Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Palestina vs Israel

511 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 ramptoerist 22 juli 2014 19:49
    quote:

    A5 schreef op 22 juli 2014 19:43:

    [...]

    Even bij de les blijven. Joris heeft dit draadje heropend vanwege de huidige gebeurtenissen in Gaza.
    De nederzettingenpolitiek op de Westbank is een heel ander verhaal. Daar ben ik ook geen voorstander van.
    Nee, dat is het nu juist niet. Je kunt daar de ene actie niet los zien van een andere, zo is mijn conclusie.
    Dit is geen conflict wat pas ontstaan is. Dit is een gevolg.
  2. [verwijderd] 22 juli 2014 19:57
    quote:

    De Schaker 75 schreef op 22 juli 2014 18:34:

    [...]
    allemaal mooie verhalen, kijk eens naar de feiten het aantal slachtoffers waarvan hoeveel kinderen en vrouwen.

    Hamas doet zijn best om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te scoren om sympathie en medeleven op te wekken bij de rest van de wereld, en allen die daar intrappen wijzen nu met de beschuldigende vinger naar israël omdat de dodenaantallen zo ongelijk verdeeld zijn.
    Ja, Israel zet zijn burgers niet opzettelijk in de vuurlinie en slaat geen raketten onder woningen, scholen en ziekenhuizen op. Maar velen lijken hen dat kwalijk te nemen.

    De meest navrante onthulling van de laatste week was dat een groot deel van het cement en de overige bouwmaterialen die meelevende zielen na de laatste confrontatie (2008/2009) naar de Gaza-strook gestuurd hadden (ook Nederland heeft daar aan meebetaald!) niet voor de wederopbouw van woningen, scholen en ziekenhuizen (voor de getroffen burgers dus) gebruikt is, maar om er nieuwe tunnels mee te bouwen die alleen maar bedoeld waren om ongezien 'hit- and run' terreuraanslagen in Israël te plegen. Dat is nog eens doeltreffende humanitaire hulp!

    In de nieuwe huizen hebben ze meteen maar een ingang naar het vele kilometers lange tunnelsysteem gemaakt, en nu weer tranen met tuiten huilen als de Israëli's woonwijken bombarderen. Als klap op de vuurpijl probeert Hamas ook nog mensen er aan hinderen om hun huizen te ontvluchten, want die weten natuurlijk wat er in hun kelder zit.
    Hoe hypocriet wil je het nog hebben?
  3. [verwijderd] 22 juli 2014 20:06
    quote:

    ramptoerist schreef op 22 juli 2014 20:03:

    [...]

    ghe, nog steeds selectief quoten, en dan een beetje voeren kees ?
    Mooi, zo kan je dit conflict ook wel samenvatten.
    Succes ermee.

    Jij suggereert dat er een rechtstreeks verband is tussen de nederzettingenpolitiek en de huidige gebeurtenissen in Gaza. Hamas en de PLO zijn bepaald geen vrienden.
    Je geeft blijk van gebrek aan kennis.
  4. Levy 22 juli 2014 20:13
    quote:

    ramptoerist schreef op 22 juli 2014 19:34:

    [...]

    Volgens mij vergeet je even de kolonisten. En hun uitbreidingsdrang.
    Die rechtse rakkers zijn net zo knettergek als Hamas/Fatah, en ook dat weet men in Israël. Immers, ook daar is verdeeldheid tussen Likoed en de meer gematigde tak inmiddels nogal groot.

    Een ieder die in Israël geweest is kan je vertellen hoe het W02 syndroom bij het minste geringste als excuus wordt aangevoerd. Een excuus wat inmiddels een tikje vreemd begint te worden, gezien het apartheidsregime wat daar al jaren aan het bewind is.
    Deze spagaat waar men al jaren inzit is op zich geen probleem, zolang ze het lekker allemaal binnen de muur houden.
    Mooi land overigens, maar als je grens een muur van 15 meter hoog is, dan kun je jezelf ook eens afvragen waar je mee bezig bent.

    Samengevat, 2 partijen, 2 schuld. Oplossing geen.

    Zo vreemd is dat "WO2 syndroom" niet hoor. Net als toen worden ook nu de Joden omringt door mensen/regimes/groeperingen die het op hun ondergang hebben gemunt. Echter een verschil met toen is dat de Israëli's zich niet wederom weerloos als lammetjes naar de slachtbank laten leiden.

    Israël werd geteisterd door zelfmoordterroristen. Ter bescherming van de bevolking biedt die muur een uitstekende oplossing.

    Je bent kennelijk nooit in Israel geweest want dan had je geweten dat er honderdduizenden Arabieren wonen, die ook overigens vertegenwoordigd zijn in het parlement. Hoe anders is dat in Gaza? Daar is geen enkele Jood te bekennen. Te gek voor woorden, maar dat lijkt inderdaad erg op een apartheidsregime.
  5. forum rang 5 ramptoerist 22 juli 2014 22:14
    ach, ik raad een ieder daar vooral nu juist wel een keertje heen te gaan, en zelf je conclusie te trekken. Die heb ik dus naar aanleiding daarvan gemaakt. En ik druk me nog mild uit.
    2 religieuze partijen & gekken, en de achterban van alle strijdende partijen zit lekker of op een ander continent en gooit een zak geld , of zit een paar landen verderop, en geeft een zak geld.
    hier, een mooi stukje geschiedenis.
    www.globetoday.com/one-of-the-most-be...

