Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,39%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

Sectornieuws - biotech

6.424 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 juli 2014 13:50
    Lichte omzetdaling farmaceut Merck

    DINSDAG 29 JULI 2014, 13:23 uur | 15 keer gelezen

    WHITEHOUSE STATION (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse farmacieconcern Merck heeft in het tweede kwartaal een licht lagere omzet behaald, door een kleine daling van de inkomsten uit de verkoop van medicijnen. Dat maakte Merck dinsdag bekend.
    De totale omzet zakte met 1 procent tot 10,9 miljard dollar (8,1 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. De omzet uit de verkoop van geneesmiddelen nam met 2 procent af tot 9 miljard dollar. Dat kwam door toegenomen concurrentie van medicijnen waarop de patenten zijn verlopen. De nettowinst liet meer dan een verdubbeling zien tot 2 miljard dollar, onder meer geholpen door lagere kosten. Merck handhaafde zijn prognose voor een omzet dit jaar die tussen de 42,4 miljard en 43,2 miljard dollar zal uitkomen.

    Merck heeft in de afgelopen maanden grote deals gesloten. Zo werd in juni de overname aangekondigd van branchegenoot Idenix Pharmaceuticals voor 3,85 miljard dollar en in mei werd bekend dat Merck zijn consumentendivisie verkoopt aan het Duitse Bayer voor 14,2 miljard dollar.

  2. Berdientje 31 juli 2014 12:20
    Farmaceuten verhogen winstprognose
    LONDEN (AFN) - De farmaceuten Sanofi en AstraZeneca hebben hun winstverwachtingen verhoogd. Dat deden beide concerns donderdag bij de presentatie van hun kwartaalcijfers.
    Het Franse Sanofi verhoogde de winstprognose door sterke prestaties van zijn diabetesmedicijn Lantus in de Verenigde Staten. Daardoor steeg de winst in het tweede kwartaal al met bijna 4 procent. Sanofi mikt nu op een toename van de winst per aandeel in heel 2014 tussen de 6 en 8 procent. Dat was eerder nog tussen de 4 en 7 procent.

    Het Britse AstraZeneca, dat beter dan verwachte cijfers over het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar rapporteerde, voorziet nu een afname van de winst met ten hoogste 5 procent (low-to-mid single digit). Eerder werd nog gerekend op een afname van het resultaat met meer dan 10 procent.
    Ook over de opbrengsten is AstraZeneca positiever, die blijven stabiel ten opzichte van vorig jaar waar eerder rekening werd gehouden met lagere opbrengsten.
    Eerder dit jaar probeerde het Amerikaanse Pfizer tevergeefs AstraZeneca over te nemen.
  3. forum rang 10 voda 2 augustus 2014 00:15
    Botox-producent Allergan klaagt Valeant aan

    VRIJDAG 1 AUGUSTUS 2014, 21:12 uur | 53 keer gelezen

    SANTA ANA (AFN/BLOOMBERG) - Botox-producent Allergan heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Canadese branchegenoot Valeant omdat die met investeerder Bill Ackman zou hebben samengespannen. Daarbij zouden ze met behulp van voorkennis winsten hebben geboekt bij de vijandige overnamepoging van Allergan. Dat blijkt uit een melding van het bedrijf bij een rechtbank in Californië.
    Valeant en Ackman trekken samen op om via een vijandige overname Allergan in handen te krijgen. Volgens Allergan kochten zij vooraf in het geheim aandelen terwijl ze wisten dat ze een overnamebod gingen doen, om zo later bij de formele aankondiging van het bod forse winsten te behalen. Daarbij had het beleggingsfonds van Ackman voorkennis van het bod door Valeant, aldus Allergan.

    Het overnamebod op Allergan ligt op circa 54 miljard dollar (ruim 40 miljard euro). Samen bezitten Ackman en Valeant bijna 10 procent van Allergan.

