Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1197 1198 1199 1200 1201 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 juli 2014 13:45
    Het is natuurlijk totale onzin om hier te gaan verkondigen dat de huizenprijzen die in de afgelopen jaren met honderden procenten zijn gestegen op een niveau zijn beland van de bouwkosten.
    Meerdere bouwbedrijven hebben al aangegeven dat ze tegen zeer schappelijke prijzen nieuwbouw woningen kunnen plaatsen , alleen moeten gemeenten dan wel wat aan de absurd hoge grondprijzen doen door deze gewoon te verkopen tegen de marktwaarde.
    Maar dat willen gemeenten niet , die laten de lappen grond liever braak liggen zodat ze niet hoeven af te schrijven en ze willen natuurlijk ook de huizenprijzen in hun gemeente hoog houden.
    Het is ook heel triest dat gemeenten de jaarlijkse kosten van die braak liggende lappen grond gewoon doorberekend aan de burgers.
    Zo hebben we ook kunnen zien hoe de Rabobank gemeenten onder druk zet om de grondprijzen niet te verlagen , volgens de Rabobank is het beter dat de gemeente starters een zak met geld geeft.
    www.youtube.com/watch?v=TNBxqgbc_20#t=23

    Dat woning bezitters blij zijn dat de markt niet verder weg zakt daar heb ik alle begrip voor , maar om hier nou te gaan verkondigen dat de prijzen echt niet te hoog zijn en dat we een eerlijke marktwerking hebben is natuurlijk belachelijk.
    En ooooo wat zijn de eigenaren blij met de lage hypotheekrente , ze hebben alleen niet door dat als ze de overwaarde van hun woning gaan verzilveren ze andere kant van de medaille te zien krijgen.
    Ze zitten dan met een grote zak geld die totaal niet rendeert en veel eerder opgaat dan een kleinere zak geld die wel rendeert.
    In een gezonde markt werkende economie was 5% a 6% spaarrente gebruikelijk of 7% a 8% dividend rendement op aandelen.
    Nu zien we 1.3% spaarrente en zijn we blij met 3.5% dividend rendement.
    Het is gewoon een dikke sigaar uit eigen doos.







  2. jrxs4all 22 juli 2014 13:58
    quote:

    Lindemansje schreef op 22 juli 2014 12:51:

    [...]

    Indirect wel, een ambtenaar geeft wat info door aan vriendjes, in ruil voor een zakcentje... ;) die weet dat agrarische grond toevallig bouwgrond wordt en daar heb je verdubbelaar te pakken..
    Dat was heel lang geleden zo. Tegenwoordig heeft een groot deel van de waardestijging al plaatsgevonden op het moment dat de gemeente besluit om ergens te gaan bouwen. Die grond is al duur op het moment dat de gemeente het inkoopt.

    Zie bijvoorbeeld:

    www.pbl.nl/sites/default/files/cms/pu...

    • Gemeenten hebben hun monopoliepositie op de grondmarkt voor woningbouw – als enige aanbieders van bouwrijpe grond – verloren. Ook andere marktpartijen zijn ruwe bouwgrond in een vroeg stadium gaan aankopen.

    • Door de toenemende vraag naar grond door een toenemend aantal actorenzijn de prijzen van ruwe bouwgrond, en daarmee van landbouwgrond,enorm gestegen. Vooral op locaties waar stadsuitbreiding gaat plaats­vinden, ligt de prijs van de grond gemiddeld tot acht keer zo hoog als de gemiddelde prijs voor landbouwgrond die geen woonbestemming heeft,elders in dezelfde provincie.

    • De oorspronkelijke eigenaren van de grond (agrariërs), of de anderemarktpartijen die de grond in een heel vroeg stadium hebben verworven,weten een steeds groter deel van de waardestijging van de grond na bestemmingswijziging naar zich toe te trekken.

    • De concurrentie op de woningbouwmarkt is hierdoor verplaatst naar degrondmarkt voor ruwe bouwgrond
  3. jrxs4all 22 juli 2014 14:04
    quote:

    henk38 schreef op 22 juli 2014 13:45:

    alleen moeten gemeenten dan wel wat aan de absurd hoge grondprijzen doen
    Tja, alleen jammer dat gemeentes die prijzen niet bepalen, in ieder geval niet voor het overgrote deel.

    Als je dat niet doorhebt zul je nooit begrijpen hoe het werkt.

