Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

Kan Ruconest Pharming nog redden?

83 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juli 2014 00:09
    quote:

    engima2 schreef op 24 juli 2014:

    Haha lijf m in,past uitstekend in het profiel van marktgevoel .
    Je doet wel erg je best om de poster en de post in een "belachelijk" positie te duwen! Probeer de post eens punt bij punt te weerleggen!

    Edit, Marktgevoel heeft wel heel vaak gelijk!
  2. Kwoque 24 juli 2014 00:39
    quote:

    Internationaal schreef op 23 juli 2014 23:41:

    [...]

    Ik wil niet zo maar kritisch zijn maar nakko het lijkt er sterk op dat je missie met deze post weinig ruimte heeft gelaten voor feitelijkheid. Je motief is me onduidelijk?

    Hier dan een paar gegevens als hulp bij verdere verdieping in dit materie (en dan met citaten/bronnen):
    1. Regel 3 par 2 van jou stuk: Cinryze is niet goedgekeurd voor behandeling van acute aanvallen, alleen voor profylaxis. www.haea.org/patients/treatments/
    Berinert, Firazyr vanaf 18 jaar,
    www.shirecanada.com/en/documents/FIRA...
    en Kalbitor vanaf 16 jaar zijn dat wel
    www.bcbsks.com/customerservice/provid...
    (Ruconest trouwens vanaf 13 jaar - een groot voordeel omdat men patiënten vroeg al kan binden aan eigen product)

    2. Ruconest kan wel zelf toegediend worden

    Salix-Pharming's Ruconest Gets FDA Nod for HAE Published on July 18, 2014
    "Ruconest can be self-administered by a patient once training is obtained. Due to the unpredictability of HAE attacks, patients remain uncertain about the occurrence of the next attack. This makes it important to have a drug that patients can administer themselves to resolve a sudden attack."
    www.zacks.com/stock/news/140622/Salix...

    3. Larynx aanvallen worden goed behandeld met Ruconest weten we uit Europese studies dus wordt de bewoording op bijsluiter waarschijnlijk op vergelijkbare wijze gelezen als de bewoording op de larynx waarschuwingen van alle andere HAE middelen:
    • " Ruconest® is effective for the treatment of angioedema attacks in all assessed anatomical locations (abdominal, oro-facial-pharyngeal-laryngeal, peripheral or urogenital sites).22"
    www.haepatient.com/health-care-practi...
    Alle andere middelen hebben waarschuwingsteksten in hun bijsluiter om bij een 'laryngial attack' naar de ziekenhuis te gaan ook als er met hun middel behandeld wordt.
    " If you self-inject Firazyr or if your caregiver injects you with Firazyr while experiencing a
    laryngeal attack (obstruction of the upper airway), you must seek medical care immediately."
    www.google.nl/url?url=http://www.medi...
    "Given the potential for airway obstruction during acute laryngeal HAE attacks, patients should be advised to seek medical attention in an appropriate healthcare facility immediately in addition to treatment with Berinert, Firazyr, or Kalbitor.1,3,4"
    www.bcbsks.com/customerservice/provid...

    4. Pharming heeft al in Europa orphan status voor meer toepassingen:
    Delayed Graft Function (Orphan)
    Prevention and/or treatment of delayed graft function after solid organ transplantation
    Orphan indication sponsor
    • Pharming Technologies B.V.; Archimedesweg 4, Netherlands
    Capillary Leakage Syndrome (Orphan)
    Orphan indication sponsor
    • Pharming Technologies B.V.; Archimedesweg 4, Netherlands
    reference.medscape.com/drug/berinert-...

    5. In Europa groeit het markt aandeel pas dit jaar snel (als we Pharming moeten geloven, naar 3 miljoen 250%+). Dit heeft vooral te maken met de versnippering van de Europese markt en verzekeringswezen. Dit is ook niet anders geweest voor de concurrenten. Berinert is al bijna 30 jaar goedgekeurd en heeft het grootste deel van de markt, maar is minder kosten efficiënt dan Ruconest en dus liggen er toch kansen (dit is vooral waar bij patiënten met overgewicht - een relevant gegeven in de VS).

    6.Je zegt: "het gebruik van de melk van transgene konijnen is duur, bewerkelijk en risicovol". Het is juist deze drie dingen niet vergeleken met de bloedplasma producten. Goedkoper dan het moeizaam verzamelen van menselijk bloed met risico dat bloed donors protest leveren over winsten door farmaceutisch gebruik (zie artikel in volkskrant hierover). Minder kwetsbaar als supply chain omdat konijnen oeverloos kunnen vermenigvuldigen. Minder risicovol omdat men niet hepatitis A of B kan krijgen van mensen die donor waren en die ziekten hadden (daarom moet men deze imunisaties krijgen als de andere middelen gebruikt worden maar niet bij Ruconest). Ook is er gevaar voor overdracht van Kreuzfeld Jacob Syndroom en een diversiteit aan virus ziekten, bij het gebruik van menselijk bloed.