  6. forum rang 4 midjj 23 juli 2014 10:26
    Een keertje Israel geeft je een prima mening..? Ik zou zeggen: Een flink aantal keertjes, of nog beter: Ga er wonen. Ik begrijp nog steeds niet hoe mensen hier een oordeel kunnen hebben over de muur die Israel heeft gebouwd. Onbegrijpelijk. Zelf zittend in een zonnige, veilige achtertuin in Lutjebroek, coctailtje erbij. Volkskrant op schoot.
    En maar media napraten. Ooit wel eens gebruik gemaakt van het voormalig Roulette OV in Israel? Ooit tijdens de Intifada gezellig uit eten geweest in Tel-Aviv? Oplossingen heeft men niet, maar Israel mag vooral geen muren bouwen. Raketten Roulette? Slikken en stikken. Het houdt vanzelf op.
    --heerlijk die coctail--
    En natuurlijk: De ene schimmige nieuwslink na de andere wordt hier gepost. Israel gebruikt gifgas, Israel bombardeert lukraak burgerdoelen, Israel wilde de wapenstilstand niet, Israel is de oorzaak van de Shoah...als deze uberhaupt al ooit heeft plaatsgevonden...schrijnend....

    En de situatie in Gaza? Honderd-duizenden burgers zijn het slachtoffer van Hamas. En denk je nu echt dat de bevolking zich hier over uit zal durven spreken of -nog meer- zal durven opstaan tegen de tereur van Hamas? Er waren er een aantal, een paar jaar geleden. Hun benen gingen op de post richting Israel. De bevolking kan kiezen tussen 2 kwaden: Israels bombardementen als gevolg van Hamas' raketbeschietingen of weer een status-quo zonder bombardementen en zonder economische ontwikkeling, toekomst...leven.
    Israel zal namelijk nooit zaken doen met organisaties als Hamas en terecht! Israel lijkt het enige land dat -UIT ERVARING- de destructieve aard van Hamas door en door kent. Zolang Hamas bestaat zal deze ellende voortduren ben ik bang, met duizenden onschuldigen als slachtoffer.

    Een ieder die vermoed dat Hamas een gezellige, politieke organisatie is, die oprecht geeft om het belang van de 'Gazanen', zou ik willen vragen eens een maandje op stage te gaan bij ze.
  7. [verwijderd] 23 juli 2014 11:42
    quote:

    Levy schreef op 22 juli 2014 20:13:

    [...]

    Zo vreemd is dat "WO2 syndroom" niet hoor. Net als toen worden ook nu de Joden omringt door mensen/regimes/groeperingen die het op hun ondergang hebben gemunt. Echter een verschil met toen is dat de Israëli's zich niet wederom weerloos als lammetjes naar de slachtbank laten leiden.

    Israël werd geteisterd door zelfmoordterroristen. Ter bescherming van de bevolking biedt die muur een uitstekende oplossing.

    Je bent kennelijk nooit in Israel geweest want dan had je geweten dat er honderdduizenden Arabieren wonen, die ook overigens vertegenwoordigd zijn in het parlement. Hoe anders is dat in Gaza? Daar is geen enkele Jood te bekennen. Te gek voor woorden, maar dat lijkt inderdaad erg op een apartheidsregime.
    Ja natuurlijk is in Gaza geen Jood te bekennen.Het is een grote open lucht gevangenis voor de stoute Arabieren.
  8. forum rang 5 ramptoerist 23 juli 2014 11:44
    bedoel ik, je kan blijkbaar niet een andere mening verkondigen, want dan ben je of tegen Israël, of voor Hamas/Fatah, en andersom. Aldaar was ik of een antisemiet en mede verantwoordelijk voor de holocaust ( vele malen moeten aanhoren bij het minste of geringste dispuut of iets simpels als een hotelkamer, om over EL AL verhoren maar te zwijgen ) of ik was een Kafir, en kon eigenlijk gelijk onder de grond.
    Ook al ben je er geweest, en heb je er bv ook wat zaken gedaan met beide partijen. nee, je moet partij kiezen. Je moet er eerst blijkbaar 1543524 jaar wonen om te mogen oordelen.
    Welnu, ik kies geen partij. En nee, daarom steunt iemand niet de 1 of de ander. Die oeverloze guilt trips van beide kanten , zoek het lekker uit .

    En zo gaat het al eeuwen, en iedereen heeft gelijk, of ongelijk.
    Leve Israël, Leve Palestina !