    Pak er eens een gemiddeld grondexploitatieplan bij. Dan zul je zien dat tussen inkoopprijs voor de gemeentes + kosten en de verkoopprijs maar een klein percentage zit (meestal een kleine 10%).
  4. Hallo! 22 juli 2014 18:52
    quote:

    jrxs4all schreef op 22 juli 2014 11:41:

    Grond rond woonkernen is al lang in sterke handen. Die gaan niet veel goedkoper verkopen, dan wachten ze en als het moet heel lang.
    In de periode 1995-2000 zijn de volgende zaken sterk in prijs gestegen:

    1. aandelen
    2. huizen
    3. landbouwgrond

    We kunnen nu constateren dat landbouwgrond niet is gedaald, maar is blijven doorstijgen. De grote landbouwer koopt de kleine landbouwer uit tegen een hoge prijs. Een prijs die in 18 jaar tijd is verdrievoudigd.

    De grond rond woonkernen is in vele gevallen opgekocht door bouwbedrijven d.m.v. opties. Indien er sprake is van huizenbouw, heeft het bouwbedrijf het recht om de grond tegen een vaste prijs te kopen. Komen er geen huizen, koopt het bouwbedrijf de grond niet. Om deze optieconstructie te voorkomen, heeft een aantal gemeenten gespeculeerd door grond tegen exorbitante prijzen daadwerkelijk te kopen. Deze gemeenten verkopen de grond nu weer in de vorm van kavels à 250 m2 tegen de inkoopprijs zodat de gemeenten weer over hun geld kunnen beschikken. Deze 'kavels' worden door gladde makelaars aan de man gebracht. Huizen worden er niet op gebouwd, maar dat wordt niet verteld aan de aspirant koper.
  5. [verwijderd] 22 juli 2014 19:04
    Het eerste halfjaar 2014 is qua woningverkopen het beste jaar van de crisisjaren. Maar columnist Jasper du Pont tempert de juich-stemming wat voor de rest van het jaar.
    Uit de maandag verschenen CBS-cijfers blijkt dat de huizenprijzen blijven stijgen. Het aantal woningen idem dito. In juni 2014 registreerde het Kadaster 11.328 verkochte woningen. Dit is een stijging van 56,8 procent ten opzichte van juni 2013 toen er 7.224 woningen werden verkocht. Wanneer er naar onderstaande grafiek gekeken wordt, valt echter wel op dat vorig jaar een negatieve uitschieter was. In de jaren ná 2008 werden er doorgaans zo rond de tienduizend woningen getransporteerd in de maand juni.

    Ten opzichte van 2012 scoort afgelopen maand een stuk slechter, maar die piek kwam door een eenmalige run op de lage overdrachtsbelasting die kort daarna weer naar 6 procent zou gaan. De score in juni is dus best keurig, hoewel mei overtuigender boven voorgaande jaren uitstak.

    Kunstgrepen
    Bij de onderstaande grafiek valt op dat de markt precies een jaar geleden toch al zeker een maand of drie bestookt werd met berichten dat ‘de opgaande lijn’ weer herpakt was. Ik kan ook niet nalaten te concluderen dat zonder kunstmatige (en hopelijk tijdelijke) effecten van schenkingsvrijstelling, familiebanken en startersleningen (zo’n 25% van de transacties) er dit jaar maar amper meer verkocht zou zijn dan vorig jaar.

    Het totaal in twaalf maanden geregistreerde aantal woningen stijgt flink door naar 127.930. Omdat vorig jaar vanaf juli de cijfers meer in de pas gingen lopen met andere crisisjaren, zal de stijging deze maand voorlopig de laatste zijn van deze omvang. De rest van het jaar zal het twaalfmaanden-totaal nog iets oplopen, maar minder snel dan waar we aan gewend begonnen te raken.

    Na het eerste halfjaar valt vooralsnog te concluderen dat 2014 het beste jaar van de crisisjaren is. In totaal werden er in zes maanden tijd zo’n vijfduizend woningen meer verkocht dan we sinds 2008 gewend waren. Hierbij tel ik 2013 even niet mee, want mensen werden toen verplicht om de hypotheek volledig af te lossen om recht te houden op renteaftrek. Het jaar begon daarom buitengewoon zwak.

    www.ftm.nl/column/hosanna-op-de-wonin...
  6. [verwijderd] 22 juli 2014 19:07
    het Kadaster heeft een aantal coole features aan het Vastgoed Dashboard toegevoegd. Zo kun je bijvoorbeeld de verkoop van woningen (filterbaar op type) per leeftijdscategorie bekijken. Zo zien we dat bij vrijstaande woningen de kopers tussen 35 en 45 jaar sinds 2013 wordt ingehaald door de groep 25-35 jaar. Wellicht omdat zij niet vastzitten in onverkoopbare woningen? Bij de aankoop van appartementen worden de 35-45 jarigen gepasseerd door 45-plussers die op hetzelfde zo niet hoger niveau zitten dan voor de crisis.