    6. Wat verdere toepassingen betreft. De uitbreiding naar profylaxis zou er sneller kunnen zijn dan men denkt, vooral omdat er geen alternatief is in de C1INH behandelingen voor mensen die religieuze bezwaren hebben tegen menselijke bloedproducten (zoals bijvoorbeeld de Jehovagetuigen) en Pharming al clynische data beschikbaar heeft uit profylaxis studies. (http://www.drugs.com/clinical_trials/pharming-announces-publication-ruconest-hae-prophylaxis-study-14583.html)

    Bedankt voor de zoveelste waardevolle bijdrage internationaal.
    Er was ook iets in categorie over verloop van de fda goedkeuring van de andere medicijnen en overigens is Cyrenze geen behandeling tegen acute HAE, maar een preventieve behandeling. Dus sowieso al 1 concurrent minder. Of doelde Internationaal daar ook op met punt 1? En ik ga gelijk achter de bron aan, maar meende ook ergens gelezen te hebben dat door de geringe bijwerkingen van Ruconest daardoor ook een grote voorsprong hebben op hun concurrenten. Daarom hebben ze (vorig jaar?) Nog een extra onderzoek gedaan om te kijken of de konijnen melk wat ze gebruiken ook geschikt is voor mensen met konijnen allergie om de doelgroep te maximaliseren, ook daar heb ik weer geen bron van. Voor de volgende keren ga ik dat soort dingen bij houden...
  3. [verwijderd] 24 juli 2014 00:48
    quote:

    Nog ff wachten schreef op 24 juli 2014 00:09:

    [...]

    Je doet wel erg je best om de poster en de post in een "belachelijk" positie te duwen! Probeer de post eens punt bij punt te weerleggen!

    Edit, Marktgevoel heeft wel heel vaak gelijk!
    Marktgevoel of te wel Diede/Kennie is al meer dan anderhalf jaar bezig om short te gaan in Pharming. Hij deed zelfs vorig jaar een oproep op dit forum om van één van de forumleden aandelen te mogen lenen om zo te kunnen shorten. Vroeg toen ook of er meerdere mogelijkheden waren en zo ja welke, om short te gaan op Pharming.
    Het is daarom goed mogelijk dat hij op dit moment speeders short van Commerzbank heeft en dus belang heeft in daling van het aandeel Pharming.
    Ik vind het zeer kwalijk als hij hiervoor zijn site zou gebruiken.
  4. [verwijderd] 24 juli 2014 01:02
    quote:

    marlanki schreef op 24 juli 2014 00:48:

    [...]
    Marktgevoel of te wel Diede/Kennie is al meer dan anderhalf jaar bezig om short te gaan in Pharming. Hij deed zelfs vorig jaar een oproep op dit forum om van één van de forumleden aandelen te mogen lenen om zo te kunnen shorten. Vroeg toen ook of er meerdere mogelijkheden waren en zo ja welke, om short te gaan op Pharming.
    Het is daarom goed mogelijk dat hij op dit moment speeders short van Commerzbank heeft en dus belang heeft in daling van het aandeel Pharming.
    Ik vind het zeer kwalijk als hij hiervoor zijn site zou gebruiken.

    Volgens mij kan je niet short gaan op pharming? Ook zijn er meer mensen betrokken bij Marktgevoel en last but no least ze hebben ook mij een keer geciteerd in hun stukjes mbt de toekomst van antonevernooitniet met betrekking tot een visie welke overigens 100% is uitgekomen. En ik kan je verzekeren dat ik geen van deze mensen geen enkel idee hebt wie het zijn.
  5. forum rang 6 Chiddix 24 juli 2014 01:37
    Dit bedrijf staat onderhand bol van emissies. Beleggers moeten er rekening mee houden, dat de volgende in 2015 gaat plaatsvinden omdat de omzet uit Ruconest ontoereikend is, om het bedrijf te runnen.
    Het tijdstip weet je nooit. Uit het niets valt de emissie rauw op je dak.
    Het woord claim-emissie is bij Pharming niet aan de orde.
    Doel is de zakken van onnozele beleggers en kleine investeerders leeg te schudden.
    Daar past een claim-emissie niet bij.

    p.s RC presteerde het in 2014 ,direct na de emissie in het voorjaar het koersdoel te verhogen naar $3 en de omzet naar een miljard(outlook).
  6. [verwijderd] 24 juli 2014 08:28
    quote:

    Internationaal schreef op 23 juli 2014 23:41:

