Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TenCate een overnamekandidaat?

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. jan4210 11 september 2014 16:57
    Ik begrijp er niets meer van. Waarom dit jojo effect van dit aandeel?
    Wat zit hier achter? Zijn hedgefunds bezig de koers om laag te jagen?
    Zitten er een aantal beleggers short? Bijna alle analisten zijn positief en toch deze forse daling. Mijn geduld word wel erg op de proef gesteld.
    Gelukkig schijnt de zon nog.
  2. ApacheNL 11 september 2014 17:43
    Persbericht TenCate 8 september 2014

    Belang van thermoplastisch composieten in aerospace groeit

    De laatste ontwikkelingen laten zien dat thermoplasten kunnen worden gebruikt in steeds grotere componenten voor primaire structuren, stelt Aviation Week. Fokker produceert de horizontale staart van de AgustaWestland AW169 medium-twin helikopter. Dit levert een 15% gewichtsbesparing op, dankzij de stijfheid van het materiaal. De Dassault Falcon 5X, die volgens planning volgend jaar zijn eerste vlucht uitvoert, en de Gulfstream G650 hebben een rudder en elevator van thermoplasten.

    Voor de A350 maakt Airbus gebruik van thermoplastische clips en beugels.
    In Enschede heeft het ThermoPlastic composites Research Center (TPRC) bedrijven aangetrokken als Boeing, Fokker, TenCate, Daher-Socata en de universiteit van Twente. Haar activiteiten zijn tot dusverre gericht op de vliegtuigindustrie, maar inmiddels is de automotive-industrie hieraan toegevoegd.

    Bron: www.tencate.com/nl/nieuws/2014/Belang...
  3. [verwijderd] 14 september 2014 12:44
    quote:

    Beginner1987 schreef op 12 september 2014 17:03:

    Weet iemand waarom ten Cate zo daalt de laatste tijd? Zit te denken om in te stappen
    Dalende onzet, dalende marge, niet echt positieve signalen.
    Hoge k/w, tijd voor wat goed nieuws uit Almelo kan geen kwaad.
    TA, steun rond de 17,25. innovatief bedrijf dat op mijn kooplijstje staat.
    maar ik blijf er nog even van af.
  4. [verwijderd] 14 september 2014 21:29
    quote:

    Beginner1987 schreef op 12 september 2014 17:03:

    Weet iemand waarom ten Cate zo daalt de laatste tijd? Zit te denken om in te stappen
    Ten Cate moet laten zien dat het de winstdalingen kan keren. Daarbij is het best interessant om naar de defensie afdeling te kijken. Die draagt nu nog maar 4% bij aan het totaal, maar de inkomsten van die afdeling zijn nogal wisselvallig omdat deze vaak projectmatig zijn. Verhoogde defensiebudgetten in de gehele EU zouden wel een boost kunnen geven.
  5. Tradertje 2020 15 september 2014 08:43
    Helemaal mee eens ik denk dat ze tijdens 3 de kwartaalcijfers positief zullen zijn over de toekomst.

    Daarnaast zoals eerder beschreven het positieve effect van de euro/ dollar
    ECB pompt 1000 miljard in economie bedrijven kunnen goedkoop geld lenen en zullen vooral kijken naar bedrijven als tencate een bedrijf waar een enorme potentie inzit innovatie etc.
    Europese regering zal ook moeten investeren om de economie/ werkgelegenheid te waarborgen men heeft jaren bezuinigd op defensie maar men komt er nu achter dat dit te ver is doorgeschoten

    Allemaal factoren waar naar mijn inziens postief zou moeten voor de toekomst van Ten Cate

    Mocht de koers onder de 17,90 staan koop ik weer een plukje bij.
  6. ApacheNL 16 september 2014 09:03
    Persbericht Tencate 16 september 2014

    TenCate levert composieten voor ICON Aircraft A5 Amphibious Sport Aircraft

    TenCate Advanced Composites is een belangrijk leverancier van geavanceerde composieten aan ICON Aircraft voor de innovatieve A5 Amphibious Sport Aircraft, die onlangs een eerste vlucht en geslaagde presentatie beleefde. De vliegtuigfabrikant heeft uit de markt al aanvragen ontvangen voor meer dan 1.400 A5-toestellen.

