Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bijna failliet KBC zet uitverkoop verder !!!

528 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 13 februari 2014 12:08
    Herr Kaiser,

    Je bent en blijft wel een speciale:
    In het ene draadje post je ....KBC gaat onder de 40 Euro

    en nog geen twaalf uur later.....

    Post je in het andere draadje: KBC op naar de 50 Euro....

    Wat moeten we nu aan met dit soort postings?

    Wat vind je daar nu zelf van ?

    Vooral dat splitsen in twee draden van twee totaal tegengestelde opinies....

    Enfin...zo zit je altijd goed....

    www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_fina...

    Peter
  2. Kaiser 17 juni 2014 15:20
    While it would invest another third in its business, the final third would be used to fund a dividend from 2016 at a payout ratio of at least 50 percent, the company said ahead of its investor day on Tuesday. The group said in February that it would not pay a dividend for 2015. If the bank pays a dividend, it also has to pay 8.5 percent interest on the remaining state aid to meet requirements imposed by the European Commission. KBC said that it aimed for total capital ratio of 17 percent with a minimum common equity tier 1 ratio of 10.5 percent.
  3. whammy 27 juni 2014 08:35
    De Franse bank BNP Paribas krijgt mogelijk een verbod van een jaar op het wisselen van valuta's in Amerikaanse dollars.
    Dat meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van anonieme bronnen. De schorsing wordt opgelegd door de Amerikaanse justitie wegens stelselmatige schending door de bank van Amerikaanse sancties tegen landen die terroristen steunen.
    www.bloomberg.com/news/2014-06-26/bnp...
  4. Kaiser 30 juni 2014 14:51
    KBC ondervindt geen hinder van bankencrisis in Bulgarije

    maandag 30 juni 2014 om 14u43

    De Europese Unie heeft een kredietlijn opgezet om de Bulgaarse banken van geld te voorzien na een bank run op twee van de grootste banken van het land.

    KBC ondervindt geen hinder van bankencrisis in Bulgarije, zo liet de bank vanmorgen weten. Bank Degroof handhaaft een advies reduce en het koersdoel van 36 euro. Op de Europese beurzen valt vanmorgen weinig of niets te beleven.

    Een centrale bank moet volgens professor Stefan Duchateau de economische cyclus anticiperen en kan zich de luxe niet veroorloven om ex post maatregelen te nemen om een eventuele opstoot van inflatie te bedwingen.

    Die vraagt immers een additionele rentestijging die van aard kan zijn de economie disproportioneel af te koelen. In technisch jargon uitgedrukt: Een monetaire overheid mag nooit het risico lopen “to fall behind the curve”.
  5. Kaiser 4 juli 2014 09:49
    KBC zwak gestemd op Brusselse beurs na waarschuwing Erste Bank

    vrijdag 04 juli 2014 om 09u42

    De Europese beurzen zijn vandaag lager geopend, met beperkte verliezen voor de belangrijkste indices. De BEL 20 verliest ongeveer een kwart procent, KBC is de sterkste daler binnen de index. Dat heeft onder andere te maken het feit dat de Oostenrijkse Erste Bank waarschuwde dat problemen in Oost-Europa er toe zullen leiden dat het boekjaar 2014 in het rood wordt afgesloten.

  6. Kaiser 4 juli 2014 15:54
    Erste Bank Shares Plunge on Profit Warning

    "This has an obvious negative read-across" to other banks including Raiffeisen and KBC Groep NV, wrote analysts at Berenberg Bank in a note to clients. "For the rest of sector, it serves as a warning that market remains too complacent about impact of European Central Bank's Comprehensive Assessment, including the Asset Quality Review. Do not underestimate the Frankfurt inquisition," they added. Stocks in KBC fell by 1.6% early Friday. online.wsj.com/articles/erste-bank-sh...
  7. [verwijderd] 4 juli 2014 16:16
    quote:

    HerrKaiser schreef op 4 juli 2014 15:54:

    Erste Bank Shares Plunge on Profit Warning

    "This has an obvious negative read-across" to other banks including Raiffeisen and KBC Groep NV, wrote analysts at Berenberg Bank in a note to clients. "For the rest of sector, it serves as a warning that market remains too complacent about impact of European Central Bank's Comprehensive Assessment, including the Asset Quality Review. Do not underestimate the Frankfurt inquisition," they added. Stocks in KBC fell by 1.6% early Friday. online.wsj.com/articles/erste-bank-sh...
    Had KBC niet al grote kuis gehouden in Hongarije? Die toestand was toch verleden jaar al gekend...

