Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nutreco - 2e kwartaal 2014

81 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 juli 2014 15:33
    'Nutreco haalt groeidoelstelling'

    WOENSDAG 23 JULI 2014, 14:08 uur | 138 keer gelezen

    AMSTERDA (AFN) - Nutreco heeft de beloofde verbetering van het bedrijfsresultaat in het eerste halfjaar ruimschoots gerealiseerd. Dat voorspellen analisten vooruitlopend op de cijfers die de diervoerproducent donderdag voorbeurs presenteert.
    Nutreco gaf bij de resultaten van het eerste kwartaal aan dat de operationele winst (ebita voor bijzondere posten) in het eerste halfjaar van 2014 “duidelijk hoger” zou zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen bedroeg de operationele winst 80,3 miljoen euro. Analisten van Rabobank rekenen op een verbetering met 10 procent, KBC Securities voorziet een vooruitgang met 20 procent.

    Analist Pascale Weber van KBC rekent verder op een omzetgroei van 1 procent, tot 2,4 miljard euro. Toenemende verkopen werden daarbij grotendeels tenietgedaan door lagere prijzen en negatieve wisselkoerseffecten. Weber verwacht dat Nutreco ook een prognose voor de ebita in heel 2014 zal geven.

    Visvoer

    Ook Rabo kijkt uit naar een outlook voor het hele jaar. Analisten Patrick Roquas en Karel Zoete van Rabobank wezen verder op de mogelijkheid dat Nutreco meer bekendmaakt over de mogelijkheden om cash uit te keren.

    Weber verwacht vooral een sterke stijging van de verkoopvolumes bij het visvoer, waar de verkoop vorig jaar nog met bijna 10 procent kromp. De overige diervoeractiviteiten, exclusief Spanje en Portugal, toonden volgens de analist een gematigde volumegroei van 1 procent, met een licht beter resultaat dan in de eerste helft van 2013.

    Bij de Spaanse en Portugese mengvoeractiviteiten, die in juni door Nutreco uit de etalage werden gehaald, zakte de omzet naar verwachting met 12 procent. Het bedrijfsresultaat verbeterde hier volgens KBC wel met ruim een kwart.

  2. [verwijderd] 24 juli 2014 07:41

    Nutreco voert winst op
    07:28 24-7-2014

    AMERSFOORT (AFN) - Nutreco heeft zijn winst en omzet in de eerste helft van dit jaar weten op te voeren, dankzij betere resultaten in alle segmenten waar de diervoerproducent actief is. Het bedrijf verwacht dat het resultaat over het hele jaar minstens gelijk zal zijn aan dat van 2013, terwijl in het tweede halfjaar voor 100 miljoen euro aan aandelen zal worden ingekocht.

    Nutreco meldde donderdag een omzet van 2,46 miljard euro over de eerste 6 maanden van dit jaar. Dat was 2,6 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) voor bijzondere posten steeg met 15 procent tot 108,2 miljoen euro. De nettowinst verbeterde met bijna 8 procent tot 57,6 miljoen euro.
  3. [verwijderd] 24 juli 2014 09:35
    quote:

    Geef_Kwaliteit_de_Tijd schreef op 24 juli 2014 08:42:

    Cijfers lijken mij prima, outlook valt erg tegen, wellicht compenseert de aandeleninkoop iets?
    Ja de outlook valt mij ook tegen minstens gelijk met vorig jaar dat impliceert een mindere winst dan vorig jaar voor de tweede helft van het jaar. Het kan zijn dat ze een slag om de arm houden ivm valutaproblematiek.
    Aandelen inkoop is volgens mij 3.000.000 stuks en dat is circa 4,5% van de uitstaande aandelen. Ook hebben ze in de eerste helft aandelen ingekocht dus het totaal uitstaand zal aanzienlijk naar beneden zijn gegaan. Dat zou toch een flinke opwaartse koers moeten geven
  4. forum rang 10 voda 24 juli 2014 11:19
    Nutreco verwacht minimaal gelijk resultaat 2014 - Update
    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Nutreco halfjaaromzet, winst hoger; verwacht minimaal gelijk resultaat 2014', om informatie, commentaar CEO, CFO, analisten en actuele koers toe te voegen)

    Door Bart Koster

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nutreco nv (NUO.AE) heeft in het eerste halfjaar van 2014 een hoger bedrijfsresultaat op een gestegen omzet gerealiseerd, dankzij betere prestaties in alle segmenten, maakt de veevoer- en visvoerproducent donderdag bekend.

    Het bedrijf verwacht voor heel 2014 een resultaat voor rente, belasting, amortisatie (EBITA) en bijzondere posten, uit voortgaande activiteiten, tenminste gelijk aan de EUR256,3 miljoen in 2013.

