Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wordt België een tweede Griekenland?

1.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 73 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 30 juli 2014 16:34
    Belgische economie groeit minder snel

    WOENSDAG 30 JULI 2014, 15:59 uur | 93 keer gelezen

    BRUSSEL (AFN) - De economie van België is in het tweede kwartaal veel minder snel gegroeid dan in de kwartalen daarvoor. De groei bedroeg 0,1 procent ten opzichte van de eerste 3 maanden van 2014, blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank van België. Het groeicijfer van 0,1 procent is het laagste sinds het eerste kwartaal van 2013 toen er groei noch krimp was.
    In de eerste 3 maanden van 2014 was er sprake van een toename van 0,4 procent van het bruto binnenlands product. Alle sectoren zaten toen in de lift, aldus woensdag gepubliceerde definitieve cijfers. De bouw vormde met een groei van 2,2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal de grootste uitschieter, gevolgd door de industrie en dienstensector.

  2. forum rang 10 voda 2 augustus 2014 16:13
    'Vlaamse proef met megatruck grote flop'

    ZATERDAG 2 AUGUSTUS 2014, 13:23 uur | 230 keer gelezen

    ZOETERMEER (AFN) - Een proef in Vlaanderen om extra zware en lange vrachtwagens op tien trajecten toe te staan, loopt mogelijk uit op een fiasco. Van de bijna 90 aanvragen lijken slechts een handvol Belgische bedrijven aan de vereisten te voldoen. Alle Nederlandse aanvragen zijn afgewezen, blijkt uit een inventarisatie van verladersorganisatie EVO, haar Belgische zusterorganisatie OTM en Transport en Logistiek Nederland (TLN).
    De 'ecocombi', een vrachtauto met een maximale lengte van 25,25 meter en een maximumgewicht van 60 ton, biedt volgens de organisaties “grote logistieke en milieuvoordelen”. Twee van deze megatrucks vervoeren namelijk dezelfde hoeveelheid lading als drie gewone vrachtauto’s. In Nederland rijden inmiddels 1000 ecocombi’s. Na jaren van voorbereiding zou België dit jaar beginnen met een eerste proef.

  3. Kaiser 5 augustus 2014 04:09
    Staat verliest 400 miljoen dividenden

    De Bel­gi­sche staat ont­vangt vol­gend jaar bijna 400 mil­joen euro min­der di­vi­den­den van zijn over­heids­be­drij­ven. Dat blijkt uit ra­min­gen van het mo­ni­to­ring­co­mité, het or­gaan dat de be­gro­ting op­volgt. Mede daar­door kon­digt de op­maak van de be­gro­ting 2015 zich bij­zon­der moei­lijk aan.
  4. Kaiser 7 augustus 2014 14:40
    "Russisch invoerverbod zal tot ontslagen leiden"

    7/08/14 - 13u35 Bron: Belga

    UPDATE Het Russische invoerverbod komt hard aan bij de Belgische slachthuizen. "Dit is heel hard voor de sector en zal onvermijdelijk tot ontslagen leiden", zegt gedelegeerd bestuurder Thierry Smagghe van Febev, de federatie van slachthuizen en uitsnijderijen. Hij schat dat 500 van de 5.000 arbeidsplaatsen overbodig zullen worden. De federatie van Belgische groenten- en fruitveilingen is dan weer niet pessimistisch, terwijl de zuivelsector vreest voor een zware prijsdruk waar de melkboer het slachtoffer van zal worden.

    Er geldt al sinds februari een Russisch embargo op Europees varkensvlees, na enkele gevallen van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen. "We dachten tegen september tot een oplossing te komen, maar nu is het invoerverbod bevestigd voor een lange tijd. Onze mensen zullen hun conclusies moeten trekken", zegt Smagghe, die van "economische oorlogsvoering" spreekt.

