Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 11:53
  • -0,003 (-0,33%) Dagrange 0,905 - 0,917
  • 1.821.182 Gem. (3M) 6,9M

Zo is de ellende begonnen:

173 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 bezinteergebelegt 28 juli 2014 17:57
    het "bie de roemer, zel du fect" verhaal ontspint zich hier hier ook in alle glorie en gelachen dat we hebben die dag dat de halve wereld aan de Prozac en de drank zat en niemand ging slapen, wachtend op het verlossende toestemmingswoord........Nou, dat kwam er en kijk eens, 98 procent van de bezittertjes moet inmiddels lopend naar zijn werk of op een gehuurde fiets want de auto is inmiddels bij het pandjeshuis en de scheidingsmakelaar draait overuren, gelukkig hebben we onze gezondheid nog........
  2. forum rang 10 voda 28 juli 2014 18:02
    Ik mis deze nog! :-)

    Een lange termijn aandeelhouder van biotechnologiefirma Pharming kenmerkt zich door geduld, blind vertrouwen en een ongebreideld optimisme. Eigenlijk mag een schier onmenselijk incasseringsvermogen ook niet ontbreken.

    Gelukkig kon Pharming melden dat het vele jaren vertraagde goedkeuringsproces van stermedicijn Rhucin onlangs in een versnelling was gekomen. De openstaande extra vragen van de Europese autoriteiten waren in een recordtijd beantwoord, waardoor spoedige goedkeuring volgens Pharming bijna niet kan uitblijven. De eerste verkopen van Rhucin kunnen dan in oktober plaatsvinden, 2010 wel te verstaan.

    Alles over Pharming
    Domper op feestvreugde
    Obligatiehouders kunnen voor een domper op de feestvreugde zorgen, indien ze in die maand 10,9 miljoen euro met rente opeisen. Bestuursvoorzitter Sijmen de Vries probeert tijd te kopen en blijft naarstig op zoek naar extra financiering. De liquiditeitspositie van Pharming is dankzij allerlei noodgrepen inmiddels verbeterd van rampzalig naar belabberd. De 6,6 miljoen euro van investeerder YA Advisors heeft volgens De Vries ervoor gezorgd dat Pharming 2009 heeft overleefd.

    Dankzij een nieuwe 7,5 miljoen converteerbare obligatie kon Pharming 2010 beginnen met ongeveer 10 miljoen in kas. Daarnaast heeft het Zweedse Orphan Biovitrum - de nieuwe distributiepartner voor Rhucin binnen de EU - bij het aangaan van het partnership een nog geheime bijdrage gedaan. Pharming zal maandelijks momenteel zo’n 1 tot 2 miljoen euro cash verbruiken, dus een snelle goedkeuring van Rhucin is onvoldoende voor een goede nachtrust.

    Weer emissie
    Dit bleek een dag na de aandeelhoudersvergadering. Pharming kon bekendmaken dat ze de maximaal beoogde 12 miljoen euro had weten binnen te halen door middel van een aandelenemissie bij grote beleggers tegen een afbraakprijs van 12 cent per aandeel. Dit betekende een korting van liefst 70 procent op de meest recente beurskoers. Zelfs met de zwakke balans in het achterhoofd, zullen weinig bestaande aandeelhouders rekening hebben gehouden met een verwatering van 100 miljoen aandelen voor slechts 12 miljoen euro.

    Deze majeure stap is mogelijk aangezien jaarlijks de overgrote meerderheid van de bestaande aandeelhouders het bestuur hiervoor een mandaat geeft. In de vorige vergadering werd het bestuur zelfs nog gemachtigd om het aantal aandelen te laten toenemen tot maximaal 400 miljoen, ten opzichte van (toen) ongeveer 155 miljoen geplaatste aandelen. Na de nieuwe emissie en onder andere recente conversies van converteerbare obligaties staan inmiddels ruim 272 miljoen aandelen uit.

    Openhartigheid 3 jaar te laat
    Medio 2006 schermde toenmalig bestuursvoorzitter Francis Pinto nog met de verwachting dat Pharming een marktkapitalisatie van 1 miljard per eind 2007 zou behalen. Dit zou overeenkomen met zo’n 12 euro per aandeel, het honderdvoudige van wat enkele grote aandeelhouders nu betalen. Ondanks de tegenslag in het goedkeuringsproces van Rhucin, blaakte Pinto ook in 2007 nog van vertrouwen. De miljard beurswaarde zou eind 2008 wel worden behaald.

