Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,956 19 apr 2024 17:37
  • +0,076 (+0,77%) Dagrange 9,540 - 10,050
  • 1.672.155 Gem. (3M) 1,8M

Info

3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 juli 2014 16:05
    Air France sluit codeshare-samenwerking met Garuda

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) dochter Air France heeft in navolging van KLM een codeshare-overeenkomst gesloten met SkyTeam-partner Garuda Indonesia (GIAA.JK), meldt Air France donderdag.

    Door de samenwerking kunnen Air France en Garuda hun passagiers wederzijds directe doorverbindingen geven op aansluitende vluchten in Europa en de Azie-Pacific-regio.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  2. forum rang 10 voda 22 juli 2014 14:35
    Grondpersoneel Air France gaat staken in vakantieweekend

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Grondpersoneel van Air France-KLM (AF.FR) onderdeel Air France gaat staken op zaterdag 2 augustus, bij de start van het drukke vakantieseizoen in Frankrijk, op de luchthavens Charles de Gaulle en Orly bij Parijs en op een aantal regionale Franse luchthavens, meldt de overkoepelende vakbond van grondpersoneel Confederation Generale de Travail (CGT).

    De acties, gericht op salarisverhoging en tegen versobering van arbeidsvoorwaarden, gaat tenminste 24 uur duren, meldt de vakbond.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  3. forum rang 10 voda 23 juli 2014 15:18
    KLM annuleert meer vluchten naar Tel Aviv

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KLM, onderdeel van Air France-KLM (AF.FR), heeft ook de vluchten tussen Amsterdam en Tel Aviv op woensdag en donderdag geannuleerd, meldt een woordvoerder.

    Dinsdag schrapte de luchtvaartmaatschappij net als veel andere luchtvaartmaatschappijen, zoals Air France, Delta Air Lines, American Airlines en Deutsche Lufthansa, hun vluchten naar Tel Aviv, vanwege de onzekere situatie rondom het vliegveld.

    De European Aviation Safety Agency gaf het advies af aan Europese luchtvaartmaatschappijen de vluchten naar Tel Aviv te annuleren. Dit advies is echter niet bindend.

    Hoelang de vluchten naar Tel Aviv opgeschort worden, is vooralsnog onduidelijk.

    "We bekijken de situatie dag bij dag", meldt KLM woensdag.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  4. forum rang 10 voda 24 juli 2014 11:36
    KLM vliegt donderdag niet op Tel Aviv

    DONDERDAG 24 JULI 2014, 11:31 uur | 1 keer gelezen

    SCHIPHOL (AFN) - KLM vliegt ook donderdag niet op Tel Aviv.
    De luchtvaartmaatschappij handhaaft zijn eerder genomen besluit de retourvlucht van donderdagavond te schrappen, zei een woordvoerder.
    KLM annuleerde afgelopen 2 dagen ook al de retourvlucht Amsterdam-Tel Aviv wegens de onduidelijke veiligheidssituatie rond de luchthaven van de Israëlische stad. Tel Aviv heeft te maken met raketbeschietingen vanuit de Gazastrook. Dinsdag ontplofte een projectiel vlakbij het vliegveld. KLM zegt de situatie continu in de gaten te houden en daarin alle nieuwe informatie mee te wegen.

    Diverse Europese maatschappijen hebben ook hun vluchten naar Tel Aviv gestaakt. Daaronder zijn behalve de KLM, het Oostenrijkse Austrian Airways en de Duitse maatschappij Lufthansa. Ook de Britse prijsvechter easyJet liet donderdag weten nog niet op Tel Aviv te vliegen.

    De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA besloot donderdag het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv op te heffen. De luchtvaartautoriteit liet weten dat de situatie inmiddels is veranderd. Zo zou de Israëlische regering maatregelen nemen om de risico's voor de burgerluchtvaart terug te dringen.

  5. forum rang 10 voda 24 juli 2014 16:43
    KLM spoort Martinair piloten aan op te stappen
    door Ellen Proper

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KLM, onderdeel van Air France-KLM (AF.FR), spoort piloten bij zijn cargodochter Martinair aan over te stappen naar andere luchtmaatschappijen als Etihad Airways, of met een vergoeding te vertrekken. Dat bevestigt een woordvoerder van vliegersvakbond VNV, nadat Dow Jones hierover door een nauw betrokken bron was ingelicht.