  4. $euri 2 augustus 2014 10:07
    En zo kan het hier ook gaan voda.
    Na de goedkeuring verwachte een ieder incl jij en mezelf een hogere koers.
    Wat schetst onze verbazing? Een flinke spike down terwijl de koersdoelen verhoogd werden, op dat moment was het eerste waar ik aan dacht, er is er 1 die de koers perse lager wil hebben om het bedrijf voor een habbekrats over te nemen.
    Ik kan er naast zitten ( zal niet de eerste keer zijn, behalve bij logica) maar er zat deze week totaal geen logica in, en heb ik mijn aandelen maar laten staan
    Ja heb positie, niet veel 20.000 stuks
  5. [verwijderd] 2 augustus 2014 10:22
    Toch is het verloop van de koers sinds 16 juli vantevoren voorspeld door diverse posters. Onder anderen gegrond door vergelijking met het verloop bij andere biotechfondsen na goedkeuring van hun stermedicijn.

    Er zit volgens mij bij PH nog geen overname in de pijplijn. Tenzij de marktkapitalisatie beneden de, pak m beet, 50 Mio€ komt of zoiets.
    Met straks tot 500kk stukken in omloop zou dat neerkomen op een koers van €0,10.

    De waarde van PH zit hem in de patenten en kennis. De rest is redelijk eenvoudig opnieuw op te bouwen.
    De omzet die nu kan worden gegenereerd met die patenten in de hand is nog steeds beperkt. De pijplijn voor uitbreiding van het arsenaal een verhandelbare geneesmiddelen is niet ver genoeg, dus ook nog niet veel waard.

    Waarom zou iemand dat willen overnemen voor een stevige prijs?
  6. $euri 2 augustus 2014 10:58
    Zoals je al zelf zegt, voor de patenten

    Maar ff een andere vraag( begrijp me ik probeer te leten)
    Stel er is een bedrijf dat met een baanbrekende ontwikkeling bezig is, laten we als voorbeeld philips nemen, als deze ontwikkeling eenmaal er is spuit de koers omhoog ( hier omlaag, oke het med was er al, maar in dit geval bedoel ik de goedkeuring in de us)
    Daarom snap ik die spike down niet, wat moet er in godsnaam dan gebeuren voor een hogere koers? Daadwerkelijk miljoenen med verkoop? Beleggen was toch altijd vooruitdenken?, nu is het lijkt het wel terug kijken
    Begrijp me goed ik probeer het alleen maar te snappen, misschien denk ik te simpel
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 augustus 2014 08:23
    vr 08 aug 2014, 08:28

    Ebolavaccin uit Nederland steeds dichterbij
    LEIDEN -

    Biotechbedrijf Crucell uit Leiden boekt vooruitgang in de ontwikkeling van een vaccin tegen het vaak dodelijke ebolavirus. „Het vaccin is op apen getest. De data ziet er veelbelovend uit”, zegt Maria Pau, hoofd van het onderzoeksprogramma van het vaccin, tegen Het Financieele Dagblad.

    Pau verwacht eind 2015 of begin 2016 te kunnen beginnen met het testen op mensen. De ontwikkeling van het vaccin verkeert momenteel in de zogeheten pre-klinische fase.

    In West-Afrika zijn tot nu toe meer dan 1700 mensen besmet geraakt met het ebolavirus dat in maart in Guinee uitbrak. Daarvan zijn 932 mensen overleden. Het virus leidt in 50 tot 90 procent van de gevallen tot de dood.

    www.telegraaf.nl/binnenland/22943995/...
  8. forum rang 10 voda 8 augustus 2014 15:15
    Galapagos daalt na halfjaarresultaten, stopzetten studie medicijn - Update
    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Galapagos verlaagt omzetverwachting, verhoogt prognose kaspositie', om extra informatie, analistencommentaar en koersreactie toe te voegen.)