    Het wordt alweer genuanceerd...KBC heeft blijkbaar een ander verhaal in Hongarije...

    KBC heeft voor 5 miljard € leningen uitstaan in Hongarije.
  8. Kaiser 8 juli 2014 13:40
    Grootste Oostenrijkse bank duikt duizelingwekkend snel in het verlies

    dinsdag 08 juli 2014 om 13u06

    De grootste Oostenrijkse bank is duizelingwekkend snel in het verlies gedoken, Erste Bank wordt achtervolgd op verliezen geleden op kredieten toegestaan op Oost-Europese landen, op de eerste plaats in Roemenië en Hongarije. Maar de problemen bij de Europese banken vormen slechts een symptoon van iets wat veel dieper ligt.

    Het wordt stilaan duidelijk dat de enige manier waarop Europa een financiële crisis kan vermijden, het continu doorrollen van de schulden is. Dat is ook de reden waarom de Japanse centrale bank vorig jaar haar ambitieus programma van Quantative Easing heeft gelanceerd.

    Het is tevens ook de reden waarom Mario Draghi vorige maand het NIRP programma heeft doorgevoerd. Draghi moet alles doen wat in zijn macht ligt om te beletten dat de Europese banken geconfronteerd worden met de duizenden miljarden dollars aan verliezen die ze opgestapeld hebben.
  9. Kaiser 10 juli 2014 11:51
    Woensdag 9 juli 2014
    Bankverzekeraar KBC Groep dreigt in Hongarije met een extra kost van 162 miljoen euro geconfronteerd te worden. De financiële lasten zijn volgens de bankverzekeraar gekoppeld aan nieuwe maatregelen die de Hongaarse regering heeft genomen voor kredieten aan particulieren.

    Vele Hongaarse onderdanen hebben in het verleden kredieten afgesloten in vreemde valuta. Door een ongunstige wisselkoers van de Hongaarse forint leden de betrokkenen daarop echter belangrijke verliezen. De Hongaarse regering heeft nu beslist dat de financiële instellingen die verliezen moeten compenseren.

    De maatregel treft ook K&H Bank, een Hongaarse divisie van KBC Groep. Mogelijk zouden de kosten voor K&H Bank, afhankelijk van de gevolgde berekeningswijze, in het verdere verloop van dit jaar nog eens met 70 miljoen euro kunnen toenemen. Op termijn moet KBC Groep volgens de krant De Tijd zelfs rekening houden met een provisie van 600 miljoen euro op zijn Hongaarse activiteiten.

    Bron: Express.be

    dividend zal voor 2020 worden al er nog lijkjes uit de kast komen vallen !
  10. Kaiser 22 juli 2014 16:19

    KBC verlaagt spaarrente


    KBC verlaagt op 1 augustus de basisrente op zijn klassieke spaarboekje van 0,35 naar 0,25 procent. Aangezien de getrouwheidspremie stabiel blijft op 0,15 procent, daalt de totale vergoeding van spaartegoeden die één jaar blijven staan tot 0,4 procent.
    ©Photo News

    'Door een aanhoudend klimaat van lage rente ziet KBC zich genoodzaakt de vergoeding op de klassieke spaarrekening aan te passen', zegt de bank in een persbericht. De langetermijnrente is de jongste weken sterk gedaald, terwijl de kortetermijnrente sinds de renteverlaging van de Europese Centrale Bank historisch laag blijft.

  11. Kaiser 29 juli 2014 17:10
    Portugese bankencrisis dreigt verder uit te breiden

    dinsdag 29 juli 2014 om 16u53

    President Anibal Cavaco Silva waarschuwde vorige week voor de fallout van de financiële problemen die aan het licht gekomen zijn bij Banco Espirito Santo (BES). De gevolgen van deze crisis kunnen veel groter zijn dan waar de financiële markten tot dusver op gerekend hadden.

    De Portugese bankencrisis dreigt zich uit te breiden naar andere banken. Volgens Silva is het namelijk onvermijdelijk dat de crisis de economische groei onder druk zal zetten. De Portugese centrale bank zal daarom gedwongen worden om de groeiverwachtingen naar beneden aan te passen.

    Voor dit jaar wordt nu nog gerekend op een groei met 0,90%, maar dat percentage kan in de komende maanden noodgedwongen naar beneden aangepast worden. De slagkracht van de Portugese centrale bank is bijzonder klein, want de rente staat op een historisch dieptepunt. Het rentewapen kan dus niet meer van stal gehaald worden.
528 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0708 +0,09%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.313,60 -0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links