    Bij de Martinair divisie werken circa 240 piloten, aldus de VNV-woordvoerder. KLM was niet direct voor commentaar beschikbaar.

    "Dat KLM piloten beweegt om naar andere maatschappijen over te stappen of vervroegd uit te treden, kan erop duiden dat ze de divisie willen afbouwen of in afgeslankte vorm willen verkopen. Maar er is nog geen besluit genomen", zegt de VNV-woordvoerder. "Het belangrijkste is dat KLM nu snel met een beslissing naar buiten komt, zodat er een sociaal plan uitgerold kan worden".

    Air France-KLM werkt aan maatregelen om de verliesgevende vrachtvluchten en korte en middelange afstandsvluchten voor passagiers winstgevend te maken.

    De luchtvaartgroep zal vrijdag, bij de bekendmaking van de halfjaarscijfers, waarschijnlijk nadere mededelingen doen over deze maatregelen.

    Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


  6. forum rang 10 voda 25 juli 2014 10:03
    Air France KLM, het is wachten op Perform 2020, aldus Rabobank - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France KLM (AF.FR) introduceerde vrijdag het nieuwe plan 'Perform 2020', als opvolger van Transform 2015, waarover in september meer details naar buiten zullen komen. "Totdat dit zal worden vrijgegeven, verwachten wij niet dat de aandelen veel zullen bewegen, aangezien er een gebrek aan katalysatoren is", stellen analisten van Rabobank. Rabobank blijft bij zijn hold-advies. Wel melden ze dat AF-KLM laag gewaardeerd lijkt te zijn, wanneer gekeken wordt naar concurrenten IAG en Lufthansa. "Helaas blijft de cargodivisie worstelen en vertoonde het nauwelijks lagere verliezen op jaarbasis, refereert Rabobank verder aan het verlies van EUR45 miljoen voor de eenheid in vergelijking tot EUR35 miljoen een jaar eerder, "ondanks al de herstructureringsinspanningen". Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 5,4% hoger op EUR, terwijl de Midkap met 0,1% stijgt. (EPR)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  7. forum rang 10 voda 25 juli 2014 13:32
    KLM wil vrachtdochter Martinair behouden

    VRIJDAG 25 JULI 2014, 13:26 uur | 5 keer gelezen

    PARIJS (AFN) - KLM is niet van plan zijn vrachtdochter Martinair op te doeken. Dat zei topman Camiel Eurlings vrijdag. ,,Martinair is nog steeds een topmerk. Je zou wel gek zijn om dat af te schaffen, geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt'', aldus de directeur.
    Moederbedrijf Air France-KLM neemt na de zomer een besluit over de toekomst van zijn verlieslatende vrachtdivisie, waarvan Martinair de hoofdmoot vormt. Het bedrijf wil de financiële risico's die het loopt door overcapaciteit en slechte marktomstandigheden terugdringen.

    Daarvoor zijn nog altijd meerdere opties in beeld, zei Eurlings. De overcapaciteit kan worden aangepakt door het aantal pure vrachttoestellen verder te verminderen, maar ook een samenwerkingsverband waarin de risico's gedeeld worden behoort tot de mogelijkheden. Daarover wordt nog met meerdere partijen gesproken, aldus de KLM-topman.

    Voorwaarde is wel dat een partner wordt gevonden die bereid is risico te nemen en mee te investeren. “Schiphol is nog steeds een interessante vrachtmarkt. We zijn niet geïnteresseerd in partijen die er alleen op uit zijn die in te pikken. Beide partners moeten er iets mee opschieten”, zei Eurlings.

  8. forum rang 10 voda 25 juli 2014 15:17
    KLM gaat nieuwe vluchten introduceren naar Colombia

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KLM, onderdeel van Air France-KLM (AF.FR) gaat volgend jaar drie keer per week naar Colombia vliegen.