    Technisch werkloos
    De slachthuizen zitten al met volle diepvriezers met vlees dat ze niet verkocht krijgen. Bij bedrijven die sterk afhankelijk zijn van Rusland, is een deel van het personeel volgens Smagghe al technisch werkloos. "Sommigen zullen de deuren moeten sluiten. Tot nu toe konden we blijven stockeren, maar als het nog veel langer gaat duren, heeft dat geen enkele zin meer."

    Nu is ook de uitvoer van rundvlees naar Rusland verboden geworden. Die uitvoer is veel minder belangrijk voor de Belgische sector, en Smagghe ziet het haalbaar om voor dat vlees andere afzetmarkten te vinden. De uitvoer van varkensvlees naar Rusland is veel groter en dus onmogelijk te vervangen. Het wordt dan ook moeilijk om boeren een correcte prijs te blijven betalen, zegt Smagghe.
  5. forum rang 10 voda 7 augustus 2014 16:14
    Delhaize boekt kwartaalverlies, marktaandeel Belgie blijft dalen

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Delhaize Group heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies geboekt, als gevolg van afschrijvingen op zijn Servische activiteiten, terwijl de supermarktretailer marktaandeel bleef verliezen in zijn thuismarkt Belgie, waar Albert Heijn van het Nederlandse concern Koninklijke Ahold nv (AH.AE) blijft uitbreiden met nieuwe vestigingen.

    Het nettoverlies kwam uit op EUR45 miljoen, in vergelijking tot een nettowinst van EUR105 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat is voor EUR151 miljoen negatief beinvloed door afwaarderingen op Delhaizes goodwill en merken in Servie.

    De omzet steeg met 0,5% naar EUR5,27 miljard in vergelijking tot de EUR5,25 miljard in het tweede kwartaal van 2013. Exclusief valuta-schommelingen was er sprake van een omzetstijging van 3,7%.

    Terwijl het concern in staat was om te groeien in Zuidoost-Europa en in de Verenigde Staten, waar het circa 60% van zijn omzet genereert met de winkelketens Food Lion, Bottom Dollar en Hannaford, was de omzet in Belgie vlak op jaarbasis.

    "In Belgie werd onze prestatie beinvloed door zwakke verkopen en verlies van marktaandeel", meldt Delhaizes Nederlandse chief executive Frans Muller. Hij voegt toe dat het concern een reorganisatie doorzet, "om een gedifferentieerde en leidende food retailer in Belgie te blijven".

    Door Robin van Daalen; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@wsj.com


  6. Kaiser 7 augustus 2014 16:35
    Witte kassa kost horeca 68.000 jobs

    7/08/14 - 06u33 Bron: Belga

    Als de horeca straks helemaal in het wit zou werken, verdwijnen 68.000 van de 164.000 jobs. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen donderdag op basis van nieuw onderzoek van de Universiteit Hasselt naar de "witte" kassa die zwartwerk onmogelijk maakt. Die kassa is verplicht in 2015.

    Professor Ghislain Houben mocht de boekhouding van 250 horecazaken in Vlaanderen bestuderen en kreeg voor het eerst ook inzage in de zwarte boekhouding. De doorsnee brasserie met veel omzet en dus ook veel personeel krijgt de zwaarste klappen. In deze groep gaat het om 10 tot 49 werknemers. Professor Houben: "De bruto winst zal met meer dan 35 procent zakken. Zij hebben geen kans om de witte kassa te overleven." Voor restaurants en hotels die deel uitmaken van een keten en meer dan 50 personeelsleden hebben, verandert er weinig. Zij betalen geen lonen uit in het zwart.


    ABVV Limburg overweegt ernstig om klacht in te dienen tegen tegen Ghislain Houben, professor aan de Universiteit Hasselt, en Horeca Vlaanderen. Dat is vernomen van Nicole Houbrechts van ABVV Limburg.

    Eenzijdige invalshoek
    De vakbondsvrouw heeft zware bedenkingen bij de kwaliteit van de studie, waarbij maar 250 horecazaken onder de loep werden genomen en die gebeurde op bestelling van Horeca Vlaanderen. Houbrechts hekelt de "eenzijdige invalshoek" van het onderzoek, dat volgens haar bijna op maat werd geschreven van de werkgevers in de horeca en waarbij "die arme drommel die zijn ganse leven in het zwart heeft gewerkt en niks aan rechten heeft opgebouwd" volledig wordt vergeten. "Ik vraag me af wat men gaat doen als die mensen worden betrapt. Gaat men die dan allemaal vrijpleiten?"