    In de aandeelhoudersvergadering van 2010 verklaarde operationeel directeur Bruno Giannetti terugblikkend dat de afkeuring van Rhucin begin 2007 aankwam als een mokerslag: de autoriteiten meldden 250 issues, waarvan maar liefst 30 kritisch. Elk van deze 30 issues kon het einde betekenen van Rhucin, aldus Giannetti nu.

    Veel aandeelhouders zouden wensen dat ze deze interpretatie van de gang van zaken al in 2007 hadden gehoord. Overigens sprak Giannetti wederom zijn vertrouwen uit over de spoedige goedkeuring van Rhucin.

    Troetelkind terug voor een fooi
    Rein Strijker nam afscheid als commercieel directeur en “tijdelijk” waarnemend cfo. Strijker gaat zich weer full time wijden aan het door Pharming in 2006 overgenomen DNAge, waar hij als bestuursvoorzitter en mede-eigenaar vandaan kwam. Voor een fooi krijgt hij als voormalig en nieuw DNAge bestuursvoorzitter een flink deel van zijn troetelkind weer in handen. Om belangenconflicten te vermijden, is Strijker volgens president-commissaris Jaap Blaak natuurlijk buiten de relevante discussies binnen Pharming gehouden.

    Pharming houdt vooralsnog 51 procent van de DNAge aandelen en zal dit belang zien verwateren als nieuwe investeerders worden gevonden. Pharming wil op korte termijn geen cash meer zien vloeien naar DNAge, om zich volledig te kunnen concentreren op Rhucin.

    De vraag rijst wat Pharming heeft bezield bij de overname van DNAge in 2006. Het willen verbreden van een productportfolio is begrijpelijk, maar de combinatie van een zwakke balans en structurele operationele verliezen is de onderneming bijna fataal geworden. Crisismanager De Vries gaf volmondig toe dat het voortdurend gebrek aan geld de onderneming tot focus heeft gedwongen.

    Alle aandeelhoudersvergaderingen Pharming
    Focus op Rhucin
    Met de terechte focus op de korte termijn, bevestigde De Vries dat ook Lactoferrin, zeker na het mislukte avontuur met het Turkse Aslan, niet tot de kernactiviteit behoort en dat verkoop wordt overwogen.

    Pharming denkt binnen 3 tot 8 jaar marktleider te worden met Rhucin, dankzij de hoge effectiviteit en beperkte bijverschijnselen. In Europa, met een jaarlijkse markt van ongeveer 110 miljoen euro, zal Pharming de opbrengsten moeten delen met partner Orphan Biovitrum. De Vries was terughoudend met het geven van details, maar verwacht mag worden dat de opbrengsten, na kosten van productie en distributie, ongeveer gelijk zullen worden verdeeld.

    Zit er meer hoop voor aandeelhouders in het vat? Jawel, als Rhucin ook in Amerika wordt goedgekeurd. Nog belangrijker, indien Pharming op termijn erin slaagt ook andere toepassingen van Rhucin goedgekeurd te krijgen, zoals afstotingsverschijnselen bij orgaantransplantaties, kunnen aandeelhouders meer van hun verliezen terugverdienen.

    Lees ook:

    Aandeelhouders Pharming zien flinke verwatering op zich af komen 15 maart 2010
    Bodem geldkist Pharming komt in zicht 18 februari 2010
    Pharming verliest meer in derde kwartaal; baten schuiven door naar laatste kwart 16 oktober 2009
    Pharming doet nieuwe poging om Rhucin op de markt te krijgen 3 september 2009
    Onderzoek voor registratie Rhucin drijft verlies Pharming op 17 juli 2009
    Benarde situatie dreigt voor Pharming 14 februari 2009

    www.veb.net/content/HoofdMenu/Beurs/A...
  3. forum rang 10 voda 28 juli 2014 18:04
    Deze ook!

    Community Call

    Francis Pinto, de topman van Pharming, heeft de afgelopen week de vragen van bezoekers van de website van de VEB, Inveztor.nl en Alex geantwoord. Hieronder het resultaat:

    Wanneer krijgt Pharming naar verwachting goedkeuring van de Europese commissie. Hoe groot schat u de kans in dat ze goedkeuring niet verlenen?

