Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boycotski!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pieter Kort

Pieter is hoofdredacteur van IEX.nl en de overige financiële titels van IEX Media.

Meer over Pieter Kort

Recente artikelen van Pieter Kort

  1. 18:00 Slotcall: ASMI en Tesla heersen, maar de AEX laat de winst glippen 1
  2. 23 apr Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda
  3. 10 apr Slotcall: Inflatie- en rentepaniek, maar AEX zet stoïcijns zijn recordreeks voort 1

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 juli 2014 13:16
    Idd. Laat dat toendravolk maar eens pijn lijden. Dat is hoogstwaarschijnlijk de enige manier om de populariteit van Poetin te laten zakken. Al moet zijn propagandamachine niet worden onderschat. De gemiddelde Rus heeft het IQ van een aardappel en zou het zelfs nog geloven als Poetin stelt dat het marsmannetjes zijn die Rusland bedreigen.
  2. forum rang 5 theo1 30 juli 2014 13:41
    Ook met het IQ van een aardappel is het te bedenken dat het niet getuigt van goed beleid als je inkomen keldert, de werkloosheid oploopt en algemene ellende toeneemt. Natuurlijk bestaat er een zeker risico dat er een zeker "wij tegen de wereld" sentiment gaat ontstaan, maar dat is dan maar zo.
  3. MartijnN1932 30 juli 2014 13:50
    Vraag me nog steeds af waarom deze sancties en welk nut deze zullen hebben. Te meer omdat Rusland nooit toe zal geven en zeker niet zelf effectief betrokken is bij deze oorlog. maar gewoon doet wat het westen ook doet, nl wapens leveren aan beide partijen..

    De Oekraïne zelf is net zo hard bezig elk mogelijk onderzoek te frustreren.
  4. WijHetVolk 30 juli 2014 17:40
    Opvallend dat ook beleggers haarfijn kunnen verklaren dat verspreiders van propaganda en de "slechten" altijd diegenen zijn die aan de andere kant van het hek staan. De invasie in Irak is de goede beslissing geweest, gebaseerd op juiste info. De Arabische lente heeft ons van dictators bevrijd, heeft oprechte leiders. zoals b.v. een Sisi opgeleverd die het beste voor hebben met de bevolking. En als we de kans hadden gekregen zouden we zelfs Bashar al-Assad hebben vervangen door onze bondgenoten Al Qaeda en ISIS.

    Wij zijn de goeden, leven in het minst afgeluisterde land ter wereld, hebben maar 1 miljoen mensen die onder de armoede grens leven, een povere 613.000 werklozen, bejaarden die we al een jaar na overlijden uit hun huis kunnen ophalen. Wij hebben een goed werkend rechtssysteem, dat absoluut geen onderscheid maakt tussen diefstal door bevolking of die van door de elite. We zijn trots op onze banken omdat die niet meer in de reële economie willen investeren, derivaten zijn lucratiever, risico's dekken we gewoon af met belastinggeld. Corruptie is ons ook onbekend, er word niet gemiddeld 1 x per week een agent op non actief gezet zonder opgaaf van redenen. Onze politici zijn een lichtend voorbeeld voor "onze beschaving" Er zijn al jaren geen politici aangeklaagd voor corruptie, geen enkele burgemeester beschuldigd van machtsmisbruik.

    Die Russen moeten we aanpakken. Dat zijn maar een stelletje neanderthalers die totaal geen verstand hebben. We moeten een leger Rusland insturen om die achterlijken daar het licht te brengen en ze te voorzien van al het goede dat het westen ze te bieden heeft.
    En daar zijn we al eerder uiterst succesvol in geweest. Napoleon en ook een superieure Duitse Wehrmacht hebben ons laten zien dat dat toendra volk succesvol bestreden kan worden. En als we geen militairen sturen bouwen we gewoon weer een muur. Ook iets waar we goede herinneringen aan hebben.

    Word wakker! Anders kunnen we binnenkort een soortgelijk bericht verwachten die de Oekraïense regering vorige week verspreid heeft.
    "Gezocht weerbare mannen tot 60 jaar voor de versterking van het leger" JA, je leest het goed tot 60 jaar!!

  5. [verwijderd] 30 juli 2014 21:39
    @QE-Infinity Kennelijk is het de tijd van woedende oorlogophitsende landen om met serieuze sancties een ander land te treffen, zoals het in de eerste door voormalige koloniale mogendheden begonnen wereldoorlog ook tijd was geworden om elkaar in een wereldoorlog te vernietigen, waarna het weer tijd was geworden om dit vernietigingsproces in een tweede door voormalige koloniale mogendheden begonnen wereldoorlog voort te zetten.