    Houbrechts ziet ook een "duistere kant" aan de studie, vanwege de koppeling van de officiële boekhouding van de horecazaken met de zwarte. Professor Houben mocht voor zijn onderzoek ook de zwarte boekhouding van de 250 horecazaken inkijken. "Dat betekent dat de professor en Horeca Vlaanderen dus ook de namen van de zaken kennen met een zwarte boekhouding." In haar ogen wordt er in de studie "gepronkt" met de zwarte boekhouding van horecazaken.
  7. Kaiser 12 augustus 2014 16:40
    340.000 Belgen kampen met betaalachterstand krediet

    12/08/14 - 16u35 Bron: Belga

    Het aantal Belgen dat een of meerdere kredieten niet tijdig afbetaalt, is met 344.244 mensen in juli met 3,3 procent gestegen in vergelijking met dezelfde maand in 2013. Op maandbasis is er sprake van een stabilisering (-0,1 procent). Dat blijkt vandaag uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank.

    De totale kredietachterstand van de Belgen was eind juli opgelopen tot 3,042 miljard euro, een stijging met 6,3 procent op jaarbasis. Het gaat evenwel niet om een record: in vergelijking met juni is er zelfs sprake van een, weliswaar verwaarloosbare, daling (-0,1 procent).

    De 344.244 Belgen met kredietachterstand bleven op in totaal 512.206 contracten in gebreke (+4,2 procent op jaarbasis). Het gemiddelde bedrag per achterstallig contract bedraagt 5.939 euro (+2,0 procent).

    In totaal hadden 6,24 miljoen mensen afgelopen maand minstens één krediet lopen, zo blijkt ten slotte nog uit de statistieken van de kredietcentrale. Zij waren samen goed voor in totaal 11,414 miljoen uitstaande kredieten, waarvan 2,811 miljoen hypothecaire. Dat betekent dat er op 4,5 procent van de kredieten een betalingsachterstand is.
  8. Kaiser 14 augustus 2014 14:51
    "Crisis zal jobs eisen in wegenbouw"

    14/08/14 - 13u50 Bron: vtmnieuws.be

    Het is crisis in de wegenbouw. Er komen zo weinig opdrachten binnen dat er de komende jaren onvermijdelijk jobs gaan sneuvelen. Dat zegt de Vlaamse Confederatie Bouw. Dat komt vooral omdat steden en gemeenten moeten besparen. In grote werken, zoals wegen heraanleggen, kunnen ze niet meer investeren.
  9. Kaiser 20 augustus 2014 14:44
    130 jobs bedreigd bij installatiebedrijf Vecari

    19/08/14 - 14u23 Bron: Belga

    ZONNEBEKE Het West-Vlaamse installatiebedrijf Vecari legt de boeken neer. Dat meldt het bedrijf uit Zonnebeke in een kort bericht en wordt bevestigd door de vakbonden. Bij Vecari werken 130 personeelsleden, onder wie 13 bedienden.
  10. Kaiser 21 augustus 2014 15:49

    15:26 - 21 augustus 2014 door Samuel Hanegreefs
    Consumentenvertrouwen bereikt nieuw dieptepunt

    De in­di­ca­tor van het con­su­men­ten­ver­trou­wen die de Na­ti­o­na­le Bank maan­de­lijks ver­spreidt, staat op het laag­ste punt in twaalf maan­den. Op­nieuw zien de ge­zin­nen de eco­no­mi­sche si­tu­a­tie van België voor de ko­men­de 12 maan­den som­ber in.
  11. Kaiser 24 augustus 2014 16:03
    De Gucht tempert 'Zweedse' verwachtingen: "België kan zelf geen groei creëren"

    24/08/14 - 15u54 Bron: De Standaard

    In gesprek met De Standaard laat eurocommissaris Karel De Gucht (Open Vld) zijn licht schijnen over de Belgische politiek. De Zweedse coalitie maakt zich maar beter geen illusies: "Ik geloof niet dat je autonoom, met welk programma ook, in België een serieuze economische groei kunt creëren als er in onze buurlanden geen groei is."

