werkelijk geen enkel probleem mee dat zwarte ridder kritisch is en vaak snijdt het ook hout en ach als de toon je niet bevalt dan lees je daar toch met een grijns doorheen.
    Zou uiteraard beste optie zijn. Maar we weten allemaal dat dat nooit lukt.Een ridder speelt het dan zo dat iemand die serieus en goede info geeft weer in hart geraakt wordt en er niet met grijns over heen kan lezen. Brutale hebben de halve wereld en op een forum altijd het laatste woord..al heb je er helemaal niets aan

  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 september 2014 18:12
    quote:

    erik29 schreef op 22 september 2014 18:08:

    [...]
    Zou uiteraard beste optie zijn. Maar we weten allemaal dat dat nooit lukt.Een ridder speelt het dan zo dat iemand die serieus en goede info geeft weer in hart geraakt wordt en er niet met grijns over heen kan lezen. Brutale hebben de halve wereld en op een forum altijd het laatste woord..al heb je er helemaal niets aan
    Het keiharde feit blijft staan dat als je naar mij geluisterd had (puur theoretisch natuurlijk), dat je dan heel veel extra geld verdiend had. Of beter gezegd: niet verloren had.
  9. [verwijderd] 22 september 2014 18:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 september 2014 18:12:

    [...]

    Het keiharde feit blijft staan dat als je naar mij geluisterd had (puur theoretisch natuurlijk), dat je dan heel veel extra geld verdiend had. Of beter gezegd: niet verloren had.
    Ja en dat geeft me zelfde gevoel als die gast die ooit aan roulettetafel zei: Ik zei toch dat je op rood moest zetten....
    Net zo intelligent met inhoudelijke argumentatie...
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 september 2014 18:27
    quote:

    erik29 schreef op 22 september 2014 18:21:

    [...]
    Ja en dat geeft me zelfde gevoel als die gast die ooit aan roulettetafel zei: Ik zei toch dat je op rood moest zetten....
    Net zo intelligent met inhoudelijke argumentatie...
    'Inhoudelijk' of 'niet-inhoudelijk' had voor jou helemaal niks uitgemaakt; jij bent overtuigd van je gelijk en luistert nooit naar anderen.
  11. [verwijderd] 22 september 2014 18:49
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 september 2014 18:27:

    [...]

    'Inhoudelijk' of 'niet-inhoudelijk' had voor jou helemaal niks uitgemaakt; jij bent overtuigd van je gelijk en luistert nooit naar anderen.
    Waar baseer je dit op??
    Jouw aangeven van insiders aandelen verkopen heeft me juist goed aan denken gezet. Helaas kon je met je niveau niet dieper ingaan op gebied van wel of geen automatische verkopen etc.
    Ook Wonder zijn punt dat door omzetverwschtingen er geen volle saffierscherm kon zitten op Iphone 6 was helder. De hype vorm was ook helder maar de vele lange termijn kansen ook. Daarom heb ik zelfs geen aandelen meer gekocht boven 15 dollar en er op 18 ook paar verkocht (wat tegen mijn lange termijn visie is) Maar dat is allemaal niet boeiend omdat het geen lange termijn punten zijn.
    Discussie ging nu over Veel saffier op Iphone 6 en dat kwam niet. Jij hebt daar nooit maar dan ook nooit op gehamerd maar algemene kreten gebruikt!!!

    Maar nogmaals waarom zou ik van niemand iets aan nemen of naar niemand luisteren?
  12. Belegde boterham 22 september 2014 21:25
    quote:

    erik29 schreef op 22 september 2014 18:49:

    [...]

    Waar baseer je dit op??
    Jouw aangeven van insiders aandelen verkopen heeft me juist goed aan denken gezet. Helaas kon je met je niveau niet dieper ingaan op gebied van wel of geen automatische verkopen etc.
    Ook Wonder zijn punt dat door omzetverwschtingen er geen volle saffierscherm kon zitten op Iphone 6 was helder. De hype vorm was ook helder maar de vele lange termijn kansen ook. Daarom heb ik zelfs geen aandelen meer gekocht boven 15 dollar en er op 18 ook paar verkocht (wat tegen mijn lange termijn visie is) Maar dat is allemaal niet boeiend omdat het geen lange termijn punten zijn.
    Discussie ging nu over Veel saffier op Iphone 6 en dat kwam niet. Jij hebt daar nooit maar dan ook nooit op gehamerd maar algemene kreten gebruikt!!!

    Maar nogmaals waarom zou ik van niemand iets aan nemen of naar niemand luisteren?
    Relax, ik zit ook long GTAT, als je zoals je beschrijft voor de LT zit in GTAT dan is het nu even wat minder maar GTAT is mooi bedrijf met goede vooruitzichten.

    Alleen je broker-account geeft je uiteindelijk gelijk ;)

  13. forum rang 5 ramptoerist 22 september 2014 22:53
    quote:

    Modbreak Henk schreef op 22 september 2014 12:20:

    In totaal veel meer dan negatieve. Artikelen die achteraf grotendeels niet waar bleken te zijn.
    Over die reeks is niet 1 (schrijve één) klacht bij ons binnengekomen.
    Goed stukje. Vooral dat er soms echt de meest idiote verzinzels voorbij komen, en juist die mensen vaak ook nog ( long ) positie hebben.
    Bij navraag komt er dan ook een weinig zinnigs uit, behalve up up up.
    Overigens betwijfel ik inmiddels of er bij vooral bij de one liner believers/gelovigen die rustig 2 pagina PP per dag vullen met ''we gaan straks knallen"" uberhaupt enige FA kennis aanwezig is.
    Want zelfs de termen als wpa, kw, proforma, of inside trading worden volgens mij niet begrepen, zo blijkt bij navraag.

    oh, en ps, dit gaat niet over het apple saffier verhaal, want dat volg ik niet.
  14. forum rang 5 theo1 23 september 2014 14:43
    Ik heb helemaal niks met GTAT (nooit van gehoord zelfs), maar lees wel vaak reacties die neerkomen op "als je het aandeel niet hebt, wat doe je dan op dit forum? Beetje de sfeer verzieken. Rot op.". Met als subtekst: dan kunnen we het onder elkaar gezellig houden en het samen lekker eens zijn met elkaar. Dat is denk ik nog een sterker verschijnsel dan een puur financieel belang.
  15. forum rang 5 ramptoerist 24 september 2014 13:25
    quote:

    theo1 schreef op 23 september 2014 14:43:

    Ik heb helemaal niks met GTAT (nooit van gehoord zelfs), maar lees wel vaak reacties die neerkomen op "als je het aandeel niet hebt, wat doe je dan op dit forum? Beetje de sfeer verzieken. Rot op.". Met als subtekst: dan kunnen we het onder elkaar gezellig houden en het samen lekker eens zijn met elkaar. Dat is denk ik nog een sterker verschijnsel dan een puur financieel belang.
    het groepsgevoel bedoel je?

    de zin"' "als je het aandeel niet hebt, wat doe je dan op dit forum? Beetje de sfeer verzieken. Rot op." zie ik ook frequent voorbij komen, en die valt vooral als het specifieke fonds zakt, en de stemming onder de gelovigen iets minder walhalla is.

    Over groepsgevoel, het versterkt natuurlijk als groep A ( UP of Down ) collectief 1 pispaal heeft gevonden. Iets wat je vaak tegenkomt hier.
    het lijkt er dan op dat het makkelijker is om het verlies ( of gemiste winst ) af te reageren op een bezoeker, ipv even te kijken naar wat FA.
47 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links