  9. forum rang 4 midjj 23 juli 2014 12:28
    Tuurlijk kun je andere meningen verkondigen, volgens mij gebeurt dat hier in ruime mate. Geen enkele verplichting tot consensus. Wel hoop ik dat er niet kritiekloos media worden nagepraat en links gepost zonder disclaimer/achtergrond.
    Daarbij komt inderdaad dat naar mijn bescheiden mening vooral mensen, aan beide kanten van de grens, die deze afschuwelijke sitauatie hebben doorleeft en nog steeds moeten doorleven, het meeste recht van spreken hebben.

    Bij deze nog een interessante link, uiteraard met wiki-achtergrond. Het gaat hier om media manipulatie, hoewel van een kant belicht.

    m.weeklystandard.com/blogs/all-news-h...

    en.wikipedia.org/wiki/The_Weekly_Stan...
  10. forum rang 4 New dawn 23 juli 2014 13:42
    quote:

    De Schaker 75 schreef op 23 juli 2014 12:17:

    oorlogsmisdaden israel zegt VN hoge commissaris. Wat hebben onze intellectuelen die de daden van israel goed zitten te praten hierop te zeggen.

    nos.nl/teletekst/#130_01
    Waarschijnlijk oorlogsmisdaden zegt de VN via 1 vrouw. Dit wordt in verband gebracht met dat de Israël niet aangemeten te werk zou gaan.

    Je moet dus wel goed lezen wat er op TT staat.

    Verder is de VN al jaren door de moslims in Gaza genegeerd sinds ca. 1948.

    Alles kan zo stoppen als de Palestijnen vrede willen gaan sluiten. Waarom doen ze dit niet ?

    Wat dat betreft komt een profetie uit de Bijbel nu bij de Palestijnen
    op deur kloppen: ¨Want wie naar het zwaard grijpt, zal door het zwaard omkomen' (N.T. Matteüs 26:52)
  11. [verwijderd] 23 juli 2014 15:13
    quote:

    Hmm schreef op 23 juli 2014 13:42:

    [...]

    Waarschijnlijk oorlogsmisdaden zegt de VN via 1 vrouw. Dit wordt in verband gebracht met dat de Israël niet aangemeten te werk zou gaan.

    Je moet dus wel goed lezen wat er op TT staat.

    Verder is de VN al jaren door de moslims in Gaza genegeerd sinds ca. 1948.

    Alles kan zo stoppen als de Palestijnen vrede willen gaan sluiten. Waarom doen ze dit niet ?

    Wat dat betreft komt een profetie uit de Bijbel nu bij de Palestijnen
    op deur kloppen: ¨Want wie naar het zwaard grijpt, zal door het zwaard omkomen' (N.T. Matteüs 26:52)
    het heeft ook geen nut om met feiten te komen niks wordt geaccepteerd. Ik moet me realiseren dat ik kritiek heb tegen het "uitverkoren volk".
  12. forum rang 4 midjj 23 juli 2014 16:05
    Een link waarin social media reporting wordt gezien als absolute waarheid...het moet niet enger worden. Als er iets makkelijk manipuleerbaar is, is het social media wel: Uit context gehaalde fotos, fake twitter accounts en ga zo maar door. Zie gevallen in Tibet, Syrie en Irak eerder. Social media is helaas zo betrouwbaar als degene die het gebruikt.
  13. Kaiser 24 juli 2014 00:52
    Khamenei vraagt Palestijnen gewapend verzet voort te zetten

    24/07/14 - 00u08 Bron: Belga
    De Iraanse ayatollah Ali Khamenei heeft de Palestijnen gevraagd de gewapende strijd tegen Israël voort te zetten en uit te breiden naar de Westelijke Jordaanoever. Dat heeft het Iraanse officiële persagentschap Irna gemeld. "De enige manier om dit wilde regime het hoofd te bieden, is door het verzet en de gewapende strijd voort te zetten en uit te breiden naar de Westelijke Jordaanoever", zel de Iraanse hoogste leider in een toespraak voor studenten.

    "De enige echte oplossing is het verdwijnen van Israël, maar dat betekent niet de vernietiging van het Joodse volk in de regio", luidde het. Hij voegde er aan toe dat Iran een referendum voorstelt waar iedereen uit de regio en iedereen die er bijhoort, men name de Palestijnse vluchtelingen, aan zou deelnemen. "Op die manier zou het bezettende en marionettenregime verdwijnen", herhaalde hij het klassieke Iraanse standpunt.

    Iran, dat het bestaan van Israël niet erkent, steunt de Palestijnse islamistische groeperingen in hun strijd tegen Israël. Teheran wordt ervan beschuldigd Hamas en de Islamitische Jihad militair en financieel te steunen.
  14. forum rang 4 New dawn 24 juli 2014 11:07
    Alle die zich inspannen voor vrede zoals nu min. Kerry en vele anderen voor hem, zouden toch de beginselen van Hamas eens moeten lezen. Praten over vrede heeft geen zin.

    Hamas:

    “Het verlaten van de conflictcirkel met Israël is een daad van hoogverraad; allen die zich daaraan schuldig maken zullen worden vervloekt.” (uit het Hamas Handvest, 1987)

    Fatah en Hamas hebben een conflict, maar Fatah ondersteunt Hamas inmiddels.
511 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0708 +0,53%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.319,92 -0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links