    Vanaf 31 maart vliegt de luchtvaartmaatschappij naar de Colombiaanse hoofdstad Bogota en de derde stad Cali, om daarna direct terug te keren naar Amsterdam. De vluchten zullen op dinsdag, donderdag en zaterdag plaatsvinden.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 25 juli 2014 19:41
    KLM vliegt zaterdag weer op Tel Aviv

    VRIJDAG 25 JULI 2014, 19:32 uur | 6 keer gelezen

    SCHIPHOL (AFN) - KLM hervat zaterdag haar vluchten op Tel Aviv. Dit liet een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij vrijdag weten.
    Voor vrijdag is de retourvlucht Amsterdam-Tel Aviv nog geschrapt vanwege de onduidelijke veiligheidssituatie deze week op en rond de luchthaven van Tel Aviv. Vanuit de Gazastrook werden raketten op de Israëlische stad afgeschoten en dinsdag ontplofte een projectiel vlak bij het vliegveld. Maar inmiddels is de veiligheidssituatie volgens KLM voldoende verbeterd.

    De luchtvaartmaatschappij blijft ten aanzien van de veiligheid de situatie wel nauwlettend in de gaten houden, evalueert deze continu en handelt naar bevind van zaken.

    Air France

    Air France, de Franse partner van KLM, liet weten vanaf vrijdagavond weer op Tel Aviv te vliegen. De veiligheid van passagiers en personeel houdt daarbij de hoogste prioriteit, stelde het luchtvaartbedrijf.

    Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) liet donderdag al weten het advies aan Europese luchtvaartmaatschappijen om de Israëlische luchthaven bij Tel Aviv te mijden, te zullen intrekken. De Amerikaanse FAA schrapte eveneens het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv door Amerikaanse maatschappijen.

  10. forum rang 10 voda 28 juli 2014 10:07
    Schadeadvocaten: ook KLM is aansprakelijk

    MAANDAG 28 JULI 2014, 08:29 uur | 377 keer gelezen

    AMSTERDAM (AFN) - Een aantal passagiers dat boven Oekraïne is verongelukt had niet vluchtcode MH17 op zijn ticket staan, maar KL4103. Hun nabestaanden kunnen ervoor kiezen om KLM aansprakelijk te stellen voor de geleden schade, schrijft Trouw maandag.
    MH17 was een zogeheten combinatievlucht. Ook passagiers die bij KLM hadden geboekt vlogen mee, omdat KLM en Malaysia Airlines een partnerschap hebben en passagiers op elkaars vluchten kunnen onderbrengen. Een niet ongebruikelijke constructie, al is ze niet bij iedereen bekend. “Er zijn mensen die er pas op Schiphol achter komen dat ze niet met KLM vliegen”, zegt letselschadeadvocaat Sander de Lange van SAP Advocaten.

    KLM is niet hun feitelijke, maar wel hun contractuele vervoerder. En feitelijk of contractueel, de verplichtingen zijn gelijk. Dat betekent dat ook KLM schadeclaims tot ongeveer 130.000 euro moet betalen, of de maatschappij nu schuld heeft aan het neerstorten van het toestel of niet.

  11. forum rang 10 voda 28 juli 2014 17:14
    Air France-KLM mijdt Iraaks luchtruim

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) vliegt sinds vorige week voor onbepaalde tijd niet meer door Iraaks luchtruim, bevestigt een woordvoerder van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag.

    "Inmiddels vliegen veel westerse luchtvaartmaatschappijen niet meer over Irak", zegt KLM-woordvoerder Robert Veldhuizen. "De situatie daar voldoet niet aan onze veiligheidseisen", voegt hij toe.

    Maandag maakte luchtvaartmaatschappij Emirates bekend ook niet meer over Irak, maar om het land heen te vliegen.

    KLM heeft de vluchten naar Tel Aviv inmiddels hervat, maar heeft de bemanningenstop op de route uit voorzorg verlegd van de Israelische kuststad naar Larnaca.

    Na de vliegramp met vlucht MH17 Malaysia Airlines op 17 juli hebben overheden en luchtvaartmaatschappijen hun veiligheidseisen voor het vliegen boven oorlogsgebieden aangescherpt.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  12. forum rang 10 voda 2 augustus 2014 00:22
    Staking grondpersoneel Air France op zaterdag

    VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2014, 20:24 uur | 104 keer gelezen

    PARIJS (AFN) - Het grondpersoneel van Air France zal zaterdag op meerdere vliegvelden in Frankrijk het werk neerleggen. Dat maakte de Franse luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend.
    Air France denkt dat alle langeafstandsvluchten en de meeste vluchten op de korte en middellange afstand gewoon door zullen gaan, maar dat er wel vertragingen kunnen optreden. Volgens het bedrijf hebben honderden werknemers zich vrijwillig gemeld om voor extra steun en opvang van reizigers te zorgen.

