Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,300 25 apr 2024 11:02
  • +0,020 (+0,14%) Dagrange 14,230 - 14,360
  • 55.397 Gem. (3M) 543,4K

SBM Offshore - on topic - juli 2014 - SBM Offshore nieuws

241 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 23 juli 2014 01:18
    SBM Offshore heeft FPSO N'Goma af. Het schip is onderweg naar de kust van Angola.
    En het fijne ervan is, dat dit nieuwtje deze keer tegelijk met de internationale media ook wordt gepubliceerd op de eigen website van SBM Offshore.

    Dit is wat de aandeelhouders graag zien !

    bron UpstreamOnline : www.upstreamonline.com/live/1370241/N...

    bron SBM Offshore : www.sbmoffshore.com/?news=newly-named...

    FPSO N'Goma heeft een lease-constructie van 12 jaren. Weer een stukje continuïteit in de cash-flow er bij voor SBM Offshore !

    Greetzzz
  2. Kostunrix 24 juli 2014 14:14
    quote:

    ff_relativeren schreef op 20 juli 2014 19:05:

    @ HCB1985 en @ gpjf,

    hoop en realiteit .... tegelijk afwegen. Als we kijken naar mogelijke verkoop-plannen van het offshore gasproject Deep Panuke, zal er voor de SBM Offshore aandeelhouders veel van af hangen, hoe de transactie het platform Deep Panuke beïnvloedt.

    De meest logische variant zou de operations en de lease van deze MOPU 1 op 1 mee over laten gaan. Het voordeel voor SBM Offshore is dan de continuïteit. Het nadeel dat daar tegenover staat, is dat Encana wel heel geduldig is geweest met de jarenlange vertraging, de kostenoverschrijdingen en de tussentijdse production shutdowns. Een volgende eigenaar zal een goed werkend platform verwachten, en zeker niet hetzelfde geduld opbrengen als Encana.

    In die zin is deze voor de hand liggende variant wellicht niet de meest aantrekkelijke variant (voor de SBM Offshore aandeelhouders).

    Een andere variant is dat de Operations en de Lease van de MOPU worden afgekocht en worden overgedragen naar een nieuwe operator. Het voordeel van deze variant is dat SBM Offshore het Deep Panuke platform volledig uit de boeken kan halen. Wellicht is dit een enigszins naïeve variant, waar ik ook zo snel even geen nadeel bij kan bedenken. Voor SBM Offshore dan ....

    Een derde variant ... het gasveld en de gasverkoop worden verkocht door Encana, maar de nieuwe operator wil niet verder met MOPU Deep Panuke. Het platform wordt stil gelegd en de lease wordt afgekocht. Ook in deze variant kan SBM Offshore de MOPU volledig uit de boeken halen. Hier zie ik echter wel een aangrenzend nadeel opdoemen. De MOPU zal dan moeten worden losgekoppeld, versleept en ontmanteld moeten worden .... Met andere woorden, SBM Offshore wordt in deze variant opgezadeld met forse eenmalige kosten.

    Uiteindelijk blijft het vooral speculeren. Omdat onze bronnen weliswaar zeer geloofwaardig zijn (UpstreamOnline en The Chronicle Herald), maar een afronding van dit hoofdstuk pas zien tegen het einde van het kalenderjaar.

    En daarmee wordt er voor de SBM Offshore aandeelhouders opnieuw een onduidelijkheid toegevoegd aan het betaande rijtje, met opnieuw een venster van maanden afwachten.

    Afwachten is nooit goed voor een beurskoers. Hier sluit ik me even aan bij @ Independent trader .... onder de € 10,30 zit een hele grote ruimte naar beneden waar je bijna hebberig van gaat worden ....

    hmmm, aandeelhouders als Kostunrix, Klaar, Beterwisdanonwis, Beur, Geef_Kwaliteit_de_Tijd, RichZed18, en vele posters uit eerdere jaren op ons forum zullen juist met die ruimte naar beneden niet bepaald blij worden ....

    Sorry Gents and Ladies ...

    Greetzzz

    De eerste variant lijkt me de meest logische. Ik zie dat echter minder somber dan ff-relativeren want m.i. werkt het platform nu wel degelijk naar behoren.

    Wat de derde variant betreft verwacht ik dat alle extra kosten die voortvloeien uit het afkopen van de lease door SBM zullen worden doorberekend. Daar zie ik daarom ook geen beren op de weg.

    En nu vakantie. Wanneer ik over vier weken terugkom staat de koers ongetwijfeld op... Maar nee, daar waag ik me niet aan. Wellicht nog wel wat lager met de vervelende shorters. Net als independent trader word ik errug hebberig. Helaas? word ik door vrouwlief teruggefloten. "Je zit er al meer dan genoeg in." Heeft ze wel een punt.
  3. [verwijderd] 24 juli 2014 15:49
    Hoe staat het eigenlijk met de verkoop van de SBM Installer?

    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/sbm_of...