    Naar verwachting wordt een opinie afgegeven later in dit kwartaal door de wetenschappelijke commissie van de relevante autoriteiten. Deze opinie wordt enkele weken later (nadat beroepsmogelijkheden zijn verstreken) omgezet in een besluit. Uiteraard gelooft Pharming in haar product en denken we dat het goedkeuring verdient. Een objectieve inschatting van de kans dat het product werkelijk wordt goedgekeurd valt niet te geven.

    U bent ook bezig met de FDA-goedkeuring. Hoe groot schat u de kans in dat ze goedkeuring verlenen en in hoeverre is dit moeilijker dan in Europa?

    Goedkeuring in Amerika is, in principe, niet veel moeilijker dan in Europa. De procedures zijn iets anders en beide continenten hebben hun eigenaardigheden, voor- en nadelen. Ook voor de Amerikaanse markt gaan we ervan uit dat Rhucin goedkeuring verdient.

    Wanneer denkt u dat u de Amerikaanse markt kunt betreden?

    Het precieze moment van het betreden van de Amerikaanse markt is van veel omstandigheden afhankelijk en valt nu nog niet exact aan te geven. De huidige verwachting is in de tweede helft van 2008.

    Zal de aanvraag voor registratie van Rhucin alleen voor heriditair angio-oedeem ingediend worden of ook voor niet heriditair angio-oedeem?

    De goedkeuringsaanvraag die is ingediend richt zich op de behandeling van acute aanvallen veroorzaakt door hereditair angioedeem.

    Zijn er nog meer indicaties die aangevraagd zullen worden?

    Pharming is begonnen met een farmaceutisch ontwikkelingstraject waarbij andere toepassingen van ons product worden ontwikkeld, met name op het gebied van orgaantransplantatie hebben we hoge verwachtingen die zijn gebaseerd op wetenschappelijke, medische overwegingen en een analyse van de markt.

    Hoeveel omzet denkt u in 2008 in het nieuwe product te genereren? Hoeveel afzet denkt u in Amerika te realiseren?

    Gezien de ontwikkelingsfase waarin het product zich nu bevindt zijn de schattingen voor omzet van Rhucin nu nog dermate onzeker dat we daarvoor geen openbare mededelingen doen.

    DNage: om welke verouderingsziekten gaat het vooral en hoe groot is deze potentiele markt?

    DNage werkt aan drie indicatiegebieden op dit moment:

    1) Osteoporose, een ziekte met een grote behoefte aan nieuwe producten en een geschatte markt van meer dan € 7 miljard per jaar.
    2) Neurodegeneratie, een sterk onderontwikkelde markt waar een schreeuwend tekort is aan effectieve producten, hetgeen niet wegneemt dat zelfs op dit moment er al meer dan € 5 miljard per jaar in wordt omgezet (depressie niet meegerekend).
    3) Premature veroudering, een markt van enkele honderden miljoenen euro’s waar op dit moment geen enkel product voor is. Gezien het zeldzame karakter van deze ziekte en het ontbreken van effectieve therapie is het mogelijk dat hiervoor relatief snel producten kunnen worden ontwikkeld.

    Daarnaast werkt DNage aan toepassingen op het gebied van voeding en biomarkers (Diagnostica).

    Zijn er bij DNage al eerste testresultaten op dit gebied en zo nee wanneer worden deze verwacht?

    Er zijn zeer veelbelovende resultaten geboekt in diermodellen. Naar verwachting zal het eerste product (Prodarsan®) volgend jaar getest gaan worden bij patiënten die lijden aan premature veroudering.

    Hoe gaat het met de speciale voedseltoepassingen die DNage ook zou gaan ontwikkelen?

    DNage, maar ook Pharming als geheel, heeft een aantal interessante ontwikkelingen op het gebied van voeding (Bionutrition). Gezien het feit dat deze ontwikkelingen enigszin buiten de core competence van Pharming liggen, beraadt het management zich momenteel op de beste manier om de waarde hiervan voluit te ontwikkelen. Mogelijkheden waaraan u kunt denken zijn bijvoorbeeld een spin-off van deze business in een apart gefinancierd bedrijf, verkoop van het programma, uitlicensering enzovoort.