    Door Levien de Feijter

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aandeel Galapagos nv (GLPG.AE) daalt vrijdag flink, nadat het biotechbedrijf halfjaarresultaten bekendmaakte, en meldde dat GlaxoSmithKline (GSK) heeft besloten om te stoppen met de ontwikkeling van e e n van zijn medicijnen die het samen met Galagpagos ontwikkelde.

    Galapagos heeft in de eerste zes maanden van 2014 als gevolg van een desinvestering een nettowinst behaald, ten opzichte van een verlies een jaar eerder, blijkt vrijdag bij het openen van de boeken. Het biotechbedrijf uit Leiden verlaagt bovendien zijn omzetverwachting voor heel 2014, maar verhoogt zijn prognose voor de verwachte kaspositie aan het einde van het jaar.

    Galapagos rekent nu op een omzet van EUR100 miljoen voor het volledige jaar, ten opzichte van EUR125 miljoen eerder. Hieronder vallen EUR18 miljoen uit beeindigde activiteiten. De neerwaartse bijstelling is het gevolg van een aanpassing van de omzeterkenning voor betalingen, die Galapagos in 2012 en 2013 heeft ontvangen van AbbVie voor medicijn GLP634, naar aanleiding van een veranderend tijdspad voor het project. Ook word een voorafbetaling van AbbVie uit 2013 nu over een langere periode uitgesmeerd, omdat de verwachte periode van betrokkenheid door Galapagos in de onderzoeksfase is gewijzigd.

    Daarentegen verhoogt Galapagos zijn verwachte kaspositie voor het einde van het jaar naar EUR175 miljoen van EUR170 miljoen. De onderneming stelt dat de pijplijn sterker wordt over een breed scala van therapeutische gebieden, en dit leidt tot meerdere nieuwe klinische en preklinische programma's voor het einde van het jaar.

    Het bedrijf meldt dat GSK heeft besloten om te stoppen met alle orale toepassingen van medicijn GSK2586184 voor chronische immuno-inflammatie ziekten, zoals lupus, colitis ulcerosa en psoriasis. GSK2586184 is een JAK1 remmer, die door Galapagos is ontwikkeld in de alliantie met GSK. In februari meldde het bedrijf te stoppen met de fase 2 studie in lupus vanwege gebrek aan duurzaamheid.

    "Voor colitis ulcerosa en psoriasis heeft GSK besloten om de ontwikkeling stop te zetten, als gevolg van de resultaten van een statine drug-drug interactie (DDI) studie. Opties voor de ontwikkeling van GSK2586184 in andere potentiële indicaties worden verder door GSK bekeken", meldt Galapagos nu.

    In de eerste zes maanden van dit jaar daalde de omzet tot EUR63,2 miljoen, tegen EUR77,4 miljoen in dezelfde periode in 2013. De omzet uit R&D daalde, vanwege minder behaalde mijlpalen en de gewijzigde ramingen voor omzetherkenning.

    Galapagos wist een winst te behalen van EUR55,9 miljoen, tegen een verlies van EUR5,4 miljoen in de eerste zes maanden vorig jaar. Het resultaat is het gevolg van een winst van EUR67,5 miljoen op de verkoop van de service-activiteiten BioFocus en Argenta aan Charles River Laboratories Inc per 1 april.

    Galapagos kon in het afgelopen halfjaar profiteren van een mijlpaalbetaling van de Franse farmaceut Servier. Na een eerste mijlpaalbetaling van EUR2 miljoen in maart van dit jaar, ontving het bedrijf onlangs een tweede betaling, werd eerder deze week bekend, hoewel een bedrag ditmaal niet werd gespecificeerd. Galapagos en Servier werken samen aan een medicijn tegen artrose.

    In juni hield het bedrijf zijn jaarlijkse 'research & development'-dag, en gaf daarbij een update over de stand van zaken rondom medicijnen die in de pijplijn zitten. Galapagos maakte toen bekend dat het kandidaatmedicijn GLPG0634, een potentieel geneesmiddel tegen onder andere reuma en de ziekte van Crohn, vertraging oploopt in de ontwikkeling in afwachting van goedkeuring door nationale instanties.

