Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,420 23 apr 2024 17:25
  • -0,100 (-0,69%) Dagrange 14,360 - 14,540
  • 213.514 Gem. (3M) 541,7K

SBM massaal georkestreerd door hedgefondsen

231 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pbm 17 september 2014 20:26
    Kijk naar de feiten op: www.de-beste-beursanalist.nl/

    Hedgefondsen duwen SBM opnieuw fors in het rood. Wordt SBM de slemiel van september op de Nederlandse beurs, in plaats van de grootste stijger, zoals het overgrote deel van de analisten bij een onderzoek van SNS Vermogensbeheer begin september voorspelden.
    Ondanks de nieuwe koopadviezen voor SBM van o.a. Petercam, blijft het aandeel maar dalen. Ondanks de grote vraag naar het aandeel slagen hedgefondsen die shortposities hebben opgebouwd in het aandeel er telkens weer in, het aandeel naar beneden te drukken. Ook vandaag weer begon SBM sterk aan de dag met een stijging van bijna 1% in het eerste half uur. Binnen een paar minuten werd SBM weer in de min gezet. Exact hetzelfde lot was weggelegd voor Fugro. Blijkbaar wordt voor beide fondsen dezelfde strategie gevolgd. De koersdalingen zetten namelijk regelmatig bijna gelijktijdig in, terwijl de rest van de AEX op hetzelfde moment gewoon stabiel blijft.
    Vandaag was de tactiek blijkbaar om steeds orders van 500 stuks ter verkoop in te leggen voor een steeds 0.5 of 1 eurocent lagere koers. En het werkte. De andere beleggers zullen toch iets moeten verzinnen om deze koersorkestratie tegen te gaan. De laatste dagen werden tevens voorafgaande aan de dalingen van SBM, vele turbo shorts ingeslagen, die met een hefboomeffect stijgen als de aandelenkoers zakt. Hier poetsen de hedgefondsen hun winst extra mee op.
    U zult wellicht wel denken, ik heb helemaal geen aandelen SBM dus boeit niet. Echter hoogstwaarschijnlijk heeft u ook aandelen van SBM en/of Fugro. Is het niet direct, dan wel indirect middels uw pensioenfonds, uw indexfondsen, levensverzekeringen, beleggingshypotheek, of anderszins. Bovendien is het relevant dat dit bij ieder AEX fonds kan gebeuren.
    Zeker drie hedgefondsen lijken de handen ineen te hebben geslagen. Tezamen met een paar zakenbanken die wat negatief nieuws over SBM de wereld in brengen. Vandaag kon weer Eur 2 miljoen winst verdeeld worden. Totale shortpositie in SBM is immers ongeveer 10 miljoen aandelen, dit maal 20 eurocent koersdaling, maakt een winst van 2 miljoen Euro.
    Een mooi staaltje hiervan zult u aanstaande vrijdag ervaren, na de analistenbjjeenkomst van SBM. Ook bij positief nieuws zullen de voornoemde partijen er belang bjj hebben SBM zo negatief mogelijk te positioneren, zodat wat er ook gebeurt de koers zakt.
  2. Independent trader 17 september 2014 21:26
    Op de site wordt gesuggereerd dat de AFM iets kan doen tegen deze praktijken (waar ik me ook al tijdenlang aan irriteer). Ik vraag me echter af of dit zo is. Kort na de de koersval in 2008 werd shorten tijdelijk verboden. Nu is het weer schering en inslag. Pure marktmanipulatie lijkt me. Je kunt natuurlijk blijven zitten waar je zit, uiteindelijk moeten de 10mln stukjes (in geval van SBM) gewoon weer ingekocht worden. Maar het klopt niet wat mij betreft.
  3. [verwijderd] 17 september 2014 21:31
    NAtuurlijk kan er wat aan deze praktijken gedaan worden.

    Helaas verdenk ik SBM zelf van bewuste medewerking aan deze praktijken van sjorders.

    Natuurlijk begeef je je op glad ijs als je vroeger aan die malafide praktijken heb meegedaan, dan is de opgelopen deuk in vertrouwen never meer goed te maken.

    En wie zegt mij, dat SBM niet direct of indirect aan deze georkestreerde koersverloop meewerkt vanwege financiële gewin via een omweg naar de betrokkenen?

