Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gevaarlijke tijden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tradingmate 29 juli 2014 11:17
    quote:

    The Bugs Bunny schreef op 29 juli 2014 09:55:

    [...]

    Graag de hele zin neerzetten of anders niks...

    Een breuk heeft een teller en een noemer en de aard van de verschuiving van de hoogte van de kengetallen kan interessant zijn om tradestappen te bepalen

    Vergelijk het met de arbeidsmarkt... als potentiële werknemers van de arbeidsmarkt weggaan omdat ze er geen vertrouwen in hebben nog een baan krijgen (ontmoedigingseffect) terwijl het aantal banen langzaam toe neemt daalt de werkloosheidsgraad kunstmatig harder. Dat is de aard van de verschuiving van de teller en de noemer.

    In het geval van de PE/Vix ratio: verschuift de waarde van de PE omdat de winsten toenemen of omdat er meer betaald word voor dezelfde winst? In het geval van de vix: gaat die lager of hoger en wat is daarvan de reden (aard)?

    Droge cijfers kun je niks mee zonder achterliggende theorie.
    "...hele zin..." waarom? Ik snapte het deel dat ik plaatste niet.
  2. [verwijderd] 29 juli 2014 11:26
    quote:

    Tradingmate schreef op 29 juli 2014 11:17:

    [...]

    "...hele zin..." waarom? Ik snapte het deel dat ik plaatste niet.
    Omdat die zin expres zonder komma neer werd gezet en insinueert dat het ene deel tot het andere behoort en teller staat tot noemer staat tot de rest van de zin. ;)

    Zullen we er over ophouden? Want ik zet hier al 2 posts te veel neer voor een korte reactie.
  3. Tradingmate 29 juli 2014 11:47
    quote:

    bel19 schreef op 29 juli 2014 06:21:

    Tradingmate: Over Netflix. Ik weet niet precies hoe het zit met zaken als concurrentie in deze sector. Maar een monopolie zullen ze zeker niet hebben. En groeien zullen ze zeker nog wel gaan doen. Maar voor mensen die het aandeel nu bekijken is de kans toch wel groot dat er nog wel eens een beter instapmoment zal komen. Die koers heeft al wel een heel groot voorschot genomen.
    Zou kunnen inderdaad. Ik zeg ook niet dat het in een rechte lijn verder zal stijgen. Maar de auteur meende op basis van de k/w (en een vage indicator) er een correctie gaat plaatsvinden. Aan deze simplistische kijk op bedrijfswaarderingen irriteer ik me. Als je alleen de k/w en niet de omzet, investeringen, winstgroei, e.d betrekt dan weet je nog niets.
    En jij zegt feitelijk ook, "een heel groot voorschot", waar baseer je dat op??

    En ik vermoed dat Cees dit schrijft omdat hij belang heeft bij meer handel via zijn handelssysteem.
  4. Bangizwe 31 juli 2014 21:39
    Tradingmate: Dat is nog niet zo makkelijk uit te leggen. Maar eigenlijk gaat het over tijd. Ze zullen nog heel lang heel veel moeten investeren. En dat zal nog heel lang op hun winst gaan wegen. En als ze zouden stoppen met investeren, zal hun winst eerder klein gaan zijn tov deze koers. Ze gaan dus nog heel lang in een zone zitten dat ze terecht vatbaar gaan zijn voor een stevige correctie. En is het allemaal wel ze evident om dat nog vele jaren vol te houden om elk jaar zo veel te investeren. Er zijn nu wel wat zaken waar ik geen zicht op heb. Zouden ze hun prijzen makkelijk kunnen optrekken? Maar hoe dan ook hebben ze nog een heel lange weg te gaan. Voorlopig blijf ik er toch af. Maar ik zie dan ook regelmatig spijtige zaken aan mijn neus voorbij gaan.
  5. Van der Stadt 31 juli 2014 23:40
    quote:

    Tradingmate schreef op 28 juli 2014 14:07:

    Beste Cees,
    Volgens mij sla je de plank behoorlijk mis bij met name Netflix en Tesla. En ook bij AMZN.
    Natuurlijk snap ik dat de k/w's bijzonder hoog zijn bij deze aandelen, maar dat is niet waar je naar moet kijken bij dit soort bedrijven.
    Netflix, de k/w is zo laag omdat er heel veel wordt geïnvesteerd in uitbreidingen, momenteel met name Europa. Netflix is een heel bijzonder bedrijf, het heeft een enorme portefeuille aan films en series. Mensen vinden het gewoon fijn om zonder gedoe hun filmpjes en series te kijken voor 7,99/8,99. En de groei is er voorlopig niet uit. Het is net begonnen. Als je de investeringen eraf zou halen dan zou de winst per aandeel heel gezond zijn!! En dan moet je je bedenken dat ze nog moeten beginnen in Azie en het grootste deel van Europa! Enorme groei mogelijkheden!

    Tesla, Ik bezit het al vanaf toen ze op $20 stonden, en ik dacht bij $90 ook al, wow, wellicht moet ik eens gaan verkopen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. In plaats daarvan heb ik me extra verdiept in wat ze aan het doen zijn. En dat is geweldig. Tesla gaat de markt voor elektrische auto's maken. Ze zullen de komende 6-8 jaar de enige partij zijn die voldoende batterijen kunnen maken om grote omzetten te halen. Daarnaast werken ze aan een netwerk van laadstations, als je je auto bij Tesla koopt dan koop je er voor een paar duizend euro ook een abonnement bij op gratis laden. Dit gaan weinig andere leveranciers ze na doen. Dit onderscheidende vermogen van Tesla zal voor verdere outperfrmance leiden de komende jaren.
    In China hebben ze het nu voor elkaar gekregen dat ze bij de auto ook een kentekenplaat krijgen (in sommige Chinese steden kost een kentekenplaat 10.000-30.000 euro als je niet wil wachten). Dit komt omdat ze een schone auto maken.

    AMZN (heb ik niet in bezit), die moet je puur vergelijken met de omzet. Ik ben ook niet echt weg van AMZN, maar om het te duur te noemen ben ik niet met je eens. Je moet bij AMZN naar de omzet kijken, niet de winst. Ik vind het wel erg makkelijk van je negatieve visie op AMZN te onderbouwen met een k/w. Dat is gewoon niet juist (Zeker niet omdat mensen, die wellicht jou vertrouwen om je kennis van beleggen, je geloven en je belegging daarom nadoen,...om de verkeerde reden!). Persoonlijk ben ik neutraal op AMZN.

    Wellicht geen juist voorbeeld voor situaties van bovenstaande bedrijven, maar wel een goed voorbeeld dat k/w niet heilig is. Apple. In 2004 stond apple op een k/w van rond de 160. Iedereen weet wat er sinds dien met de koers is gebeurt.

    Geweldig, dit soort argumenten hoorde ik ook bij de laatste .com hype.

    Over o.a. UPC, World-online , Versatel , etc.etc. Complete onzin wat je schrijft.
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links