Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Peter Zwart, nieuwe CEO OIM, een duister figuur?

541 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 augustus 2014 16:33
    door ERIC SMIT

    Peter Zwart, enig commissaris van Aamigoo, opereert in strijd met Corporate Governance Code
    Peter Zwart, enig commissaris bij de beursgenoteerde Aamigoo Group, laat de schijn van belangenverstrengeling op zich. Voormalig Van Lanschot-bankier Zwart is voor 3 procent aandeelhouder in de vennootschap PJAO, die voor 33,32 procent aandeelhouder is in de op Curaçao gevestigde onderneming. Het belang van Zwart, dat niet openbaar is, blijkt uit het overzicht van de Ultimate Benificial Owners van Aamigoo Group N.V. waar FTM de hand op heeft weten te leggen. Het document is voorzien van de handtekening van Anita Maas, een voormalig bestuurder van de Aamigoo Holding en net als Zwart een oud Van Lanschot bankier.


    Zwart geldt met zijn belang in PJAO volgens de Corporate Governance Code niet als een onafhankelijk commissaris. De code schrijft voor dat slechts één lid van de RvC niet onafhankelijk mag zijn. Peter Zwart is de enige commissaris van het bedrijf.



    Peter Zwart

    De belangrijkste aandeelhouders van PJAO zijn Esto van Steeg en mede-oprichter van Aamigoo Maarten Wienbelt. Ook de namen van de echtgenotes van Van de Steeg (Marina Weseman) zijn financiële rechterhand Cor van der Maarel (Sandra Lamens) komen voor op de lijst. Opvallend is ook het belang van top-headhunter Joost van Heijningen Nanninga, partner van Egon Zehnder.

    Volgens bronnen van FTM zijn Van Heijningen Nanninga en Esto van de Steeg goede relaties van elkaar. Van de Steeg werd in het verleden herhaaldelijk in verband gebracht met manipulaties van beursfondsen. Volgens bronnen van FTM is Van de Steeg achter de schermen nog steeds de bepalende factor bij Aamigoo en is president-commissaris Peter Zwart zijn verlengstuk. Esto van de Steeg was tot juni 2012 bestuurder bij Aamigoo Holding (zie het FTM-artikel ‘Bestuurlijke capriolen bij Circus Aamigoo‘).

    Bronnen stellen dat Van de Steeg op aandringen van Zwart een plek in de coulissen moest innemen. Als opvolger van Van de Steeg trad Frederique van Maldegem aan. Van Maldegem liet FTM eerder weten dat zij door Zwart persoonlijk voor de functie was benaderd. Van Maldegem leerde Zwart onder andere kennen bij de vorig jaar gefailleerde vastgoedontwikkelaar Phanos. Zwart was door de banken ABN Amro, SNS en Rabobank aangesteld om het Drentse vakantiepark Hof van Saksen af te scheiden van het zinkende schip Phanos.

    Niets aan de hand
    Zwart trad afgelopen jaar veelvuldig op als aanspreekpunt van Aamigoo. Tegenover FTM hield hij zich herhaaldelijk opzichtig van de domme toen hij gevraagd werd naar de lopende rechtszaken met oud-aandeelhouders. Opvallend is dat het advocatenkantoor Blenheim, het kantoor waar Zwart adviseur is, de huisadvocaat is van de Aamigoo Group. De Blenheim-advocaten mochten ruim een jaar lang uren declareren in verband met de rechtszaken die afgelopen maandag onverwacht door het bestuur werden geschikt. Zwart liet FTM in mei 2012 weten geen bezwaren te zien in de aanstelling van de advocaten van Blenheim.

    ‘Ik zie het probleem niet. Het gaat niet om Blenheim, maar om Aamigoo. Ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en bepalend is de kwaliteit van de commissaris. Het is uiteindelijk aan de aandeelhouders om dat te beslissen.’ Nu blijkt Zwart dus zelf een aandeelhouder van Aamigoo te zijn.

    Zwart vindt de aandacht voor zijn persoon en het bedrijf Aamigoo op zijn zachtst gezegd merkwaardig. ‘Er klopt niets van alle suggesties dat er iets vreemds aan de hand is. Esto van de Steeg ken ik inderdaad al twaalf jaar en dat geldt ook voor aandeelhouder Peter Paul de Vries. De rumours slaan gewoon nergens op. Aamigoo is een klein bedrijf en er is he-le-maal niets aan de hand. Het bedrijf deugt! En de relatie tussen de aandeelhouders is con amor.’
    Zwart geeft ook aan dat hij ‘ergens’ in 2012 – hij weet niet precies wanneer – is gestopt met zijn adviseurschap bij Blenheim en sindsdien los staat van het advocatenkantoor.

