Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 5,570 25 apr 2024 16:13
  • -0,160 (-2,79%) Dagrange 5,505 - 5,725
  • 282.089 Gem. (3M) 321,3K

Resultaten Q2-2014

301 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 juli 2014 09:24
    Ik snap wel dat analisten voorzichtig zijn. Ze hebben niet alleen de taak om aandelen aan te bevelen, maar ook om te voorkomen dat mensen ergens blind instappen. De analisten die te laat hun adviezen voor Imtech hadden verlaagd, krijgen ook de gierkar over zich heen, dat ze te laat gewaarschuwd hebben. Een analist is dus per definitie voorzichtig, zeker nu we net een crisis achter de rug hebben.

    Zoals je hierboven ziet kun je echter net zo goed zelf je analyse maken, ik zat er erg dichtbij, en als analisten dan wat voorzichtiger zijn, is alleen maar mooi. Dan verslaat TT de consensus.

    Ik heb even naar de Q3 cijfers en Q4 cijfers van vorig jaar gekeken. Die zijn beiden te verslaan. Q3 was vorig jaar wat zwakker dan Q2, terwijl het normaliter vergelijkbare kwartalen zijn.

    Ik denk voor de komende twee kwartalen dat TomTom gelijkblijvende omzet laat zien, of weer net als vorige twee kwartalen een procentje hoger.

    Daarmee wordt dan de omzet van vorig jaar geevenaard of net iets verslagen. Die omzet was 954 miljoen euro. Voor dit jaar ga ik dus uit van 960.

    Dat TomTom hem nu nog op 'at least' 925 heeft staan zie ik puur als voorzichtigheid. TomTom heeft nu al voor de tweede keer dit jaar hun outlook licht verhoogd. Dat doen ze dus stap voor stap.

    Net zoals ze doen aan incremental updates (van maps) doen ze ook aan incremental upgdrades (van hun outlook).

    De winst zal hiermee denk ik uitkomen in de range 30-35 cent (de outlook zegt nu nog: 'at least 25 cent'.

  2. [verwijderd] 25 juli 2014 10:10
    quote:

    *Justin* schreef op 25 juli 2014 09:24:

    De winst zal hiermee denk ik uitkomen in de range 30-35 cent (de outlook zegt nu nog: 'at least 25 cent'.
    Marina noemde het nog een bijstelling van "around 25 cents" naar "at least 25 cents". Die outlook blijkt keer op keer te voorzichtig.
  3. [verwijderd] 25 juli 2014 10:22
    Xynix,

    Daarom noemde ik het ook de incremental upgrades.

    Zitten ook voordelen aan. Je kan ook de beer in 1 keer schieten en zeggen dat dit jaar minimaal gelijk wordt aan vorig jaar. En als het dan een tikje minder wordt is iedereen teleurgesteld. Nu weet je dat de outlook een stapje verhoogd is maar nog steeds 'met gemak' gehaald kan worden.

    Dat met gemak zet ik tussen aanhalingstekens, want bedoel ik niet aanmatigend naar TomTom toe; ze moeten er nog steeds hard aan werken om te realiseren. Zoals Marina ook zei.

    Ik denk wel dat het vertrouwen geeft aan het personeel dat nu twee keer op rij de omzet en winst licht stijgen terwijl de schulden ook weg zijn. Ze hebben al redelijk wat reorganisaties voor hun kiezen gehad en nu is er toch meer zekerheid. In een groeiend bedrijf is het gewoon prettiger werken, weet ik uit ervaring, en loop je ook iets harder.
  4. [verwijderd] 25 juli 2014 10:27
    quote:

    moneymaker schreef op 25 juli 2014 09:12:

    wat een klooten aandeel zeg
    niemand die dit nog ontkennen mag
    de koers wordt Gemanipuleerd
    IK denk dat je zelf "kloten" bent

    Eerst maakte je Goddijn zwart en moesten we allemaal naar het kantoor om te protesteren en schold je ook Justin de huid vol. Steeds met die stomme vragen wat de "kenners"er van vonden

    Daarna was het een prima bedrijf en deed ook Justin het geweldig

    Nu dit weer

    Je bent ontzettend inconsequent en ongeloofwaardig en niet alleen op dit forum

  5. [verwijderd] 25 juli 2014 11:23
    quote:

    moneymaker schreef op 25 juli 2014 11:05:

    nee jij bent lekker toevoegend
    je komt niet verder dan reageren op de persoon
    man ga je pijp roken en pak een krant
    de cijfers prima
    Goddijn relaxed
    de koers zwaar shit
    ontken het en hou jezelf voor de gek

    De koers zwaar shit??? Met in ruim een jaar van 3,1 naar 6 ben ik dik tevreden. Je verwacht hopelijk toch niet echt dat we in een kaarsrechte lijn naar de 10 gaan?
    Dat er nu een paar winstnemen is gezond. Kopers genoeg trouwens en ik verwacht dat we groen gaan sluiten. Zo niet, dan gaat het volgende week wel verder richting 7.
  6. [verwijderd] 25 juli 2014 11:40
    quote:

    Dinah-Moe Tomm schreef op 25 juli 2014 11:23:

    [...]
    De koers zwaar shit??? Met in ruim een jaar van 3,1 naar 6 ben ik dik tevreden. Je verwacht hopelijk toch niet echt dat we in een kaarsrechte lijn naar de 10 gaan?
    Dat er nu een paar winstnemen is gezond. Kopers genoeg trouwens en ik verwacht dat we groen gaan sluiten. Zo niet, dan gaat het volgende week wel verder richting 7.
    Groen vandaag weet ik niet, maar naar de 7 volgende week verwacht ik ook. Dit kan, afhankelijk van het beurssentiment, ook nog wel een paar weekjes langer duren.
    Er zitten verder ook nog adviesverhogingen aan te komen. En natuurlijk mogelijk ook veel nieuwe deals in Automotive (er wordt volop getest met de realtime Maps en Traffic en Goddijn was gisteren uiterst helder; er zijn nog nooit zoveel offertes uitgebracht als nu en Goddijn is in de regel uiterst voorzichtig; die roept alleen maar wat als hij ook zeker weet dat een groot deel van die offertes wordt binnengehaald)
301 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links