Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Op hoogste stand dag uit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 22 augustus 2014 01:24
    @ Nick Bakker, een kleine aanvulling op je bericht over SBM Offshore ;

    De vertaling die op het forum werd geplaatst, moet gezien worden binnen de juiste context. Wat er niet gevonden was , was door Petrobras niet gevonden in een intern onderzoek.

    Hetzelfde interne onderzoek dus dat beperkt werd in bevoegdheden en in informatie-toegang. Waardoor de resultaten onvolledig waren.

    Oud nieuws dat keer op keer herhaald wordt met de suggestie dat er niets aan de hand is omdat er niets gevonden is.

    Terwijl er nog wel onderzoeken lopen door het Nederlandse Openbare Ministerie, door de Amerikaanse Department of Justice, door de Braziliaanse federale politie en justitie, door de Braziliaanse rekenkamer, en door de Braziliaanse politiek.

    Het is dus prematuur om op basis van het beperkte interne Petrobras-onderzoek en dito onvolledige resultaten, nu al conclusies te trekken. Er is nog een lange weg te gaan voordat er duidelijkheid is over het bestaan van aanwijzingen, bewijslast of meer. Of niet.

    Greetzzz

  2. forum rang 7 ff_relativeren 22 augustus 2014 02:41
    @ Nick Bakker,

    mogelijk is de stijging van de beurskoers van SBM Offshore mede ingegeven door de uitspraak van TOTAL over de ontwikkeling van het offshore LIBRA veld (Brazilie).

    "voor de ontwikkeling van het Libra veld zijn mogelijk 12 FPSO's nodig".

    bron : www.ogj.com/articles/2014/08/petrobra... .

    SBM Offshore deed niet mee met de eerste Libra (FPSO) tender vanwege de lopende onderzoeken naar omkoping. Nu TOTAL bekend maakt dat er in de komende jaren niet 1 maar mogelijk 12 FPSO's nodig zijn voor het Libra veld, opent dit nieuwe perspectieven. Uiteraard geldt dat ook voor de concurrentie. (en die is de afgelopen jaren fors toegenomen, zie het SBM sub-forumdraadje "FPSO's : marktontwikkelingen" en "FPSO's : de bouwers")

    Er heerst overigens nog onduidelijkheid over de relatie tussen TOTAL en SBM Offshore. Na het missen van een FPSO-tender voor een Angolese opdracht bij TOTAL, wilde SBM Offshore een gesprek met TOTAL over de redenen waarom SBM Offshore die tender niet had kunnen winnen.

    Over de uitkomst van dat gesprek -en of het gesprek er ooit is gekomen- is door SBM Offshore nooit iets bekend gemaakt op de website of naar de pers.

    Het is derhalve niet zonder meer een nieuwe kans voor SBM indien er 11 extra FPSO's nodig zijn voor het Braziliaanse LIBRA veld. Maar hoop, en speculatie, kunnen de beurskoers mede hebben opgedreven.

    Greetzzz

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links