Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Kritiek op cijfers SBM Offshore'

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 apr JPMorgan kleiner in SBM Offshore
  2. 16 aug Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 juni 2014 08:20
    Vrijval van voorzieningen is een heel normaal iets en kan net zo goed wijzen op conservatief boekhouden, toen de voorzieningen werden getroffen. Hoe hard is nou precies die claim. Ze zeggen alleen dat het beter uitgelegd moet worden. Lijkt er op dat men sbmo zo goedkoop mogelijk wil hebben. Ze hebben een orderboek ter grootte van 5x de jaaromzet dus die is goed gevuld en leidt gegarandeerd tot inkomsten.
  2. MartijnN1932 5 juni 2014 08:22
    Ach, hebben de amerikanen weer een eigen agenda, het zal weer eens niet zo zijn. Niet dat ik SBM Offshore als stabiele belegging zie, maar
    ik vermoed als je zo het nieuws kijkt van de afgelopen weken, dat de Amerikanen de aandacht aan het afleiden zijn van onbekende Interne problematiek..
  3. [verwijderd] 5 juni 2014 08:37
    Ik heb sinds een paar dagen slechts een heel klein plukje long, ik zit er daarom heel neutraal in. Ik vraag me af hoe 'gezaghebbend' dit clubje is, en of men het FD voor het karretje heeft laten spannen.

    Ik heb weleens vaker dit soort 'short reports' voor hedgies gelezen en die rammelden toen aan alle kanten. Voorzieningen die niet zouden kloppen waren bijvoorbeeld voor garanties op producten die na 3 jaar garantie vrijvallen. Betekent dus gewoon dat je een goed product hebt met weinig garantieclaims en dat je op voorhand wat te voorzichtig was met reserveren voor mogelijke claims.

    Het enige wat hier gezegd wordt is dat SBM Offshore de voorzieningen niet uitlegt. De simpelste weg lijkt me dan om SBM te bellen of mailen om na te vragen waar die voorzieningen op gebaseerd zijn. In plaats van direct een rspport opstellen waarin staat dat het 'mogelijk' niet klopt.

    Hopelijk voor SBM beleggers komt investor relations van sbmo met een tegenreactie cq uitleg.
  4. [verwijderd] 5 juni 2014 10:14
    quote:

    MartijnN1932 schreef op 5 juni 2014 08:22:

    Ach, hebben de amerikanen weer een eigen agenda, het zal weer eens niet zo zijn. Niet dat ik SBM Offshore als stabiele belegging zie, maar
    ik vermoed als je zo het nieuws kijkt van de afgelopen weken, dat de Amerikanen de aandacht aan het afleiden zijn van onbekende Interne problematiek..
    ja, dat bureautje is ingeschakeld door de CIA om door middel van economic warfare te voorkomen dat het Amerikaanse economisch systeem als eerste implodeert.... Je bent hier echt iets op het spoor, denk ik!
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SBM Offshore

14,280 24 apr
-0,100 -0,70%
Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links