    De staking van het grondpersoneel raakt de Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly en regionale vliegvelden in onder meer Nice, Marseille, Bordeaux, Lyon en Straatsburg.

  13. forum rang 10 voda 5 augustus 2014 18:21
    Rusland wil luchtruim sluiten voor Europese luchtvaarders - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Russische regering laat onderzoeken of het mogelijk is het Russische luchtruim te sluiten voor Europese luchtvaartmaatschappijen op routes naar Azie, meldt de Russische zakenkrant Vedomosti dinsdag.

    Daardoor zouden luchtvaartmaatschappijen als Air France-KLM (AF.FR) en Deutsche Lufthansa AG (LHA.XE) moeten omvliegen op hun vluchten naar landen als China, Korea en Japan.

    Aanleiding voor de mogelijke stap zijn de recente Europese sancties die Aeroflot-dochter Dobrolet aan de grond houden, en de boetes die Oekraine in rekening brengt aan Russische luchtvaartmaatschappijen voor vluchten naar de Krim, het Oekraiense schiereiland dat eerder dit jaar door Rusland werd geannexeerd.

    Rusland verdient $300 miljoen per jaar aan het verlenen van overvliegrechten aan buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, meldt de krant, die toevoegt dat de inkomsten van de overvliegrechten naar de nationale luchtvaartmaatschappij Aeroflot gaan.

    "Het gaat om goede inkomsten", citeert de krant persvoorlichter Dmitrij Peskov van de Russische president. "We moeten alle pro's en contra's overwegen, om niet dezelfde fout te maken als de Amerikanen en Europeanen, die feitelijk zichzelf met een hamer op hun kop slaan."

    Bronnen van de krant melden dat de schade van de sancties voor het Duitse Lufthansa zou kunnen oplopen tot $1 miljard in drie maanden.

    Door Bart Koster en Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  14. forum rang 8 Wilbar 8 augustus 2014 08:55

    Air France-KLM vervoerde meer passagiers, minder vracht in juli
    08-08-2014 08:32:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France-KLM (AF.FR) heeft in de maand juli ten opzichte van een jaar geleden meer passagiers en minder vracht vervoerd, blijkt vrijdag uit de laatste vervoers- en productiecijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    KLM en Air France vervoerden in de afgelopen maand samen 7,5 miljoen passagiers (+1,3%) en verkochten 1,9% meer passagierskilometers. Omdat tegelijk de stoelcapaciteit met 1,5% toenam, steeg de bezettingsgraad met 0,4 procentpunt naar 87,8%.

    Het vrachtvolume nam met 0,9% af, bij een capaciteitskrimp van 0,5%. De vrachtbenuttingsgraad verslechterde hierdoor met 0,3 procentpunt tot 59,4%.

    Bij lowcost-dochter Transavia steeg het vervoer met 2,8% bij een capaciteitsgroei van 6,0%, wat leidde tot een 2,8 procentpunt lagere bezettingsgraad van 90,1%.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

    (END) Dow Jones Newswires

    August 08, 2014 02:32 ET (06:32 GMT)
  15. forum rang 10 voda 8 augustus 2014 15:12
    Alitalia akkoord met vakbonden, vooruitlopend op investering Etihad

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Alitalia SpA heeft vrijdag een akkoord met drie vakbonden bereikt over een herstructureringsplan, dat Alitalia in de rest van dit jaar ongeveer EUR31 miljoen aan besparingen zal opleveren.

    Dit akkoord loopt vooruit op een later op de dag te tekenen overeenkomst met Etihad Airways uit Abu Dhabi, voor de investering van in totaal EUR1,25 miljard in Alitalia in de komende vier jaar, zei minister Maurizio Lupi van transport donderdag. Etihad krijgt daarmee onder meer een belang van 49% in Alitalia, en is daarbij medefinancier in het vlootvernieuwingsprogramma van Alitalia.