    Anders dan u stelt is dit aan de vooravond van WO3 niet allemaal een beetje voorbarig, maar is het een feit voordat een onafhankelijk onderzoek naar de ramp is afgesloten, waarbij menselijke fouten zoals het door de autoriteiten van de Oekraïne niet sluiten van het luchtruim, of een ander aandeel van deze autoriteiten, niet kan worden uitgesloten, en het bewijsmateriaal aan een onafhankelijke rechter is overgedragen – en uiteraard niet aan woedende oorlogophitsende landen, zoals de woedende minster Kerry, de woedende premier en vice premier van de voormalige mogendheid Engeland die als grote vriend van de verreweg sterkste politieagent van de wereld onder het motto “The winner takes it all” altijd paraat staat om met al dan niet geheime wapens militaire acties te ondernemen – dat alle speculaties hierover als “propaganda” van elkaar de schuld gevende partijen moet worden afgedaan.

    @Baadshah Aangezien de EU een tussen twee “superpowers” gelegen land waarin Rusland geen vijandelijke wapens van de NATO duldt met een symbolisch akkoord een worst heeft voorgehouden is dit land tussen “de goeden van het westen” en “de fouten van het oosten” verdeeld, zodat het te hopen is dat er zonder verder bloedvergieten op deze grens een nieuwe Berlijnse muur gebouwd gaat worden, zodat uw analyse in een dekoloniaal urbanisatieproces in afleveringen van Debiteuren/Crediteuren voor een mogelijke vrije van de euro als gevolg van een muntunie zonder politieke afspraken wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen na twee door westerse koloniale mogendheden begonnen wereldoorlogen, Koude Oorlog 1.0 en de na het knoeien met bewijsmateriaal niet door de VN gemandateerde militaire acties in Irak die in de Veiligheidsraad tot een impasse/machtsvacuüm over Syrië leidde geheel terecht is.

    Daarentegen kan uw analyse over “de rebbelen” die de EU en de VS samen in Libië ,Syrië en Irak steunen geen hout snijden, aangezien niemand weet wat u hiermee bedoelt; maar in de verweven relaties in de netwerken t.a.v. de al dan niet geheime wapenindustrie zal het ongetwijfeld een feit zijn dat “de rebellen” of door de verreweg sterkste politieagent van de wereld als “schurken” te ontmaskeren “vijanden van het westen “ door de EU en de VS in een eerder stadium werden gesteund of nu nog in Libië ,Syrië en Irak en de Oekraïne worden gesteund.

    @speedertje N.a.v. uw scorende reactie al dan niet in naam van de vrijheid van een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent verongelijkt verontwaardigd met vijandige, bevolkingsgroepen tegen elkaar ophitsende taal zondebokken scorende oneliners van een in een zondebokken lynchende cultuur zondebokken scorende eenmanssekte: er staan inderdaad helaas op een grens tussen het goede westen en het foute oosten in de Oekraïne, om de EU ter bescherming van de boze buitenwereld noch om de “soevereine” lidstaten van de EU ter bescherming voor de als zondebokken aan te wijzen niet ingezetenen voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen helaas geen Berlijnse muren die onnodig bloedvergieten kunnen voorkomen noch zondebokken bestendige hekken. Wel is het uiteraard zo dat menigeen in de eurozone deze kommer en kwel zone graag d.m.v. een enkele reis naar buiten de eurozone zouden willen verlaten.
  6. [verwijderd] 30 juli 2014 21:49
    quote:

    speedertje schreef op 30 juli 2014 18:43:

    @Baadsah
    Er zit geen hek om de EU hoor. Als de EU echt zoveel bloed aan de handen heeft, wat doe je hier dan nog? Pak het vliegtuig en kom niet meer terug.
    Aha! Daar hebben we het 'een groepje maffioso maakt je moederland kapot dus je moet maar weggaan' argument. Iedereen snapt natuurlijk dat de maffioso weg moeten.
  7. [verwijderd] 31 juli 2014 20:45
    Er wordt denkfout gemaakt door het westen, namelijk dat de Russen zich prima staande kunnen houden onder de sancties. Het werelddeel bezit een 7de van al t landopp. en evenzo aan natuurlijke hulpbronnen. Moet nog zien of zijn Amerikaanse evenknie bereidt is om zijn luxeleventje voor vaderlandsliefde in te leveren.

    Wat betreft de gewonnen oorlogen tegen de Fransen en de nazi-Duitsers, daar straalt een gemotiveerdheid uit waarmee menig volk 'jaloers' op mag zijn.

    Het westen heeft met de Oekraïne een historische vergissing gemaakt om het zo snel te democratiseren en bij de EU te trekken.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links