    Nutreco realiseerde een 2,6% hogere halfjaaromzet van EUR2,46 miljard tegen EUR2,40 miljard een jaar geleden. Het bedrijfsresultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA), voor bijzondere posten uit voortgaande activiteiten, steeg met 12% naar EUR138,4 miljoen van EUR123,6 miljoen, en de nettowinst nam met 7,7% toe tot EUR57,6 miljoen tegen EUR53,5 miljoen in de eerste helft van 2013.

    Het concern start een aanvullend aandeleninkoopprogramma van EUR100 miljoen, bovenop het lopende programma van EUR45 miljoen, en stelt een gelijkblijvend interimdividend van EUR0,30 per gewoon aandeel voor.

    "We houden niettemin een oorlogskas over van zo'n EUR500 miljoen", zegt CFO Gosse Boon desgevraagd tegen Dow Jones. "Bij onze investeringen blijft de prioriteitsvolgorde eerst autonome groei, dan acquisities, en vervolgens uitkering aan aandeelhouders", licht hij toe.

    CEO Knut Nesse voegt toe dat Nutreco gemiddeld twee strategisch acquisities per jaar blijft nastreven, en dat de activiteiten in Iberia zich voorspoedig ontwikkelen en voorlopig niet weer in de etalage worden gezet.

    "We ondervinden bij onze productie en verkoop in Rusland en de joint venture-activiteiten in Oekraine geen hinder of complicaties van de daar heersende crisis", zegt de CEO desgevraagd.

    Bij visvoer steeg de EBITA 23,9% naar EUR43,5 miljoen, voornamelijk als gevolg van hogere zalmvoervolumes in Noorwegen en de bijdragen van de recente acquisities in Ecuador en Egypte. De CEO zegt in de tweede helft van 2014 verlies van marktaandeel bij zalmvoer in Noorwegen te voorzien, als gevolg van de start van de eigen voerproductie aldaar door zalmkweker Marine Harvest. "Maar dat vangen we op door onze strategie van diversificatie in productaanbod en regionale markten", zegt Nesse.

    Bij veevoer nam het EBITA-resultaat met 4,7% toe tot EUR59,6 miljoen, door goede prestaties in volgroeide markten en de focus op hoger renderende marktsegmenten.

    Mengvoer en vlees Iberia zag de EBITA met 31,2% groeien naar EUR18,1 miljoen, door lagere grondstofprijzen en goede prestaties van de vleesmarkten.

    De totale EBITA voor bijzondere posten steeg 15% naar EUR108,2 miljoen.

    Voor Pascale Weber van KBC Securities zijn omzet en bedrijfsresultaat beter dan verwacht. De KBC-analist is echter teleurgesteld over de operationele marge bij visvoer, ondanks de sterke volume- en EBITA-groei in dit segment. De REBITA-marge nam hier slechts met 10 basispunten toe tot 4,7%, waar zij 5,5% had verwacht. De rapportage bevat voor Weber verder weinig verrassingen. KBC houdt een accumulate-advies bij een koersdoel van EUR37,00.

    In totaal zijn de resultaten conform verwachting van de analisten van Rabobank Equity Reserach, met beter dan verwachte resultaten bij veevoer en vlees, maar lager dan getaxeerde resultaten bij visvoer. Veevoer presteerde vooral solide in Europa en Canada door volumegroei en mixverbetering. Visvoer combineerde een sterke volumegroei met een vlakke marge-ontwikkeling. Vlees zag de EBITA met 31% stijgen dankzij gunstige grondstofprijzen en goede marktcondities, aldus de analisten. Ze voorzien een stijging van de nettoschuld/EBITDA-ratio naar 1,4 als gevolg van de aanvullende aandeleninkoop, maar vinden deze nog steeds erg solide. Hun advies is buy, bij een koersdoel van EUR37,20.

    Het aandeel staat donderdag omstreeks 10.30 uur 1,2% hoger op EUR32,99 op een 0,5% hogere Midkap.

    Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


  5. forum rang 10 voda 24 juli 2014 11:20
    Nutreco resultaten conform verwachting, outlook behoudend - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Nutreco (NUO.AE) komt met halfjaarcijfers conform verwachting en een behoudende outlook voor het hele jaar, zeggen analisten van Rabobank Equity Research. De Rabo-analisten wijzen op de beter dan verwachte resultaten bij veevoer en vlees, maar lager dan getaxeerde resultaten bij visvoer. Veevoer presteerde vooral solide in Europa en Canada door volumegroei en mixverbetering. Visvoer combineerde een sterke volumegroei met een vlakke marge-ontwikkeling. Vlees zag de EBITA met 31% stijgen dankzij gunstige grondstofprijzen en goede marktcondities, aldus de analisten. Ze voorzien een stijging van de nettoschuld/EBITDA-ratio naar 1,4 als gevolg van de aanvullende aandeleninkoop van EUR100 miljoen, maar vinden deze nog steeds erg solide. Het advies is buy, bij een koersdoel van EUR37,20. Omstreeks 09.55 uur noteert het aandeel 1% hoger op EUR32,94, terwijl de Midkap vlak staat. (BTK)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