    Alitalia's bestaande aandeelhouders zullen vrijdag ook besluiten over een voorgenomen kapitaalversterking van EUR300 miljoen in de noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij. Air France-KLM, dat nu nog een belang heeft van 7,08% in joint venture- en SkyTeam-partner Alitalia, zal net als de vorige keer ook nu niet meedoen aan de kapitaalversterking, zegt een woordvoerder van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag.

    Door Eric Sylvers, vertaald en bewerkt door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  16. forum rang 10 voda 8 augustus 2014 21:37
    FAA sommeert luchtvaartmaatschappijen VS om luchtruim Irak te mijden

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De Federal Aviation Administration (FAA) in de Verenigde Staten heeft Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vrijdag gesommeerd om niet meer boven Irak te vliegen nu de VS doelgerichte luchtaanvallen uitvoert op strijders van de Islamitische Staat (IS) in Noord-Irak.

    Vorige week waarschuwde de FAA al voor het luchtruim boven Irak en stelde toen een grens in van 30.000 voet waar Amerikaanse passagiersvliegtuigen boven moesten vliegen, "gezien de mogelijk gevaarlijke situatie vanwege het gewapend conflict in Irak."

    De waarschuwing geldt in principe alleen voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen maar veel andere vliegmaatschappijen volgen het voorbeeld of vlogen reeds al niet meer boven Irak.

    Zo meldde Air France-KLM (AF.FR) vorige week al dat het voor onbepaalde tijd niet meer door het Iraaks luchtruim vliegt, maar er omheen.

    Deutsche Lufthansa (LHA.XE) maakte vrijdag bekend dat het voorlopig niet meer vliegt tussen Frankfurt/Wenen en Arbil, de hoofdstad van de Koerdische Autonome regio, ook wel Iraaks-Koerdistan genoemd. Dit geldt ook voor Etihad Airways (ETAIR.YY). Lufthansa zal omvliegen via Azie en het Midden-Oosten.

    Emirates stopt bijna alle vluchten boven Iraaks luchtruim met uitzondering van de vluchten naar Bagdad en Basra. British Airways vliegt voorlopig ook niet meer over Irak en meldde vrijdag de situatie in de gaten te houden.

    Na de ramp met vlucht MH17 Malaysia Airlines op 17 juli in Oost-Oekraine hebben overheden en luchtvaartmaatschappijen hun veiligheidseisen voor het vliegen boven oorlogsgebieden aangescherpt.

    Zo waarschuwde het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) vorige week ook al voor de risico's om te vliegen binnen het luchtruim boven Libie, "gezien de recente escalatie van geweld en de aanvallen op het vliegveld in de hoofdstad Tripoli. Ook de FAA adviseert om niet boven het gebied te vliegen.

    Door Robert Wall en Natalia Drozdiak; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


  17. forum rang 10 voda 20 augustus 2014 16:13
    Air France draagt korte, middellange afstandsvluchten over aan budgetdochters - media

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Air France, de Franse eenheid van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep Air France-KLM (AF.FR) gaat de meeste van zijn korte- en middellange afstandsvluchten overdragen aan zijn budgetdochters Hop! en Transavia, als onderdeel van een nieuw kostenbesparingsprogramma dat volgende maand wordt onthuld, meldt het Franse dagblad Les Echos woensdag.

    Het concern zal al zijn regionale en binnenlandse vluchten die van andere Franse luchthavens dan Paris-Charles De Gaulle vertrekken overdragen aan Hop! of Transavia, aldus de krant die anonieme bronnen citeert. Het project is onderdeel van een plan dat de naam 'Perform 2020' meekrijgt.

    Air France behoudt de lange afstandsvluchten, evenals de connecties tussen Parijs en de belangrijkste Europese hoofdsteden en de meest winstgevende binnenlandse routes zoals Parijs-Nice, Parijs-Marseille en Parijs-Toulouse.

    Air France lijdt net als andere nationale luchtvaarders in Europa onder de concurrentie van budgetmaatschappijen op de Europese markt.

    Piloten zullen waarschijnlijk met stakingen opp de plannen reageren, meldt het dagblad, waarbij het een functionaris van de pilotenvakbond van het land citeert.

    Air France was niet direct beschikbaar voor commentaar.