    Nivea gebruikt voor een van haar producten ook het woord DNage, is daar een merknaamprobleem, wie heeft het merkrecht?

    Voorafgaand aan de acquisitie van DNage door Pharming heeft DNage een geschil hierover met de moedermaatschappij van Nivea gesettled. Nivea heeft het recht de naam te gebruiken voor cosmetische toepassingen. Pharming heeft het recht op gebruik van de naam in andere gebieden.

    Als belegger die niet veel van biotech en beleggen afweet zou ik graag een zeer simpele vraag willen stellen. Hoe bepaal ik objectief de kansen en het risico van het aandeel Pharming. En waarom is er gewoon niet wat meer openheid over de gang van zaken zodat een belegger het gevoel kan hebben toch enigszins onderbouwd het aandeel Pharming te kopen dan wel te verkopen.

    Biotechnologie is inderdaad een vrij ingewikkelde business met veel jargon en veel onzekerheden over regelgeving, goedkeuring van producten, alsmede lange ontwikkeltrajecten die veel geld vergen. Aan de andere kant zijn de mogelijkheden en kansen zeer groot en de toekomstige markten enorm. Er zijn veel manieren om risico’s en kansen in te schatten: bijvoorbeeld door het lezen van rapporten van analisten, gespecialiseerde bladen enzovoort.

    Pharming betracht relatief veel openheid (bijvoorbeeld in vergelijking met haar concurrenten) en probeert de belegger zo goed mogelijk te informeren via persberichten, toelichtingen aan journalisten en analisten, het beantwoorden van vragen van beleggers enzovoort.

    Uw kaspositie loopt snel achteruit, ik heb berekend dat u tot medio 2008 nog geld in de la heeft. Hoe denkt u de komende periode aan geld te komen indien onverhoopt de goedkeuringen niet op tijd afkomen?

    Pharming onderzoekt diverse manieren om haar kaspositie te verstrken. We hebben tijdens de presentatie van de halfjaarcifjers aangegeven dat we dit willen bereiken door (een combinatie van) kapitaalmarkttransacties en/of commerciële deals. We hebben tevens aangegeven dat een emissie van aandelen bij de huidige keors van ongeveer € 3 niet erg aantrekkelijk is.

    Is er kans dat Pharming in zijn geheel overgenomen wordt door een grote farmaspeler?

    Er is natuurlijk altijd een kans dat Pharming wordt overgenomen gezien de consolidatiegolf die in de sector plaatsvindt: op dit moment speelt dat echter niet.

    Hoe ziet u de toekomstige waardeontwikkeling van Pharming?

    Op de korte termijn zal de waarde van Pharming vooral bepaald worden door nieuws over goedkeuringen en de ontwikkeling van de HAE-markt (het eerste afzetgebied voor Rhucin). Snel daarna zal de nog veel grotere markt van transplantatie worden betreden, welke ongetwijfeld veel waarde zal opleveren.

    Niet lang daarna zal Pharming de markt van ouderdomsziekten gaan ontwikkelen welke momenteel veruit de grootste markt is in de medische wereld met een dringende behoefte aan nieuwe producten. Op dat moment zal Pharming bij gebleken succes hopelijk zeer grote stappen in haar waardeontwikkeling hebben gemaakt.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1140839/1/PINT...
  4. forum rang 4 knaap1 28 juli 2014 19:36
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 juli 2014 18:26:

    Als Rhucin wel goedgekeurd was geworden in 2007 dan was Pharming waarschijnlijk marktleider geworden en had Pharming wel een succesvol bedrijf kunnen worden.

    Nu zijn ze te laat.
    ZwarteRidder jij ben in die tijd veel geld verloren op Pharming klopt dat.

    p
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 juli 2014 23:42
    quote:

    knaap1 schreef op 28 juli 2014 19:36:

    [...]
    ZwarteRidder jij ben in die tijd veel geld verloren op Pharming klopt dat.p
    Ik kan me niet herinneren dat ik ooit veel verloren heb met Pharming; ik heb al heel lang door hoe dit 'nepbedrijf' in elkaar zit.