    Met het oog op sterkte, lichtgewicht en uitstekende prestaties onder de meest uiteenlopende omstandigheden wordt voor de eerste productie van de A5 Amphibious Sport Aircraft uitgebreid gebruikgemaakt van geavanceerde composieten van TenCate. Steve Mead, directeur marketing en sales van TenCate Advanced Composites in Noord-Amerika, stelt: 'TenCate is verheugd over de presentatie van de A5. Wij feliciteren het team van ICON Aircraft met hun succes. Het is een enerverende entree in de sportvliegtuigklasse, waarbij een ontwerp van wereldklasse en de veelzijdigheid van een amfibisch vliegtuig hand in hand gaan. We zijn er trots op geassocieerd te worden met onze partner ICON’.

    ICON Aircraft is een fabrikant van sportvliegtuigen voor de consumentenmarkt, opgericht in reactie op de nieuwe categorie sportvliegtuigen. De A5, het eerste toestel van ICON, is een amfibisch sportvliegtuig dat hoogstaande vliegtuigtechniek combineert met een productontwerp van wereldklasse. ‘De ontwikkeling van de A5 is een enorme operatie geweest’, zegt Matthew Gionta, directeur engineering en chief technology officer van ICON. ‘Het team van ICON heeft onvermoeibaar gewerkt aan de realisatie van de A5. Met de voltooide ESN-1 en de in aanbouw zijnde ESN-2 zijn we nu op zoek naar goedkeuring van de FAA. Daarna beginnen we met uitlevering aan de klant. Ik kan niet wachten tot onze klanten het eindproduct hebben ervaren.’ Het toestel heeft een aantal van 's werelds meest prestigieuze ontwerpprijzen gewonnen en wereldwijd velen geïnspireerd. Het bedrijf heeft uit de markt al meer dan 1.400 aanvragen voor de A5 ontvangen.

    Bron: www.tencate.com/nl/nieuws/2014/TenCat...
  7. [verwijderd] 16 september 2014 17:24
    DJ: Ten Cate krijgt buy-advies van Kepler - Market Talk



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Cheuvreux start het volgen van Ten Cate (KTC.AE) met een buy-advies en een koersdoel van EUR26,00. Volgens Kepler is het tij voor het bedrijf aan het keren, gezien de omzet- en ordertrends bij diverse activiteiten. De belangrijkste katalysator voor het aandeel is dan ook het herstel in de resultaten, maar ook de toenemende strategische focus speelt hierin een factor, aldus Kepler, dat een opwaarts potentieel van 40% ziet voor het aandeel. Omstreeks 09.35 uur noteert het aandeel 2,3% hoger op EUR18,80, terwijl de Midkap met 0,8% daalt (MMG)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    September 16, 2014 03:47 ET (07:47 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  8. ApacheNL 17 september 2014 08:06
    Persbericht TenCate 17 september 2014

    Consortium met TenCate, Norma e.a. ontvangt € 1,5 miljoen van Provincie Overijssel voor smart production in The Factory of the Future

    Provincie Overijssel heeft € 1,5 miljoen ontwikkelingssubsidie toegekend aan een consortium geleid door TenCate voor het openinnovatiecentrum The Factory of the Future. De projectomvang bedraagt in totaal circa € 6 miljoen. Het project heeft als doel de productie van geavanceerde TenCate-materialen, zoals beschermende weefsels, nog efficiënter, duurzamer en slimmer te maken, de zogeheten smart production. Naast initiatiefnemer TenCate heeft gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor deze baanbrekende technologische innovatie in de maakindustrie in Oost-Nederland, die van grote betekenis is voor de regionale economie en de (in)directe werkgelegenheid.

    Met nieuwe technologieën, zoals digitale inkjettechnologie, zullen in de nabije toekomst tevens nieuwe innovatieve materialen kunnen worden geproduceerd, zogeheten smart materials. De introductie van digitale inkjettechnologie heeft tegelijkertijd als voordeel dat kan worden ingespeeld op individuele klanteisen (‘mass customization’ en ‘on demand delivery’) en dat processen digitaal kunnen worden ingelezen door de koppeling van het productieproces via het internet aan diverse relatienetwerken.