    daskapital.nl/2014/07/huizenmarkttopi...
  7. 2008drama 23 juli 2014 10:08
    quote:

    Lindemansje schreef op 22 juli 2014 19:04:

    Ten opzichte van 2012 scoort afgelopen maand een stuk slechter, maar die piek kwam door een eenmalige run op de lage overdrachtsbelasting die kort daarna weer naar 6 procent zou gaan. De score in juni is dus best keurig, hoewel mei overtuigender boven voorgaande jaren uitstak.

    www.ftm.nl/column/hosanna-op-de-wonin...
    De overdrachtsbelasting is destijds blijvend verlaagd. Ik denk niet dat als ik zou zien dat de overdrachtsbelastig verlaagd wordt waarom ik sneller zou willen paseren, dat is het omgekeerde het geval.

  8. [verwijderd] 24 juli 2014 07:22
    www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie...

    "In meer dan een half miljoen Nederlandse huishoudens komt niet genoeg geld binnen om de maandelijkse woonlasten en de dagelijkse uitgaven te betalen. Dit aantal is tussen 2002 en 2012 verdubbeld. De financiële nood onder huurders is veel sterker gestegen dan die onder eigenaar-bewoners"

    Dan moet je maar kopen! dan hou je maandelijks meer geld over zou die Griezel van Blok zeggen.

    Blok gaat de politiek verlaten hinte hij laatst in de media, we zullen dit Keffertje van de grootbanken missen, het moment van verantwoording komt na 2017("zo waarlijk helpe mij....")
  9. forum rang 6 andre68 24 juli 2014 11:05
    Blok is inderdaad een gluiperige loop-jongen van banksters.

    Vast straks vorstelijk beloond voor bewezen diensten met een uitstekende positie op het pluche bij een ING of ABNAMRO. Of nee....met z'n schijnheilige [..] gezicht past hij misschien toch beter bij de Rabo.

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is aangepast.]
  10. Brievenbus 24 juli 2014 12:33
    Gek is dat?
    Tijdje geleden was het hier nog bon ton om dagelijks verhalen te posten over die stomme huizenkopers die zo zwaar in de problemen zouden komen?
    Nou meen ik toch vanochtend een verhaaltje over steeds groter wordende groepen huurders die niet meer rond kunnen komen in de media gezien te hebben????
  11. [verwijderd] 24 juli 2014 12:50
    quote:

    Brievenbus schreef op 24 juli 2014 12:33:

    Gek is dat?
    Tijdje geleden was het hier nog bon ton om dagelijks verhalen te posten over die stomme huizenkopers die zo zwaar in de problemen zouden komen?
    Nou meen ik toch vanochtend een verhaaltje over steeds groter wordende groepen huurders die niet meer rond kunnen komen in de media gezien te hebben????

    Dat klopt BB maar , er stond niet bij dat de problemen bij de huiseigenaren minder zijn geworden toch.
    vorige week hoorden we wel dat de hypotheek achterstanden weer groter zijn geworden.

    het is maar wat je graag wil lezen en horen.

  12. Brievenbus 24 juli 2014 12:54
    quote:

    goof2 schreef op 24 juli 2014 12:50:

    [...]

    Dat klopt BB maar , er stond niet bij dat de problemen bij de huiseigenaren minder zijn geworden toch.
    vorige week hoorden we wel dat de hypotheek achterstanden weer groter zijn geworden.

    het is maar wat je graag wil lezen en horen.

    Dat zeg ik! :-)

    Overigens nemen de problemen van veel huizenbezitters met te veel schuld uiteindelijk natuurlijk wel af bij een aantrekkende huizenmarkt en stijgende prijzen.
  13. forum rang 6 NewKidInTown 24 juli 2014 13:03
    quote:

    Brievenbus schreef op 24 juli 2014 12:33:

    Gek is dat?
    Tijdje geleden was het hier nog bon ton om dagelijks verhalen te posten over die stomme huizenkopers die zo zwaar in de problemen zouden komen?
    Nou meen ik toch vanochtend een verhaaltje over steeds groter wordende groepen huurders die niet meer rond kunnen komen in de media gezien te hebben????

    Het feit dat je niet genoeg geld hebt om de huur te betalen en rond te komen, KAN en MAG nooit een reden zijn om een VIJFTIG procent te duur huis te kopen. Trouwens, de banken zien je aankomen.
    Ik neem aan dat je deze posting IRONISCH hebt bedoeld.
40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1197 1198 1199 1200 1201 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0653 +0,09%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.716,50 -0,68%
Gold spot 2.394,96 +0,66%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links