    Door die vertraging verschijnen de resultaten van een 12-weken studie pas in het eerste kwartaal van 2015, een verslagperiode later dan gepland. Hierdoor wordt ook het resultaat van de 24-weken studie uitgesteld tot het derde kwartaal van 2015.

    KBC verlaagt zijn koersdoel met anderhalve euro naar EUR16,50 in reactie op de bekendmaking dat GSK stopt met het fase 2 onderzoek naar het medicijn GSK2586184. De analist stelt dat de nettowinst en omzet uit voortgezette activiteiten van Galagagos in het eerste halfjaar tegenviel.

    Het aandeel noteert om 10.45 uur 8,4% lager op EUR12,88.

    In maart kondigde Galapagos aan de referentiemarkt voor aandelen te wijzigen naar Amsterdam, waar de hoofdnotering eerder in Brussel lag.

    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


  9. forum rang 10 voda 8 augustus 2014 15:15
    Galapagos koersdoel omlaag na stopzetten ontwikkeling medicijn - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KBC heeft het koersdoel voor Galapagos verlaagd naar EUR16,50 van EUR18,00, nadat het concern met de halfjaarresultaten heeft vermeld te stoppen met het fase 2 onderzoek naar medicijn GSK184. De omzet en winst uit voortgezette activiteiten kwam bovendien onder de verwachting uit, stelt de analist. De kaspositie van Arcadis vindt hij sterk. Het advies blijft accumulate. Omstreeks 09.45 uur noteert het aandeel 7,2% lager op EUR13,10 bij een AsX die 3,2% zakt. (LDF)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 augustus 2014 12:24
    Experiment met ebola-medicijn
    maandag 11 aug 2014, 11:45 (Update: 11-08-14, 11:56)

    In Amerika wordt geëxperimenteerd met een medicijn tegen het ebola-virus. Twee hulpverleners die in Afrika besmet raakten, worden behandeld met het middel, maar op korte termijn hoeven ebola-patiënten er nog niet veel van te verwachten. Dat zegt gezondheidsredacteur Rinke van den Brink in het NOS Radio 1 Journaal.
    Wat is het voor medicijn?

    "ZMab is een middel dat met behulp van muizen wordt gemaakt. Het is een cocktail van drie soorten anti-stoffen, zo geheten anti-lichamen. Dat zijn eiwitten die de verdere ontwikkeling van het virus in besmette mensen tegengaan. Het wordt nu toegediend aan twee Amerikaanse hulpverleners die in Afrika zijn geweest en aan een patiënt in Spanje. Het lijkt bij hen goed te werken. Alle drie de patiënten zijn flink vooruit gegaan."
    Waarom kunnen ebola-patiënten er maar weinig van verwachten?

    "Het ontwikkelen van dit middel kost veel tijd. Er is nu dus ook maar een beperkte hoeveelheid beschikbaar om mee te experimenteren. Dit zijn dan ook de eerste drie mensen die dit medicijn krijgen. Eerder is het alleen nog op muizen en apen getest. De fasen die normaal worden ingezet om te kijken of het medicijn veilig is voor mensen, zijn nu overgeslagen."

    "Als het medicijn veilig is, kan het worden geproduceerd, maar daar gaat tijd overheen. Er zijn nu maar een paar potjes beschikbaar in Amerika, en dat is niet genoeg om het op grote schaal in te zetten in Afrika."
    Een Canadese medicijnfabrikant was met proeven begonnen met een ander medicijn tegen ebola. Hoe staat dat ervoor?

    "De toezichthouder had die proeven tijdelijk stilgelegd, om onderzoek te doen naar de veiligheid van het middel. Het bedrijf heeft nu toestemming gekregen om het middel TKM-Ebola te testen bij patiënten die dat zelf willen. Dat zal binnenkort wel gebeuren, maar ook in dit geval is het middel nog niet op zo'n grote schaal beschikbaar om een epidemie zoals die in Afrika te bestrijden."

