Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ASML en EUV

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 augustus 2014 17:18
    Het kan weleens een zeer belangrijk bericht zijn. IBM en asml zijn inderdaad hopeloos op zoek naar goed nieuws. IBM wil zijn chipdivisie verkopen en asml heeft de grootbanken beloofd dat euv een succes wordt. De koers wordt al geruime tijd opgeblazen op winstverwachtingen die het bedrijf met een werkend euv systeem moet waarmaken. Als dit niet lukt of er moet worden aangekondigd dat ze meer tijd nodig hebben, dan zal dit direct worden vertaald in een negatieve koersreactie. De CEO heeft in het persbericht de verwachtingen getemperd (waarschijnlijk ingefluisterd door juristen). Kortom veel onzekerheid bij een mooi bedrijf. De beurskoers wordt imo kunstmatig hooggehouden.
  2. [verwijderd] 19 augustus 2014 10:50
    450 wafers en EUV zullen de geschiedenis ingaan als een waanzinnig mooie, maar vreselijk dure en totaal overbodige techniek, die er BIJNA klaar voor was...

    Het zal links en rechts gierend ingehaald worden door goedkopere alternatieven, zoals 3D silicon chips en chips op III-IV materialen, voornamelijk monolitisch geintegreerde optische chips. Maar ook CMOS komt een keer aan zijn eind.

    Google maar op

    HP The Machine
    IBM TrueNorth
    POET Technologies
    IMEC Beyond CMOS
  3. [verwijderd] 19 augustus 2014 12:06
    www.technischweekblad.nl/intel-spring... een wat ouder bericht, echter bewijst aandeelhouder Intel dat er ook zonder euv vooruitgang geboekt kan worden. Intel heeft de tijd, maar zal misschien wel tot de conclusie (moeten) komen dat alternatieven een betere oplossing verzorgen op de lange termijn.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links