    [...]
    ...
    lang verhaal met obscure bronnen. behoudens punt 1 ook niet bijdragend. w.b. punt 1 blijft overeind dat de profylactische indicatie van cynrize erg populair kan worden bij patienten. heeft u wel eens een patient tijdens een HAE aanval zich zelf een infuus zien prikken om ruconest in te nemen? uiteraard doelde ik niet op de eveneens dure en inefficiente bloedplasma als nieuwe techniek. een orphan drug status zegt niks, er moet gewoon onderzoek worden gedaan en het garandeert zeker geen goedkeuring. 3 miljoen omzet na bijna 5 jaar moet ook u teleurstellen neem ik aan? kortom weinig redenen in uw post waarom deze luchtbel niet zal leeglopen.
  7. [verwijderd] 27 juli 2014 19:43
    het is inderdaad erg aantrekkelijk om short te gaan in pharming met de sombere vooruitzichten.

    komende weken zal de daling waarschijnlijk echt op gang gaan komen richting sub 20 ct. ongetwijfeld doen ze zelf met de halfjaar cijfers een duit in het zakje. onder de 10 cent duiken we wellicht pas bij de (noodzakelijke) emissie (en reverse split) volgend jaar. na goedkeuring in europa volgde, ondanks vele hosanna geluiden hier op het forum, geen koersstijging maar een gestage daling, ongekende verwatering en 2 jaar later een rs.
  8. neeroppie 27 juli 2014 19:59
    quote:

    nakko schreef op 27 juli 2014 19:43:

    het is inderdaad erg aantrekkelijk om short te gaan in pharming met de sombere vooruitzichten.

    komende weken zal de daling waarschijnlijk echt op gang gaan komen richting sub 20 ct. ongetwijfeld doen ze zelf met de halfjaar cijfers een duit in het zakje. onder de 10 cent duiken we wellicht pas bij de (noodzakelijke) emissie (en reverse split) volgend jaar. na goedkeuring in europa volgde, ondanks vele hosanna geluiden hier op het forum, geen koersstijging maar een gestage daling, ongekende verwatering en 2 jaar later een rs.
    De wens is zeker de vader van de gedachte ?
    Je verraad jezelf aardig met deze stelling. Het mag allemaal van mij hoor.
    We zullen het gaan zien bij de AFM meldingen, toch?
  9. [verwijderd] 27 juli 2014 21:12
    De bashers van tegenwoordig zijn van uitermate dramatisch niveau... Het enige steekhoudende argument heb ik ze nog zelf moeten voorschotelen... Maar tis ok, je moet toch wat als je stukjes niet binnenrollen.

    Dus zet em op bashers, shorters en ander gespuis! Wie weet lukt jullie plannetje... Hebben jullie ook wat verdient... Want ook jullie gun ik wat winst hoor... Echt!

    Maar ik gun mezelf ook wat... Dus...

    UP! :-)
  10. forum rang 4 bammie 27 juli 2014 22:34
    quote:

    RRR schreef op 27 juli 2014 21:12:

    De bashers van tegenwoordig zijn van uitermate dramatisch niveau... Het enige steekhoudende argument heb ik ze nog zelf moeten voorschotelen... Maar tis ok, je moet toch wat als je stukjes niet binnenrollen.

    Dus zet em op bashers, shorters en ander gespuis! Wie weet lukt jullie plannetje... Hebben jullie ook wat verdient... Want ook jullie gun ik wat winst hoor... Echt!

    Maar ik gun mezelf ook wat... Dus...

    UP! :-)
    Shorters kun je naaien door de prijs omhoog te pushen dat vinden ze niet fijn want dan moeten ze de aandelen duurder terugkopen met een mogelijke short-squeeze tengevolge. Gebeurde o.a. bij Imtech vorige week.
  11. [verwijderd] 28 juli 2014 09:00
    quote:

    RRR schreef op 27 juli 2014 21:12:

    De bashers van tegenwoordig zijn van uitermate dramatisch niveau... Het enige steekhoudende argument heb ik ze nog zelf moeten voorschotelen... Maar tis ok, je moet toch wat als je stukjes niet binnenrollen.

    Dus zet em op bashers, shorters en ander gespuis! Wie weet lukt jullie plannetje... Hebben jullie ook wat verdient... Want ook jullie gun ik wat winst hoor... Echt!

    Maar ik gun mezelf ook wat... Dus...

    UP! :-)
    Naieve gij met licht gemene inslag, die, nogal arrogant, anderen verwijt uit de hoogte te doen, noem op uw beurt een pumper van enig nivo hier.
    Nee, degenen die u "bashers" noemt, hebben hun inhoudelijke zaakjes over het algemeen toch echt stukken beter voor elkaar.
83 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links