    - Door Inti Landauro en Ellen Proper, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ellen.proper@wsj.com


  18. forum rang 10 voda 22 augustus 2014 14:03
    Vakbond: weiger vluchten naar ebola-gebied

    VRIJDAG 22 AUGUSTUS 2014, 13:34 uur | 44 keer gelezen

    PARIJS (AFN/RTR) - Cabinemedewerkers van Air France zouden moeten weigeren nog langer op Afrikaanse bestemmingen te vliegen waar ebola heerst. Daartoe heeft de Franse vakbond CGT vrijdag opgeroepen. De dodelijke ziekte vormt volgens de bond ,,een ernstig en onmiddelijk gevaar'' voor de gezondheid van het vliegend personeel.
    In een vrijdag verspreide verklaring noemt de vakorganisatie Conakry (Guinee), Freetown (Sierra Leone) en Lagos (Nigeria) als steden waar het niet langer veilig zou zijn voor stewards en stewardessen van Air France. De luchtvaartmaatschappij zou het gevaar van de uitbraak voor haar eigen personeel lang niet serieus genoeg nemen.

    Bestuurder Zakaria Boufangacha van vakbond FNV Cabine liet desgevraagd weten dat ook het KLM-personeel bezorgd is over de situatie in West-Afrika. De Nederlandse zustermaatschappij van Air France, die van de genoemde bestemmingen alleen Lagos aandoet, volgt de ontwikkelingen evenwel op de voet, zei hij

  19. forum rang 8 Wilbar 4 september 2014 13:44

    Franse piloten in protest tegen plannen overheveling vluchten Air France

    04-09-2014 12:38:00

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Piloten van Air France-KLM (AF.FR) onderdeel Air France dreigen in de week van 15 september massaal in staking te gaan, nu er steeds meer signalen vanuit bedrijfsleiding en vakbonden uitgaan dat de Franse luchtvaartmaatschappij haar vluchten voor binnenlandse en Europese vluchten voor een groot deel wil overhevelen naar de 100% dochtermaatschappijen Hop! en Transavia, die tegen goedkopere arbeidsvoorwaarden en lagere operationele kosten kunnen opereren.

    Na de nationale pilotenvakbond SNPL roept nu ook de tweede vakbond van Air France-vliegers, SPAF (Syndicat des Pilotes d'Air France), zijn leden op om vanaf 15 september een week lang het werk neer te leggen.

    Volgens ingewijden, die niet nader genoemd willen worden, wordt gewerkt aan een plan om Transavia, dat nu alleen vanuit Nederland en Frankrijk opereert, Europees uit te rollen, met onder meer bases in Duitsland en Portugal, en met de ambitie om ook meer zakenreizigers te trekken.

    Air France-KLM zal op 11 september in Parijs aan analisten en media nadere mededelingen doen over het nieuwe strategische plan Perform 2020, als opvolger van het herstructurerings- en bezuinigingsplan Transform 2015. De pilotenvakbonden van Air France vinden dat ze te weinig bij betrokken zijn bij het opstellen van de plannen, terwijl ze wel met de consequenties zullen worden geconfronteerd, als er vluchten van Air France overgaan naar Hop! en Transavia.

    Verwacht wordt dat Air France-KLM op 11 september ook meer bekend zal maken over de plannen voor zijn vrachtdivisie, waarin de vluchtoperaties nu ook deels worden uitgevoerd door 100% dochter Martinair. Vliegers van die maatschappij tekenen protest aan tegen het feit dat ze hun bij Martinair opgebouwde senioriteit niet kunnen meenemen bij de overstap naar KLM, en daar "aan de onderkant" moeten instromen.

    De vakbonden in Nederland zullen later vandaag worden ingelicht over de plannen voor de vrachtdivisie, waarvan ingewijden breed verwachten dat deze zal worden afgeslankt, maar zeker niet zal worden afgestoten, zoals in sommige media is gesuggereerd.

    Transavia zal nog voor 11 september de eigen medewerkers informeren over de plannen voor deze dochtermaatschappij. Bestuursvoorzitter en CEO Alexandre de Juniac van Air France-KLM komt volgende week naar Nederland om daar de KLM-ondernemingsraad en vakbonden over de inhoud van Perform 2020 te informeren, voordat de publieke bekendmakingen op 11 september zullen worden gedaan.

    Door Bart Koster en Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

    (END) Dow Jones Newswires

    September 04, 2014 06:38 ET (10:38 GMT)
3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links