    "Als Duitsland niet groeit, kan je er gif op innemen dat België ook niet groeit", geeft De Gucht onheilspellend mee. "Zo'n crisissituatie kan je wat opvangen door bijvoorbeeld de bouw te stimuleren of kmo's wat zuurstof te geven. Maar zelf een groeipatroon creëren in Europa tegen de globale trend in, is ondoenbaar."

    De Zweedse onderhandelaars staan volgens De Gucht dus voor een zo goed als onmogelijke opdracht. "Er zijn een heleboel dingen die je moet doen: de staatsbegroting op orde brengen, de concurrentiekracht van de bedrijven verhogen, het overheidsbeslag moet absoluut omlaag, de vergrijzing moet aangepakt worden en de personenbelasting moet omlaag. Mijn punt is dat dit eigenlijk onmogelijk te combineren is als je geen groei hebt."

    Uitkijken naar Commissie
    Het probleem situeert zich dus op Europees niveau. Het mag volgens De Gucht dan ook niet verbazen dat het begrotingstraject van de verschillende landen een van de eerste debatten van de volgende Europese Commissie zal zijn.

    Als je het tekort onder de 3 procent houdt, zal Europa ook niet zo direct ingrijpen. Maar als er geen groei komt, mag men die zoektocht van 17,3 miljard euro tegen 2019 vergeten."
  12. Kaiser 26 augustus 2014 14:04
    Hoe snel zal de verarming van de bevolking hier verlopen?

    dinsdag 26 augustus 2014 om 13u06

    De Belgische federale regering zal zodra ze in het zadel zit onvermijdelijk een aantal besparingsmaatregelen moeten treffen. Er liggen besparingen voor een bedrag van 17 miljard euro op ons te wachten en de pijn van de komende maatregelen zal door iedereen gevoeld worden.

    We zijn bij wijze van spreken gedoemd om armer te worden, maar daarin staat Europa zeker niet alleen. Ook in andere delen van de wereld, op de eerste plaats in de Verenigde Staten, gebeurt die evolutie zelfs in een nog sneller tempo. Hoe snel zal de verarming van de bevolking hier verlopen?

    Afgaande op wat we in de Verenigde Staten gezien hebben, kan het erg snel gebeuren. Daar zou maar liefst 40% van de inwoners van het land met financiële problemen te kampen hebben. De trend is bovendien sterk opwaarts gericht, ondanks de berichten dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is.
  13. Kaiser 3 september 2014 14:21
    België zakt op concurrentieranglijst

    België heeft het voor­bije jaar zijn con­cur­ren­tie­ver­mo­gen licht ver­be­terd te­gen­over vorig jaar, maar het zakt toch een plaats­je in het Glo­bal Com­pe­ti­ti­ve­ness Re­port, de jaar­lijks com­pe­ti­ti­vi­teits­rang­lijst van het World Eco­no­mic Forum (WEF). België staat nu op de 18de plaats, zo maak­te het WEF in de nacht van dins­dag op woens­dag be­kend in het Zwit­ser­se Genève. Bo­ven­aan dui­ken de Ver­e­nig­de Sta­ten de top 3 bin­nen.
1.448 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 73 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,76 +0,20%
EUR/USD 1,0727 +0,28%
FTSE 100 8.091,13 +0,63%
Germany40^ 18.002,30 -0,48%
Gold spot 2.328,00 +0,51%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,34%
Flow T...
+4,56%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+1,66%
DSM FI...
+1,01%

Dalers

ADYEN NV
-12,25%
VIVORY...
-5,03%
WDP
-4,38%
IMCD
-2,28%
AZERION
-1,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links