    Recent heb ik wel iets verdiend met Pharming omdat mijn theorie over de koersontwikkeling na de goedkeuring klopte met mijn verwachting.
  6. [verwijderd] 28 juli 2014 23:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 juli 2014 23:42:

    [...]

    Ik kan me niet herinneren dat ik ooit veel verloren heb met Pharming; ik heb al heel lang door hoe dit 'nepbedrijf' in elkaar zit.

    Recent heb ik wel iets verdiend met Pharming omdat mijn theorie over de koersontwikkeling na de goedkeuring klopte met mijn verwachting.
    www.sciencedaily.com/releases/2014/07...
  7. forum rang 6 Chiddix 29 juli 2014 09:42
    quote:

    lucas D schreef op 28 juli 2014 15:26:

    Zelfs met de huidige koers is de behaalde winst dit jaar ruim 200%.
    Het is vervelend als je dan toch nog bij de verliezers hoort, maar wie na een stijging van meer dan 200% instapt neemt dat risico en moet naderhand niet klagen als er geen winst behaald word.
    De eerste zin zal niet voor iedereen opgaan. Zie het lijstje op dit forum van aankopen.
    Hier speelt het verkeerde instapmoment een grote rol. Ze zijn beinvloed door de sterke verhalen, die de ronde deden toen de koers boven de 0,50 stond.
    De kopers gingen ervan uit, dat de koers het koersdoel van 2,25(RC) zou gaan opzoeken.
    Kwam gisteren wat uitlatingen van ex CEO Pinto tegen. Vermarking 2006(VS/EU), omzetverwachting 125 miljoen in 2010.
    Krijg de indruk, dat RC met koersdoelen strooit, die ver weg liggen. Men presteert het om aan Pharming een beurswaarde toe te kennen van een miljard bij een omzet van enkele miljoenen(2014).
    De oorzaak van de goed nieuws show , is een andere dan een berekening van omzet/winst op termijn.
    Alles staat in het teken van geld ophalen bij Pharming. En dat is nog niet voorbij.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 september 2014 22:53
    Pharming announces preliminary financial results 2010
    Nieuws via RSS voor Pharming Group
    03 maart 2011

    Biotech company Pharming Group NV ("Pharming" or "the Company") (NYSE Euronext: PHARM) today published its preliminary (unaudited) financial results for the year ended December 31, 2010.

    Highlights 2010

    Income of EUR1.8 million for the period (2009 EUR1.1 million)

    Closed a commercialization agreement for Ruconest(TM) with Swedish Orphan Biovitrum International (SOBI) for 24 EU countries plus Norway, Iceland and Switzerland and received an upfront payment and a EU approval milestone at achievement of the EU approval, totaling EUR 8.0 million

    European launch of Ruconest(TM), recorded first sales in late December (Norway and Denmark)

    Closed a commercialization agreement with Santarus (SNTS) for the commercialization of Rhucin® in North America and received a US$ 15.0 million upfront payment

    Under this agreement with Santarus, an additional US$30 million may potentially become payable based on achieving certain clinical and commercial milestones and US$ 5 million for the acceptance of the BLA for review by the FDA

    Under the same agreement, a further US$ 45 million may be received upon reaching certain levels of aggregate net sales levels of Rhucin. The amount of each such sales based milestone payment varies upon the level of net sales in a calendar year. The maximum amount of all such milestone payments to Pharming would be US$ 45 million, assuming net sales exceeded US$500 million in a calendar year

    Submitted the BLA to the US FDA

    Operating cash outflows decreased by 20% to EUR 22.4 million in 2010 compared to EUR 28.0 million for 2009). This cost reduction was mainly a result of decreasing R&D costs from EUR24.4 million (2009) to EUR 19.1 million. In addition these operating cash outflows for 2010 included EUR 2.9 million (2009: EUR 3.1 million) for the DNage business unit which will not recur in 2011

    Primarily due to significant (non- cash) impairment charges of EUR20.7 million related to goodwill and intangibles associated with the voluntary liquidation of DNage, the operating loss increased to EUR44.1 million (2009: EUR 27.8 million)

    In December Pharming entered into an equity agreement with Socius to receive EUR 16.1 million in gross proceeds

    Throughout the year the capital structure improved as debt was settled and equity added

    At year-end 2010 cash and cash equivalents (including restricted cash) were EUR10.5 million (2009: EUR 2.3 million) with an additional EUR9 million receivable from Socius which was received in January 2011