    Versterking concurrentiekracht
    Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie van de provincie Overijssel, heeft zich jarenlang sterk gemaakt voor deze ontwikkeling in de maakindustrie in Oost-Nederland: ‘Innovatie is speerpunt bij de versterking van de concurrentiekracht van ons land. Overijssel geldt als een van de grootste drijvende krachten van de Nederlandse kenniseconomie. Het huidige tijdperk van het internet of things vraagt om het versterken, vernieuwen en verbinden van wat we reeds aan innovatiekracht hebben. Het consortium onder leiding van TenCate levert met dit baanbrekende project een bijdrage aan smart production, smart materials en de ontwikkeling van slimme businessmodellen. Het project is tevens van groot belang voor de regionale economie, het toeleverende MKB en de groei van de regionale werkgelegenheid, zowel direct als indirect. Daarnaast heeft het een aanzuigende werking op andere, ook internationale, bedrijven’.

    Bron en Lees Verder: www.tencate.com/nl/nieuws/2014/Consor...
  9. Tradertje 2020 18 september 2014 07:28
    Als eerste vind ik het natuurlijk geweldig wat een koersexplosie, maar juichen doe ik niet te vroeg.

    Zoals we de laatste tijd tot conclusie zijn gekomen dat ten cate relatief goedkoop is staan we er inmiddels niet meer alleen voor de grote partijen mengen zich er ook bij, wat een omzet ook de laatste dagen.

    Zou er dan misschien toch iets spelen of is het een gezonde correctie?

  10. [verwijderd] 18 september 2014 09:38
    quote:

    samui schreef op 18 september 2014 07:28:

    Als eerste vind ik het natuurlijk geweldig wat een koersexplosie, maar juichen doe ik niet te vroeg.

    Zoals we de laatste tijd tot conclusie zijn gekomen dat ten cate relatief goedkoop is staan we er inmiddels niet meer alleen voor de grote partijen mengen zich er ook bij, wat een omzet ook de laatste dagen.

    Zou er dan misschien toch iets spelen of is het een gezonde correctie?

    De directeur heeft gister zelf gesproken. www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ten_ca...
  11. [verwijderd] 18 september 2014 11:40
    quote:

    sam en moos schreef op 16 september 2014 17:24:

    DJ: Ten Cate krijgt buy-advies van Kepler - Market Talk



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Kepler Cheuvreux start het volgen van Ten Cate (KTC.AE) met een buy-advies en een koersdoel van EUR26,00. Volgens Kepler is het tij voor het bedrijf aan het keren, gezien de omzet- en ordertrends bij diverse activiteiten. De belangrijkste katalysator voor het aandeel is dan ook het herstel in de resultaten, maar ook de toenemende strategische focus speelt hierin een factor, aldus Kepler, dat een opwaarts potentieel van 40% ziet voor het aandeel. Omstreeks 09.35 uur noteert het aandeel 2,3% hoger op EUR18,80, terwijl de Midkap met 0,8% daalt (MMG)


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


    (END) Dow Jones Newswires

    September 16, 2014 03:47 ET (07:47 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden

    De eerste 10% zijn inmiddels binnen, mooie timing van K.C.!
  12. [verwijderd] 18 september 2014 13:00
    Nou Barro35 hoop dat je niet te lang gewacht hebt.... om ze in te slaan. Koers staat nu boven de 20 euro (ipv 17,25).

    O wacht even, ik ben te snel. Koers gaat zo meteen weer onder de 20 euro en alles onder de 20 euro vind ik spotgoedkoop voor Ten Cate. Nog meer liefhebbers voor onder de 20 euro???
    Men wil nog even stoplosses triggeren....
  13. forum rang 4 roloff 18 september 2014 18:49
    quote:

    samui schreef op 18 september 2014 07:28:

    Als eerste vind ik het natuurlijk geweldig wat een koersexplosie, maar juichen doe ik niet te vroeg.

    Zoals we de laatste tijd tot conclusie zijn gekomen dat ten cate relatief goedkoop is staan we er inmiddels niet meer alleen voor de grote partijen mengen zich er ook bij, wat een omzet ook de laatste dagen.

    Zou er dan misschien toch iets spelen of is het een gezonde correctie
    @samui, koersexplosie is het niet (heb ik ook niet verwacht). Vandaag met kleine winst weer uitgestapt. Het is een trendbreuk, bevestiging (dus terugtest) moet nog komen.

    Dan komt er wel weer een instapmoment.
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links