    Bij Gemalto kletst de CEO ook publiekelijk dat zijn toko meer waard is, maar ook daar worden deze uitspraken met een korreltje zout genomen en nemen de sjorders juist nog meer posities in.

    Tja, moderne techniek van beleggen noemen we dat, zonder fundamentals, maar puur misbruik maken van de opgelopen geldzakken van de sjorders die rijker en rijker worden, allemaal ten koste van de 'kleine' beleggers.

    Succes allen en sterkte met dit steekspel der groten.

    Ciao!
  4. [verwijderd] 17 september 2014 21:38
    Ik geloof helemaal niets van al deze samenzweringstheorieën. Ik zit zelf ook long in SBM maar ik denk dat de koers nu naar beneden gaat door het negatieve sentiment met oliefondsen en daar is SBM er ook een van.
    Zo simpel is het in mijn ogen.

    Zodra er duidelijkheid is en SBM gaat meer deals aankondigen dan gaat de koers ook weer vanzelf omhoog.

    Fijne avond
  5. Independent trader 17 september 2014 21:53
    quote:

    Pbm schreef op 17 september 2014 21:41:

    Het mooie is dat er bijna alleen koopadviezen van analisten zijn met gemiddeld koersdoel van zo'n 17 euro. Het sentiment is dus niet negatief maar positief.
    Sentiment zal best positief zijn, maar er zijn kennelijk te weinig mensen die er genoeg in geloven om volume te maken aan de koopzijde van de markt. Zodra dit het geval is, zijn de shorters nergens meer,sterker nog, dan gaan ze elkaar achterna om in te dekken en spuit de koers omhoog. Zolang er geen overtuiging zit in de handel zijn we (ik zit lt) speelbal.
  6. [verwijderd] 17 september 2014 22:00
    quote:

    Independent trader schreef op 17 september 2014 21:53:

    [...]

    Sentiment zal best positief zijn, maar er zijn kennelijk te weinig mensen die er genoeg in geloven om volume te maken aan de koopzijde van de markt. Zodra dit het geval is, zijn de shorters nergens meer,sterker nog, dan gaan ze elkaar achterna om in te dekken en spuit de koers omhoog. Zolang er geen overtuiging zit in de handel zijn we (ik zit lt) speelbal.
    Mee eens behalve het stukje sentiment zal positief zijn. Kijk naar Seadrill, Fugro, en andere olie gerelateerde aandelen en ze dalen allemaal op dit moment. Verder heb ik er niets aan teo te voegen. Zit in hetzelfde schuitje en ga het rustig afwachten.

    Grtz
  7. [verwijderd] 18 september 2014 18:58
    Goede website inderdaad die www.de-beste-beursanalist.nl/. Het lijkt wel alsof de columnistzelf bij een van die hedgefunds werkt. Als je naar de column van 24 augustus www.de-beste-beursanalist.nl/archief/... kijkt (archief) en je ziet feitelijk de inderdaad kleine transacties in SBM dan lijkt het wel erg op manipulatie. Heeft iemand anders nog andere sterke (feitelijke) aanwijzingen hiervoor?
  8. forum rang 6 Koffiezondersuiker 19 september 2014 16:42

    Gelet op de koers heeft de investors day niet echt voor opluchting gezorgd bij de professionele beleggers. Dat de behoefte aan nieuwe aandelen nu niét bestaat wil niet zeggen dat ie er ook niet komt!

    Zal maandag wel verder zakken zéker als de AEX even terugmoet want we hebben wel een hele mooie eind vd week gehad.

    Was de 11.40 een soort van weerstand vandaag?
    Want daar kwam de koers niet doorheen.

    En hoe zit het met de olieprijs.
    Ik zit al langer dan vandaag hier (Sinds 2008) en de olieprijs is toch altijd belangrijk voor SBM. Die is toch de laatste weken hard aan het zakken.

    Sorry ik ben wel paniekzaaier. Zal me rustig proberen te houden.

    Op zich is het wel een interessant aandeel natuurlijk (instapkoers mn) maar als het bedrijf geen professioneel zaken kan doen en ook moeite heeft om te anticiperen op de marktontwikkelingen word het natuurlijk nooit echt wat.
231 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links