    Sijmen de Vries, CEO, commented "This has been a breakthrough year for Pharming. We are now at the beginning of a transformational period in the evolution of the company as we move from a development led organisation towards a commercially focussed one. Throughout 2010 we consistently delivered upon our stated targets. We have gained our first major product approval, for Ruconest in Europe, appointed strong commercialization partners in key markets and substantially improved our capital structure and bolstered our balance sheet. We look forward to advancing the European roll out of Ruconest and, despite the recent set-back with the FDA, to continuing progress with bringing Rhucin to the US market as expeditiously as possible with our partner Santarus. I remain very excited about Pharming`s prospects in 2011 and beyond."

    Financials overview
    2010 revenues of EUR 0.6 million include the portion of upfront and milestone payments received from new partnerships with Santarus and SOBI as well as first product sales following market launch of Ruconest. In Q2 2010, the Company entered into a distribution agreement with SOBI under which a EUR 3.0 million upfront payment was received. The Company received a further EUR 5.0 million Market Approval milestone payment in Q4 2010 on receipt of the marketing authorisation approval for Ruconest in Europe. These cash receipts are not recognised as revenues immediately but deferred and released to the statement of revenue over the 10 year lifetime of the agreement.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 september 2014 22:55
    deel 2:
    Pharming also received an upfront payment of US$15.0 million (EUR11.7 million) from Santarus with respect to a license agreement for recombinant human C1 inhibitor in the US, Canada and Mexico. A similar accounting treatment applies to this upfront payment as of the start of the agreement.

    Operational costs decreased in 2010 compared to 2009 with 2010 R&D costs reduced significantly by 22% to EUR19.1 million (2009: EUR 24.5 million); the decrease stems mainly from various costs savings as 2009 costs included significant DNage costs (EUR4.4 million) and costs associated with the EMA filing for Ruconest. Our general and administrative costs were EUR3.3 million, slightly below last year (2009: EUR3.6 million).

    The most significant item in the consolidated statement of income for 2010 is the high level of impairment charges. These relate overwhelmingly to the impairment of goodwill and intangible assets of DNage. In the second half of 2010, the Company financed the operations of DNage through the (maximum) bridge funding facility of EUR1.2 million.

    In January 2011, a significant majority of DNage shareholders voted to put DNage into voluntary liquidation and accordingly the remaining carry value of the goodwill (EUR1.8 million) as well as the intangible assets representing the minimum future discounted cash flows from DNage product lines (EUR16.8 million) were fully impaired. These Q4 2010 charges were partially offset with a similar release of a deferred tax liability, which has been linked to the value of the intangible assets, in the amount of EUR4.3 million. Additional impairment charges of EUR2.1 million in Q4 2010 relate to inventories.

    The financial income and expenses in 2009 and 2010 are mainly non-cash and are primarily driven by transactions with bondholders and Yorkville Associates, anti-dilution share rights triggered by timing of securities issues as well as the interest on earn-out obligations in relation to DNage.

    In December 2010, Pharming entered into an equity agreement with Socius Capital to raise EUR16.1 million. As part of the agreement Pharming issued debt notes with a nominal value of EUR12,000,000 carrying nominal interest of 10% per annum over a four year period. Socius exercised its right to subscribe for shares up to EUR16,080,000. Payment of these shares by Socius is part settled in cash (EUR3,033,962 for the nominal value, received early 2011) and partly through issuance of debt notes Socius to Pharming which carry 0.65% interest per annum over a four year period.

    After four years, the nominal values of the debt notes issued by Pharming and Socius (including accrued nominal interest) are equal; and the mutual debts are off-settable.

    The structure of the agreement is, in substance, an all equity agreement (including the warrants as the number and exercise price are both fixed) so that the overall accounting treatment in 2010 is as follows:

    EUR4,830,000 received in cash and EUR9,034,000 carried in other current assets as a receivable at nominal value (the EUR9,034,000 was received from Socius in January 2011)

    the 75,849,057 shares issued , the outstanding warrants and the residual value of the transaction are all charged within equity

    Overall, the net increase of equity amounts to EUR13,733,000. No (financial) assets or liabilities nor effective interest income or expenses are recognised throughout the lifetime of the mutual notes.