  6. forum rang 5 Mailbox 24 juli 2014 12:22
    Ach, er zijn altijd weer figuren die er iets negatiefs uit willen hengelen. Nutreco is natuurlijk een prachtbedrijf met een supersolide finaciele basis. Ze zijn de markt elke keer voor en zorgen ervoor dat eventuele tegenvallers direkt weer gecompenseerd kunnen worden door andere aktiviteiten, zoals de visvoerfabriek in Nigeria. Het draait bij Nutreco allang niet meer alleen maar om voer voor zalm. De 100 miljoen aan aandelen die weer ingekocht gaan worden zorgen voor een stevige steun van de koers, die de komende tijd alleen maar zal oplopen.
  7. forum rang 7 bezinteergebelegt 24 juli 2014 17:54
    Zo, ik zie dat de cijfers de boel ook niet in gang kunnen zetten, zet er maar een kruis doorheen en een streep onder want die 33 en blijvend hoger gaan we dit jaar nooit meer zien, wordt vanaf morgen weer zijwaarts tot de Q3 cijfertjes eind oktober, mooi fonds maar dit jaar niet meer in beweging te krijgen na de afzink van 36,xx. Morgen de calls maar weer een schop geven en op zoek naar andere fondsen.
  8. [verwijderd] 24 juli 2014 18:00
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 24 juli 2014 17:54:

    Zo, ik zie dat de cijfers de boel ook niet in gang kunnen zetten, zet er maar een kruis doorheen en een streep onder want die 33 en blijvend hoger gaan we dit jaar nooit meer zien, wordt vanaf morgen weer zijwaarts tot de Q3 cijfertjes eind oktober, mooi fonds maar dit jaar niet meer in beweging te krijgen na de afzink van 36,xx. Morgen de calls maar weer een schop geven en op zoek naar andere fondsen.
    Nee het valt mij ook vies tegen. Ik had ook gedacht dat nu flink zou stijgen maar eigenlijk is het marginale stijging conform markt.
    Ik denk dat ik ook verder ga kijken en zodra ik een beter fonds weet stap ik daar in met het geld dat nu in nutreco vaststaat.
  9. forum rang 7 bezinteergebelegt 24 juli 2014 18:38
    quote:

    gerard_ecb schreef op 24 juli 2014 18:02:

    Ik vergeet nog een ding Nutreco gaat zelf 3.000.0000 stukjes kopen en dat geeft misschien wat koersdruk omhoog
    Ze haden die 100 miljoen beter terug kunnen geven dmv een dividendverhoging oid want die aandeleninkoop gaat de koers niet omhoog jagen, er zijn zo te zien te veel verkopers die boven de 33 van hun stukken afwillen en dat zie ik niet zo 1 2 3 veranderen.
  10. [verwijderd] 24 juli 2014 23:37
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 24 juli 2014 18:38:

    [...]

    Ze haden die 100 miljoen beter terug kunnen geven dmv een dividendverhoging oid want die aandeleninkoop gaat de koers niet omhoog jagen, er zijn zo te zien te veel verkopers die boven de 33 van hun stukken afwillen en dat zie ik niet zo 1 2 3 veranderen.
    Zou kunnen maar het geeft natuurlijk niet alleen een koersdruk omhoog maar ook de wpa zal met een procent of 4-5 stijgen en daar kan dan de koers weer op reageren. Dus al met al is dat niet slecht. En ander voordeel, dividend gaat direct van de koers af en aandeleninkoop niet.
  11. [verwijderd] 25 juli 2014 09:49
    quote:

    bezinteergebelegt schreef op 25 juli 2014 09:28:

    Ah, het is al 1,5 procent geworden :-(. Wat een misser weer zeg.
    Het zou kunnen dat er nu allerlei speculanten uitstappen die een positie opgebouwd hadden om te profiteren van een koersreactie na publicatie. Die stappen na deze magere reactie wellicht massaal uit. Maar Motherwell is coming to the rescue en gaat straks aandeeltjes kopen en de koers weer opdrijven dan kan jij mooi van je calls af.
81 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,46 +0,28%
EUR/USD 1,0715 +0,16%
FTSE 100 8.098,30 +0,72%
Germany40^ 18.002,20 -0,48%
Gold spot 2.326,10 +0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+6,21%
Flow T...
+4,36%
Fugro
+2,97%
B&S Gr...
+2,74%
NX FIL...
+2,16%

Dalers

ADYEN NV
-9,33%
VIVORY...
-5,70%
WDP
-4,46%
Alfen ...
-2,97%
TomTom
-2,88%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links