    "De wereldgezondheidsorganisatie, WHO, gaat deze week met ethici overleggen of je experimentele middelen op deze manier aan zieken kan geven. Stel dat het op grote schaal wordt ingezet in Afrika en het gaat mis, dan krijgen de producenten al gauw verwijten dat ze middelen hebben getest op arme inwoners van Afrika."

    "Die bedrijven zijn ook ontzettend bang voor schadeclaims. Waarschijnlijk heeft de familie van de patiënten in de VS en Spanje papieren moeten ondertekenen dat ze geen claims indienen als het middel negatieve bijwerkingen heeft."
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 augustus 2014 09:37
    Liberia krijgt ebolamedicijn van VS
    dinsdag 12 aug 2014, 05:46 (Update: 12-08-14, 05:59)

    Liberia krijgt van de Verenigde Staten het experimenteel medicijn ZMapp voor de behandeling van mensen die het ebolavirus hebben opgelopen. De Liberiaanse president Ellen Johnson Sirleaf had om het medicijn verzocht.

    "Een vertegenwoordiger van de Amerikaanse regering zal het middel later deze week naar Liberia brengen", zegt de president in een verklaring op haar website.

    Hulpverleners

    ZMapp bestaat uit drie soorten anti-stoffen die de verdere ontwikkeling van het ebolavirus tegengaan. Het is in de VS toegediend aan twee hulpverleners die in Afrika besmet zijn geraakt en aan een patiënt uit Spanje.

    Het ebola-medicijn lijkt aan te slaan, want de drie tonen tekenen van herstel.

    Negatieve mijlpaal

    Inmiddels is het dodental als gevolg van de recente ebola-epidemie de duizend gepasseerd en opgelopen tot 1013, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Ruim 1800 mensen zijn geïnfecteerd.
  12. Berdientje 12 augustus 2014 13:12
    di 12 aug 2014, 11:43
    Miljoenen voor strijd tegen Duchenne
    LEIDEN (AFN) - Het Leidse biotechnologiebedrijf Prosensa heeft 5 miljoen euro gekregen van de Amerikaanse non-profit organisatie CureDuchenne. Dat meldde het bedrijf dinsdag. Het geld wordt gebruikt om de ontwikkeling van een medicijn tegen de spierziekte Duchenne te versnellen.
    Ook wordt de subsidie ingezet voor de ontwikkeling van een tweede Duchenne-medicijn, naast het leidende medicijn in ontwikkeling drisapersen.
    Wereldwijd lijden circa 300.000 jongens aan de dodelijke spierziekte. Patiënten belanden veelal in het begin van hun tienerjaren in een rolstoel. Op latere leeftijd is vaak beademing nodig. Weinig patiënten worden ouder dan 30 jaar.
    In 2004 had het Nederlandse bedrijf, dat sinds vorig jaar een beursnotering heeft in de Verenigde Staten, al 1,4 miljoen euro subsidie ontvangen van CureDuchenne.

    Prosensa zag het licht in 2002. Aan de wieg staan een paar wetenschappelijke zwaargewichten. Het bedrijf werd opgericht door Gerard Platenburg van Pharming, de hoogleraar biotechnologie Herman de Boer die tevens oprichter en bestuursvoorzitter van Pharming was en hoogleraar organische chemie Jacques van Boom. Herman de Boer wordt gezien als geestelijk vader van de biotechnologie in Nederland en is beroemd van de eerste genetisch gemodificeerde stier van Nederland, stier Herman. De in 2004 overleden Jacques van Boom was een zeer invloedrijke chemicus. Prosensa’s therapie vloeit voort uit zijn onderzoek. - See more at: www.leiden.nu/wetenschapkennis/prosen...

    Straalt toch ook een beetje op PHARMING, toch?
6.424 Posts
Pagina: «« 1 ... 99 100 101 102 103 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links