    Operational outlook
    2010 marked the beginning of a transformational period in Pharming`s evolution as the company accomplished the most significant steps yet in its transition from a late-stage development company to an emerging pharmaceutical business. This commercial phase is led by our lead product Ruconest(TM)/Rhucin® (recombinant human C1 inhibitor).

    European Launch
    We believe that the prevalence of HAE is approximately 1/30,000 which implies a target population of 11,000-12,000 potential patients. Our commercialisation partner SOBI estimates the market to be worth approximately EUR100 million and this is expected to grow as both physician and patient awareness increase, driving additional needs for effective therapies against acute attacks. In Q4 Ruconest was launched and in December the first sales were made in Norway and Denmark. The European region requires a step wise approach to launching a drug as each country has its own reimbursement guidelines. We anticipate that the European roll out will be completed by Q4 2011.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 september 2014 23:05
    De Vries in 2014!!!!!! Sorry ik bedoel 2010...!!! Hij is altijd optimistisch...!!! lol

    Als je onderstaand stuk leest dan zou je bijna denken dat Pharming in 2010
    aan de vooravond stond van een gigantisch succesverhaal.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Sijmen de Vries, CEO, commented "This has been a breakthrough year for Pharming. We are now at the beginning of a transformational period in the evolution of the company as we move from a development led organisation towards a commercially focussed one. Throughout 2010 we consistently delivered upon our stated targets. We have gained our first major product approval, for Ruconest in Europe, appointed strong commercialization partners in key markets and substantially improved our capital structure and bolstered our balance sheet. We look forward to advancing the European roll out of Ruconest and, despite the recent set-back with the FDA, to continuing progress with bringing Rhucin to the US market as expeditiously as possible with our partner Santarus. I remain very excited about Pharming`s prospects in 2011 and beyond."
  11. forum rang 6 Chiddix 4 september 2014 17:25
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 3 september 2014 23:05:

    De Vries in 2014!!!!!! Sorry ik bedoel 2010...!!! Hij is altijd optimistisch...!!! lol

    Als je onderstaand stuk leest dan zou je bijna denken dat Pharming in 2010
    aan de vooravond stond van een gigantisch succesverhaal.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Sijmen de Vries, CEO, commented "This has been a breakthrough year for Pharming. We are now at the beginning of a transformational period in the evolution of the company as we move from a development led organisation towards a commercially focussed one. Throughout 2010 we consistently delivered upon our stated targets. We have gained our first major product approval, for Ruconest in Europe, appointed strong commercialization partners in key markets and substantially improved our capital structure and bolstered our balance sheet. We look forward to advancing the European roll out of Ruconest and, despite the recent set-back with the FDA, to continuing progress with bringing Rhucin to the US market as expeditiously as possible with our partner Santarus. I remain very excited about Pharming`s prospects in 2011 and beyond."
    In de tweede helft 2010 wist nog niemand hoe de commercialisering van Ruconest zou verlopen in Europa. In 2011/2012 werd duidelijk, dat het wondermedicijn niet goed uit de startblokken was gekomen. Omzet peanuts.
    In 2014 is er sprake van een omzet van ongeveer 3 miljoen incl andere inkomsten.
    Pharming is te laat op gang gekomen. Men miste de boot eind 2007.
    Of de inhaalrace gaat lukken, is niet te zeggen. Ruconest is voor Salix niet zo aantrekkelijk tenzij het preventief kan worden voorgeschreven.
    Er wordt ook onderzoek gedaan naar andere toepassingen van Ruconest. Dat is niet van vandaag maar dat gebeurde al eerder.
    Voorlopig is de slogan van toepassing, veel beloven doet......
    Dat legt het bedrijf geen windeieren. Velen zijn bereid een donatie te doen of hebben dat in het verleden gedaan voor een betere wereld(medisch).
  12. [verwijderd] 28 februari 2015 05:19
    Ik denk dat deze draad altijd in het zicht moet staan. Eigenlijk een verplicht nummer voor mensen die willen gaan beleggen in Pharming en met beleggen bedoel ik dus niet traden maar echt beleggen, LT omdat je geloof hebt in de fundamenten van Pharming.

    Succes.

    Ik ga het ook weer eens lezen. Tranen over mijn wangen van het lachen.
173 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links