    Ik sta op het punt om een eerste pluk (25%) in te gaan slaan. Ik ben bereid om bij te kopen. Ik heb het gevoel dat Hal de koers zal ondersteunen rond dit niveau. Dit lijken ze eerder ook gedaan te hebben. De huidige koers lijkt mij een "bodem". Ze kunnen natuurlijk ook keihard daar doorheen knallen naar langere regionen bij "slecht nieuws" zoals bijvoorbeeld de boete. In het ergste geval bij een maximale boete van 400 miljoen zullen ze volgens mij met een emissie komen. Dan zal het zeker richting 8.14 gaan. Mocht dat gebeuren kan ik gaan bijkopen om te middelen. Als dit allemaal achter de rug is zal het aandeel zeker stijgen. De vloot alleen al is net zoveel waard als de huidige koers. Mocht er goed nieuws komen met een lage boete dan profiteer ik met de huidige aantal aandelen die ik reeds in bezit heb (25%)en zal ik handelen volgens het gezegde "buy on dips".
  4. [verwijderd] 25 juli 2014 12:19
    Hoelang moet het duren voor het onderzoek naar smeergelden afgerond kan worden,is al ruim een half jaar bezig.Betekend voor mij dat ze nog niet veel gevonden hebben aan bewijs.Er worden door verscheidende commissies gezocht wat geld kost,dat willen ze terugverdienen door hoge boetes.
    Dit gaat ten koste van aandeelwaarde van het bedrijf.
    Nu krijgen ze al geen nieuwe projecten.Dus SBM kan grote schadeclaims indienen aan misgelopen inkomsten.
  5. [verwijderd] 25 juli 2014 13:47
    quote:

    diesel schreef op 25 juli 2014 12:19:

    Hoelang moet het duren voor het onderzoek naar smeergelden afgerond kan worden,is al ruim een half jaar bezig.Betekend voor mij dat ze nog niet veel gevonden hebben aan bewijs.Er worden door verscheidende commissies gezocht wat geld kost,dat willen ze terugverdienen door hoge boetes.
    Dit gaat ten koste van aandeelwaarde van het bedrijf.
    Nu krijgen ze al geen nieuwe projecten.Dus SBM kan grote schadeclaims indienen aan misgelopen inkomsten.
    ben het met je eens dat het veel te lang duurt
    Geeft ook aan dat het bewijs niet erg voor de hand ligt, zou mooi
    wezen voor de koers als boete uiteindelijk
    wordt teniet gedaan door mislopen opdrachten en imago
    schade .
    Verwacht zelf nog voor 7 augustus info hierover
  6. forum rang 7 ff_relativeren 25 juli 2014 13:57
    @ Geld verdwijnt als water,

    indien er niets -of geen bewijs- te vinden was, zou het onderzoek dan niet binnen enkele maanden zijn stop gezet ?

    En boetes worden zeker niet teniet gedaan door mislopen van opdrachten. Maar ik begrijp wat je bedoelt. Je hoopt dat eventuele sancties met souplesse worden gehanteerd.

    Informatie over de lopende onderzoeken en eventuele sancties zijn koersgevoelige informatie. Zodra er iets over bekend is, zal SBM Offshore dit idd moeten melden. Anderzijds, we zitten in de stilteperiode voorafgaand aan de halfjaarcijfers. En doorgaans doet een bestuur van een beursgenoteerd bedrijf geen mededelingen in de stilteperiode.

    Let's wait and see.

    Greetzzz
  7. forum rang 6 gpjf 26 juli 2014 10:31
    Zwarte goud zit onder de zee

    In de financiële pagina van de Telegraaf van vandaag staat een heel artikel over Shell dat zich focus op deepwater, winning van olie op zee. Veel investeringen maar grote mogelijkheden. Kosten gaan voor de baat maar winning op zee wordt steeds belangrijker. Dit moet toch ook voor een bedrijf als SBM prachtige mogelijkheden geven,ook al zit men nu even met al dat fraude gedoe. Is toch een bedrijf dat qua technologische ontwikkeling hier uitstekend in past. Of zie ik dat verkeerd?
  8. Rai444,44 26 juli 2014 11:18
    Dat zie je goed gpjf, voor de LT blijft dit een goede business, daarom is HAL ook groot ingestapt tijdje geleden, sentiment op de korte termijn wordt echter beheerst door de fraudezaak. Hier komt ook wel een keer een einde aan en dan hebben we het dieptepunt in de koers ws al wel gehad. Ik voorzie eenzelfde herstel als na het afschrijven op Yme.

    Geen positie op dit moment, wil instappen onder 10 of wellicht schrijf ik wat putjes om goedkoper in te kunnen slaan.
  9. Brogembank 28 juli 2014 10:13
    quote:

    rai144 schreef op 26 juli 2014 11:18:

    Dat zie je goed gpjf, voor de LT blijft dit een goede business, daarom is HAL ook groot ingestapt tijdje geleden, sentiment op de korte termijn wordt echter beheerst door de fraudezaak. Hier komt ook wel een keer een einde aan en dan hebben we het dieptepunt in de koers ws al wel gehad. Ik voorzie eenzelfde herstel als na het afschrijven op Yme.

    Geen positie op dit moment, wil instappen onder 10 of wellicht schrijf ik wat putjes om goedkoper in te kunnen slaan.
    ik heb ze ook op de volglijst gezet!

    succes allen op deze regenachtige maandagochtend!

    Brogem
  10. [verwijderd] 28 juli 2014 12:02
    Regenachtig? Er zitten op dit forum te veel pessimisten. Bekijk het ook eens van de andere kant. Hier in het oosten van het land schijnt volop de zon. Ik zit onder de parasol te kijken naar de wilde konijnen die op mijn grasveld spelen. Ook voor SBM breken er weer goede tijden aan. Nog steeds een dijk van opdrachten. Even die geringe boete nog betalen en dan stromen de opdrachten weer binnen.

    U begrijpt mij goed. Ik bekijk de zaken van de zonnige kant. Uiteraard heb ik grote positie in SBM.
241 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links