Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Krijg de ramBAM...

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. Tradingmate 9 juli 2014 12:57
    Lijkt me het gevolg van het #Imtechdebacle
    Mensen zijn gewoon bang.
    Ze zullen denken, ja, toen Imtech op 2,00 stond riep iedereen ook, nu kopen, op de plank leggen en niet meer naar kijken...en zie wat er gebeurt.
    Ik snap de reactie.
    Persoonlijk denk ik dat er een overreactie is. Maar als ik dan lees over bankconvenanten die mogelijk geschonden worden,....emissies..verwatering. Daar wordt je niet vrolijk van.

    Toch heb ik alvast een positie in genomen: Long
  2. EuroFool 9 juli 2014 13:40
    quote:

    g.raaier schreef op 9 juli 2014 12:59:

    Oppikken met opties eind 2015
    Zit ik ook aan te denken, goedkoper dan het aandeel zelf. Bijv. de DSM CALL 2,00 DEC 2015 of nog iets beter de DSM CALL 2,00 JUN 2016. Betaal je nu zo'n 0,65 voor. Eventueel gelijk wat lange PUTs (PUT 2,00 JUN 2017) schrijven ("Synthetisch Aandeel").
  3. Moneyball 9 juli 2014 14:11
    Als dit incidenten zijn is de koersdaling absurd. Als foutieve kosten-/risico inschattingen een structureel probleem is, dan is de daling niet meer dan terecht. Meer is het niet. Omdat enkel de tijd dit zal uitwijzen en het vertrouwen hierin voor nu een grote deuk heeft opgelopen zal fors koersherstel wel even op zich laten wachten.

    Ik ben echter positief. BAM heeft alle kwaliteiten in huis om de toenemende complexiteit van bouwopgaven aan te kunnen. Betere interne en externe samenwerking (o.a. BIM) en samenwerking op programma ipv projectniveau kan procesefficiency verbeteren en risico's helpen reduceren. Ook inkoop grotendeels centraliseren kan efficiency en schaalvoordelen bevorderen. Bij een licht aantrekkende markt kan dat snel tot verbetering van bedrijfsresultaten leiden.
    Wat mij meer zorgen baart is de inconsistentie in de berichtgeving van het management. Getuige eerdere positievere signalen lijken zij door werkmaatschappijen met deze resultaten te zijn geconfronteerd. Dat duid erop dat zij niet 'in control' zijn. De Vries gaf aan dat zij (nog) strikter gaan toezien op inschrijvingen. Dat is echter vooral een opmerking voor de bühne want weinig nuttig. Kostencalculaties en risicomanagement van complexe opgaven vragen specifieke kennis waarover het management niet beschikt. Centrale controle betekent hier niet betere controle hooguit een risicoaverse prikkel voor hen die de inschrijvingen opstellen. Hogere risico opslagen betekent minder opdrachten dus een rondje herstructureringslasten. Dat is een vicieus verhaal. De aangegeven versterkte focus op stroomlijnen van werkmaatschappijen onderschrijf ik wel volledig. Daar valt samen met inkoop op redelijk korte termijn geld te besparen.
  4. [verwijderd] 9 juli 2014 14:31
    quote:

    EuroFool schreef op 9 juli 2014 13:40:

    [...]
    Zit ik ook aan te denken, goedkoper dan het aandeel zelf. Bijv. de DSM CALL 2,00 DEC 2015 of nog iets beter de DSM CALL 2,00 JUN 2016. Betaal je nu zo'n 0,65 voor. Eventueel gelijk wat lange PUTs (PUT 2,00 JUN 2017) schrijven ("Synthetisch Aandeel").
    Da's wel heel goedkoop voor DSM-opties ;)
  5. mrhans 9 juli 2014 15:28
    quote:

    MickBe schreef op 9 juli 2014 12:14:

    aandeel is nu genoeg afgestraft. Voor de LT is het een mooie investering. Nu kopen, op de plank leggen en over een paar jaar weer naar kijken. Weet zeker dat je dan een mooi rendement hebt gemaakt.
    Nou, daar zou ik maar niet zo zeker van zijn. hetzelfde hoorde ik toen ook bij Imtech....nu staat doe koers op 0,65...dan wacht ik toch maar liever eerst nog even af en "leg het op de plank" als ik zeker weet, dat ik nog maar 0,65 p. st. max. kan verliezen dan 2,40......
  6. [verwijderd] 9 juli 2014 16:30
    Ik hou er rekening mee dat er in 2014/2015..... 320 miljoen uitstaande aandelen zijn (Nu: 270.998.957).

    Vrijwel zeker is dat het jaar 2014 negatief wordt afgesloten.
    Een kostenbesparing van 100 miljoen maar tegelijkertijd bijna het gelijke bedrag aan reorganisatielasten (2014/2015) en wellicht nog afschrijvingen op het ongunstige werkkapitaal (140 miljoen achterstallige facturen) zijn al bij al geen mooie vooruitzichten.
    Wellicht is het beter uw eventuele aankoop uit te stellen totdat een koers van rond de 1,95 op de borden staat.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links