    [Correctie]

    Eerder vandaag berichtte FTM dat Zwart zijn indirecte belang aan had moeten melden bij de AFM. Dat is onjuist. Het belang van Zwart PJAO en daarmee Aamigoo is daarvoor te klein.

    www.ftm.nl/exclusive/enige-commissari...
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 augustus 2014 09:16
    quote:

    keffertje schreef op 2 augustus 2014 07:51:

    Je ziet maar weer hoe diep mensen kunnen zakken als ze iets willen verdienen!
    Ik begrijp niet waarom je zulke onzin verteld; Zwart lijkt me in ieder geval veel geschikter dan Ritskes en zijn benoeming duidt op een overname door Value8.
  3. forum rang 6 keffertje 4 augustus 2014 09:52
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 augustus 2014 09:16:

    [...]

    Ik begrijp niet waarom je zulke onzin verteld; Zwart lijkt me in ieder geval veel geschikter dan Ritskes en zijn benoeming duidt op een overname door Value8.
    verteld = vertelt o.k. maar je boodschap is duidelijk. laat ik het zo zeggen, je hebt slecht en je heel slecht maar ben het met je eens dat waar v8 in beeld verschijnt, de koersen eerst stijgen (totdat mensen het eigenbelang-trucje door hebben)
  4. forum rang 6 keffertje 21 december 2014 10:10
    quote:

    tepper schreef op 11 december 2014 16:54:

    Het is wel te hopen dat Peter Zwart intelligent genoeg is, om te weten dat hij de officiële uitnodiging voor de aandeelhoudersvergadering van 26 januari 2015, minimaal 21 werkdagen van te voren moet versturen. Ook de locatie mag wat exacter zijn dan alleen City of London.
    Het blijft oorverdovend stil zowel van de zijde van het bedrijf als van de class action advocaat. E-mails worden niet beantwoord dus dat gaat de goede kant op! Wat een bagger-zooi is dit.....
  5. [verwijderd] 21 december 2014 12:43
    quote:

    keffertje schreef op 21 december 2014 10:10:

    [...]

    Het blijft oorverdovend stil zowel van de zijde van het bedrijf als van de class action advocaat. E-mails worden niet beantwoord dus dat gaat de goede kant op! Wat een bagger-zooi is dit.....
    Woef, u leeft ook nog? :)

    De Class Action is in volle gang! De "fact finding process" levert al mooie resultaten op. Heb geduld. Aanmelden kan via classaction.oim@gmail.com

    Nog steeds geen halfjaar cijfers, ondanks het feit dat volgens OIM's persbericht van 01-12-2014 "substantial amount of documentation" is verkregen. Nou moeilijk allemaal hoor, OIM is ook zo'n mega groot bedrijf...

    Peter Zwart heeft het denk ik te druk met zijn andere functies. De man moet wel een supermens zijn, wil hij al die verantwoordelijkheden serieus nemen. (zie bijlagen) Dat dit toegestaan wordt.

    En waar blijft de officiële uitnodiging voor de AVA van 26-01-2015 in Londen? Meneer Zwart, minimaal 21 working days + 2 posted days voor de AVA moet de uitnodiging de deur uit zijn.
  6. The Duck Master 25 december 2014 11:16
    Alsofer Nederlanders de moeite gaan nemen om naar Londen te komen...
    Denk dat er maar 1 soort aandelen genoteerd is, dus iedereen die die rommel nu in porto heeft is welkom.

    quote:

    keffertje schreef op 25 december 2014 10:08:

    [...]

    Heb je als nederlandse aandeelhouder ook aandelen met een nominale waarde van 10 pence, anders kom je er niet eens in!


  7. forum rang 6 keffertje 25 december 2014 16:28
    quote:

    waarschuwer schreef op 25 december 2014 14:57:

    Stel dat ik er naar toe wil, hoe moet ik dan bewijzen dat ik aandeelhouder bent en hoeveel aandelen ik in mijn bezit heb op die datum? Normaal gesproken word je toch vooraf geregistreerd?

    Je hebt toch een rekening en zij hebben een e-mail adres (dat inmiddels weer werkt)
541 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,24 -0,59%
EUR/USD 1,0657 +0,13%
FTSE 100 7.824,28 -0,67%
Germany40^ 17.695,60 -0,79%
Gold spot 2.382,93 +0,15%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+4,00%
EBUSCO...
+1,89%
Pharming
+1,32%
Vopak
+1,03%
Heineken
+1,00%

Dalers

Alfen ...
-2,97%
AMG Cr...
-2,86%
TomTom
-2,76%
Aegon
-2,58%
KPN
-2,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links